Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Apelul Seulului de a declara sfârșitul Războiului Coreean este prematur

Apelul Coreei de Sud de a declara sfârșitul oficial al Războiului Coreean este prematur, deoarece nu există nicio garanție că ar duce la retragerea politicii ostile a SUA față de Pyongyang, a relatat vineri, 24 septembrie, presa de stat nord-coreeană KCNA, citându-l pe vice-ministrul de externe, Ri Thae Song. Președintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, a repetat, marți, într-un discurs în fața Adunării Generale a ONU, apelul pentru încheierea oficială a Războiului Coreean și a propus ca, cele două Corei, împreună cu Statele Unite sau cu Statele Unite și China, să facă o astfel de declarație. Cele două Corei sunt încă în război, din punct de vedere tehnic, după ce conflictul lor dintre anii 1950-1953 s-a încheiat cu o încetare a focului și nu cu un tratat de pace. ,,Nimic nu se va schimba, atâta timp cât circumstanțele politice din jurul RPDC rămân neschimbate și politica ostilă a SUA nu este schimbată, deși încetarea războiului este declarată de sute de ori”, a subliniat Ri pe KCNA, folosind numele oficial al Coreei de Nord, Republica Populară Democrată Coreeană. ,,Retragerea de către SUA a dublei poziții și a politicii sale ostile este prioritatea principală în stabilizarea situației din peninsula coreeană și asigurarea păcii în aceasta”.

Marți, președintele american Joe Biden s-a adresat adunării ONU și a declarat că Statele Unite doresc o diplomație susținută pentru a rezolva criza legată de programele nucleare și balistice ale Coreei de Nord. Coreea de Nord a respins ofertele SUA de a se angaja în dialog, iar șeful organismului de supraveghere atomică al ONU a lăsat să se înțeleagă, săptămâna aceasta, că programul nuclear al Pyongyangului merge înainte cu toată viteza. Coreea de Nord și Coreea de Sud au testat rachete balistice săptămâna trecută, cele mai recente demonstrații de forță, într-o cursă a înarmării în care ambele națiuni au dezvoltat arme din ce în ce mai sofisticate, pe fondul eforturilor zadarnice de a începe discuții pentru a dezamorsa tensiunile.

Războiul coreean, conflictul între Republica Populară Democrată Coreeană (Coreea de Nord) și Republica Coreea (Coreea de Sud), în care și-au pierdut viața cel puțin 2,5 milioane de persoane, a luat proporții internaționale în iunie 1950, când Coreea de Nord, aprovizionată și consiliată de Uniunea Sovietică, a invadat Sudul. Organizația Națiunilor Unite, cu Statele Unite drept principal participant, s-a alăturat războiului de partea sud-coreenilor, iar Republica Populară Chineză a venit în ajutorul Coreei de Nord. După ce ambele părți au suferit peste un milion de pierderi în luptă, confruntările armate s-au încheiat în iulie 1953, Coreea fiind în continuare divizată în două state ostile. Negocierile din 1954 nu au dus la niciun alt acord, iar linia frontului a fost acceptată de atunci ca graniță de facto între Coreea de Nord și Coreea de Sud.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *