Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Ana Platon: ,,Pictez cu sufletul, nu doar cu mâinile”

Vă aducem astăzi în centrul atenției o pictoriță care realizează lucrări de mare valoare. Detalii lămuritoare în următorul dialog:

-Vă rog să vă prezentați.

-Mă numesc Ana Platon și m-am născut în data de 4 aprilie 1989, la poalele Țibleșului, pe minunatele plaiuri năsăudene.

Am absolvit studiile de licență, master și doctorat ale Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, specializările Artă Sacră – Crearea, conservarea și restaurarea bunurilor culturale, dar și Istorie Bisericească Universală, iar în perioada studiilor doctorale am beneficiat de o Bursă Erasmus+ la Institutul Catolic din Paris.

Artist iconograf de profesie, în prezent ocup funcția de Asistent Universitar Doctor la Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte, din cadrul Universității din Pitești, specializarea Artă Sacră și în paralel urmez studiile doctorale din cadrul Universității de Vest Timișoara, Facultatea de Artă și Design, specializarea Arte Vizuale.

Am la activ mai multe expoziții personale atât la nivel național, cât și internațional și participări la peste 20 de manifestări artistice colective.

 -Cum a fost anul 2022, dar perioada trecută din 2023 pentru arta dumneavoastră ?

 -Anul 2022 a venit cu multe bucurii, după o perioadă în care am avut mai multe momente în care am dorit să renunț la cariera artistică, însă Bunul Dumnezeu mi-a luminat calea…deci, nu cred că am ales eu iconografia, ci ea pe mine, iar acest lucru mă bucură nespus!

Pot spune că 2022 a venit ca un nou început pentru mine, atât pe plan personal, cât și pe plan profesional, m-am titularizat în învățământul universitar, am reușit să particip la mai multe expoziții colective atât în țară, cât și în străinătate și am reușit să pregătesc lucrări pentru prima mea expoziție personală (națională) de miniaturi de manuscris, care a avut loc la Muzeul Mitropoliei Clujului, cu ocazia Nopții Muzeelor. A fost un eveniment foarte reușit și mulțumesc pe această cale celor cărora au făcut ca acest vis să se împlinească. Sunt extrem de pasionată de acest tip de artă, pe care o studiez îndeaproape de mai bine de 15 ani.

Am simțit că această perioadă a fost ca un restart, iar faptul că am primit de curând și un premiu la una dintre expozițiile colective de la Iași, m-a făcut să cred că nu mi-a dăruit Bunul Dumnezeu acești talanți degeaba. Toate se întâmplă cu un scop, sunt sigură!

Și pentru că ador meseria de profesor, în timpul liber, cât îl mai am, încerc să mă implic și în activități artistice de voluntariat dedicate copiilor și tinerilor în general.

      -Ce visați pentru anul 2024, dar și pentru următorii ani?

      -Să știți că nu mi-am făcut niciodată planuri pe termen lung, însă foarte multe din lucrurile la care nici nu îndrăzneam să sper în trecut s-au împlinit deja.

Cu multă bucurie în suflet vă spun că nimic nu e imposibil și tocmai de aceea aș dori să dau sfat celor mai mici decât mine: să credeți mereu în voi și în darurile primite de la Cel de Sus, nimic nu rămâne nerăsplătit!

Planuri sunt multe în agenda mea, însă, pentru moment nu pot spune decât că încă îmi urmeze visul!

        -Cum vreți să se desfășoare lumea dumneavoastră, lumea artei, lumea în general?

      -Cuvintele după care mă ghidez în arta mea sunt unele foarte simple: să pictez cu sufletul, nu doar cu mâinile.

         Sunt o persoană foarte sensibilă, chiar dacă nu arăt asta prea des, iar în momentul în care mă așez pe scaunul de lucru mă transpun cu totul, parcă pășesc în altă lume. Sunt doar eu, împreună cu sfinții pe care-i pictez și muzica psaltică care este nelipsită din atelierul meu.

Aș vrea ca lumea artei și lumea în general să fie una foarte colorată și să se desfășoare în bucurie și pace, astfel încât să putem rezona cu un motto drag mie, care spune în felul următor: “E atât de multă gălăgie pe pământ, încât nu se aude nimic din Cer. Să facem liniște!”

-Adevărat. Să vedem acum câteva lucrări ale dumneavoastră.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Ana Platon: ,,Pictez cu sufletul, nu doar cu mâinile””

  • omul, indiferent ce face, face mai intai cu ‘mintea si cu inima’, iar mai apoi cu sufletul, care e ‘miscarea mintii si inimii’

    pentru ca sa nu mai faca asta tre sa refuze ‘starea de om’ :))
    unii o vor refuza, alegind ‘starea de antiom’, caz in care ‘miscarea omului’ va fi doar ‘a mintii’ si mai apoi tot ‘a minti’i, ca e Mandra:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *