Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Adevăratul pericol pentru Putin este un om din interiorul sistemului sau o văduvă

Scena politică internațională este inflamată din cauza morții lui Alexei Navalnîi într-o închisoare din Rusia și liderii mondiali susțin că președintele Vladimir Putin este vinovat de moartea lui.

În Jurnalul meu video, Ion Cristoiu explică de ce consideră că după ce Putin va fi reales, acesta își va schimba fundamental modul de a acționa pe plan extern, dar și de ce moartea dizidentului nu va influența rezultatul alegerilor.

„În aceste prime luni, până în martie (când au loc alegeri prezidențiale în Rusia-nota red.),  tot ce se întâmplă pe front și în Rusia este pentru ca Putin să fie reales președinte cu 70-75%.

Vladimir Putin este președinte din 2000, cu o perioadă în care a fost premier. Avem 24 de ani de șefie și dacă mai stă 5 ani, avem 29 de ani de putere. Îl bate pe Stalin. Și în chip democratic.

Dacă nu era acest război, nu se punea problema unei realegeri a lui. Problema este că după ce va fi reales, politica externă a Rusiei se va schimba radical. Eu nu cred că după ce-și îndeplinește acest obiectiv, Putin va deveni mai agresiv, cred că își va putea permite inclusiv concesii în legătură cu Ucraina. Însă, în acest moment, până în martie nu-și îngăduie nicio concesie. Putin și armata au nevoie de aceste victorii pentru ca el să fie reales cu un procent mare. În acest context, apare cazul Navalnîi”, a spus jurnalistul.

A explicat de ce statul rus este responsabil de moartea lui: „Un stat, indiferent care, în momentul în care l-a încarcerat pe unul, răspunde de viața lui. Statul rus este dator să facă o anchetă și să-i tragă la răspundere pe toți cei responsabili. Nu pentru că e Navalnîi, ci pentru că în această lume, minim civilizată, un om în închisoare este sub protecția statului”.

Ion Cristoiu arată de ce dizidentul rus nu reprezenta o amenințare pentru Putin: „Moartea lui Navalnîi nu are nicio influență asupra politicii rusești, istoria Rusiei e plină de dizidenți. El era un dizident care convenea lui Vladimir Putin. Adevăratul concurent al lui este fie în interiorul sistemului, și de ăla trebuie să te temi, sau Putin se teme de o mie de ori mai mult de o văduvă care poate aduna în jurul ei încă zece mii de văduve. Cea mai mare problemă a lui Putin este administrarea stării de spirit în legătură cu războiul”.

YouTube player

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *