Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Candidatura mea la demnitatea de consilier în Baroul București nu este o aventură

Luna aceasta sunt alegeri la Baroul București. Cum experiența și studiile mele mă califică, mi-am depus candidatura pentru poziția de consilier.

Nu este foarte ușor să conduci o profesie de peste 10.000 de avocați și să fii și un reper instituțional pentru cetățeni. Dar este o provocare care merită efortul. Am trecut cu brio printr-o experiență similară între 2012-2015 și acest lucru m-a făcut să fiu relaxată știind că pot să-mi ating obiectivele.

Studiile la Cambridge, doctoratul, cariera universitară, dar mai ales  pozitia similară ocupată la cârma unei profesii care a cunoscut o creștere de 30 % într-un an, m-am gândit că pot să le pun în slujba Baroului București.

Proiectul meu de candidat, concentrarea este pe avocat și pe beneficiarul serviciilor avocaților, clientul/cetățeanul. De ce noi ? Pentru că suntem indisolubili legați în încercarea de a găsi dreptatea și echilibrul în activitațile pe care le îndeplinim.

Baroul București este cel mai mare barou din țară. Cu avocati cu expertiza importantă în toate domeniile dreptului și cu cifre de afaceri mari. Membri acestuia sunt oameni educați, cu o bună expertiză și mobilitate juridică. Acest barou merită o vizibilitate extraordinară și un respect pe măsură. Iar scopul meu declarat este să le obțin în calitate de simplu avocat dar și de consilier.

Este viața de avocat una simplă ? Sunt avocații în turnul lor, niște bogătani favorizați ? Nu. Puțini stiu ca viața de avocat înseamnă 12-14 ore de lucru zilnic, nopti dormite pe fugă și weekenduri și familii sacrificate . Mai înseamnă și contribuții permanente, suprataxare și favoruri inexistente.

În ochii lumii,  avocatul este cel care trebuie să  salveze cetățeanul în situațiile de criză, dar este și un veghetor al afacerilor, un garant al respectării drepturilor omului, al libertății de exprimare, un apărător în cazul controalelor fiscale etc.

Atunci apare ca firesc ca această profesie să-și ocupe un loc strălucit în societate.

Candidatura mea nu este o aventură ci are niste obiective clar stabilite în centrul cărora, așa cum menționam anterior, se află cei doi parteneri indisolubili avocatul și cetăteanul/clientul.

 

Iată obiectivele acesteia :

 

  1. INDEPENDENȚA ȘI SECURITATEA AVOCAȚILOR

 

Întrucât independența și securitatea avocatului și a clienților lui, atacate în ultimul timp, reprezintă un deziderat,  imunitatea avocatului este importantă.

Voi lupta împotriva cercetării penale ilegale, arestării ilegale, amendarii, limitării replicilor avocaților dar și împotriva comunicărilor de hotărâri și documente în timpul sărbătorilor de Crăciun sau de Revelion.  Ultimele produc neajunsuri și grave prejudicii avocaților și clienților lor.

 

  1. ÎMPIEDICAREA SUPRATAXĂRII AVOCAȚILOR ȘI ECHITĂȚII FISCALE

Reducerea TVA-ului la serviciile din avocatură, păstrarea actualei contribuții CASS dar si echitatea din punct de vedere a deductibilităților au rolul de a scadea povara taxelor de pe cetățeni. Pentru aceștia și așa accesul la justiție se realizează greu, uneori nu se poate realiza din pricina taxelor. Reducerea taxelor de timbru pe acțiunile din justiție, atât de clamată, trebuie să-și găsească o rezolvare.

 

  1. TRANSPARENȚA DECIZIONALĂ ATÂT ÎN CAZUL BAROULUI CÂT ȘI A INSTITUȚIILOR STATULUI

 

  1. CONSTRUIREA UNUI BAROU CARE SĂ RĂSPUNDĂ RAPID NEVOILOR AVOCAȚILOR, NEVOILOR LOR ÎN CAZUL ATACURILOR DAR ȘI NEVOILOR CETĂȚENILOR

 

  1. AVOCAȚII SĂ FIE CONSULTAȚI, LA ADOPTAREA PROIECTELOR DE LEGE CARE IMPACTEAZĂ PROFESIA ȘI CETĂȚENII ÎN CALITATEA LOR DE JUSTIȚIABILI

 

  1. DEZVOLTAREA PIEȚEI AVOCATURII

 

  1. CA STATUL SĂ-ȘI PLĂTEASCĂ LA TIMP DATORIILE FAȚĂ DE AVOCAȚII DIN OFICIU. STATUL UN DEBITOR NEDILIGENT ÎNSĂ UN CREDITOR HIPERACTIV

 

 

Programul meu are și alte obiective destinate să răspundă nevoilor concrete ale avocaților , pe care mi le-am prezentat acestora pe parcursul celor două săptămâni de campanie.

Anul acesta,  ca urmare a alegerilor care vor avea loc, Baroul București va cunoaște o schimbare majoră și aceasta trebuie să fie spre binele avocaților și cetățenilor.

Am avut doua săptămâni de campanie în care am învățat foarte multe de la dvs ,stimați colegi, dar si de la dvs , stimați cetățeni.

Ati fost minunati în rabdarea dvs cu mine, cu noi candidatii. Poate nu am reusit întotdeauna sa exprim ceea ce aș fi dorit sau nu am reușit să mulțumesc. Este loc de crestere.

Am primit cu bucurie încurajările. Am primit  criticile dvs cu întelepciunea că am ceva de învățat din ele. Am ascultat și atunci când poate nu mi-a convenit ce am auzit  pentru că asta trebuie să facă un consilier.

A devenit evident că trebuie să restartăm Baroul București  și să ne reîntoarcem spre avocați și cetățeni., atât în calitate de consilieri dar și ca societate .

În final, mulțumesc tuturor celor care ați fost în această campanie alături de mine și vouă celor care vă veți lua timp să-mi citiți articolul .

Nu aș putea încheia fără să adresez un îndemn colegilor: Votați cu înțelepciune  având în minte bunăstarea profesiei noastre!

 

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *