Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Au timp politicienii noștri să se ocupe de problemele reale ale țării? Cum să aibă cînd sînt ocupați pînă peste cap cu Politica?!

Am plecat la Sinaia duminică dimineața, și nu vineri sau sîmbătă, știind, din experiență, că duminică se face coadă la coborîre și nu la urcare. Spre surprinderea mea, am dat la Comarnic peste o coadă de o jumătate de oră. Din cîte am aflat, nu numai vinerea și sîmbăta se face coadă. Se face coadă și duminica, ba chiar și în timpul săptămînii.

Coșmarul de la Comarnic durează de un deceniu și ceva. Au trecut și trec prin el nu numai simplii cetățeni, dar și ditamai demnitarii, liderii politici. Cu toate acestea nici azi nu se vede un semn, un mic semn, că începe un proces de rezolvare. Un semn nu că s-a rezolvat. Un semn nu că începe un proces de rezolvare. Un semn că un ștab, dintre cei de la Putere, care știu despre Coșmarul de la Comarnic, au de gînd să rezolve ceva.

Prin alegerile din 6 decembrie 2020, Klaus Iohannis are tot ce pretinsese că-i trebuie pentru a reseta România. Au trecut de la cîștigarea Puterii depline opt luni. Nu s-a resetat nimic. Mai mult. Nu e nici un semn c-ar începe resetarea și a unui petic din România.
Am scris aceste rînduri pentru a justifica de ce țin la Aleph News, în afara înțelegerii de colaborare, emisiunea Interviurile lui Cristoiu. Grație acestei emisiuni săptămînale îmi reamintesc și reamintesc telespectatorilor un adevăr tulburător al României postdecembriste:

Judecînd după întîmplările din politică în România se întîmplă lucruri extraordinare.
În realitate, în România reală nu se întîmplă nimic.

Judecînd după întîmplările din politica ultimelor zile, în România a fost o viață intensă.
Ludovic Orban a cîștigat o filială în bătălia pentru șefia PNL.
Tot Ludovic Orban l-a atacat pe Emil Boc într-un interviu.
Emil Boc a răspuns înțepat.
Florin Cîțu a fost în prima sa călătorie în afara țării.
Nu pentru a semna vreun contract care să aducă prosperitate țării, ci pentru a semna un Document prin care știurlubatecul președinte al Ucrainei se angajează să recucerească Crimeea.
România și-a rezolvat toate problemele. Și a trecut la rezolvarea problemelor Ucrainei!

Marcel Ciolacu a anunțat că PSD va depune Moțiune de cenzură abia după Congresele PNL și USRPLUS.
Klaus Iohannis a postat pe Facebook un text scris de alții despre pericolul dictaturii fasciste.
Hodoronc tronc!
Mai bine scria că va înfia un bebeluș afgan, unul dintre cei pe care televiziunile planetare îi prezintă ca aruncați de mămicile lor afgane peste gardurile de sîrmă ghimpată, ca pe niște bolovani în scutece. Zic asta, deoarece Klaus Iohannis se pregătește să îndeplinească angajamentul luat la Bruxelles ca România să primească refugiații la care strîmbă din nas occidentalii. Și dacă vrea să ne convingă că moare de dragul afganilor să înfieze un bebeluș afgan.

La Comarnic însă nu s-a întîmplat nimic deosebit.
Coșmarul e același de ani buni și pe timp ce trece devine tot mai mare.

Interviurile mele nu sînt cu oameni politici. Nu sînt cu demnitari. Nu sînt cu președinți de partid. Despre ce să vorbesc cu un politruc? Despre o nouă bătălie politică? Despre o nouă declarație demagogică? Invitații mei sînt cu precădere oameni din România reală. Sau, mai precis, oameni preocupați de România reală, de problemele reale ale țării și de soluțiile la aceste probleme. Pentru mine e un bun prilej nu numai de a-mi da seama de adevăratele probleme ale Români, dar și de existența unor specialiști care cunosc aceste probleme, care suferă că nu se rezolvă, care trag semnale de alarmă prin cărți scrise, prin Memorii, prin intervenții publice, dar pe care nu-i ascultă nimeni.

Sîmbătă, 21 august 2021, de la ora 20 la 21 pe Aleph News am avut un astfel de invitat.
Se numește Gheorghe Vaida, e inspector de specialitate la Academia de Studii Agricole și Silvice, e unul dintre cei mai buni specialiști în Zootehnie și, în această calitate, a scris cartea Orientări și provocări actuale privind dezvoltarea Zootehniei românești în context european.

Om de bun simț, după ce l-am invitat să discutăm despre carte, Gheorghe Vaida mi-a trimis, pe lîngă lucrare, o prezentare a conținutului pe scurt. S-a gîndit că am prea multe pe cap pentru a putea citi, în pregătirea interviului, o carte despre Zootehnie.
Cu toate acestea – așa cum s-a văzut și din desfășurarea interviului – i-am citit cartea.
Nu doar din seriozitatea mea în pregătirea unei emisiuni, ci și (dacă nu mai ales) din plăcere.

Orientări și provocări actuale privind dezvoltarea zootehniei românești în context european e o minuțioasă raportare a Zootehniei românești de la ora actuală la stadiul atins de Zootehnie în alte țări ale UE.
Lectura îți lasă un gust amar.

Între nivelul atins de Zootehnia europeană din toate punctele de vedere – din cel al ameliorării raselor, al bunăstării animalelor, al digitalizării, al respectării condițiilor de mediu și din cel al nivelului la care se află Zootehnia noastră (93% din ferme au doar cel mult cinci capete de vită-80% au 1-2 capete și 13% au 3-5 capete-, pășunile sînt lăsate de izbeliște, prelucrarea cărnii și a laptelui întîmpină mari dificultăți) – e o prăpastie de o jumătate de secol.

Și această prăpastie își găsește confirmarea într-o realitate:
România importă carne, lapte, ouă.
Această realitate e cunoscută de politicienii noștri. Cartea lui Gheorghe Vaida le-o reamintește.

Au ei timp să se ocupe de rezolvarea problemelor Zootehniei noastre?
Cum să aibă cînd sînt ocupați pînă peste cap cu politica?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

13 comentarii pentru articolul „Au timp politicienii noștri să se ocupe de problemele reale ale țării? Cum să aibă cînd sînt ocupați pînă peste cap cu Politica?!”

  • Beria, Malenkov, Abakumov, Hrusciov?! Cine sunt astia?

  • referitor la pastila:
    I ati devoalat iar pe paduchii aia doi de la Iasi- fratii Muraru. Nu se mai astampara si lucreaza neobositi la interesele clanului lor, care sunt potrivnice celor ale statului pe care l reprezinta.
    Fara vreo activitate reprezentativa si consistenta, „paduchii” ocupa pozitii inalte in organizarea statala. Asta sub patronajul lui kwj. Unu-i ambasador in usa, iar celalalt taie si spanzura, dintr o inalta pozitie guvernamentala, in istoria Romaniei. Mi a placut analogia aia cu examinarea rectala – eveniment demn de aniversat – vs 23 august, moment de mare referinta al casei regale, in care Mihaita, nu s a jucat cu masinutele, s a jucat de a razboiul. L a arestat pe conducatorul armatei si guvernului si l a predat rusilor.
    Acuma cu kwj, instalat iara la butoanele conducerii Romaniei, repetam din nou, in mod jalnic, istoria aceea rusinoasa. Sa va asteptati toti la ce este mai rau!
    Clasa politica si serviciile secrete ale statului sunt responsabile de aceasta situatie.
    Sa le dea Dumnezeu, dupa cum merita, pentru aceasta tradare de neam!

  • Grestit total, Maestre! Tocmai ca politicienii se ocupa prea mult de tara, e problema ca am ajuns unde am ajuns. Ca daca ne-ar lasa dreaq sa ne vedem de ale noastre singuri, sigur ne-ar merge cu muuuult mai bine!

  • Am urmărit cu mare interes și cu multă plăcere emisiunea în care l-ați avut ca invitat pe domnul Gheorghe Vaida . A fost foarte frumos realizata și foarte interesanta și de mare actualitate, cu o prezentare superba
    a problemelor sectorului zootehnic din Romania . Vă așteptăm în continuare Maestre Ion Cristoiu cu astfel de emisiuni frumoase și foarte interesante , de mare obiectivitate ! Felicitări multe și multe aprecieri din partea mea, a familiei și a prietenilor mei ! Va mulțumim mult ! ???

  • Faptul ca definitia democratiei a fost schimbata in mod fundamental…nu e o problema.
    Problema consta in faptul ca, privind o, cetateni nu vad diferenta, tendinta fiind ca acestia sa fie majoritari.

    Cum sa schimbi, domne, definitia democratiei ziua, la vedere, in mijlocul zilei, in buricul pietei si sa nu te vada nimeni?!:))
    Uite ca se poate.
    Noua democratie, adica ‘vocea politicienilor’ e noua lupta. Iar ea e dusa…impotriva poporului, impotriva popoarelor, insa pentru ca lupta e una a Manipularii, reactiunile vor avea tendinta sa nu se manifeste.

  • Exista doua lumi, una a politicienilor si alta a cetatenilor.
    Pentru ca ele sa fie pastrate in afara oricarei intersectii a fost desavarsita manipularea.
    Lumea politicienilor, prin manipularea celeilalte lumi, a cetatenilor, reuseste sa implineasca tinta ‘nicio intersectie intre aceste lumi’.

    Deci se poate spune ca politicienii..au ei o treaba, a lor, numa a lor, pe care si o desfasoara in lumea lor, in lumea politicienilor.

    Iar asta doar pentru ca Visurile Politicienilor sint plenar diferite de Visurile Cetatenilor.
    Dorintele politicienilor sint…ale lor, ei pastea au de gand sa le implineasca, pentru acestea lupta, la o adica luptind chiar pe viata si pe moarte.

    Manipularea, desavarsindu se, adica imbracand haine matematice, a ajuns la performanta hidoasa de a translata ‘dorintele politicienilor’ in bratele cetatenilor fara ca vreo reactiune sa se manifeste.
    Aceste dorinte cal-troian, pe care cetatenii si le insusesc fara…sa si dea seama ce fac, intorc pe dos insasi democratia,
    adica, mai nou, nu politicieni isi insusesc vocea poporului, ci poporul adopta vocea politicienilor.

    Aceasta e boala actualului si expiratului in mod fundamental, sistem politic: si a metamorfozat in stil anti, esenta!
    Vocea poporului a amutit, vocea care ebauzita e cea a politicienilor, iarvcel care asculta e poporul.

    Sistemul politic actual e țacanit in mod fundamental, pentru ca foloseste o noua definitie pentru democratie, in loc de ‘vocea poporului’ vom regasi in noua definitie a democratiei ‘vocea politicienilor’,mai simplu spus noua demicratie presupune amutirea vocii poporului.

    In fapt asistam la un razboi de a binelea, intre popor si proprii conducatori,
    insa…cum spuneam, manipularea tinde sa se desavarseasca, prin urmare popoarele vor fi prostite pe fata, in final acestea topaind de bucurie ca…implinesc dorintele politicienilor…ca si cum ar fi propriile dorinte.

    promisiunea filmului mut a fost asta: cindva…se va manifesta ‘filmul fara imagine’.
    minune!, acesta tocma ce se manifesta:))
    popoarele sint facute…din vorbe, insa traind…ca n filme:)))

  • Domnule Cristoiu,se poate asa ceva?Cum?Va luati de iubitii nostri politicieni?Asta e …neobrazare domnule Cristoiu.Pai cum,nu stiti cum se ajunge la munte?Cu trenu’ domnu’ Cristoiu.Uitati,jdrula de la transporturi,a fost saptamina trecuta la munte,la Brasov.El neaga ca ar fi fost,da cica a stationat trenu in Gara de Nord vreo juma’de ora in plus,a intirziat cu plecarea pt ca s-au atasat 2 vagoane in lus,unu’de clasa i-a pt domnu’ministru jdrula,si un vagon restaurant.Asa ca trebuia sa luati trenu’ domnu’ Cristoiu,nu sa poluati mediu’cu gazele de la masina.Domnu’jdrula a promis fluidizarea a tot ce tine de transporturi,si uitati a inceput prin a-si asigura confortul personal.Lasind la o parte ironiile si glumele,nu numai ca va sustin comentariul din toti rarunchii,dar as vrea sa-i taxati pe neghiobii astia din politica cu armele lor.Cind vor voturi,prmit si pe masa si pe tatsu’,dupa ce se termina alegerile, TOTI,auziti aici,TOTI uita ce-au promis,ii plezneste amnezia pe toti.Daca unu’ promite ceva si nu se tine de cuvint,ar trebui tras la raspundere,chiar si penal.De ce?Pt ca or ai promis ceva ce nu poti livra,deci ai mintit constient. Sau ai promis din burta, ca asa ti s-a parut tie ca tine la voturi,fara o documentare temeinica ca sa vezi daca poti sa-ti duci la indeplinire promisiunile facute, ceea ce te face nu numai mincinos,dar si incompetent ca politician innebunit dupa functiia aia care-ti aduce privilegii si salariu baban.Asa trebuie torpilati neghiobii astia,Romania nu avea atitea jigodii sus puse,orice s-ar spune,oricine ar spune ceva negativ de regimul de dinainte de ’89, in comparatie cu ce e azi,cel de dinainte de ’89 e de dorit,cel putin aia care faceau parte din administratia tarii urmau niste reguli,nu doar pe hirtie,ci si in activitatile zilnice.Daca vreunul calca pe bec,il zbura nea Nicu in shuturi si asta nu poate s-o nege nimeni.Azi se prostest toti cu „politic corect” si cind ii intrebi ceva,ei raspund pe linga,NIMIC,schimba vorba sau spun prostii mai mari decit ei.Asa au vazut la straini si asa ii copiaza,ba mai mult,au consultanti straini care-i invata sa se poarte nefiresc si sa vorbeasca aiurea,nefiresc pt locul ala care se mai numeste Romania.Astia nu-s politicieni ce avem noi,astia-s oportunisti,tilhari,excroci imputiti,aroganti si infatuati in prostia pe care si-o afiseaza zilnic.Ma uitam la Aleph news azi si era un interviu cu un tip cam exaltat,mi-e greu sa-i privesc strimbaturile si scalimbaielile,dar printre bitziieli si strimbaturi,omu’ spune si adevaruri crunte si prinde prostia in cea mai mare splendoare a ei.Au difuzat citeva imagini cu herr ciolhanis care impartea decoratii.Fac o paranteza aici,trebuie sa recunoasteti ca asta e ocupatia de baza a herr prezindentului,impartitul de decoratii si vacantele care nu pot lipsi ca-l „baga-n boale”…deci cum ziceam,impartea decoratii.Nu stiu pe cine imita ei acolo la Cotroceni,sau ce protocol isi imagineaza ca urmeaza,dar imaginile exemplifica ridicolul absolut al acestei administratii populata cu imbecili.Pusesera masa cu decoratii in spatele gupului ce urma sa primeasca cite o decoratie.Aveau un domn care lua cutia cu decoratia de pe masa,i-o inmina tipei aleia cu paru’ scurt si curu’cit o banitza pe buca,care face pe consiliera lu’herr.Tipa o lua tipa-tipa repejor sa-i dea cutia lu’herr,apoi se indeparta de herr mergind cu fata spre herr si cu spatele spre masa cu decoratii.Mi s-a parut peste penibil,de nedescris.Mai mult,decoratu’ asta se facea pe un teren din fata cotroceniului,pe iarba.Tipa,mergind cu spatele,nevazind pe unde calca,a avut noroc sa-si piarda doar pantofu’,eu speram sa cada-n cur cu roatele-n sus ca sa le fie invatatura de minte,da’ n-a fost sa fie,si-a pierdut doar pantoful.Herr era rosu la fata,nu stiu de ce,or s-a enervat,or il umfla risul, e greu de spus cu retardatu’ asta,cert e ca avea o grimasa de toata frumusetea.Ce credeti ca a urmat.La urmatoarea acordare de decoratii,herr a shimbat locul, n-au mai stat pe iarba sa se impiedice tante consiliera,au pus-o pe tante sa mearga pe alee, si vorba lu’ Marius Tuca”i-auite-o,i-ote-o cum merge,a luat si viteza,alta viata pe alee,nu”…Dupa cum vedeti asistam zilnic la o etalare de prostie si fanfaroneala,ca mie mi-e greata doar cind incerc sa va descriu aici penibilul la care s-a ajuns.Inainte de ’89 acordarea unei decoratii avea un sens,azi te impiedici pe trotuare daca mergi pe tocuri si nu te uit prin ce gropane treci,gunoaiele stau ca la expozitie in sectorul 1 si cica e mai bine azi ca acu’3 saptamini,nimic nu circula normal in tara asta,agricultura nu prea mai avem a noastra pt ca niste sute de mii de hectare super pt agricultura nu mai sint ale noastre,fermele de animale ,daca mai exista prin tara or sint ale olandezilor,austriecilor,ca romanii nu prea mai au asa ceva,fabrici,uzine,deci locuri de munca CANCI,acum avem multinationale,cum sa-si bata guvernu’capu cu construit fabrici si uzine,vine investitoru’,face ce vrea,plateste ceva taxe a guvern,nu prea mult ca sa nu se supere si sa plece la bulgari,iar guvernu’ e fericit ca cica asa se fac afacerile,asa prosperam ca tara.Nu va vine rau numai cind va dati seama ca e asa cum descriu aici?Mie-mi vine rau de cite ori mentionez subiectele astea.Fata de ce aveam inainte de’89,azi sintem lipiti pamintului.Noroc ca avem politicienii devaza care ne anunta ce greu le vine lor sa munceasca zi lumina in folosul poporului si sa-si justifice fiecare fitilele si shopirlele pe care le arunca in cazul in care vrea sa cistige ceva pt el,altceva ce fac mnealor?Aud mereu de partid,partid,partid,partidu’zice,partidu’vrea,partidu’are nevoie,partidu’,partidu’,partidu’…ce-au astia?Au ramas fixati?Li s-a stricat placa?Au scurtcircuit de neuroni?Care-i problema lor in realitate?Nu cumva INCOMPETENTA CRASA?Or in conditiile astea,de ce se accepta sa avem atitea partide si partidulete?Ce rezolva ele?A rezolvat vreunul ceva in ultimii 31 de ani?Ziceti ca e trafic zob spre munte.Hai sa va zic eu una buna.Acum citiva ani,am venit in vizita acasa.Inca mai aveam un apartament.La parter crescuse linga scara blocului pomul plantat de bunicii care au locuit in acel apartament.Nu mai fusesem acasa de vre 20 de ani.Cind am plecat,pomul nu era chiar mic,vecinii de sus cind o luau pe tarie incepeau si aruncau pe geam cu de toate:chiloti,sutiene,borcane,tablouri,tigai…e exact cu o seara inainte sa parasesc Romania,au aruncat pe geam o jaluzea.Am plecat din tara si n-am mai putut sa vin pt aproape 20 de ani.Cind am ajuns acasa, pomul crescuse intimpul asta foarte frumos,dar spre surprinderea mea,jaluzeaua aruncata intre crengi,cu 20 de ani in urma,era tot acolo intre crengile crescute acum.La administratie erau alti oameni,alt contabil,un imbecil tupeist si excroc,cind i-am intrebat „dom’le jaluzeaua aia din pom o stiu de acu’ 20 de ani,de ce nimeni nu o ia de acolo si ce gunoaie mai sint prin pom?”Raspunsul a fost:”daca stiti ca-s gunoaie in pom,de ce nu le adunati?”Ce sa-i spun imbecilului?”vai,te rog sa ma scuzi,acu’20 de ani ma grabeam la avion,iar azi am venit in vizita si deabea am intrat in apartament,n-am avut timp!”Asa merg lucrurile la noi,se cer bani de la locatari,da administratiile de bloc fura de rup si nu fac nimic,La primarii aceeasi poveste,ne aburesc cu garduri si borduri,da’ cind da ploaia,sint zone in Bucuresti unde-ti trebuie barca,altfel n-ai cum sa mergi pe strazi pt ca nu face fata canalizarea.N-a avut nimeni timp in 31 de ani sa verifice starea Bucurestiului?Toti se lauda ca fac parcuri si pun bariere la locurile de parcare,moluri,da’ l-a dus pe vreunu’capu’ala sec sa vada de ce la ploi chiar si usoare,anumite zone strazi printre blocuri devin ca Dunarea?Se intereseaza vreun neghiob de politician sa vada daca canalizarea capitalei Romaniei are nevoie de – regindire a intregului sistem?Apa calda inca nu ajunge permanent la etajele superioare in blocurile cu 10 etaje.Nici de asa ceva n-au timp sa se ocupe?Fiecare lucru pe care l-am mentionat aici reprezinta o problema reala,reprezinta o necesitate,e un cosmar pt cetateni sa se confrunte din nou si din nou si din nou cu aceleasi probleme si acelasi rahat care se impute pe zi ce trece, pt ca nici un neghiob din astia care promit cu nerusinare,nici unul nu e in stare sa rezolve ceva.Ma intreb daca ei au habar cu ce se confrunta cetatenii?Sint atit de multe de spus,ca nu ajunge spatiul aici.Paduchii astia care se fac ca ne conduc de 31 de ani ar trebui inlocuiti pina la unu’,fara exceptie.Aia e.

  • Tara arde ,Babele se piaptana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *