Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Beib

E de vară. E de vară, pentru că până și soarele a ieșit la agățat, se agață mai des de cer adicătelea, după ce o iarnă întreagă a fumat prin cârciumile de după nori. De îmbătat, s-a îmbătat cu apă de ploaie, dar acum a venit vremea să lucre’ la roada pământului. Am zis, dacă tot o venit, c-o vrut să vină, să-mi iau și eu o rochiță, că numa-ndată ce se face de Sânziene și vine hramul și pe acolo de unde m-am pornit. E drept că oarece flăcăi nonagenari, chiar și de p-acilea, îmi tot trimit felicitări de Valentine’s Day, io însă le spun că nu-s fată de măritat, io-s babă de ascultat. Ș-apoi pe la vârste din astea ca a mea nu mai poți să-ți pui poalele în cap, încearcă câte unele, dar parcă hâdă le e ursita. De găsit, am găsit numai o rochie mai de Doamne-ajută, una roz. Cât pe ce am fost să dau banii, când mi-am dat seama că nu pot să mă expun la comparație, cu roz tocmai ce a făcut paradă Beib. Acuma roz e și cântăreața aceea de-și zice Pink, care s-a întâmplat de-a căutat un bucătar, la un moment dat, un anume chef Robbie, și cineva i-a dat adresa de email a lui Robbie Williams, care numai înger nu e. Închipuiți-vă surpriza lui Robbie când Pink l-a întrebat cum se asezonează somonul! Dar să revenim la crapii noștri și la poveștile care mai circulă prin grajd.

Păienjenița Șarlota a refuzat să țeasă pânză pe care să scrie că Pig era terifiant, așteptând să vadă mai întâi semnele de umilință. Nici măcar șobolanul nu a cârtit, deși s-au lăcomit la aceleași delicatese. Și Pig, și Beib și-au trecut în CV-uri că pe timpul comunismului au participat la slujbe pe la diverse biserici care activau în clandestinitate. Nu știu pe la ale cui biserici au îngenuncheat, dar realitatea ne arată că s-au închinat doar la bani. În cele două sezoane electorale pe care și le-au trecut în portofoliu, Pig și Beib au cam huzurit, nici măcar o singură dată nu au cheltuit o oră întreagă gândindu-se la săraci. Deși aceea era treaba lor. În ultimii 50-60 de ani o mulțime de porci au vrut să se treacă în catastife că și ei zboară: cu avionul, cu racheta, cu body-jumpingul. E drept că le place mocirla, dar toți visează la coroană. Dumnezeu, când a făcut porcii, cred că s-a gândit mai degrabă la opinci și, posibil, la o judecare a cârnaților. Având în vedere câte e-uri și câte erori au tras după ei în ultimii ani, nu se poate să le fie ușor.
E clar că și Pig, și Beib vor ajunge la afumat, împreună cu toți prietenii de porcării pe care i-au servit, dar mai întâi să vedem ce vrăji a mai făcut nevasta lui Pig.

Un mare Frankfurter, dintr-o țară în care cârnații sunt la mare preț, a anunțat o vizită de evaluare. Taman în perioada aceea niște oi protestau de lipsă de cioban și de bani care li se cuveneau pentru lână. Lui Beib javrele i-au dat o parolă greșită. În loc să ajute oile, de pe urma cărora a făcut și ea niște meditații, Beib a lămurit un grup de miei, din aceia crucificați tot de niște porci, să se extazieze la trecerea lui Pig și a lui Frankfurter printr-un oraș considerat odată civilizat, pe lângă niște licee care s-au ocupat, până la cocoțarea porcilor în copac, cu învățătura. Șoriciul lui Beib a fost mai gros decât rochița în care s-a dat în stambă. Și dacă ar fi fost doar atât!

Alți câini și cățele, care ar fi trebuit să stea de pază la oi, au scos la defilare un grup de mielușei frumos behăitori. Pig nu a văzut, probabil, decât posibile cazuri de adopții, bani de case și relații cu alții care se cred și mai împărați și ar cumpăra bucuroși mielușei de la săracii lui George Coșbuc.

Dacă v-ați întrebat vreodată de ce au ajuns lături la guvernare, de ce nu v-ați întrebat și de ce ați votat porci? Iar dacă ați găsit răspunsul, vă spun vouă: oi, vaci, găini care dați lapte, carne și ouă țării, luați-vă grajdul înapoi! Chiar nu v-ați întrebat de ce bogații nu se plâng și de bășinile porcilor?

În ceea ce le privește pe oile din învățământ: de ce ați servit porcilor și nu propriilor voștri miei? Dintre păstori, s-au ridicat unii care și-au apărat cu prețul propriei libertăți bisericile și le-au ținut deschise chiar și pe timpuri de pandemii porcești. Voi ați stat acasă, iar la școală ați propovăduit ideologia porcină în loc să vă respectați istoria și să duceți mai departe Cuvântul lui Dumnezeu. E un privilegiu să poți duce mai departe Cuvântul, să poți să-i înveți și pe alții. Acum vreți bani de lână, dar, cât v-ați îngălat voi ascultând de ordinele porcilor, lâna a cam mucegăit. Sper, cel puțin, că v-ați învățat lecția și că nu vă veți mai da behăitul pe un guițat urât mirositor.

Despre Pig și Beib, pentru multă vreme am crezut că sunt doar niște nesimțiți, dar între timp am realizat că nu posedă nici cine știe ce învățătură; e și motivul pentru care au fost propulsați. Până și un mediocru ar fi refuzat să-și vândă țara pe un concediu.

P.S. Ca să nu existe acuzații de rasism sau cine știe ce alte inventate rahaturi, vă spun că pe străbunicul meu l-a chemat Adolf (nu acela, ci unul muncitor și de bun simț), că au ajuns la Suceava după ce au prins ceva cheag în Bucovina de Nord (de care au fost deposedați), trecând prin Pașcani. De câte ori au încercat să-și facă un rost, au fost sărăciți de alții. Mai porci.

Încă un P.S. Vreau să văd și eu polițiști care îi sfidează pe traficanții de droguri de pe lângă școli, care îi altoiesc și-i trimit direct la pușcărie pe delicvenții de orice fel, inclusiv pe fabricanții de droguri. Vreau să văd polițiști care nu se tem de infractori, nici măcar de infractorii care sunt în afaceri sau neamuri cu șefii lor. Vreau să văd profesori care exmatriculează elevii nesimțiți, care nu îi respectă nici pe ei, nici pe ceilalți copii. Vreau să văd profesori care nu acceptă să predea literatură explicit sexuală în școli, iar pe cei care acceptă să se prostitueze pedagogic vreau să-i văd dați afară din învățământ. Vreau să văd examene ca acum cel puțin 40-50 de ani (pe care unii ca mine le-au trecut fără pile și plăți). Vreau să văd învățători și profesori care iubesc învățătura și pe copii, așa după cum vreau să văd medici care iubesc viața și le pasă de pacienți.
Sunt convinsă că Dumnezeu nu vrea o țară ca afară. Aia pe care a făcut-o El era perfectă.

Această fabulă de deșteptare s-a inspirat din filmele pentru copii Pânza de păianjen a Șarlotei – Carlei pentru sclifosiți (Charlotte’s Web) și Babe (nu am lăsat Babe pentru că Babele de România sunt mult prea speciale pentru a putea fi comparate cu Beib).


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „Beib”

  • Notez: porcului de rasa de nimic nu-i pasa !
    Si Winston Churchill a fost „obsedat” de porci: „Îmi plac porcii. Câinii ne privesc de jos. Pisicile ne privesc de sus.
    Porcii ne tratează ca pe egali.”
    ––––––––––––––––
    „Aşa cum câinii şi porcii nu au nevoie de aur şi de argint, la fel, prostul nu are nevoie de vorbe înţelepte.”

  • Eu vreau sa văd o Tara fără politicieni,doar specialiști și tehnocrați,dar cred ca nu poate exista așa ceva nici măcar in teorie.

  • https://youtu.be/bqRXFyY-hZQ
    (Nu isi zice Pink, ci P!nk. E adorabila! 🙂 )

    • Numele si l-a ales asa nu ca face pe printesa cumintica, din contra, dupa „Mr. Pink” – un personaj dur, un bandit, dintr-un film al lui Tarantino. :))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *