Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Autobuzul care oprea în staţia LA CULAI CALIŢA

La cîţiva ani după aceea apărură pe marginea şoselei Vidra-Floreşti şi staţiile de autobuz. Nişte stîlpi de fier, vopsiţi în mai multe culori, cu o tablă rotundă la capăt, pe care scria, cu litere de tipar, după cum se potrivea, locul staţiei.

De la un capăt la celălalt al satului erau cinci staţii mari şi late.
Și anume:
LA MOARĂ, LA SFAT LA MAGAZIN, LA CULAI CALIŢA, LA CĂMIN şi LA MAT.

Curînd, oamenii se obişnuiră şi cu noutatea asta, ba chiar se obişnuiră prea mult, făceau abuz, adică, şi dacă la început unii se temeau că autobuzele vor circula goale, acum, aceeaşi (la fel de înţelepţi ca şi prima dată), descoperiră că vintiliştenii nici nu-şi mai imaginau viaţa altfel decît cu şi în autobuz. Aşa se face că dacă înainte vreme, gospodarul mergea la Floreşti, cale de 25 kilometri pe jos, acum, ca să ajungă la vărul Barbarică C. Tudose, cîteva sute de metri mai încolo, luau neapărat autobuzul, şi atunci cătrănit dacă nu găsea loc pe scaun şi înjurînd mocanii urcaţi mai din sus, de la Vidra, care, aveau – n-aveau treabă, călăreau drumurile pînă la Floreşti. Ca şoferi erau tot inşi din sat. Oameni cam la 35 de ani, harnici şi de treabă gospodari pînă atunci, care fură trimişi la şcoala de şoferi din Floreşti, luară, cu chiu cu vai, punctele carnetului de şoferi şi se întoarseră la Vintileasa pe scaunul din faţă al autobuzului. În noua lor meserie, ajunseră de nerecunoscut. Nu se lăsau strigaţi pe nume, nu făceau nici o concesie, mamă, tată, soră, toţi trebuiau să se urce pe uşa din spate, să-şi ia bilet de la taxatoare ( nişte fetişcane din sat care nu mai erau ţărănci doar prin faptul că acum purtau pe cap nişte cipilici de lînă) şi să ocupe loc (dacă era vreunul). Curînd, autobuzul deveni celor din Vintileasa atît de familiar încît oamenii se urcau să meargă dintr-o parte într-alta a satului nu numai în zilele de sărbătoare, dar şi în cele de lucru:

Cu sape, coase, seceri şi furci, după treburile anotimpului, bineînţeles, punînd furcile şi sapele şi hîrleţe în portbagajul de deasupra, pentru că şoferii nu făceau nici o concesie deciziei de a nu lăsa pe nimeni în autobuz cu ele.

Tot autobuzului i se datoră şi un mare scandal în sat, cînd un şofer nou, din alt sat, începu să oprească şi să nu oprească în staţii, după voia lui, ba chiar, la un moment dat, furios că lumea protesta, coborî şi luă staţia cu el.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Autobuzul care oprea în staţia LA CULAI CALIŢA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *