România a obţinut, prin Roxana Mînzatu, poziţia de vicepreşedinte al Comisiei Europene şi portofoliul Competenţe şi Educaţie, Locuri de muncă şi drepturi sociale, demografie

Campanie cristoiublog. 20 de întrebări pentru cei care gestionează criza sanitară

În colaborare cu cititorii site-ului, echipa cristoiublog a formulat un set de întrebări ale căror răspunsuri ar putea face, cât de cât, lumină în acest noian de incertitudini.

Date fiind numeroasele anomalii și contradicții din datele oferite publicului despre criza sanitară actuală, rugăm experții din instituțiile statului care gestionează situația (DSU, GCS etc.) să răspundă public la următoarele întrebări:

  1. Cine a stabilit că poate fi declarat un „deces datorat infecției cu SARS-CoV-2” chiar dacă rezultatele testelor sunt negative și care este explicația medicală pentru o astfel de posibilitate?
  2. Câte dintre decesele declarate oficial sunt confirmate de necropsie?
  3. Există cazuri de cancer, AVC, infarct etc și alte cauze frecvente de deces care au fost trecute în statistica „deceselor COVID-19”, uneori chiar și fără testare sau cu două rezultate negative la testare? Dacă da, câte?
  4. Câte testări pentru gripa A au fost făcute pacienților cu simptomatologie similară cu a bolii COVID-19?
  5. Care este marja de eroare a testelor RT PCR utilizate? Aveți vreo estimare a numărului de persoane cu rezultat fals-pozitiv care ajung în spital și a numărului de persoane cu test fals-negativ care își văd de viața lor?
  6. Există posibilitatea ca un singur pacient să aibă rezultate pozitive atât la testul pentru SARS-CoV-2, cât și la cel pentru gripa A? Dacă da, ce boală are pacientul și cum se face diagnosticul diferențial?
  7. Din statisticile pe care le aveți, în anii trecuți câte persoane confirmate ca bolnave de gripa A au fost „asimptomatice”?
  8. De ce sunt testate persoane fără niciun simptom? Mai există vreo afecțiune în istoria medicinei pentru care au fost testate în masă persoane fără simptome de boală?
  9. Care este proporția de „bolnavi asimptomatici” din numărul de „infectați” raportat oficial?
  10. Care e numărul de cazuri de gripă luate în evidență și la ce nivel se află în raport cu media pe ultimii cinci ani?
  11. Dacă un pacient se prezintă la medic cu simptome și primește un rezultat pozitiv SARS-CoV-2, sunt investigate și alte cauze probabile ale simptomelor respective?
  12. Care sunt riscurile la care se supune un pacient care suferă de altă boală și, din cauza testului SARS-CoV-2 pozitiv, e tratat de COVID-19, nu de boala respectivă?
  13. Care este numărul cazurilor de cancer sau alte maladii cu potențial letal care s-au agravat ori au rămas nedescoperite din martie și până astăzi, din cauza măsurilor de combatere a noului coronavirus?
  14. Cine verifică acuratețea datelor furnizate pentru întocmirea statisticilor COVID-19?
  15. Există verificări externe ale rezultatelor raportate de laboratoare? Dacă nu, de ce?
  16. Există rezultate echivoce la testul RT PCR? Dacă da, câte dintre ele ajung în statistici ca pozitive și câte ca negative?
  17. Cum explicați proporția testelor pozitive din numărul total de teste e în continuă creștere în zilele de luni?
  18. Ce interpretare dați numărului foarte mic de persoane „pozitive la retestare”? De ce este de șapte ori mai mic decât în urmă cu trei luni?
  19. Presupunând că puteți oferi răspunsuri valide la întrebările de mai sus, care este motivul pentru care masca e obligatorie dacă o persoană stă în picioare, dar poate fi dată jos dacă persoana se așază? (Pe lângă o persoană care stă la terasă fără mască pot trece zeci sau sute de persoane care sunt obligate să poarte mască. Și invers, o persoană purtătoare de mască poate fi nevoită uneori să treacă printre zeci de persoane care nu poartă mască.)
  20. De ce nu este publicată statistica afecțiunilor de care suferă persoanele internate la ATI?

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Campanie cristoiublog. 20 de întrebări pentru cei care gestionează criza sanitară”

  • Chiar daca nu va raspunde nimeni niciodata acestora, e BINE sa fie puse, fiindca toti avem macar o parte din ele si vadesc minciunile care ni se spun.

  • Cred ca cele 20 de intrebari nu sunt adresate specialistilor, ci in mod legal ar trebuie ca Parchetul General sa formeze 20 de dosare. Poate va exista candva un nou proces de la Nurenberg. Conform datelor, din total cazuri pozitive, au decedat doar 3%, in conditiie a 93 % persoane in varsta si mai ales cu grave si multiple comorbiditati. In mod cert, fata de persoanele testate si depistate specialistii afirma ca numarul infectatilor este de 10 ori mai mare. Numarul mortilor cel putin din Europa este acelasi cu anii anteriori. Daca o maladie cu o mortalitate de 0,5 %din infectati este atat de periculoasa, ce sa mai vorbim de mortii din alte cauze. In mod cert mai trebuie o intrebare : – cum s-a oprit pandemia in Africa, Asia ( in mod deosebit China), si cum a reizbucnit in Europa? Are legatura oare cu migrarea. In America, dupa 2 luni de la alegeri,va fi adio covid.” Specialistii „nostri sunt doar niste marionete, pacat ca au invatat ceva carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *