Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Nu e războiul din Ucraina ci un război de reașezare a lumii

Comentarii

30 comentarii pentru articolul „Nu e războiul din Ucraina ci un război de reașezare a lumii”

  • Îmi pare că este și un război al religiilor!Creștinii cu evreii!De ce nu vorbește nimeni?

    • @Mihaela Seghedin a scris pe 19/10/2022 la 15:50
      Astia vorbesc…pe jerusalem post…cica e ceva prin america…nu stiu…
      By ADAM MILSTEIN Published: OCTOBER 19, 2022 11:12
      Why I think the Golden Age for Jews in America is coming to its end – opinion
      The decline in the favorability of mainstream American views toward Israel has coincided with a rise in antisemitic violence, particularly in large metropolises, promoted by Islamo-Leftist groups.
      Is the Golden Age for Jews in America is coming to its end (photo credit: Adam Milstein)
      https: //www. jpost .com/opinion/article-719941?draft=1&dicbo=v2-a587be899c5b16ba5356bce9551c9499

  • Respect Domnule Andrei Marga!Din partea mea,meritați să fiți PREȘEDINTE al ROMÂNIEI!L-am dorit tot timpul pe Domnul Ion Cristoiu,dar nu se știe niciodată.

  • Maestre…dar la 24:05 ce-a fost asta ?!:)))))

    • Am ascultat de 3 ori. Da, se înțelege ceva….:))))Vă asigur că nu a zis așa. A zis ce problemă e.

      • @ Cora,

        Sigur ca n-a zis… domnu’ Cristoiu’ doar „cita” din Zelensky… hehehe!… 🙂

      • Era dupa ora 24 iar in context totul este perfect spus
        Asta ii da si unicitate lui Ion Cristoiu naturalețea exprimării

    • Un jurnal video prea bun ca sa mai conteze ce a zis la 24:05. :)))

  • De multe ori am și eu impresia că merg într-un deșert…mulți bipezi, puțini oameni. Culmea e că bipezii se iau drept axiome aiurelile ce se propagă prin mass media noastră de cancan.
    Nimeni nu ne oprește să exprimăm ceea ce gândim, problema e după când bipezii te și clasifică după cum bate vântul prin pădurea de la Digi; personal nu mă interesează ce cârâie alții despre ideile mele. Greu, dar m-am obișnuit…
    Ziceați de muncă și recunoașterea calității acesteia. Fiind în categoria bunicilor de dragul cărora se prăpădește guvernul de atâta grijă uitați-vă la nivelul pensiilor și vă lămuriți perfect. Recunoștință zero!
    Bine ar fi ca măcar cei din guvern să-și folosească mintea pentru poporul pe care ar trebui să îl slujească și nu după aiurelile unor funcționari externi care iau decizii greșite, contrare însăși vieții pe planetă.
    Când vor începe niște negocieri de pace serioase probabil că se va opri și războiul ăsta care ne secătuiește implicit și pe noi. Oricum cauza tuturor conflictelor armate a fost goana după resurse de când lumea și pământul și implicit recunoașterea supremației.

  • Buna ziua Maestre,
    Felicitari pentru acest efort al dumneavoastra, devine pe zi ce trece tot mai evident ca suntem faultati la capitolul informare corecta si echidistanta pe zona media, aspecte care releva interesul decidentilor zilei de a tine poporul roman exclusiv in zona de useful idiots a Uniunii Europene.
    Te intrebi cui foloseste cultivarea si implementarea pas cu pas a acestei cenzuri media, a libertatii de exprimare, cultivarea unui dialog pe argumente, un duel al ideilor, poate ca este si asta o strategie de indepartare a poporului de informatiile corecte cu privire la modul in care sunt epuizate sansele la o dezvoltare decenta a nivelului de trai in prezent sau in viitor.
    Cu stima

  • Un articol recent al lui Dughin (nu știu dacă scris înainte ori după tragedia fiicei sale). Explică rațiunile pentru care Rusia nu face progresele scontate pe front, precum și principala problemă de perspectivă a întregii sale dezvoltări.
    (material găsit pe blogul „Trenduri Economice”, cu orientare pronunțat rusofilă – dar asta nu schimbă realismul și obiectivitatea analizei):

    „În lumea de astăzi, viteza joacă un rol esenţial în toate aspectele vieţii. În cursul OCS(Operaţiunea Specială din Ucraina), am constatat că în război – în războiul modern – acesta este unul dintre factorii cheie. Foarte, foarte mult depinde de cât de curând poţi obține informații, cât de rapid le poţi raporta comandantului unității de luptă și apoi să se ia decizia de a lovi, precum și de a schimba rapid locul unde tocmai au fost amplasate armele. Aşadar este vorba despre aproape tot ce ţine de luptă.

    De aici și rolul colosal al UAV-urilor(Unmanned Aerial Vehicle – vehicul aerian fără pilot n.t.) și dronelor, comunicațiile prin satelit, timpul de transmitere a coordonatelor inamice, mobilitatea unităților de luptă, precum și viteza de transmitere a ordinelor către executant. Evident, acest lucru nu a fost luat în considerare în cursul pregătirilor pentru OCS, iar acum trebuie să compensam toate acestea în condiții critice.

    În același mod, a fost subestimată și dependența de Occident în tehnologii digitale, cipuri și producție de înaltă precizie. Pregătirea pentru o confruntare frontală cu NATO și, în același timp, bazarea pe elemente tehnologice dezvoltate și produse fie în țările NATO, fie pe teritoriul statelor dependente de Occident nu este dovada unei mari inteligențe.

    Dar acum nu este vorba despre dependența occidentală, ci despre factorul viteză. Filosoful francez Paul Virillo, care a studiat importanța vitezei pentru civilizația tehnică modernă, a propus un termen special – dromocrație. Din grecescul dromos (viteză) și kratos (putere). Teoria lui Virillo se bazează pe afirmația că în noile condiții civilizaționale, câștigătorul nu este cel care este mai puternic, mai deștept, mai echipat, ci cel care este mai rapid. Viteza este totul. De aici și dorința de a crește viteza procesoarelor prin orice mijloace și, în consecință, toate operațiunile digitale. Acesta este tocmai ceea ce se concentrează astăzi gândirea inovatoare tehnică. Toată lumea concurează în viteză.

    Lumea modernă este o luptă pentru accelerare. Iar cel care este mai rapid primește premiul principal, anume puterea. În toate sensurile și dimensiunile sale – politice, militare, tehnologice, economice, culturale.

    În același timp, informația este cea mai valoroasă în structura dromocrației. Viteza transferului de informații este o expresie concretă a puterii. Acest lucru este valabil atât pentru funcționarea schimburilor mondiale, cât și pentru desfășurarea ostilităților. Cel care a fost capabil să facă ceva mai repede capătă putere deplină asupra celui care a ezitat.

    În același timp, dromocrația ca strategie aleasă în mod conștient, adică o încercare de a domina timpul ca atare, poate duce la efecte ciudate. Factorul viitor intră în joc. De aici și fenomenul tranzacțiilor futures și fondurilor speculative aferente, precum și alte mecanisme financiare de natură similară, în care principalele tranzacții sunt efectuate cu ceea ce nu este încă.

    Idealul unei dromocrații media ar fi să fii primul care raportează un eveniment care nu s-a întâmplat încă, dar care este foarte probabil să se întâmple. Acesta nu este doar un fals, este lucrul cu zona metodelor posibile, probabile, probabilistice. Dacă luăm un eveniment viitor probabil ca un eveniment care s-a întâmplat deja, vom câștiga timp, ceea ce înseamnă că vom câștiga putere. Un alt lucru este că acest lucru s-ar putea să nu se întâmple. Da, și se poate, dar uneori eșecul așteptărilor nu este critic, iar invers, o prognoză confirmată, luată ca un fapt împlinit dinainte, oferă avantaje enorme.

    Aceasta este esența dromocrației: elementul timp este foarte dificil, iar cel care reușește să-l supune primește putere globală totală. Odată cu dezvoltarea supervitezelor, realitatea însăși este îndoită și în ea încep să opereze legile fizicii neclasice – anticipate în teoria relativității a lui Einstein și, într-o măsură și mai mare, în fizica cuantică. Limitarea vitezei schimbă legile fizice. Și tocmai în acest domeniu, potrivit lui Virillo, astăzi se desfășoară lupta planetară pentru putere.

    Întâlnim teorii similare într-un domeniu mai aplicat și mai puțin filozofic – în teoria războaielor centrate pe rețea. Și tocmai un astfel de război centrat pe rețea l-am întâlnit în timpul OCS. Principala caracteristică a unui astfel de război este viteza de transfer de informații între unitățile individuale și centrele de comandă.

    Pentru a face acest lucru, unitățile de luptă şi soldaţii sunt echipaţi cu numeroase camere orientate diferit și alți senzori, informații care converg într-un singur punct. Acestor informaţii li se adaugă datele de la aeronave, UAV și sateliți care sunt integrate direct cu unitățile de luptă. Și această integrare completă în rețea oferă cel mai important avantaj – avantajul în viteză. Așa sunt aranjate sistemele de lucru și HIMARS, și tactica grupurilor mobile și DRG-urilor(Grupuri de Sabotaj şi Recunoaştere, n.t.). Pentru aceasta s-au folosit și comunicațiile prin satelit Starlink.

    Teoriile războiului centrat pe rețea recunosc că viteza de luare a deciziilor vine adesea în detrimentul justificării lor. Există o mulțime de calcule greșite. Dar dacă acționați rapid, atunci chiar dacă faceți o greșeală, întotdeauna este timp să o corectați. Folosește principiul unui hack hack sau al unui atac DDoS – principalul lucru este „ciupirea” tuturor locațiilor trupelor inamice, căutând puncte slabe sau aşa-zisa ușa din spate. Pierderile pot fi destul de multe, dar rezultatele, dacă sunt de succes, sunt foarte semnificative.

    În plus, războaiele în care rețeaua este o componentă integrală a lor, includ canale deschise de informare – în primul rând rețelele sociale. Ele nu doar însoțesc desfășurarea ostilităților, spunând, bineînțeles, doar ce este profitabil și ce nu este profitabil, ascunzând sau distorsionând pentru ceilalţi, dar şi operează și cu un viitor probabilist. Din nou principiul dromocrației. Ceea ce percepem astăzi ca falsuri nu reprezintă altceva decât stimularea artificială a unui posibil viitor. Multe falsuri se dovedesc a fi goale, atâta timp cât încercările de a sparge protecția în timpul hackingului sunt zădărnicite, dar din când în când ajung la obiectiv şi apoi sistemul poate fi capturat și subjugat.

    Dromocrația în sfera politică vă permite să vă abateți de la regulile ideologice rigide. În Occident, de exemplu, rasismul și nazismul, ca să spunem ușor, nu sunt încurajate în mod deschis. Dar în cazul Ucrainei și al altor societăți ascuțite pentru a apăra interesele geopolitice ale Occidentului, se face o excepție. Nazismul anti-rus, rusofobia înfloresc acolo, dar în Occident însuși nu observă acest lucru, ocolindu-l cu dibăcie. Cert este că, pentru construirea rapidă a unei națiuni în care nu a existat niciodată și în prezența a două popoare pe același teritoriu, pur și simplu nu se poate face fără naționalism. Și pentru a face acest lucru cât mai repede posibil, tocmai formele extreme sunt necesare – până la nazism și rasism pur și simplu. Și aceasta este din nou o chestiune de dromocrație. Este necesar să se creeze rapid un simulacru al unei națiuni. Pentru aceasta, se ia o ideologie radicală, orice imagini și mituri despre propria exclusivitate, chiar și cele mai ridicole, și toate acestea sunt aduse rapid la viață (cu control complet asupra sferei informaționale a societății, iar Occidentul pur și simplu se preface că nu observă acest lucru).

    Apoi urmează propaganda la fel de accelerată a acestor idei care nu au nimic în comun cu democrația liberală occidentală. Războiul în continuare este firesc: agresorii sunt prezentați ca victime, iar călăii ca salvatori. Principalul lucru este să controlezi informațiile. Și dacă totul decurge conform planului globaliștilor, atunci urmează o rezoluție rapidă, iar după aceea, structurile neo-naziste în sine sunt curățate la fel de repede. Am văzut aproape același lucru în Croația în timpul prăbușirii Iugoslaviei. În primul rând, Occidentul îi ajută pe naziștii croați – neo-ustaşi – și îi înarmează împotriva sârbilor, apoi îi curăță singuri, astfel încât să nu rămână urme. Cel mai important lucru este să faci totul foarte, foarte repede. Neonazismul a apărut rapid, și-a îndeplinit rapid rolul, a dispărut rapid. Ca şi cum nu ar fi fost.

    Acesta este secretul lui Zelensky. Comicul mercurial ca lider nu a fost ales întâmplător. Psihicul lui este volatil și predispus la schimbări rapide. Un politician ideal pentru o societate lichidă. Acum spune și face un lucru, într-o clipă este complet diferit. Și nimeni nu își amintește ce s-a întâmplat cu o secundă în urmă, deoarece viteza fluxului de informații crește constant.

    Și pe acest fundal, cum arătăm noi înșine? Odată ce am început să acționăm rapid, decisiv și aproape spontan (prima fază a OSU), au urmat succese uriașe. Aproape jumătate din Ucraina era sub controlul nostru.

    De îndată ce am început să încetinim cursul operațiunii, inițiativa a început să treacă în mâinile inamicului.

    Atunci s-a dovedit că natura centrată pe rețea a războaielor moderne şi legile dromocrației, nu au fost luate în considerare în mod corespunzător. De îndată ce am luat o poziție reactivă, am trecut în apărare și am ratat factorul viteză. Da, victoriile ucrainene sunt în mare parte virtuale, dar într-o lume în care coada dă câinele, unde aproape totul este virtual (inclusiv finanțe, servicii, informații etc.), acest lucru nu este suficient. Anecdota despre modul în care doi parașutiști ruși de pe ruinele Washingtonului se plâng – „am pierdut războiul informațional” este amuzantă, dar ambiguă. Acesta este, de asemenea, ceva virtual, o încercare de a codifica probabil viitorul. Când vine vorba de verificarea realității, nu totul, din păcate, este atât de simplu. Aici este necesar fie să prăbușim întreaga dromocrație, virtualitatea, întreaga postmodernitate centrată pe rețea, adică întreaga modernitate și întregul vector de dezvoltare al Occidentului modern (dar cum se poate face asta deodată?), fie să acceptăm – deși parțial – regulile inamicului, adică ne accelerăm. Întrebarea dacă noi, rușii, putem intra pe tărâmul dromocrației și să învățăm cum să câștigăm războaie centrate pe rețele (inclusiv informaționale!) nu este o abstractizare. Victoria noastră depinde direct de asta!

    Pentru a face acest lucru, trebuie în primul rând să înțelegem – în rusă, într-un mod patriotic – natura timpului. Cât de încet înțelegem totul, cu ce întârziere și cu cât de încet îl punem în practică – se pare că am ajuns să respingem chiar şi proverbul care spune că „rușii pierd timpul, dar conduc repede”. Acum este chiar momentul în care, dacă nu mergem foarte repede, situația poate deveni foarte periculoasă.

    O vom face mai repede, o vom repara mai repede. Nu vorbesc despre echiparea soldaților noștri cu atribute de rețea și accelerarea procesului de comandă și mijloace eficiente de protejare a informațiilor. Dar acest lucru este pur și simplu necesar pentru a fi la un nivel cu un inamic bine echipat.

    Și, din nou: dacă, după speculațiile Voentorg-ului(furnizorul de arme şi alimente al armatei ruse, n.t.) cu prețul uniformei minime pentru mobilizați, nu a urmat imediat un val rapid de represiuni directe din partea autorităților, acesta este un semn foarte rău. Cineva de la putere își închipuie că noi încă înhămăm, deși concurăm cu viteză maximă. Acest lucru trebuie gândit urgent. În caz contrar, s-ar putea dovedi că ne grăbim prea încet.

    Dromocrația nu este o glumă. Nu este vorba despre depășirea Occidentului. Ar trebui să fie eliminat din mers în mândria lui amețitoare, dar pentru aceasta trebuie să acționăm noi înșine cu viteza fulgerului. Și semnificativ. Rusia nu mai are dreptul sau timpul să fie adormită și letargică.”

    Aleksandr DUGHIN

    • daca e vorba despre OCS, da, insa nu e vb despre el, prin urmare nu stim care e competenta rusilor in dromocratie. poate ca exista!, logic vorbind exista, insa nu despre OCS e vorba, ci despre Noua Lume.
      care e una care rasare din Taramul Cuantic,…insa tocmai daia povestea devine si mai interesanta, pentru ca nu ‘viteza’ conteaza, doar, cu toate ca ea conteaza in mod relativ, ci ‘nemiscarea’, asta contand in mod absolut.

      atunci cind ai accesat taramul Cuantic, si deja se face asta, tre sa pornesti de la faptul ca Unicul Foton il gasesti in doua stari, una se plimba prin univers cu ‘viteza luminii’, iar cealalta e…invers, toate celelalte chestii din univers se misca cu viteza luminii fata de ea, care e cea mai protapita chestie din univers, tocmai daia e si referinta Absoluta.

      dromocratia nu face doua parale pe Taramul Cuantic, unde nu e vorba despre viteza, ci si despre ‘lipsa ei’

      prin urmare zicerea lui Dughin…inca mai poate fi imbunatatita.

      ba chiar faptul ca rusii dau semne ca stiu despre existenta celuilalt taler, unul fiind dromocratia, ridica discutia pe un nivel superior celei prezente in analiza lui Dughin.

      • viteza luminii…nu exista. lumina nu are viteza. fotonul cea mai nemiscata chestie din univers.
        e referinta Absoluta
        Unicul Foton e referinta Absoluta.

        nu fotonul se misca cu ‘viteza luminii’, ci invers!, toate chestiile din Univers se misca, fata de foton, care le trateaza pe toate cu …aceeasi consideratie, cu aceeasi viteza ( deci cu aceeasi consideratie:)) )

        domne, Unicul Foton e cea mai nemiscata chestie din Univers,…cum sa se miste, si…cum sa se miste cu viteza luminii :))))
        orice ‘misca’ in Univers se misca cu viteza luminii fata de Unicul Foton

        ( Unicul Foton umple Tot Spatiul in lipsa Timpului si Tot Timpul in lipsa Spatiului, deci…daia el e peste tot in ‘acelasi timp’ :))), si daia pentru el Spatiul nu exista, atunci cind se plimba prin Tot Timpul. ( de aici putem trage concluzia ca Nemurirea e cu …lipsa Spatiului :)) )

        • Mulțumesc. Abisal. De-a dreptul…cuantic.
          Mă veți scuza, sper, dar mie îmi plac mai mult raționamentele sublunare.
          Nu mă aleg cu nimic din plonjoane metafizice (deși, mărturisesc, ocazional fandez și eu pe palierul (sau diametrul ?) indicibilului Ein-sof).
          Ergo, mi-ar plăcea să citesc răspunsuri mai lumești (știți, din alea pe care le cauți în grabă când cineva îndreaptă un AKM împotriva ta). Altfel, aș fi (ai fi) ca Arhimede măcelărit de legionarul roman când își desena în grădină…cercurile.
          Mulțumesc anticipat de înțelegere.

          • exista ceva care se misca cu o viteza care nu poate fi depasita cu una cu doua:
            datinile, traditiile si obiceiurile
            si
            darurile naturii

            io as cauta sa armonizez intr un intreg darurile naturii. doar asa as putea obtine armonii, fara de care nu prea poti face mare lucru, azi. nus de ce, insa io n am niciun dubou ca azi exista daruri in neam fix pe masura vremurilor. habar n am ce sau cum, insa ele vor ajunge sub acelasi brad.o fi existind si un organizator de evenimente,…cine mai stie, printre darurile astea:)))

          • schimba subiectul, muta discutia acolo unde ii e locul, Natura VS Artificializare. oricum despre asta e discutia in lumea mare, deci ce faci ar fi o nonactiune. uda Natura, in discutia asta si sa n ai nimic impotriva manifestarii Artificialului, restul se aseza de la sine, mai bine de atat nu vor putea fi asezate 🙂
            si vezi ca niciun…’vrajitor’ nu scoate dracii din oameni fara voia lui Hristos, indiferent cum arata sau pe ce parte sta.

          • @Hayde a scris pe 19/10/2022 la 12:31
            Ce-i asta…shaorma cu de toate…zacusca…ghiveci…ciulama…ca NU INTELEG…Ce Vrei Sa Spui..Si Ce Vrei Sa Afli…
            „UAV-urilor
            ERATA-The word in „democracy” (Greek: dēmokratia, δημοκρατία) combines the elements dêmos (δῆμος, traditionally interpreted „people”) and krátos (κράτος, which means „force” or „power”), and thus means literally „people power”.
            #dromocrație. Din grecescul dromos (viteză) și kratos (putere)-Ce viteza? warp…super…”luminic”..star-trek…sf…
            procesoare….operatiuni digitale…..
            fizica cuantică…..
            DRG-urilor(Grupuri de Sabotaj şi Recunoaştere…
            hack hack sau al unui atac DDoS…..
            HIMARS, și tactica grupurilor mobile și DRG-urilor(Grupuri de Sabotaj şi Recunoaştere…..”
            BUN
            ____________________________________________________________________________________________________
            Informatii Adevarate.
            1.30% din centralele electrice ale ucrainienilor sunt distruse…se pare ca era una din „mizele razboiului”…
            2.Astia se tocmesc cu musk..cu „star link”…exista iridium” de acum 24 ani…nici o noutate…Asta Inseamna ca in Ucraina nu prea mai exista Retele de Comunicatii…
            3.Acum astia spun ca Rusia nu poate fi invinsa sau ruinata economic…suna a pregatire psihologica…
            4.Au ajuns sa spuna ca „artileria e regina”…acolo e un Razboi Adevarat…
            5.Deja au inceput sa tradeze…ungurii vorbesc de portul constanta si traficul de cereale…rafila e in cuba si macane vesticii ca deja ati „intors armele”…
            Vezi Ca Astea Sunt Informatii Adevarate Si La Zi.
            Acum…
            Din Ce Vad…Citesc..Aud…romanii romancele si Romania au doua variante…”doua sanse in viatza”…si nu vor decide ei…
            1.vor fi vandutzi en-gross…la pachet cu vreo 3-4 alte tari…
            2.vor fi vandutzi en detail..adica pe bucati…pe regiuni…a mai fost Romania provincii…nici o tragedie…nu e „sfarsitul lumii”…
            Ca si interval de timp…ca tot te pasioneaza „viteza”…la cum „se misca lucrurile”…vedeti urmatoarele 2 Luni…sau 64 Zile…Pana La Solstitiul De Iarna…
            ATAT.

          • Stimate coleg C.V.I…nu înțeleg ce nu înțelegi :))
            Eu am prezentat optica lui Dughin pe situație, NU a MEA. Îmi scapă rațiunea interpelării dumitale (dacă e „shaorma”, e a lui Dughin, destul de „proaspătă”).
            Nu că vreau EU să spun, sau să aflu. E introducerea unui pdv rusesc, din partea cuiva care sigur nu poate fi acuzat de simpatie pt. Occident.

          • Mai sunt oaze in desert .Trebuie doar sa le căutați.

      • din zicerea lui Dughin, de mai sus, ce rezulta e ca Kremlinul asculta ce zice Dughin, ca iti poti corecta decizia ca urmare a zicerilor lui Dughin, deci e capabil tipu’, insa…atat!
        ce rezulta e ca nu e ideologul Kremlinului, nu e, ci e…unul dintre ei. e clar ca mai sint si altii, care ar putea participa la Intreg mai mult sau mai putin decit o face Dughin.

        felul in care se misca Kremlinul azi e superior felului in care se misca Dughin.

  • Domnule Cristoiu, noi cei care ne culcam tarziu asteptandu-va jurnalul sau care dimineata la prima ora ne deschidem compu sa va ascultam jurnalul suntem OAZA dumneavoastra.

    Intodeauna veti gasi detractori, uni ideologici, alti pur si simplu TROLLI in misune. Faptul ca uni sunt pusi sa va injure ar trebui sa va convinga de un lucru – undeva spusele Dumneavoastra sunt auzite si, poate, picatura cu picatura se va ajunge la ADEVARUL, care sa ne izbaveasca.

    Eu sunt unul din ciunoscatorii istoriei URSS si a perioadei postURSS si in multe privinte avem pareri comune.

    Am ascultat interviul cu domnul Marga si in minte mi-a venit o remarca – ce destin TRAGIC a avut Romania prin faptul ca in aceasta perioada dramatica sa NU avem un presedinte de talia domnului Marga. Deci nu spun ca ar fi trebuit ca domnul Marga sa fie presedinte, ci sa avem un presedinte cu profilul domniei sale.
    Nu fiti deazmagit, Chiar aveti o OAZA a celor care va asculta ….

  • nu e razboi mondial ci o revolutie mondiala,
    nu e vorba despre o reasezare a lumii, doar, ci si de o innoire din temelii a acesteia,
    nu e vorba dspre cum reasezam piesele pe tabla.

    sint momente, cum e si acesta, in care mai multe ierni se manifesta concomitent
    se manifesta o iarna dupa 100 de ani,dupa 500 de ani, dupa o mie de ani, fiecare apartinind unui ciclu al Anotimpurilor bine definit.
    pe vremurile astea se manifesta mai multe ierni, concomitent,
    iarna care se ocupa cu reasezarea lumii e doar una dintre ele, mai importante sint celelalte, care se manifesta mai rar, insa mai apasat.
    bine, nu e nimic nou in asta, ca s-a mai spus si s a tot spus paici, cu ani in urma

    povestea vremurilor astea e scrisa in dezvoltarea civilizatiilor, in istoria civilizatiilo care s au manifestat pe aceasta planeta.
    e vorba de asezarea civilizatiei curente pe temelii artificiale.

    iarna care conteaza e Iarna Civilizatiilor, care si e se manifesta acum.
    atunci cind va sosi Primavara, Civilizatia mare cit planeta va avea temelii noi noute, Artificiale.
    Iarna Civilizatiilor anunta Noua Lume, Lumea Artificiala.

    asta e o dinamica a Anotimpurilor, e implacabila, si e olecut greu de sesizat…insa doar pentru ca Civilizatia e obisnuita sa foloseasca Timpul, nu Anotimpurile, deci e obisnuita sa foloseasca imaginea din Oglinda a Anotimpurilor, cara asta e Timpul.
    insa tot asa cum vine primavara, Primavara, tot asa va rasari si o civilizatie Artificiala, atunci cind Primavara care o acopera se manifesta.
    se manifesta.
    se! manifesta.

    Noua Lume, Artificiala, e implacabila.
    nu e despre razboiul din ucr, nu e despre oreasezare a lumii, e despre Noua Lume, despre Civilizatia Artificiala, despre Civilizatia care pune la indoiala Dinamica Naturii, rinduindu-si, Matematic, la temelie, Dinamica Fibonacci ( care e doar o clona seaca a Dinamicii Naturii )

    nu e despre Marea Resetare,
    e despre Metamorfoza.
    doctrina Noii Lumi este Antinatura, Transumanismul

    indiferent care le e dorinta celor care pun la cale Lumea, ea se va implini in mod absolut.
    Metamorfoza e o dorinta implinita, care pe vremea cind era manifestata se numea Marea Resetare.
    orice dorinta se implineste in od absolut, prin urmare cei care si au dorit Marea Resetare primesc in dar Metamorfoza, un dar greu de purtat

    • Iarna Civilizatiilor e cea care defineste aceste Vremuri, pentru ca acopera toate celelalte ierni, e deasupra tuturor, deci toate celelalte ierni devin un efect al acesteia.

      Iarna Civilizatiilor, pe care o traim acusica, povesteste despre Trofeul Civilizatiilor, despre Chivotul la care toate civilizatiile au ravnit, Miscarea Perpetua. adica Perpetuum Mobile.

      Iarna Civilizatiilor povesteste despre Primavara care va sosi!
      Primavara va aduce cu ea Perpetuum Mobile, ‘ecuatia de miscare perpetua’

      Trofeul Civilizatiilor este Computerul Cuantic.
      Computerul Cuantic permite manifestarea Armoniilor cu Mintea Universului.
      Mintea Universului e o…’miscare perpetua’

      cuii ii pasa care e terciul in care se zvarcolec sau se balacesc unii si altii pe lumea asta, punind la cale te miri ce, cita vreme Trofeul Civilizatiilor sta sa se nasca?!

      Mintea Universului tocmai ce se intrupeaza pe planeta asta, trupul fiind Computerul Cuantic.
      intre timp cei care conduc lumea se dau cu timpla de stelele propriilor universuri.

      Noua Lume este despre…altceva, si se prea poate sa fie despre altceva decit despre stelele universurilor de mai sus.

      • @Online
        Aici e un Subiect complicat…
        Eram tanar si citeam intr-o carte a lui pavel corut…mi se pare prima care a scos-o…”quinta sparta”…”rusia a plecat pentru a ramane”…
        Revin la ce iti spuneam…rusii din 1980 stiau ca vor pierde „razboiul rece” datorita „avansului tehnologic”…doar ca s-a terminat cu „avansul tehnologic”…acum nu e „reasezare”…ma rog…se poate spune si asa…e partaj…divort…succesiune…ramane fiecare cu ce are…iti spun cu ce ramane Romania…”fara farduri”…dependenta de resursele unora si tehnologia altora…cu 200 miliarde euro/dolari(1.000 miliarde lei) datorie si 6 milioane oameni forta de munca si tineri plecati,e mai putin decat nimic-asta lasa „clasa politica” „mostenire”.
        Acum,am tot ascultat,poate ar fi timpul sa vorbeasca unii,aud ca un ministru de externe a fost amenintat in 1995 cu dezmembrarea tarii,pai atunci sa vorbeasca de „terorism economic” dar mai ales de „terorism financiar”…lucruri pe care le cunosteam EU(un nimeni) de acum 20-25 ani…
        Zi Frumoasa Online!!!
        vali
        🙂

        • ‘ramane fiecare cu ce are’
          exista un singur fel de om care ‘are’, cel caruia ii este suficient ceea ce are.
          la fel si cu tarile.

        • sint simplu ca buna ziua, cum sa fiu complicat

  • min 13.00 “Am muncit ca boul , si la ce mi-a folosit ?”
    Maestre va imaginati pe Dv pierzind vremea bronzandu-va pe o plaja , fie si macar 2 ore ?
    Apoi , nu cred ca chiar suferiti ca nu va citeaza diversi trotinetisti .
    Si nu va implineste si nu va da multumire sufleteasca si nu va da sens vietii aceasta munca? La urma urmei , la aceasta serveste munca indarjita .

  • Dictatura Timpului
    Cea mai crunta cenzura pe care o vedem astăzi este cea a timpului de emisie
    Sa ai in fata doua personalități care pot sa vorbească temeinic despre un subiect si sa nu aiba timp sa o faca ca asta este formatul eu o consider imbecilitate
    Am convingerea ca si Andrei Marga si Ion Cristoiu mai aveau încă multe de spus si argumente consistente in sprijinul a ceea ce afirmau
    Creadă ca pastila de azi nu trebuia sa aibă ca tema acest dialog pentru ca Dvs nu ati avut timp sa il reascultati
    Dincolo de excelenta punctare a întâmplării privind comunicatul final al sesiunii NATO de la București o alta informatie de o si mai mare valoare a scapat
    Explicata pe larg de invitat ea însăși poate sa constituie subiectul unei pastile
    Ucraina membra NATO cu rachete pe teritoriul ei devine un cap de pod terestru american atit pentru Orientul Apropiat Asia Mica dar si pentru Orientul Îndepărtat
    Azi avem flota americană in Pacific si in Golful Piersic in apropierea strimtorii Ormuz dar costurile sunt imense
    Plasare de rachete in Ucraina ar rezolva acesta problema si de aici si repoziționarea Iranului fata de Rusia
    Rachetele din Ucraina ajung si in China obligându-i pe chinezi sa se uite si la Taiwan si marea Chinei si peste Himalaya sa nu se trezească loviți din spate
    In opinia mea aceasta este cea mai mare perturbare de Securitate a planetei azi
    Daca la criza rachetelor cum spuneați SUA considera drept legitim sa nu aibe armament rusesc in coaste pare legitima dorinta altora fie Rusia Iran sau China de a nu avea in proximitatea lor armament american

  • Foarte frumoasă și foarte interesantă emisiunea dumneavoastră ,domnule Cristoiu ! Marea bătălie a puterilor lumii se duce pe resursele mondiale, printre care foarte importante sunt resursele energetice ! În ascensiunea ei spre putere și în dorința de a deveni unicul lider mondial, America nu a vrut să îi lase Rusiei un loc la masa tratativelor !Pe de altă parte, China – la rândul ei un mare lider mondial – are cea mai mare parte a afacerilor ei în America ! De aici vine și îngrijorarea Chinei și măsurile pe care le ia în privința armatei pentru a-și asigura securitatea în lume, pentru că, așa cum a spus domnul profesor Andrei Marga și așa cum ați pus titlul acestei emisiuni, acest război dintre Rusia și Occident este „un război de reașezare a lumii ! „

  • Domnule Cristoiu, citit va rog analizele lui Pepe Escobar de pe thecradle.co cat si eseurile si luarile de pozitie ale unor profesori de peste ocean cum este Mershmeier despre ce se intampla cu reasezarea mondiala. Dl Marga are DREPTATE PERFECTA. Lumea estica se ridica prin BRICS+ alaturi de Africa de Sud si America de Sud, iar BRICS, daca veti citi veti vedea industrializarea masiva mai ales din punctul de vedere al conectarii drumurilor dintre diverse tari atat din ASIA cat si din Africa de Nord pentru a facilita o mult mai buna transferare de marfuri. De asemenea, daca il luam in considerare pe Michael Hudson si Serghei Glazyev, Estul isi concepe si un sistem prorpiu valutar, prin care sa avantajeze tarile participante, deoarece pare a se merge spre excluderea petro-dolarului, pozitia cea mai dura fiind luata de statele arabe care par sa se apropie incet dar sigur de China. De asemenea, e nevoie sa privim relatiile diplomatice intreprinse in Asia, facilitate de China,Rusia si India pentru incheierea unor conflicte locale si integrarea combatantilor in marele plan de dezvoltare. Turcia este si ea interesta de acest plan, si doreste aderarea la versiunea extinsa BRICS, fara a parasi total lumea vestica pentru moment. Se intendeaza faptul unei Coreei de Sud si a unei Japonii ce se opun puternic acestei ascensiunii estice, insa pare sa fie doar in aparenta, desi un stat mega dezvoltat Japonia acum isi salveaza propria moneda si cumpara obligatiuni ale SUA, incercand sa ii ajute si pe ei, cumparandu-le datoria, dar are nevoi pe partea de securitate si la fel cum arata Declan Hayes pe Strategic Coulture Foundation, intr-o analiza, solutia cea mai eficienta pentru ea este o apropiere macar pe sub masa de China care ii poate oferi toate garantiile si resursele pentru o mai mare independenta de SUA. Exact cum a spsus domnul Tomozei, discutii se poarta deja in acest sens, pentru o cooperare mai stransa intre tarile care erau candva dusmani de moarte,deoarece si Japonia are cu Rusia un conflict care ar putea fi mediat de China cu privire la acele cateva insule de care Tara Soarelui Rasare este interesata. Daca la discursul lui Xi il alipim pe cel al prim-ministrului indian Modi de la celebrarea celor 75 de ani de independenta, vom observa cateva asemanari, mai ales in ceea ce priveste independenta statala si orientarea pe cat posibil spre sine. Un aspect pe care dl Marga fie l-a omis sau nu a apucat sa il dezvolte este un conflict la care nu ati fost atent nici dvs si nici dl Tomozei nu a insistat asupra sa si anume conflictul zonei Arctice. Zona arctica, care acum in mare parte apartine Rusiei, care a inceput o industrializare puternica acolo si incearca o consolidare a canalului maritim, ar permita Chinei care ii este partenera, un acces rapid,simplu si usor pentru transportul de marfuri catre Europa si nu numai fara a trece prin toate stramtorile si drumurile care le intarzie livrarile. Parteneriatul lor, prin care China ar capata acces sigur si in urma unor investitii in zona plus gazul si petrolul ieftin, cam scot din rational ideea conform careia Rusia nu poate fi partenerul Chinei, ci dimpotriva este vasalul sau. Da, Rusia nu este o putere economica, dar din punct de vedere geo strategic si al diplomatiei externe, are oferta necesara pentru a se aseza la masa cu sefii Asiei.De asemenea m-as raporta la Africa, unde China dar si Rusia au investit enorm, consolidand parteneriate importante atat in Sudul Africii cat si in Nord. Sper sa cititi acest mesaj si sper sa va documentati pentru a putea intelege si mai bine cele expuse de interlocutorii dumneavoastra si poate pentru a-i lamuri mai bine pe cei care va urmaresc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *