Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Breaza în pandemie. Piersici date cu mâna tăiată

MOTTO: „Mâinile la muncă, mintea şi inima la Dumnezeu” – Sfântul Teofan Zăvorâtul

Adică? Piersici date cu mâna tăiată. Cum vine asta? Depun mărturie, inclusiv prin rândurile următoare, că este adevărat. Un fapt de viață. Am primit de mai multe ori piersici date cu o mână care a căzut pe jos, după ce a fost secționată de un ferăstrău circular.

Dar, să vedem filmul. Merg la aprozar să mai cumpăr niște piersici zemoase, românești desigur. Ușa este încuiată. Mă uit la orar, deschis de la ora 9.00. Mă uit la ceas. Arată ora 8,54. Mai stau puțin prin zonă. Apare un biciclist. Era vânzătorul pe care îl așteptam. Omul se dă jos, deschide magazinul. În afară de legume și fructe are articole pentru animale de companie.

– Salut, nea Gelu! Cuvintele vin de la un trecător de pe trotuar.

Gelu este personajul pe care îl caut, adică biciclistul. În acte este Gheorghe Dobrescu din Breaza. Are afișate două icoane primite de la preot, la deschiderea magazinului pe 21 martie 2015.

Este de remarcat că tot în anul 2015 au fost descoperite, în China, fosilele a opt piersici având o vechime de 2,5 milioane de ani. Oare cum erau date piersicile în urmă cu două milenii și jumătate. În mod sigur, nu cu mâna tăiată, cel mult ruptă, smucită sau scrântită. Oare ce gust aveau pe vremea aceea ? Dar să revenim în anul de grație 2020.

Știam de la soția lui că a avut un accident, și-a tăiat mână care a căzut pe jos complet retezată. Au luat-o într-o punctă de plastic și au plecat cu mașina salvării la București, pentru operație.
— Când s-a întâmplat ?
— Pe data de 8 mai 2004, la ora 18. Ba la ora 17,45. La 18 eram în salvare deja.
— Ferăstrău circular?
— Da, ferăstrău pentru scânduri, la mine acasă în Breaza.

Începe să scoată lăzile afară. Cu piersici, țelină, ardei, prune. Pepene mâine.
— Operație a fost făcută de doctorul Lascăr și alți 6 medici. Apoi, luni de zile recuperare cu Popescu de la Pantelimon. O doamnă doctor extraordinară. M-a ajutat mult. Acum mâna este recuperată 40 – 45 la sută.

Lucrează și vorbește cu masca pe figură.
Mă uit la el și văd că folosește bine mâna. Se văd doar câteva cicatrici deasupra încheieturii și pe palmă. Vine alt cumpărător după mine. Apoi alții. Câți oare dintre ei știu că primesc produsele dintr-o mână care a căzut pe jos. Viața merge înainte. O altă istorie aparte din Breaza pe care am vrut să v-o împărtășesc.

Termin cum am început, cu Sfântul Teofan Zăvorâtul. Să aplicăm învățătura celui care a refuzat demnitățile omenești și s-a zăvorât ultimii 28 de ani de viață în liniște pentru a posti, a se ruga, a încuraja oamenii cu scrierile sale. ,,Mâinile la muncă, mintea şi inima la Dumnezeu”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *