Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Acest anunț publicitar obligă acum autoritățile să spună pe șleau dacă cineva a murit sau nu din cauza Covid

Acum mi-a picat sub ochi ediția print a ZF de azi. Pe prima pagină tronează un anunț publicitar incredibil.
Compania din Ploiești Medinfarm spune că, din 19 octombrie, este distribuitorul exclusiv în România al testului covid ”Standard Q Covid 19-Ag”, produs de o companie din Coreea de Sud.
De ce ne-ar interesa o reclamă?
Informațiile expuse pe scurt în reclamă sunt uluitoare și ar trebui să determine o reacție de răspuns imediată din partea autorităților, dar mai ales, din partea ”comandantului acțiunii”. Plus niște întrebări justificate ale opiniei publice.

Reclama susține că testul pe care îl vinde ca distribuitor exclusiv în România, din 19 octombrie, este SINGURUL test avizat de OMS și care respectă Directiva UE 98/79/EC privind dispozitivele medicale (presupun că respectă și standardele metrologice, având și avizul Renar).
De asemenea, reclama susține că vânzările se vor efectua numai către spitale, clinici medicale, cabinete medicale, azile de bătrâni, unități militare, companii care au departamente de medicina muncii și companii care achiziționează astfel de teste prin SICAP. Deci, numai către instituții abilitate sau obligate prin lege să efectueze teste.
Foarte interesant este că se precizează prețul unui test – 69 lei plus tva.
În fine, reclama conține și o promisiune publică, angajantă – timp de un an, întregul profit obținut din vânzarea testelor se va repartiza familiilor celor care au decedat DIN CAUZA covid.

Comentarii și întrebări:
– dacă acest test este singurul care are avizul OMS și singurul care respectă Directiva dispozitivelor medicale, cum sunt celelalte teste care se efectuează în România – neavizate de OMS, neconforme cu directiva? De precizat că, la un număr mediu zilnic de 25 de mii de teste la nivel național, este imposibil ca toate testele să fie teste de la această firmă; de fapt, marea majoritate a testelor sunt cele de tip PCR;
– dacă acest test se vinde numai instituțiilor specializate, numai unor instituții publice și numai companiilor care le cumpără la licitație, pe SICAP, înseamnă că celelalte teste, care sunt NEavizate de OMS și care NU respectă directiva UE, sunt și neautorizate și nerecomandate, întrucât se fac în parcările de la mall, în clinicile particulare ale ”eroilor din linia întâi” și in alte locuri neautorizate sau în condiții improprii; numărul enorm al acestor teste neautorizate pun serios la îndoială acuratețea și credibilitatea cifrelor oficiale;
– dacă această companie a simțit nevoia să facă public prețul fix al testului, înseamnă că piața este extrem de tulburată (ca să nu spun altele, mai rele);
– dacă profitul va fi distribuit familiilor celor care au murit DIN CAUZA virusului SARS-CoV-2, înseamnă că vor apărea rapid litigii declanșate de cei care au avut decese în familie, (doar) suspecte de covid; cred că asta este cea mai mare provocare la adresa autorităților – acest anunț publicitar le obligă acum să spună pe șleau dacă cineva a murit SAU NU din cauza covid, ca să nu mintă (cu consecințe penale) instanța; asta va declanșa iadul proceselor pentru malpraxis, întrucât cei în cauza vor fi pe deplin îndreptățiți să ceară despăgubiri si socoteală penală celor care au profanat rămășițele pământești ale rudelor și apropiaților lor, cu ocazia înmormântărilor după procedura covid (împachetare în plastic și în litri întregi de dezinfectant, distanță socială, slujbe religioase din filme de groază…).

(Text preluat de pe pagina Facebook Gheorghe Piperea)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *