Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Amsterdam: Mîncatul pe unde apuci

O bogată experienţă a călătoriilor în străinătate m-a convins că-n materie de restaurante lucrurile nu diferă prea mult de cele în materie de publicistică. Sînt multe situaţii în care te cauţi în buzunar şi dai preţul cerut pe o carte cu un titlu mai mult decît promiţător. La cumpăratul unei cărţi, nu s-a introdus, ca la multe produse agroalimentare, gustatul. Vrei, de exemplu, să cumperi brînză de la ţărani. Vînzătoarea taie o bucăţică, o aşază pe vîrful cuţitului şi ţi-o vîră în gură. Dacă reuşeşti să nu-ţi retezi limba, o muşti şi, după ce o înghiţi, stai cîteva minute pentru a vedea dacă n-a făcut explozie.

N-a făcut!
Bucăţica de brînză n-a fost o bucată de trotil mascată astfel de o grupare teroristă.

Ce-ar fi dacă procedeul s-ar aplica şi la cumpăratul de cărţi? Să vină librăreasa şi să-ţi taie cîteva rînduri, la întîmplare, sau chiar un pasaj şi să ţi-l dea spre lectură? Cu un asemenea procedeu nu s-ar mai întîmpla să cumperi cartea pe a cărei copertă o jună desfrînată îşi trage fusta mai sus decît îi permite anatomia, sub titlul Ceea ce nu se vede, pentru a descoperi, acasă, că-i vorba de un tratat despre lumea atomilor, care lume, din cîte se ştie, nu se vede; trebuie să-i ridici fusta materiei pentru a urmări adevăratul spectacol. Aşa şi cu listele din Meniul restaurantelor dotate cu ospătari şi, mai ales, cu note de plată, la care nu ştii niciodată cît să-i laşi chelnerului, sfîrşind prin a pleca fără să-i laşi nimic.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Pagini: 1 2 3

Un comentariu pentru articolul „Amsterdam: Mîncatul pe unde apuci”

  • Savuroasa expunerea si … pot scrie … indestulatoare ! Aproape ca ajunsesem sa invidiez „ratiile lui Ceausescu” ! .. ca … Deh! … n-am vazut Amsterdamele ca dumneavoastra … abia-abia a vazut fimiu bucatele din Olanda si Italia ! Totusi raman surprins pentru faptul ca n-ati ramnit la „placinta/prajitura respectiv tortul” Uniunii Europene-expus si ca harta arhicunoscuta la Bruxelles ! Sau n-ati fost in deplasare/ delegatia cu Traian Basescu atunci cand s-a oficializat intrarea Romaniei in U.E. ?!… Dar poate Putin poftea cu atata nesat , asa cum descrieti dumneavoastra arhipeleagul culinar pe acolo pe unde l-ati savurat ! Frumos ! Foarte frumos Maestre !… Va invidiaza ospatarii si bucatarii ! S-ar putea – totul e posibil – sa va ceara sa le faceti prezentari cu titlu de reclama , mai abitiri decat Vincent van Gogh prin picturile sale …de calatorie ! Intr-adevar arta culinara expusa in mod jurnalistic … model Ion Cristoiu … tocmai lipsea ! Va scriu in mod serios si nu glumesc ! IN Statele Unite ale Americii exista jurnalisti care se ocupa in mod extrem de serios de asa ceva ! SI bat tara de la un capat la celalalt si-n lung si-n lat exprimand in scris tainele culinare ca atare … la munte sa la mare,respectiv la ocean ! EXista si jurnalisti americani care fac asa ceva inclusiv pe alte meridiane ! De exemplu : despre meniul la Kiev ! … sau meniul la Kremlin …la Shanghai sau chiar la Tokio ! Intrucat eu nu prea am iesit din tara sunt obligat sa minunez cum expuneti dumneavoastra sau altcineva … de parca as vedea (citind) in asemenea oameni niste autentici si meticulosi degustatori experti in sensibilitatea simtirilor si degustarilor … maestri ai identificarii delicatelor proprietati organoleptice – in functie de meniu bineinteles ! Frumos Maestre ! Nu degeaba va nominalizez mereu MAESTRE ! Dar cu un asemenea titlu maret si sensibil : „AMSTERDAM : MANCATUL PE UNDE APUCI” – n-ati fi facut niciodata raiting la HA-HAZNAUA 3 ! Acolo cu siguranta ca n-ar fi mers titlul ! Acolo „mananca” doar Diavolul Rosu alias Dan Voiculescu si infometatii de serviciu arhicunoscuti ! Nici Rotterdamul nu e Amsterdam tot asa cum Donetkul nu este Kursk ! Totusi toate intre ele doua cate doua se aseamana uluitor ! Istoric insa si documentar … reprezinta niste experiente inedite si uluitoare ! Ca atare cauza … nu e nevoie a se scormoni cineva in buzunare pentru a afla cate ceva ,ci din contra mai degraba ar trebui sa se scormone prin tartacuta … printre cunostinte … pentru a identifica cu preciziune despre ce ar fi vorba in context … istoric si cotidian ! Asa musai se face diferenta precum ca MULTI STIU … dar PUTINI CUNOSC ! Cu drag,onoare si consideratie … si binecuvenitul : Pofta Buna Maestre !… *MultaViata* *Lupul*Alb*GetoDac* *Vicentiu*I*Voiculescu* *Zamolxienii*Zegetini*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *