Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Căderea lui Klaus Iohannis a început în urmă cu un an, la alegerile din 6 decembrie 2020, cănd Poporul i-a dat cu flit

Luni, 6 decembrie 2021, s-a împlinit un an de la alegerile parlamentare din 2020. Pe marginea acestei aniversări nu s-a făcut tărăboiul pe care-l așteptam cu toții.
Explicabil.
Din 25 noiembrie 2021, România e condusă de o Coaliție de Dreapta-Stînga, dintre PNL – PSD – UDMR – Minorități. După alegerile din 6 decembrie 2020 s-a format și a guvernat o Coaliție de Centru Dreapta alcătuită din PNL, USR și UDMR. Această Coaliție s-a dus dracului în urma Crizei politice de două luni și ceva, declanșate pe 1 septembrie 2021, prin revocarea intempestivă și brutală a ministrului USR al Justiției, Stelian Ion. Dacă această Coaliție ar fi fost și azi la Putere, mai mult ca sigur împlinirea unui an de la alegeri ar fi fost sărbătorită sub semnul:

  • Un an de la Victoria Dreptei în alegeri.
  • Un an de la trecerea PSD în Opoziție.

Cum însă USR e acum în Opoziție și PSD e la Guvernare, împreună cu PNL, aniversarea a fost trecută practic sub tăcere. PNL n-a avut interesul s-o menționeze. Ar fi trebuit să atragă atenția că PSD, Ciuma Roșie, de a cărei trecere în Opoziție țopăia de bucurie Klaus Iohannis pe 7 decembrie 2020, e acum la Putere. Dar nu numai atît. Toate sondajele dau PSD procentaje amețitoare pentru un partid de Opoziție după numai un an de la alegeri. PSD, se înțelege, n-are chef să sărbătorească. Ar reaminti electoratului PSD-ist de decizia neconstituțională a lui Klaus Iouannis de a desemna premierul de la partidul clasat pe locul al doilea. USR, se înțelege, s-ar simți stingherită să sărbătorească o victorie care, pînă la urmă, la nici un an de guvernare , a dus-o în Opoziție.

Unii comentatori (puțini) au acordat evenimentului cîteva gînduri scrise. Noi nu ne-am înscris în grupul lor. Noi am considerat și considerăm că merită atenție nu aniversarea zilei de 6 decembrie 2020, ci aniversarea zilei de 7 decembrie 2020.

Pe 7 decembrie 2020, la ora 18, cînd rezultatele oficiale se apropiau de încheiere, Klaus Iohannis a susținut la Cotroceni o Declarație de presă. A fost, de altfel, singura intervenție publică în care președintele a comentat rezultatul alegerilor. Cum domnia sa nu acordă interviuri, ține rar conferințe de presă, singurul moment în care președintele României a făcut o radiografie a rezultatelor a fost cel din 7 decembrie 2020, ora 18. La 6 ani de mandat, cu un succes strălucitor la prezidențialele din 2019, cu un Guvern al lui, instalat în octombrie 2019 și ipostaza de Lider al Dreptei. De la această apreciere a trecut un an de zile. Un an de eșecuri ale Guvernării de Centru Dreapta. Un an în care nici unul dintre angajamentele luate de Klaus Iohannis înainte de alegeri în materie de resetare a României nu s-a concretizat. Un an în care, la un moment dat, PSD a fost invitat de Klaus Iohannis să salveze PNL de la dezastrul alegerilor anticipate.

Judecată din perspectiva zilei de azi, Declarația din 7 decembrie 2020 stupefiază prin discrepanța dintre aprecierea realității și realitatea propriu-zisă.
Cînd se referă la acest aspect, mulți comentatori invocă rîndurile în care Klaus Iohannis anunța entuziasmat că alegerile au trimis PSD în Opoziție. Și nu pentru patru ani, pînă la scrutinul din 2024, ci pentru un deceniu, dacă nu pentru totdeauna. După un an de Opoziție, PSD a revenit la butoane. Și la ce butoane!

Eu însă m-aș opri asupra unei alte discrepanțe dintre realități și aprecierea realităților. Ea vizează rîndurile dedicate slabei prezența la vot:

„În același timp însă trebuie să fim foarte sinceri – participarea la vot a fost redusă și este foarte clar că sînt mulți români care fie nu au primit suficiente informații despre aceste alegeri, fie sînt pur și simplu nemulțumiți, de mine, de partide, de întreaga clasă politică sau de anumite măsuri care au fost luate.

Eu văd aceste lucruri și este important ca noi, toți politicienii, să vedem aceste lucruri, să le analizăm și să venim în întîmpinarea românilor care nu au mers la vot din varii motive. Aceste motive trebuie elucidate și sînt foarte hotărît ca în următoarea perioadă, împreună cu guvernul care se va forma, să analizăm cu maximă seriozitate toate aceste chestiuni.”

Alegerile din 6 decembrie 2020 au fost pentru Klaus Iohannis un categoric eșec. Și cînd spun asta nu mă refer la clasarea PNL pe locul al doilea, cu un scor umilitor dacă ne gîndim la pretențiile acestui partid, ivit din fuziunea a două partide puternice. Nu mă refer la împărțirea electoratului de Dreapta de către PNL cu USRPLUS, un partid nu demult înființat, lipsit de structuri în teritoriu, ocolit de presa mogulilor.
Mă refer la prezența la vot.

Mulți au pus această prezență slabă pe seama Pandemiei. Klaus Iohannis o pune pe seama slabei informări. În comentariul din 7 decembrie 2020 de pe cristoiublog.ro, eu vedeam această slabă prezență ca un mesaj puternic antiIohannis dat de poporul român lui Klaus Iohannis. Scriam pe 7 decembrie 2020, sub titlul Prin votul de duminică, 6 decembrie 2020, românii au scos limba la Marele Reformator Klaus Iohannis:

„Anul acesta era însă un motiv temeinic, un motiv uriaș de prezență la vot.
Așa cum am scris de nenumărate ori pînă acum, Klaus Iohannis a transformat alegerile parlamentare în altceva decît un simplu exercițiu democratic. În zeci de rînduri în ultima vreme el a prezentat 6 decembrie 2020 ca o piatră de hotar în Istoria Patriei. Scriam la un moment dat, în timpul campaniei electorale:

«Pentru Klaus Iohannis, alegerile din 6 decembrie 2020 vor rămîne în destinul Patriei de importanța crucială a lui 24 ianuarie 1859, a lui 1 decembrie 1918, a lui 23 august 1944 și mai ales a lui 22 decembrie 1989. Asta deoarece, în viziunea lui Klaus Iohannis, expusă în seria de conferințe de presă de la Cotroceni, România va fi alta după 6 decembrie 2020.

N-a fost conferință de presă la Cotroceni, în hotarele căreia Klaus Iohannis, pe lîngă atacarea PSD, umăr la umăr în această chibițăreală electorală cu Adrian Zuckerman, ambasadorul lui Donald Trump în România, să nu înfățișeze perioada de după 6 decembrie 2020 ca una a Marilor Reforme, toate inițiate și conduse de El.

Așa cum am mai scris, alegerile parlamentare de anul acesta sînt extrase de Klaus Iohannis din seria confruntărilor între partide, ba chiar și din cea a alternanței la Putere, pentru a fi plasate în seria marilor evenimente care au marcat Istoria României. Într-un eseu mai vechi al meu am semnalat existența clișeului O nouă eră în retorica politicienilor din istoria modernă a României. La o Eră nouă se gîndește Klaus Iohannis ca deschizîndu-se după 6 decembrie 2020, deși n-o spune (încă n-o spune deschis). Această Eră nouă va fi una a Marilor Reforme în toate domeniile: de la cel al Siguranței naționale pînă la cel de Sănătate. (…)

Și ele, aceste Reforme, vor deschide o Eră Nouă în Istoria Patriei, care vor schimba România din temelii, astfel încît manualul de Istorie din viitor se vor împărți în două:
O parte, dedicată Istoriei de pînă la 6 decembrie 2020.
Cealaltă parte, dedicată Istoriei de după 6 decembrie 2020.

Prima parte va fi tipărită cu litere cenușii. A doua, cu litere colorate. Iar capitolul dedicat anilor 2020-2024, celor patru ani (rămași) de mandat al lui Klaus Iohannis, vor fi tipărite pe hîrtie velină. Pentru a face atractiv acest capitol foile veline vor fi unse cu miere, cine le va citi se va linge pe degete de plăcerea lecturii.»

Klaus Iohannis i-a îndemnat pe români să iasă la vot și să-i dea lui Klaus Iohannis majoritatea zdrobitoare pentru că el urma să reseteze România.
La o asemenea miză, prezența ar fi trebuit să fie uriașă. Cum să nu mergi la vot cînd Președintele îți spune că astfel dai temeiuri pentru Marile Reforme, pentru Resetarea României?

Prezența la vot a fost de 31,84 %, cea mai mică din postdecembrism. Românii au scos limba la Marele Reformator. Au arătat că nu-i interesează chestiunea. Cu o asemenea prezență, legitimitatea Reformelor e minimă. Cum să resetezi România cînd majoritatea românilor nu ți-au dat mandat pentru asta?”

Azi Klaus Iohannis se află la una dintre cele mai de jos cote în sondajele dedicate încrederii în politicieni.
Această cădere e pusă pe seama strădaniilor depuse de Klaus Iohannis pentru formarea Coaliției PNL-PSD, mai precis pentru aducerea PSD la Putere.

Eu cred însă că momentul formării Coaliției a fost doar momentul ultim al căderii.
În realitate, Căderea a început o dată cu alegerile din 6 decembrie 2020.
Alegeri care, prin prezența slabă, au dovedit că Poporul nu mai răspunde la chemările lui Klaus Iohannis.

Dacă președintele s-ar fi bucurat de simpatia poporului, formarea Coaliției nu i-ar fi adus o cădere în sondaje.
Dacă un Conducător e iubit de Popor, Poporul vede în orice decizie a Conducătorului un prilej de a-l iubi și mai tare.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

16 comentarii pentru articolul „Căderea lui Klaus Iohannis a început în urmă cu un an, la alegerile din 6 decembrie 2020, cănd Poporul i-a dat cu flit”

  • D-na Elena Stoican m-a cam calcat pe neuroni de cel putin 2 ori in comentariile ei de astazi . Glumesc ( is it only a joke , dupa cum ar spune Joe Biden ) .
    Astfel , de ce sa cobori varsta celor cu drept de vot cu cel putin 2 ani ? ?????? Cu ce sunt implicati acesti adolescenti in viata politica , economica , ” viata financiara ” a tarii ? Ei sunt deocamdata cei care traiesc cu familia . Familia le asigura ceea ce ei au nevoie , ca sa poata creste in societate . Ei sunt acum cei mai perfecti consumeristi de orice , indiferent de sistemul de conducere al tarii lor ( c-o fi comunist ; c-o fi capitalism ; c-o fi comunismo-capitalist cu fata de rahat ; c-o fi capitalismo-comunism cu fata de Coca Cola ; c-o fi islamism de est ori islamism vestic de migratie ; c-o fi de integrare sau de nationalism ; c-o fi ” verde ” ca Green Peace ori cenusiu ca ” Cernobil ” , c-o fi de ….etc sau de etc …. ) .
    POTI GASI O INCADRARE PENTRU APROAPE ORICINE , PENTRU APROAPE ORICE VARSTA , DAR ABSOLUT NICI UN SENS PENTRU APROAPE MAJORITATEA LUMII .
    Concluzie : La rapiditatea schimbarilor ce au loc actual in sistemul de dezvoltare a societatii umane ,( aproape cu viteza de calcul si estimare , prognozare a calculatoarelor , deci a celei mai evoluate fiinte ” darwiniste ” care exista actual pe Pamant , adica calculatorul – AI ) este foarte posibil ca marele Klaus Johannis sa mai ia un mandat de presedinte , daca stie sa se camufleze intr-un LGBTQ , pentru ca el atunci poate fie ce vrea URETRA lui , indiferent de locul in care se revarsa imensa lui TRANSFORMARE evacuativa ( adica in Romania sau UE ) . Deci e o noua persoana , mult mai profunda , mult mai integrata si atenta la tot ce s-a mai intamplat in piata globala de cand el era pe sfarsite , viata care era pe sfarsite chiar si la liceul unde el obisnuia sa tina mai mult meditatii, decat lectii ) . Localizare GPS ” – Sibiu , Liceu – ? = oricare il accepta pe d-nul Johannis ca profesor , cu mult TIMP LIBER pentru meditatii.
    PS : La concluzia de mai sus : Puteti , fara nici o problema de ordin caloric sau ecologic , urmare a indicatiilor energetice globale actuale , ca dumneavoastra sa va incalziti o intreaga iarna cu frunze si crengi verzi si subtiri de salcie ( deci cu cel putin 2 ani mai tinere decat orice lemn de foc amarat ) , adunate cu grija din toamna , puse la uscat sub streasina si veti vedea ce iarna nemaipomenita va fi ! Dupa aceea o sa vi se dea drumul la vot ( normal ca nu o veti mai prinde decat pe urmatoarea data a alegerilor , si bineinteles daca aveti semnat carnetelul de compatibilitate pentru asa ceva ) .
    Cu masca sau fara masca , caci e posibil sa devina derizoriu purtatul acestei carpe pana atunci. Insa nici chiar atunci sa nu indrazniti sa faceti comentarii calorice , legate de eficacitatea sau pretul crengilor de salcie verde , indiferent daca aveti sau nu masca.

    Apoi, referitor la cel de al doilea comentariu : Ati spus ” Nici cei de acum nu sunt mai breji ” . CUM ASTA ? Adica Corneliu Vadim Tudor poate fi asemuit cu cei de acum ? Adica nici macar el , dupa atatia ani de evidente clare la tot ce a afirmat si demonstrat prin revista lui ( ROMANIA MARE ) , nu mai poate sa se situeze in calculul nostru personal decat ca acesti minusculi existenti la data comentariului ? ?????
    Asta inteleg eu din comentariu. Ca VADIM TUDOR ( Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace si sa-i lumineze calea , acolo sus ) este la acelasi CALIBRU politic , ca cei de acum ? Daca urmariti intotdeauna sa evitati ” raul cel mai mare ” , cum consideram noi romanii la acea vreme ca ne va aplauda Europa daca vom face lectiile cum vrea ea , atunci vom ajunge ca si dupa cateva mii de ani sa nu putem sa-i intelegem nici pe CORNELIU VADIM TUDOR , apoi nici pe actuala Dana Sosoaca , nici pe Dan Puric , nici pe PETRE TUTEA , nici pe Vasile Astarastoaiei , nici pe Eugen Bargaoanu, nici pe Emil Strainu , nici pe Vasile Rudan ( DUMNEZEU SA-L IERTE SI ODIHNEASCA IN PACE ) , nici pe Daniel Roxin , nici pe d-nul Hornetchi , nici pe …. , nici pe …. , nici pe ….. !
    Concluzie : Istoria , din fericire , nu se bazeaza pe legile actuale , la moda . Pentru istorie exista lucruri deja clar confirmate si ele nu prea lucreaza dupa ” alegerea raului cel mai mic ” . Un rau este intotdeauna un rau . Mai mic sau mai mare ? ? ? . Aprecierea este de fapt in mana celor care fac „meditatii ” la vremea si ora respectiva ( nu conteaza materia la care se cred ei buni sau competenti ) .
    PS : Istoria ne mai aduce si ceea de ce avem nevoie. Dar daca stai sa ti se completeze carnetul de ” participant ” la viata cu toate cele la moda , dupa ce ti-ai pus si ultimele stampile , ai sa constati voios ca tocmai nu ai inteles nimic nici acum , din ceea ce s-a mai intamplat. Cand descoperi ca tocmai ti-ai uitat si masca acasa , undeva pe masa , fugi repede sa o iei si cand ai iesit afara , hop , este dintr-o data o alta realitate .
    Care vrea si ea ( realitatea tocmai ivita ) un nou carnetel si ceva stampile noi.
    Deci urmare , pentru iarna imediat urmatoare alegerilor cu potential de a fi din nou salvatoare a ” raului cel mai mic ” , asteptati sa va incalziti cu ce mai ramane sub streasina , dupa trecerea valului istoriei.
    Noroc cu incalzirea globala , poate ne mai ajuta . Dar daca vremea o ia razna si vine incalzirea globala dinspre est ? Doamne , apara-ne si fereste-ne de asa incalzire globala !

  • Maestre, scuza-ma dar o sa comentez pastila video. Pt adevarul istoric pe care putini spalati pe creier il inteleg criza rachetelor din Cuba a inceput pe fondul instalarii rachetelor in Turcia. Nu a fost o victorie a lui Kenedy ci o infrangere pt ca a trebuit sa retraga rachetele din Turcia. Analfabetii necititi propaga in continuare acest episod uitand ca Hrusciov a fost singurul presedinte URSS demis si nereales tocmai din cauza deschiderii fata de USA. Dar daca te-a facut ma-ta cu postasul intre doua drumuri la piata ce pretentii sa ai. Geoana la Digi era machiat ca pt cosciug. NATO a ajuns o chestie de furat bani. In conditiile in care nu ai dusmani, te umfla rasul cand vezi ca cele mai puternice state ale lumii se tem de Rusia. O avea Rusia tehnologie dar depinde de banii cu Germania, Franta si altii. E de ajuns sa inchizi robinetul si Ivan cu burta goala nu poate lupta decat cateva zile. Dar pt trepanati merge propaganda. Cum UE s-a umplut de labagii care nu ar avea dupa ce sa bea apa, ca din laba nu se castiga bani, asa si NATO. Traim vremuri triste in care te intrebi de ce dracu te-ai mai dus la scoala!

  • se scumpeste gazul, se scumpeste ingrasamantul. se scumpeste ingrasamantul, se intrerupe productia. se inrterupe productia, creste si mai mult pretul, insa nici ingrasamant nu gasesti.
    efectul e nu doar hrana mai scumpa, ci chiar lipsa ei.
    lipsa hranei…naturale e motiv pentru dezvoltarea tenhologiilor de productie a hranei artificiale.
    deci… unde dai si unde crapa.
    pentru ca Civilizatia se indreapta spre o exprimare artificiala, de treaba asta ocupindu se Marea Revolutie, povestea de mai sus e chiar probabila.

    • artificializand, nasti procese noi in Natura, care in fapt, cu toate ca se manifesta ca dezechilibre ale Naturii, ele sint generate de insasi Natura, pentru a echilibra noile exprimari aparute…pe planeta, adica cele artificiale.
      dezechilibrele devind chiar catalizator al procesului de artificializare, dezechilibrele avand sansa sa intre in armonie, permitind chiar nasterea Artificialului.

  • Vorbind de președinți, ieri de Sf. Nicolae, mi-am amintit de Nicolae Ceaușescu.
    Acum, după 30 de ani, m-am gândit care anume dintre acțiunile sale a dus la ura uriașă a populației față de el.
    Bine, soarta lui a fost stabilită altundeva, dar poate ar fi avut scăpare să nu moară împușcat ca un câine dacă populația ar fi fost cât de cât de partea lui.
    Sunt absolut convinsă că proiectul cu Casa Poporului i-a pus capac și lui și nouă.
    Draqu la-a împins să-și dorească această construcție megalomanică prin care avrut să arate lumii întregi puterea lui, măreția lui, să-și caute într-un fel nemurirea lui.
    Îmi aduc aminte poza când el cu coana Leana au pus în fundație un mesaj pentru viitor.
    Cât de fericiți, de înconștienți erau. O pereche de nebuni.
    Costurile cred că au fost uriașe, practic nici un stat de pe glob nu-și putea permite din buget să ridice asemenea clădire.
    Însă el s-a aventurat în această nebunie și ne-a tras pe toți după el.
    Ritmul de lucru impus a fost infernal.
    S-au produs sute de milioane de tone de ciment, armături, stucaturi, sute de kilometrii de conducte etc.
    În paralel s-a demolat tot dealul, tot cartierul Uranus și s-a făcut a doua linie de metrou paralelă cu cea existentă, linie care să deservească doar pe Ceaușescu.
    Tot proiectul lui nebunesc a fost făcut pe spinarea noastră.
    Ceaușescu, ca să facă rost de bani, a exportat tot, inclusiv toată păpica.
    S-a ajuns după 50 de ani de la terminarea războiului, înapoi la cartele de mâncare.
    Ura față de Ceaușescu era atât de mare, încât toată lumea se ruga să se întâmple ceva cu el, fiindcă viața devenise insuportabilă.
    Speram toți ca Gorbaciov să-i ceară să plece de bunăvoie.
    Concluzia este că unii președinți nu-și dau seama când intră în dizgrația populației vor neapărat ca lumea să ajungă să-i urască, să le dorescă ce-i mai rău.
    Constantinescu s-a retras decent după primul mandat.
    Oare ce l-a împins pe Iohannis să candideze din nou știind că nu este în stare de nimic?

  • Dl Cristoiu: Motivul principal pt care Iohannis a pierdut sprijinul poporului este in principal perceptia oamenilor ca Dulapu e sluga EU. Romanii saraci merg la munca in EU dupa bani, insa derapajele EU fata de pandemie si curentul progresist tembelistic nu sint acceptate dr romani. De aia a prins teren AUR. Nu mai adtept nimic dr la Iohannis. O mare dezamagite, sperante inselate, desarte.

  • Eu zic că zice bine Cîțu-Mâțu! Să coboare vârsta pentru votanți cu doi ani, dar asta să vină la pachet cu regula ca aceia care din ziua votului nu mai au de trăit mai mult de doi ani să nu aibă dreptul să voteze!

  • Angela Merkel s-a retras fără vreo vizită memorabilă în RO.

  • cel care incepe un razboi mondial e si cel care l pierde.
    Marea Revolutie e, in esenta, un ‘razboi mondial’ purtat intr o stare de echilibru relativ,…de pace cu p mic…s ar putea spune.

    prin urmare cel prin care a inceput Marea Revolutie e si cel prin care aceasta se va inchide.

    Marea Revolutie e speciala in mod absolut. Ea vizeaza ‘sistemele sociale’. Pe astea! le innoieste in stil plenar.
    Asta insemnand ca, din naturale ce sint vor deveni…artificiale.

    Marea Revokutie a inceput cu o…nonactiune:))), abia Reactia plenar disproportionata in fata acesteia a nascut o…Reactiune, care e ‘actiunea’ de inceput a Marii Revolutii.
    Cine a reactionat plenar disproportionat in fata…nonactiunii? Cum cine?!, sistemul politic.

    cel care incepe un razboi mondial e si cel care pierde razboiul.
    deci despre ‘siatemul politic’ se stie deja ca va fi scos din joc, plenar de data asta.
    prin urmare se stie deja ca politicienii-oameni au pierdut…razboiul.
    se stie tot asa cum se stia inca de la inceputul celui de al doilea razboi mondial ca Hitler va pierde razboiul.
    si daca se stie.. ce?!:))))
    ‘sistemul politic’ doar va face tot ce poate pentru a l pierde:))), ba…se mai crede si pe cai mari:))),
    pai ce, daca i spuneai cuiva, in 1940, ca Hitler va pierde razboiul pe motiv ca el l a inceput, …dadea cineva doua parale pe zicerea ta?:))

    doar un sistem politic condus de oameni in mod desavarsit mai poate rezista pe Vrema Punerii la Indoiala in Stil Plenar. deci mai intai de toate oamenii astia tre sa nu aiba dorinte proprii. :))
    creca sint multi, dăștia!:))))

  • Ce sa sarbatoreasca, caderea in derizoriu, saracia si restrictiile haotice?! 32% din 66% voturi exprimate…20% din total populatie cu drept de vot l-au ales, deci sa nu ne mire scaderea increderii in gloriosul personaj anti PeeSeeDee… Pe unde o mai fi? La ski probabil ca doar a inceput sezonul…bineinteles fara masca ca doar el nu ia nicio amenda.

  • Nu a cazut in sondaje ca a facut coalitia,ci ca 7 ani a sfidat oamenii cu nonsalanta unuia din multii de pe strada.Chipurile e si profesor. Doamne iarta-ne ca nu stim ce am facut!

  • ‘Poporul vede în orice decizie a Conducătorului un prilej de a-l iubi și mai tare.’

    asta se intampla daca si numai daca ce iubeste poporul, cind se uita la deciziile Cobducatorului, sint…propriile dorinte)), ca pastea intotdeauna le va iubi poporul, mai mult, maine, decat le iubeste azi:)),
    iar dorintele pe care poporul le iubeste…le gradinaresti, gradinarind Cerul neamului, dincolo de Timp, dincolo de generatii…, peste generatii.

    in curind in tara asta majoritari vor fi cei ai Pamantului, iar ei dorintele Pamantului le implinesc.
    prin urnare, …far a prinde de veste te trezesti cu neamul intrat in Pamant:))

    Daca gradinaresti Cerul neamului, ce ti pasa care sint dorintele de pe Taraba Lumii, cita vreme tu stii ce dorinte ai insamantat in neam?!:))

    Maestre, votanti vor fi din ce in ce mai putini. Oamenii s au saturat de politicieni. Ei, in ochii poporului, pur si simplu sint…la fel: isi implinesc propriile dorinte, nu palea ale poporului.
    Unde mai pui ca pe vremea Marii Revolutii politicienii..mai sint pusi si la indoiala de aceasta:)), si, in plus, …unde mai pui ca punerea asta, la indoiala, e plenara:)), asa ca partidele n au decat sa asiste cum isi pierd increderea poporului, de data asta plenar.
    dupa care, brusc, se va ivi ocazia ca in alegeri sa participe si…un Soft:))), caz in care lumea va da buluc sa l aleaga, pentru ca macar stie ca, teoretic, oamenii vor fi tratati mai cu…egala consideratie:))

    coalitia dinainte s a facut praf, iar asta de acum, care mai e si majoritara, e sub lupa Marii Revolutii. deci, logic vorbind, va trebui sa faca fata unor puneri la indoiala in stil plenar. tot teoretic…o sa fie indoita pina crapa, ca Marea Revolutie e un proces cu care nu te joci.

    Si..dupaia?, dupa ce si de coalitia asta, care mai e si majoritara, se alege praful…ce mai faci?, ca poporul practic i a cam aruncat la gunoi pe toti, tura asta in stil plenar:))

    sigur au ei o solutie, cel mai probabil una gandita…matematic:)),
    insa faza tare e ca si Civilizatia are o solutie, iar a ei e gandita Matematic:))))
    de unde rezulta ca va fi 1-0 pentru Civilizatie, in meciul pe care ea il poarta cu…neamul asta:)

    sau poate ca e altfel, habar n am

  • Intreb si eu ca omu’ prost: ce-i aia „maxima seriozitate”?????Inteleg viteza maxima, temperatura maxima, inchisoare de maxima siguranta, intelegeti ce vreau sa spun…da’ cind aud pe herr cum se screme cu „maxima seriozitate”, nu mai inteleg nimic…Cica sa „analizam cu maxima seriozitate aceste chestiuni”…adica pina atunci n-au analizat nimic?Sau au analizat cu „seriozitate minima”?…sau ce vrea sa spuna autistu national??????Daca mi-ati spune ca doar aia inteligenti il inteleg pe presedeinte, o sa va dau dreptate, doar ca „inteligentii” astia au facut praf si pulbere o tara pina la punctu’ ca chior cu chior incearca sa-si scoata ochii….V-am mai scris, uite,cred ca ma repet: herr a fost prof si a fost inspector scolar, da?…n-a fost in stare sa vina cu o idee de Doamne ajuta pt sistemul de invatamint. Daca in domeniul asta, unde, teoretic, ar trebui sa aiba o educatie si-o experienta superioare celor ce n-au predat un minut in viata lor, herr n-a putut sa imbunatateasca nici iala de la usa pe care intra profesorii, ce asteptari aveti de la el sa faca ceva concret pt o tara intreaga…e bita ca „profesionist in educatie”, cum ar putea fi altceva decit „mare bita” in restul domeniilor pe care ar trebui sa le administreze cu ajutorul expertilor din diversele domenii….Tipu’ a dovedit ca nu-i bun nici la mish-mashuri, el incearca , da’ nu prea-i ies,In 2024 o s-o ia drept in barba, si atunci poate petrece 24 din 24 pe pirtia de la PAltinis sau pe unde ii umbla dosul prezidential.Asta e panarama, nu presedinte. E genul de om care crede ca odata obtinut un titlu, titlul face treaba…apoi e innebunit dupa case regale si decoratii.Or ce spune asta despre caracterul lui si creierasul ala care-i sta foarte lejer in tzeasta aia hidoasa?????Bine ca nu ma mai agaseaza cu coana nevasta cu vederea la fese ca-mi venea efectiv rau numai cind o vedeam rinjund, cind ii aratau si ciolanele, trebuia sa am grija sa nu ma uit la ea dupa ce-am mincat ceva…hidoasa familie. Jocurile pe care herr incearca sa le faca o sa-l arate si mai ingramadit decit e in realitate, ciolacu e tilhar hotarit…toti astia din politica vor ce vor, nu au idee de etica, ca daca ar stii, atunci ar actiona toti mai echilibrat cind vine vorba de cetateni si economie. Problema astora de la conducere, e, pe linga lacomie si ambitie prosteasca, ideea cum ca odata „alesi” pot sa faca ce vor. NU, nu pot sa faca ce le bese mintea, exista reguli si limite. Se bazeaza pe cuvinte amri cum ar fi „democratia” sau „statu’ de drept” si-si imagineaza ca daca UE-ul ii aude latrind asa la Luna, si-au aranjat cariera si buna starea pe viata. Au uitat de Decembrie ’89, sau poate ei stiu ca nu s-a jucat o farsa atunci si sint convinsi ca sint invincibili.E vai de mama lor si de capu’ lor cu herr in frunte. V-am scris ieri, in curind o sa-l vedeti bronzat si bronzu’ nu si l-a tras de la becu’ din vila de la Snagov….Il doare-n cur de tara si „maxima seriozitate”, il intereseaza shmenurile lui. V-am scris si de asta acum citeva saptamini….herr vrea sa fie mahar prin UE, daca vreti caut ce v-am scris pe tema asta si vi-l trimit din nou.La emisiunea de azi a lui Tuca,regret ca n-am avut timp sa ascult pe nea scalimbaiatu’ ala de prof de istorie, se scalimbaie mult, da spune unele lucruri care au sens si logica. Cum sa nu se gudure herr pe linga PSD cind in 2024 PSD-istii, aia care umbla prin UE, trebuie sa voteze un nou presedinte de consiluiu european parca zicea profu’ de istorie….Or in conditiile in care herr vrea sa ajunga acolo, e capabil sa-si calce in picioare PNL-u, orbani, citzi, turcani, raresei, bolovanei, boci- bishboci si ce caraghioslicuri mai are prin partidu’ ala de ratati…deci, imediat schimba macazu, in avans cu 2 ani ca sa nu bata la ochi prea tare, si-i pupa si-i sterge la cur de rahat pe PSD-isti in speranta ca nu-i pune bete in roate cind vine 2024. La cum lucreaza PSD-u’, herr poate sa le ceara si-n scris ca il vor sustine in 2024, ciolacu, daca ramine la butoane, il papa de viu. PSD-u’ va dori sa aiba omul lor acolo la UE, de ce l-ar ajuta pe-un ingimfat cu IQ „minim” (herr ar spune „foarte minim”) ca sa-si puna dosul in scaunul ala de la UE?????Da’ ce? O fi ciolacu prost, da’ nu-i nebun…(chiar daca expresia-i pe invers, se potriveste situatiei)….Asa ca, herr poate sa faca si sa desfaca la itze cit vrea el, romanii se uita cu dezgust la tot ce se intimpla, e ca si cind puterea e pusa in minile unor tineri pierduti in jungla asta de izte murdare si a unora cum e cacarafat, adica combinatia forte ca sa se aleaga mama tzandarilor de ce mai e prin tara asta facuta praf si pulbere….Asa ca, eu cred ca incercati, (o zic la mishto),sa-i gasiti scuze prezentindu-l de parca umbla beat , or saracu’ herr, umbla ca prostu’ fara sa-l mai bage nimeni in seama…micu’ Brutus pe care a incercat sa-l „educe” dupa chipu’ si asemanarea sa, i-a dat flit si cind vine momentul, o sa-i bage „Brutusel” ditamai coasa, nu pumnalu’, coasa drept intre coaste…micu’ Brutus nu-i orice „brutus”, e mai perfid si mai periculos decit pare,tradarea la el e un mod de viata, ba a si dovedit ca atunci cind baga coasa intre coastele cuiva, o face cu placere si cu atentie asa incit oponentul sa sufere da’ sa crape sigur….asta-i micu „brutus” pe care nimeni nu-l crede in stare de asa ispravi, fiti cu ochii pe el(citzu) si o sa vedeti semne curind…Ca sa inchei,degeaba incearca orice politician sa despice firu’ in n-shpe ca sa „inteleaga”, sa „descifreze” ei de ce-i suparat romanu’…daca vrea sa stie adevarul, sa ma intrebe, apoi sa plece odata ca au dovedit cit le poate pielea, toti fara exceptie…orice actiune a lor, orice vorba spun ei, are mai putina valoare decit un pirtz de furnica.Romania e pe miini lungi, mintzi nesabuite, inimi artificiale, zici ca-s rebuturi dintr-o productie de androizi, daca-r avea un strop de omenie in ei, si-ar da seama ca nu mai pune nimeni botu’ la grozaviile care le ies lor e plisc….Apropos, am vazut-o azi pe Sosoaca cum le-a vorbit si si-a pus o botnitza…toti se leaga ca a aparut cu botnita, da’ toti evita un puct cheie din ce a zis ea acolo: era vorba de Constitutie si de citi dintre politicienii din sala cunosc cartea asta amarita. La un sodaj facut cu ceva timp in urma, multi dintre politcieni au raspuns sondajului ca „n-am avut timp s-o citesc”…Buuuuuuuun…n-ai avut timp neneaca s-o citesti, da’ tu-mi faci LEGI pe care eu trebuie sa le urmez, am zis asta de nu stiu cite ori….or daca TU, politicianul ala care o critici pe Sosoaca si ma insulti pe mine,cetatean roman, ca ii dau dreptate ei, nu ai habar de Constitutie, atunci cum imi faci ma legile alea????Cu partea sezatoare?????Ca e clar ca nu faci legi in cunostiinta de cauza, faci dupa ureche sau copiezi de unde apuci (amerolaci, suedezi, francezi, spanioli, nemti, olandezi si cite natii mai sint)….. deci Sosoaca e cea care trebuie ridiculizata pt observatiile clare si concrete, reale????Serios?Asta arata inca odata cita „maxima seriozitate” au politicienii in ei, cu herr in fruntea turmei….Aia e.

    • Pe doamna Șoșoacă eu o văd ca pe o descendentă din spița lui Vadim Tudor! Câte lucruri adevărate spunea Vadim Tudor! Toți îl făceau nebun, dar știa istorie cât nu știau toți parlamentarii la un loc, dacă le-ai fi dat un test! Nici cei de acum nu sunt mai breji. Îmi plăcea mult Vadim Tudor, dar nu l-am votat. Nici acum nu știu de ce. Îl vedeam greșind enorm în unele privințe și asta m-a decis să nu-l votez. Mi se părea că n-are echilibru. Și cu doamna Șoșoacă simt aceeași neputință de a o înțelege până la capăt. Se pare că ne lipsește simțul care ne-ar da măsura valorii unor astfel de oameni. Valul istoriei ni-i aduce, dar nu știm ce să facem cu ei.

      • Eu n-am votat niciodata. Nu a aparut acel candidat care sa ma determine sa pun stampila pe el. Toti promit si toti uita ce au promis.
        De Vadim chiar imi pare rau.Era cu adevarat deosebit.Cind l-am vazut prima data,mi s-a parut arogant,enervant. Am avut rabdare sa ascult ce spune si mi-a stirnit curiozitatea. Apoi am vazut mai multe clipuri cu el, interviuri,ba chiar si emisiuni de divertisment si mi-am dat seama ca era singur intr-un ocean plin cu pradatori de fel si fel, rechini fara scrupule,indivizi care, intelectual vorbind, erau ingropati adinc in prezenta lui. Avea o memorie de credeai ca e computer,extraordinar…cum sa nu aiba atitudinea cunoscuta, cum sa nu rida in hohote cind era inconjurat de indivizi care se jucau de-a politica, copiau ca maimutzoii de la straini,dar erau incapabili sa poarte o discutie pe teme banale si mergeau la UE pt privilegii si cumparaturi,nicidecum pt fraierul ala de alegator care l-a ales… oficial Vadim a facut infarct…culmea e ca in aceeasi perioada cind s-a dus el, s-au dus si alti politicieni,unii foarte tineri (28 de ani), altii sub 60 de ani, culmea e ca si astia tot infarct au facut…de’…o fi fost un an nefast cind politicienii mureau pe capete de la infarct…de doi ani de cind a aparut covidu’, multi politicieni se duc de la covid…Cred ca duduitzele de la UE rasufla usurate ca nu-l mai au pe Vadim acolo. Diana Sosoaca e singura si ridiculizata. Intentiile ei cred ca-s bune cu adevarat.Presa platita s-o denigreze o prezinta mereu ca pe o nebuna de legat.Anumiti politicieni fac front comun si se comporta ca astia din vest unde persoana care ii baga in dificultate e izolata, ignorata, contributia ei e minimizata pina la punctul ca ea poate sa spuna ce vrea, ei merg inainte cu ce vor ei chiar daca-i gresit si distrugator. AUR a cistigat la alegeri datorita contributiei ei, apoi golanul ala imatur Simion, din punctul meu de vedere un putzache tupeist inflacarat care se vede presedintele Romaniei, a eliminat-o din partid imediat ca sa nu-i fie competitie. Daca era rusinat de omportamentul lui Sosoaca, de ce s-a aliat cu ea cind au format AUR?Era buna inainte de alegeri si „nebuna” dupa ce-au cistigat???? Asta arata nu doar caracterul unora, ci si citi purici fac ei. V-ati uitat pe siteul AUR?Uitati aici link-ul – https://partidulaur.ro/ – ce frumos speculeaza ei exact ce spun romanii: resursele naturale si plecarea masiva a romanilor la munca in strainatate…lozinci si vorbe goale…apoi cum sa nu, au si ei optiuni pt donatii…probabil le trebuie telefoane noi ca sa-i alerge mai bine pe holurile guvernului, pe politicienii din alte partide…Daca ignor absolut tot si ma uit strict doar la cite partide exista,doar atit, nr de partide existente, apoi realizarile concrete din ultimii 31 de ani, imi dau seama ca toti astia pusi gramada nu fac nici cit o mineca de iie de-a lui Sosoaca…Din pacate fara un sprijin matur si masiv, se va pierde si ea in ceatza timpului. E hotarita, se documenteaza, dar e clar obosita, coplesita de rautatea unora care ar trebui sa fie de partea ei si sa faca front comun cu ea….ma refer la pupazoaile alea de cucoane care umbla machiate,parfumate, coafate, tzantzoshe pe holurile guvernului, da’ cind dechid gura,numai prostii elibereaza…vorba aia: cu o floare nu se face primavara…Sosoaca e singura, interesele straine sint imense, platitii care si-au instalat dosurile in scaunele „decizionale” vor aplica ca la carte sfaturile „consultantilor” vestici si-o vor compromite cu prima ocazie ivita…nu conteaza adevarul, ci felul cum e prezentat de catre cei cu interese si care nu conteaza cum cistiga, important pt ei e sa cistige…cu orice pret. Aia e. Va doresc numai bine.

      • Poate ca nu lipseste nimic.
        o dorinta,…poate dezechilibrata, a devenit realitate prin Vadim, lasand in echilibru o alta dorinta, de acelasi tip, mai potenta, deci mai greu de implinit, aflata inca in gestatie, poate chiar de mii de ani.
        cunoastem istoria viitorului privind spre intamplarile istoriei trecutului care au ramas neimplinite sau au fost implinite partial, trecutul ajutindu-ne nu doar prin ceea ce a fost, ci mai cu seama prin ceea ce n-a fost. spre ex dorintele care l aveau pe Hitler ca reprezentant, si care nu s-au implinit, sint cele carora ar trebui sa le asteptam nasterea in Realitate. poate chiar pe vremurile astea.
        manifestarea lui Vadim si alte manifestari asemanatoare,..daca or mai fi si altii pe masura lui Vadim, sint, poate, partea dezechilibrata dintr o dorinta…mai capabila, care inca se afla in gestatie, adica ea a fost dorita cu ani sau poate mii de ani in urma insa…inca nu s a implinit. mai simlu: ceva anume, dintr o dorinta dorita de neamul asta avea o parte dezechilibrata. implinindu-se, partea care inca a ramas in gestatie, cautandu-si sorocul spre a se naste in Realitate, ramanand, astfel, intr o stare de echilibru superioara.
        prin urmare privind spre Vadim si catre altii asemenea lui ceea ce am putea observa este…nu ceea ce sint, ci mai cu seama ceea ce nu sint, pentru ca partea aia a…dorintei manifestata de-a lungul vremurilor si care s ar parea ca devine tot mai scristalina, se va manifesta tot…cristalin, atunci cind ii va sosi sorocul sa se nasca in realitate, definind-o.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *