Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Generali cu lipsuri la hologramaj

General în fruntea guvernului, generali pe ecranele televizoarelor (până și CNA a înțeles greșit, trebuia să fie vorba de cultură generală), generali de Ucraina, generali de Pentagon, de privit cu rezervă. Generalii lui Soros au primit educație de la distanță. De la mare distanță de adevăr, și se vede. Poate că l-ați uitat pe Sergiu Nicolaescu, dar, după ce i-a cunoscut personal, s-a oferit să regizeze revoluția din decembrie 1989 și să preia Ministerul Apărării. N-a reușit, deși nu cred că ar fi fost vreo diferență.

Generalii părerologi mi-au adus aminte de o minunăție de povestire a lui F. Scott Fitzgerald: „Strania poveste a lui Benjamin Button”, după care s-a făcut și un film. De florile mărului și fără vreun obiectiv prestabilit o să-l numesc Beniamin Nasture. Beniamin Nasture s-a născut bătrân, urât și înțelept. Pe măsură ce a fost cizelat de societate a devenit mai deștept, după care a început declinul – a prostit până la a nu mai fi nimic. Exact ca Năstureii de azi, care se operează estetic pentru a prezerva un fel de tinerețe care a fugit de ei ca de dracu’. Pe Beniamin Nasture l-a citit moartea de la dreapta la stânga, într-o povestire cu iz nu oriental, ci sud-american.

Partea din povestire pe care vreau s-o aduc în discuție e aceea în care valetul i-a înmânat o scrisoare cu sigiliu oficial, prin care i se aducea la cunoștință că toți rezerviștii care serviseră în Războiul Hispano-American erau rechemați în serviciu, dar cu un grad mai sus decât avuseseră înainte. Războiul Hispano-American a fost declanșat în aprilie 1898, sub pretext de eliberare a Cubei, dar nu a făcut decât să extindă influența SUA în zonă, care a inclus și anexarea de teritorii. Aceeași SUA care azi ceartă public Rusia. Cel puțin teritoriile din Ucraina anexate de ruși au fost cândva rusești, SUA și-a anexat atunci prospături. Ipocrizia Americii, și în ceea ce privește Covid, în ceea ce privește Nord Stream și mai ales în ceea ce privește democrația nu e altceva decât un Pinocchism al generalilor.

Beniamin Nasture însă s-a prezentat la un croitor cu dever și și-a comandat o uniformă. I-a fost destul de greu să găsească o insignă de general, chiar și pe piața neagră, căci toată lumea îi oferea trese de fruntaș. În fond, el nu mai arăta ca un pensionar, ci tânăr, chipeș și de neîncredere. Echipat regulamentar, s-a prezentat la unitatea de infanterie pe care ar fi trebuit s-o conducă conform scrisorii oficiale, în Camp Mosby, Carolina de Sud. Ajuns la poarta unității, a cerut soldatului de planton să găsească pe cineva care să-i care bagajele. Soldatul l-a luat în râs, în timp ce de nicăieri și-a făcut apariția un colonel călare. Comandantul respectivei unități. Colonelul i-a aruncat un „Al cui ești, băiețaș?”, la care Beniamin Nasture a răspuns cu un „Dă-te jos de pe cal și îți arăt eu!”. Colonelul l-a luat peste picior și atunci, enervat, Beniamin Nasture i-a întins scrisoarea oficială. Colonelul nu și-a putut crede ochilor. L-a invitat, totuși, la comandament. Beniamin Nasture își făcea deja planuri de răzbunare. După două zile, însă, a fost lăsat la vatră, lăcrămos și cu uniforma luată.

Nu m-ar mira să aud că sub atenta supraveghere a generalilor canalul Bâstroe s-a mâlit, de băile de nămol beneficiind ouăle de pelican și trestia gânditoare. Poate n-au auzit de aprigul la mânie Poseidon, șeful rezervației.
În rest, să fim sănătoși de la Chilia și Cetatea Albă și până la Marea cea mare.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

5 comentarii pentru articolul „Generali cu lipsuri la hologramaj”

  • Am sa repet pina ma voi satura.1) Alegerile din Romania,oricare ar fi ele si mai ales prezidentiale,sunt,au fost si vor fi masluite atita timp cit va exista si SRI cu naravurile lor bolsevice. 2) In cazul unor manifestatii acestea vor fi alterate prin contra manifestatii sau transformarea lor in manifestatii violente si 3) Canaliile nu vor sta un moment pe ginduri ca sa foloseasca armamentul din dotare.Au mai facut-o de multe ori.ROMANIA ESTE CAPTIVA SRI-ULUI!

  • Comentariu pentru articolul Presedintele nimicniciei noastre.
    Da, nimicnicie, pentru ca romanul nu-si vede decat interesele proprii. Nu gandeste la mai mult decat, „Ce-mi pica mie ?” Presedintele si-a aratat „valoarea” de la inceput. De ce a fost votat de romani ? Din nimicnicie ! ( din lipsa insemnatate, de valoare ).

  • Gratularea cu bese-n cizme pentru acesti generali este un alint. Ei sunt niste ticalosi, cum au fost Jurma, Craiu, etc in cazul Covid. Cum a fost discreditata medicina, asa este distrusa acum imaginea armatei. Daca purtatorul de cuvant al armatei care a comentat jocul video al lui Gadea mai este in functie, inseamna ca putem avea incredere in generali.

    • @Iulian a scris pe 16/03/2023 la 06:01
      Ai dreptate Iulian…sunt niste Impostori…
      Faceam in 2013 un Master la Academia Tehnica Militara,acum 10 ani si vorbeam cu Profesorii,erau toti Ofiteri Superiori iar Rector era acest Barbu…si astia spuneau ca n-avem aparare aa,pai nu avem nici dupa 10 ani ca de aia au venit francezii cu acel sistem mamba la Constanta…ca nu avem tancuri…pai au venit francezii cu 13 leclerc aici…nici macar o nava capabila sa execute misiuni de lupta,aviatie,au cumparat 17 f16 vechi de 40 ani dar se pare ca n-au rachete aer aer…au lansat o licitatie acum pentru 2 tipuri de rachete…de asta au adus avioane de lupta la Kogalniceanu…n-au nici macar motorina sa scoata fiarele vechi din unitati…Cunosc foarte bine situatia…
      Daca au venict aici americani francezi germani belgieni italieni etc este pentru ca Romania nu are nici un fel de Armata(inzestrare)…sa fiu in locul acestor mascarici as intra in pamant de rusine…in schimb Romania are 1900 Generali…are mai multi Generali Activi decat UK…si aia au 300 focoase nucleare si 2 portavioane…mergeti cu ei la circ si vindeti bilete…poate va mai scoateti o parte din paguba…
      https://60m.ro/2021/11/29/iohannis-sluga-securistilor-romania-are-mai-multi-generali-decat-marea-britanie/
      Toate Bune!!!
      Vali Constantinescu

  • In aceasta seara am vazut la emisiunea lui Ciutacu trei carora maestrul Cristoiu le spune „bese-n cizme”.Este vorba despre generalii armiei romane,care in mod vizibil nu se pricepeau nici la ce se presupune ca trebuia sa se fi priceaput,care ca de obicei nu au lipsit.In momentul transmiterii unei bucati din podcast-ul referitor la comparatia Stalingradului cu Bahmut,au afisat un rînjet dispretuitor rar intilnit la oameni,semn ca stiu bine parerea maestrului despre ei.E de bine.M-am distrat enorm pentru ca rînjetele au continuat atît timp cit s-a transmis acea parte din podcast.Sa fi-i general al armatei romane ceausiste,deci cu pretentii de general adevarat (nu ca Ciuca),si sa rînjesti la cineva pe motiv ca-ti spune „bese-n cizme” este de-a dreptul fermecator,credeti-ma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *