Marcel Ciolacu: Voi candida pentru un nou mandat de preşedinte al Partidului Social Democrat şi în acelaşi congres se va alege şi candidatul Partidului Social Democrat pentru funcţia de preşedinte

Bizarerii la Beijing 2022: Poftiți în ,,bula” olimpică!

Știu, sunteți sătui de textele despre testare, pandemie, efecte asupra vieții noastre, etc. Dar, vă rog, încă de la început să mă înțelegeți că este vorba despre un subiect sportiv. Continuăm și astăzi tratarea temelor legate de viitoarea Olimpiadă de iarnă din China.

Sportivii care vor participa la JO de iarnă de la Beijing de anul viitor vor fi supuşi zilnic testelor şi vor fi obligaţi să rămână într-o ,,bulă” sanitară închisă, aceasta presupunând şi transportul în zonele unde vor avea loc diferitele întreceri, au anunţat organizatorii şi oficiali Comitetului Olimpic Internațional – CIO.

„Vrem ca toţi participanţii să fie în deplină siguranţă, de aceea cerem tuturor să se conformeze cerinţelor. Astfel, dorim să punem accentul pe fundamentul JO, anume sportul, competiţia în sine, şi să nu ne concentrăm pe altceva”, a declarat directorul executiv al JO 2022, Christophe Dubi.

Organizatorii au adăugat că sistemul în ,,buclă închisă” a fost conceput pentru a reduce interacţiunile inutile ale sportivilor cu alte persoane, competitorii fiind încurajaţi să poarte mereu măşti în afara probelor la care participă.

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing (4-20 februarie 2022) vor avea loc fără spectatori străini şi vor fi rezervate numai publicului chinez, din cauza pandemiei, a anunţat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) încă de la finele lunii septembrie.

De asemenea, conform forului olimpic mondial doar participanţii complet vaccinaţi vor fi scutiţi de carantină şi vor fi integraţi într-o „bulă” sanitară strictă.
Ceilalţi sportivi şi oficiali care vor lua parte la JO 2022 vor trebui să respecte o perioadă de 21 de zile de izolare, cu excepţia derogărilor de la caz la caz, cu prezentarea unei „dovezi a scutirii medicale”.

Pe măsură ce situaţia epidemică evoluează opţiunile reţinute de responsabilii chinezi diferă de cele de la Tokyo. Reamintim că Japonia a găzduit recent Jocurile Olimpice de vară. Astfel, desfăşurarea întrecerilor cu porţile închise este pentru moment exclusă, iar tratamentul sportivilor va depinde de statutul lor legat de vaccinare.

„Bula” olimpică – o organizare cu circuit închis, pe care familia sportului mondial o cunoaşte acum foarte bine – se anunţă, de altfel, mai riguroasă decât în Japonia şi nu va permite amestecul concurenţilor cu populaţia, fiind prevăzută efectuarea unui test zilnic pentru „toţi participanţii la jocuri”, precum şi „pentru forţa de muncă” cu domiciliul în China.
Poftiți deci! „Bula” olimpică vă așteaptă cu nerăbdare! La rândul nostru așteptăm cu mare curiozitate profesională viitoarea Olimpiadă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *