Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Angajament pentru o protecție mai eficientă a persoanei vârstnice

 

Asociaţia Directorilor Instituţiilor pentru Vârstnici (ADIV) și Universitatea Bioterra organizează Conferință Națională a Serviciilor de Îngrijire pe Termen Lung – ediția a II-a

 

În perioada 20-21 noiembrie 2023, Asociaţia Directorilor Instituţiilor pentru Vârstnici (ADIV) în colaborare cu Universitatea Bioterra va găzdui a doua conferință națională a serviciilor de îngrijire pe termen lung. Tema de anul acesta, „Ne pasă de seniorii României – Promovarea de bune practici în centrele rezidențiale,” își propune să inițieze o dezbatere amplă cu privire la îngrijirea și protecția persoanelor vârstnice, cu scopul relansării discuției cu autoritățile statului pentru înființarea unei agenții naționale a persoanei vârstnice.

Angajamentul pentru o protecție mai eficientă a persoanei vârstnice

 

De ce „Ne pasă de seniorii României”? Această temă a fost aleasă pentru a atrage atenția autorităților asupra unui apel lansat încă din 2020, printr-o scrisoare deschisă adresată atât autorităților statului, cât și mass-mediei. Am considerat că a venit momentul să orientăm atenția mai intens către nevoile și vulnerabilitățile vârstnicilor, susținând, în continuare, că decidenții din țară, dacă se vor concentra asupra acestor aspecte, vor realiza în scurt timp că protecția vârstnicilor este o misiune nobilă și importantă în contextul unei societăți moderne. Ne dorim o dezbatere amplă în jurul îngrijirii şi protecției persoanei vârstnice, pentru a relua discuția cu autoritățile statului pentru înființarea unei agenții naționale a persoanei vârstnice.

În calitate de președinte al unei asociații cu o experiență de 15 ani în România, doresc să aduc în discuție evenimentele din acest an legate de  „căminele groazei” Subliniez faptul că ADIV-ul a avut numeroase poziții legate de aceste centre neconforme și, adesea, chiar clandestine. Am pledat întotdeauna pentru ideea că, având în vedere trecerea timpului, fiecare dintre noi ar trebui să privească îmbătrânirea cu bucurie și să nu regretăm faptul că nu am făcut nimic pentru calitatea vieții noastre, a declarat Cerasela Maria MĂCIUCA, președintele ADIV.

 

Participare și Implicare

 

Conferința reprezintă o oportunitate esențială pentru toți cei interesați să aducă contribuții semnificative la dezbaterea despre îngrijirea vârstnicilor și să se implice în definirea direcțiilor viitoare pentru această cauză nobilă. ADIV și Universitatea Bioterra vă invită să luați parte la acest eveniment cheie, contribuind la promovarea unei îngrijiri de calitate pentru seniorii României. Deschiderea evenimentului va avea loc la Universitatea Bioterra, 20 noiembrie, ora 10 – București, strada Nicolae Sutu nr.11-15.

___________________________________________________________________________

Despre ADIV

Asociația Directorilor Instituțiilor pentru Vârstnici (ADIV) este o organizație dedicată îmbunătățirii calității vieții vârstnicilor prin promovarea unor standarde ridicate în furnizarea serviciilor de îngrijire pe termen lung. ADIV este membră a The European Ageing Network (EAN), rețeaua europeană de îmbătrânire care reunește peste 10.000 de furnizori de îngrijiri.

 

Despre Universitatea Bioterra

Universitatea Bioterra din București este o instituție de învățământ superior. Pe parcursul a 25 de ani de activitate, Universitatea Bioterra a reușit performanța de a-și crea propria personalitate și o solidă poziție în arealul învățământului superior românesc.

 

Parteneri:

Societatea Română de Gerontologie și Geriatrie

Societatea Română Alzheimer

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică

Institutul de Științe Administrative „Paul Negulescu”

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”

Fundația „Ana Aslan”

Primăria Municipiului Moinești

Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București

Asociația Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate

Asociația Națională a Stațiunilor Balneare si Balneoclimatice din România

Asociația pentru Persoane Vârstnice „Nicolae Cajal”

TZMO (Toruńskie  Zakłady  Materiałów Opatrunkowych)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *