Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Descoperitorul de talente: Diana Velciu, pictorița scenograf

Scriu aceste rânduri înaintea zorilor din 12 februarie, 2023. Este data de naștere a unui om special, Dan Puric. Actorul, regizorul de teatru și autorul de carte Dan Puric face azi 64 de ani. Mă gândesc cu bucurie la el și îi doresc sănătate. La nivel personal, de descoperitor de talente, este o zi specială deoarece vreau să vă aduc în centrul atenției un creator aparte. Este vorba despre doamna Diana Velciu, cunoscută ca Diana Morari înainte de căsătorie.

-Vă rugăm să vă prezentați.
-Sunt pictor scenograf, în anul 2010 am absolvit Școala de Arte Plastice din Orașul Soroca. Apoi, în anul 2014, am absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău și am obținut titlul de licențiat în arte, având specialitatea de pictor scenograf. În anul 2016 am obținut titlul de master, după ce am absolvit Universitatea Națională de Arte din București.
Am lucrat ca desenator la revista Arheologul din Chișinău timp de un an, momentan sunt profesor de educație plastică la Școala Gimnazială nr. 1 din Bragadiru și Școala” Ioan Bădescu” din Popești Leordeni.

–Cum a fost 2022 pentru dvs?
-Anul 2022 pentru mine ca artist a fost bun, am avut diferite comenzi, începusem să lucrez la un proiect ” Promovarea Pictorilor Români”, dar din motive de sănătate am fost internată în spital, acolo am stat mai bine de două luni. Acum sunt bine împreună cu un bebe. În timpul anului școlar am lucrat cu elevii și am făcut mici expoziții cu ei. Au participat și la Olimpiada Națională ”Meșteșuguri Artistice Tradiționale” i-am pregătit de acasă în timp ce stăteam în concediu medical.

–Ce vă doriți pentru 2023?
-Pentru anul 2023 aș vrea să realizez mult mai mult, am planuri mărețe. Fiindcă stau acasă am mai mult timp să pictez cea ce este un plus foarte mare.
Vreau să colaborez cu mai mulți pictori, să particip la vernisaje și chiar aș vrea să-mi expun și eu lucrările, am mai avut expoziții, dar acum aș vrea să revin și să mă dedic mult mai mult domeniului artistic.
Vreau să devin membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și îmi doresc ca pe viitor să obțin și titlul de doctor.

–Cum doriți să se desfășoare lumea dvs, lume artei și lumea în general?
– Eu sunt artist și îmi place libertatea, nu îmi place presiunea. ”John F. Kennedy- Dacă arta hrănește rădăcinile culturii noastre, societatea trebuie să îl lase pe artist liber să-și urmeze viziunea indiferent unde îl duce.” Îmi doresc foarte mult să-mi expun lucrările și poate pe viitor să expun și în altă țară. Lumea mea artistică este reprezentată de starea mea, emoțiile mele, trăirile mele.
Pictez din suflet, pictez cu drag, lucrările mele sunt stările mele, amintirile mele.

Cum văd eu lumea artei și în general? Lumea artei este o lume liberă, fiecare are dreptul să se exprime. Lumea artei este pentru oameni intelectuali, oameni care știu să aprecieze munca și arta. Pentru ce spun asta? Fiindcă întâlnesc mulți oameni și nu au habar ce înseamnă să pictezi un tablou, cât timp depui, câtă muncă, pentru oamenii care nu au o cultură generală, noi artiștii suntem zero. Toți muncim pentru bucățica noastră și trebuie să fim respectați deoarece nu suntem oameni simpli. Vorbind la nivel artistic, vorbind despre artă mă refer la pictură, trebuie acordată o mai mare atenție, deoarece arta nu se rezumă doar la muzică, dans, ci și pictura, sculptura este artă, dar este o artă care trebuie să o vezi să o simți prin vibrațiile culorilor, liniilor, prin gama cromatică, prin elementele de limbaj plastic și atunci observi, înțelegi ce vrea să zică artistul. Este mult mai mult decât un obiect care se potrivește cu draperia. La final, un citat celebru: ”Pictura este poezie tăcută”. Plutarch.

Vă mulțumim frumos! Să vedem la final câteva din minunatele dumneavoastră tablouri.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *