Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Amânarea plecării pe Lună

2020. Un scenariu SF care să ne mai scape de complexe, dar care tot nu ar rezolva prea mult dilemele, ar suna cam așa:
România a câștigat în sfârșit competiția pentru instalarea pe Lună a unui dispozitiv robotic de colectare a deșeurilor provenite din activitățile wireless, alea, ale finlandezilor. Numai că, deși competiția a fost încununată de succes, despre echipa care pleacă, data plecării, detaliile tehnice legate de atâtea și atâtea etape ce preced instalării propriu zise, nu se știe nimic. Decidenții nu au ajuns la nici o învoială. Stau de o săptămână și se căcăie asupra listei echipajului de pe stația spațială care va duce dispozitivul la destinație, adică pe Lună. Nu sunt în stare să ajungă la înțelegere și pace. Cum și cine, care și unde, când și cu ce etc. Fiecare din cele trei – patru grupe de decidenți vrea să dețină întâietatea. Să numim în ordine grupele importante: grupa Free p-acilea, grupa Doi în Unu, grupa Noi și Aici. Mai era o grupare a Demodaților, dar aceia fiind expirați nu intră în discuție.

Să ne apropiem de sala dezbaterilor.

Doi în Unu – Oameni buni, ar trebui să fim fericiți! Am câștigat competiția! Suntem, cum se spune, învingători la puncte! România va fi reprezentată pe Lună! Voi vă dați seama? Cred că nu realizați ce mare victorie am obținut.

Free p-acilea – De acord, dar de la noi pleacă – fie eu, și propusul meu, fie propusul meu și cu mine.

Doi în Unu – Interesant! Aceleași soluții le avem și noi.

Free p-acilea – Ba nu! Noi am avut primii aceste idei, nu doar utile, ci și constructive, care asigură, nu-i așa, bunul mers al deplasării și ulterior al instalării…

Noi și Aici – Ne simțim datori să vă atragem atenția că la câștigarea competiției un rol important l-au avut și reprezentanții noștri. Așadar, nu se cuvine să ocoliți pasajul din regulament unde scrie alb închis pe alb, că și noi avem dreptul să propunem un reprezentat în componența echipajului care va pleca pe Lună.

Doi în Unu – De fapt când are loc plecarea?

Noi și Aici – Finlandezii sunt pregătiți pentru 2024.

Free p-acilea – Eeee.. Păi mai e până atuncea. Ce ne grăbim așa?

Noi și Aici – Da, dar știți, timpul trece și sunt de semnat o serie de protocoale, de trecut prin o serie de teste, ori dacă noi nu știm nici acum cine cu cine pleacă, nu știm nici măcar numele comandantului echipajului, numele secundului, al echipei tehnice, al personalului care asigură asistența sanitară…Nu știm nimic…

Free p-acilea – Cum adică ”nu știm”? Am spus clar, de la început, eu și propusul meu!

Doi în Unu – La fel și noi! Și noi ne-am exprimat cât se poate de limpede opțiunile.

Noi și Aici- Dar pe ale noastre nici măcar nu ați dorit să le auziți.

Free p-acilea – Ei haide, spuneți-le.

Noi și Aici- Noi avem propuneri pentru postul de secund sau controlor de bord.

Free p-acilea – Exclus! În nici un caz.

Doi în Unu – Era bine să fie aici și Administratorul General.

Free p-acilea – Ba nu. Lăsați-l. Are treabă acum.

Demodații – Da, așa este au zis bine cei de la Free p-acilea. E ocupat.

Doi în Unu – Dar ce face?

Demodații – Plantează puieți care să fie reperele viitorului centru spațial detașabil.

Doi în Unu – Cum detașabil? Aici e o țară. Cum să fie țara noastră detașabilă?

Demodații- Am spus Centru Spațial Detașabil sau Mobil.

Free p-acilea – V-am atenționat să nu mai stați la discuții cu Demodații, fiindcă sunt agramați.

Noi și Aici – Noi suntem de părere că înainte de toate e necesar să păstrăm decența.

Free p-acilea – Gata! Liniște! E ora conferinței de presă! Toată lumea, poftiți în hol.

Jurnaliștii: Ce ne puteți spune despre echipajul care va pleca în marea expediție?

Free p-acilea – Suntem în tratative. Vă vom anunța în cel mai scurt timp posibil.


Chiar dacă liderii PNL și USRPLUS au susținut că soluțiile pe care le propun sunt de „flexibilizare”, în realitate fiecare a rămas pe pozițiile care au dus la blocajul discuțiilor.

Dacă echipele de negocieri, conduse de șefii partidelor, nu vor reuși să cadă de acord asupra formulei de împărțire a acestor funcții, negocierile vor fi suspendate până la formarea Parlamentului și alegerea în plen a președintelui Camerei Deputaților.

https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/nasa-va-instala-pe-luna-o-retea-wireless-4g-1387171

https://www.g4media.ro/surse-noi-negocieri-azi-la-ora-13-00-intre-pnl-usr-plus-si-udmr-pozitia-usr-plus-neschimbata-fara-orban-premier.html


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *