Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Azerbaidjanul și Armenia, la masa lui Putin

Liderii Azerbaidjanului și Armeniei s-au certat deschis în fața președintelui rus Vladimir Putin în cadrul unor schimburi de replici „acide”, ori nucleare/bombă, că tot sunt la modă, care au evidențiat amploarea divergențelor lor cu privire la teritoriul Nagorno-Karabah.

În cadrul unei întâlniri, la Moscova, premierul armean Nikol Pashinyan a abordat problema coridorului Lachin, drumul care leagă Armenia de enclava Nagorno-Karabah, populată de armeni și aflată în interiorul Azerbaidjanului. La jumătatea lunii decembrie, activiștii azeri au început să obstrucționeze drumul, despre care Pashinyan a menționat că ar trebui să se afle sub controlul forțelor de menținere a păcii rusești, iar administrația de la Baku a ridicat ulterior un punct de control de-a lungul acestuia. „Azerbaidjanul, din păcate, a blocat acest coridor”, a declarat Pashinyan la o masă rotundă a Consiliului Economic Eurasiatic de la Moscova. Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, a răspuns: „Azerbaidjanul nu a blocat niciun coridor… Nu este nevoie să folosiți această platformă pentru a lansa acuzații nefondate”.

Cei doi lideri au continuat să se certe timp de câteva minute înainte ca Putin să închidă conversația, menționând că subiectul era sensibil. El urma să găzduiască mai târziu discuții în trei cu Aliyev și Pashinyan. „Vom avea acum ocazia, așa cum am convenit, să discutăm despre toate cu calm, într-o manieră de afaceri (Putin a devenit capitalist occidental-nota. aut), într-un format trilateral, și sper să ajungem la niște acorduri care să pună situația nu doar între Armenia și Azerbaidjan, ci și în regiune, pe calea unei dezvoltări constructive”, a declarat Putin. „Pot să vă asigur că toată lumea de aici are un interes în acest sens, absolut toată lumea”, s-a mai auzit la masă.

Armenia și Azerbaidjanul sunt în conflict de trei decenii, ducând două războaie pentru Nagorno-Karabah. În ultimele luni, ambele părți și-au exprimat din ce în ce mai mult dorința de a semna un acord de pace permanent, chiar dacă au continuat să se desfășoare periodic încăierări. Cu câteva minute înainte de schimburile tensionate cu Pashinyan, Aliyev a declarat că există: „motive serioase pentru normalizarea relațiilor dintre Azerbaidjan și Armenia pe baza recunoașterii reciproce a integrității teritoriale și a suveranității”.

Videoclip: Armenia, Azerbaijan leaders argue in front of Putin at Moscow meeting

YouTube player

Videoclipuri interesante despre armata eșuată a Republicii Moldova: Armata cu ZERO lei alocați pentru achiziționarea tehnicii militare în ultimul deceniu –

YouTube player

și: Armata de care fug recruții. „Din cauza fricii am plecat din unitate”

YouTube player

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *