Joe Biden se retrage din cursa prezidențială: „Este în interesul partidului meu și al țării”

Biserică românească din Chicago (Statele Unite), sub asediul poliției

Aproximativ 130 de persoane, membri ai unei comunități de români din Chicago au participat la o slujbă religioasă sfidând interdicțiile referitoare la biserici, impuse de guvernatorul din Illinois: primarul din Chicago a amenințat că trimite poliția și a refuzat să îi întâlnească pe reprezentanții românilor, amenințându-i cu închisoarea

La Chicago (Iliniois, SUA), o comunitate de români care a participat la o slujbă religioasă se află acum sub amenințarea poliției, iar liderii lor (un preot și un avocat) au fost amenințați că vor fi trimiși la închisoare pentru încălcarea dispozițiilor oficiale, care țin bisericile parțial închise.

Orașul Chicago este „mândru” să fie așa-zis „oraș-sanctuar” care protejează migranți ilegali, dar găsește firesc să persecute comunitățile de români care locuiesc legal, plătesc taxe și înțeleg să își exercite dreptul la libertate religioasă. Imbecilizarea și dublul standard poartă și un nume (Partidul Democrat, opus politic Partidului Conservator al lui Donald Trump) după ce eventual publicul va descoperi că primarul din Chicago, Lori Lightfoot, și guvernatorul statului, J. B. Pritzker, sunt membri ai acestui partid de extrema stângă, cvasi-socialist și opus religiei.

Coronavirus nu merge la magazin

Primăria Chicago (Ilinois, SUA), care s-a născut probabil într-o găletușă de burgeri McDonalds și vrea să rămână acolo, alege între hrana spirituală și cea de junk food, ultima variantă și vrea ca toți să îi urmeze alegerea: stomacul e deasupra tuturor simțămintelor.
La Chicago, unde autoritățile (Primăria și Guvernatorul) au deschis toate entitățile non-religioase (supermarket-urile, magazinele de băuturi alcoolice și farmaciile de marijuana) dar mențin în continuare blocate bisericile, mai multe comunități de români au anunțat că vor sfida acest ordin discriminatoriu începând din această lună. Deja, pe 10 mai 2020, circa 130 de enoriași s-au adunat la una dintre biserici pentru a participa la slujba religioasă, ignorând dispozițiile autorităților statului Illinois care, prin guvernatorul J.B. Pritzker, au instituit o mică dictatură pentru locașele de cult, anunțând sfidător că blocarea bisericilor se va prelungi un an, iar enoriașii vor trebui să se vaccineze înainte de revenirea la normal a programului de serviciu religios. Sfidător, primarul Lori Lightfoot a amenințat că va trimite poliția la biserică și a refuzat să îi întâlnească pe reprezentanții românilor.

Abuzuri de guvernator american

Între timp, conflictul între cele șase comunități românești și administrația Statului Illinois se acutizează: două biserici locale ale românilor din Chicago (având 1400 adulți și 700 de copii sub 16 ani) au chemat în instanță, asistate de firma de avocatură Liberty Counsel, pe guvernatorul J.B. Pritzker, deoarece acesta a lăsat supermarket-urile deschise pentru mulțimi mari de oameni dar a prelungit în schimb perioada de închidere a locașelor de cult, indiferent de mărimea lor, pe motiv de „securizare” împotriva epidemiei Coronavirus: nici în prezent nu pot participa la slujbe grupuri mai mari de 10 persoane.

Românii din Chicago cer deschiderea rapidă și completă

… a bisericilor până la sfârșitul lunii mai. Horațiu Miheț, care este vice-președintele firmei de avocatură Liberty Counsel, el fiind născut la Timișoara, a declarat pentru presă că a cerut Primăriei lucruri de bun-simț, precum implementarea unui model sigur pentru biserici. El a adăugat că „Statul nu poate interzice adunările Bisericii, permițând în același timp același lucru altor adunări laice”, adăugând că „Bisericile nu sunt orfani constituționali care cerșesc firimituri, ci mai degrabă moștenitori deplini ai promisiunii constituționale a Primului Amendament și a tratamentului egal în condițiile legii”.

Exemplul românilor din SUA

… de a chema energic autoritățile la discuții pentru un drept care nu poate fi negociat (cel la libertate religioasă) ar putea fi urmat de cultele din România (în special Biserica Ortodoxă Română, BOR, majoritară, dar și catolici sau protestanți) care, în mod bizar, au lăsat acest drept al comunităților de creștini la îndemâna unui președinte și a unui guvern abuzivi, cu probleme mari în respectarea drepturilor constituționale în general, și a dreptului la credință, în special. De altfel, atitudinea perfect similară a regimului Klaus Iohannis în România, care discriminează direct, îngăduind mulțimile mari de oameni din supermarketuri sau piețe, dar menținând bisericile blocate, duce în sine la un „déjà vu”: căci nimic nu este întâmplător și este de reamintit aici că în octombrie 2015, un consilier important al președintelui Klaus Iohannis, Sandra Pralong, se declara public împotriva predării Religiei în școli.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Biserică românească din Chicago (Statele Unite), sub asediul poliției”

  • Aceasta este o altă dovada că avem de-a face cu o prigoană anticrestina si nu cu o „pandemie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *