Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Carte românească în Biblioteca Mohammed Bin Rashid din Dubai

Am avut onoarea de a organiza o întevedere cu E.S. Mohammed Al Murr, Preşedinte al Consiliului de Directori ai Bibliotecii Mohammed Bin Rashid Al Maktoum  din Dubai, care a deţinut funcţia de Preşedinte al Consiliului Naţional Federal al EAU , în perioada 2011-2015. Excelenţa sa deţine şi calitatea de membru al mai multor instituții și consilii academice din Emiratele Arabe Unite, iar în prezent el conduce şi Consiliul Cultural Dubai, este scriitor de nuvele şi a publicat peste 15 volume, printre care şi Dubai Tales și The Wink of the Mona Lisa.
În cadrul întrevederii am subliniat interesul de a promova în comunitatea de români din Dubai evenimentele bibliotecii, care este un centru vibrant de educaţie dar şi cultural şi care abordează o tematică variată precum lansări de carte, invitaţi speciali, autori celebri, seri de lectură, serate muzicale, sustenabilitate, schimbări climatice, workshop-uri pentru elevi şi studenţi, etc.
Am reiterat interesul pentru organizarea în parteneriat de evenimente care să promoveze valorile culturale şi artistice româneşti, prezentând un proiect deosebit şi anume RESTITUTIO CANTEMIR, lansat cu ocazia împlinirii a 350 de ani de la nașterea marelui om de cultură și principe al Moldovei, Dimitrie Cantemir (1673-1723), de către compania românească Computerland România, în parteneriat cu Academia Română , Institutul Cultural Român ‚ Arhivele Naționale ale României şi care pune accentul atât pe latura academică, cât și pe cea culturală a personalității enciclopedice a lui Dimitrie Cantemir.
Proiectul este înscris în Calendarul de Manifestări al Ministerului Culturii, care a acceptat și patronajul acestuia. Am regăsit entuziasm din partea E.S. Al Murr, care m-a asigurat de întregul său sprijin.
Am remarcat că domnul Preşedinte Mohammed Al Murr îndrăgeşte România şi are cunoştinţe extinse despre ţara noastră, atât în ceea ce priveşte istoria, cultura cât şi despre frumuseţile naturale şi obiectivele turistice.
Am subliniat oportunităţile de investiţii în RO în multiple domenii şi am reliefat relaţiile bilaterale şi de cooperare economică extraordinare între RO – EAU.

Carte românească în Biblioteca Mohammed Bin Rashid al Maktoum (MBRL), Dubai
Am dat curs cu prilejul acestei vizite la MBRL, invitaţiei din partea E.S. Mohammed Al Murr şi am oferit bibliotecii carte românească, pe care am obţinut-o prin sprijinul companiei româneşti Computerland, care a editat cărţi în colaborare cu Arhivele Naţionale şi Ministerul Culturii.
1. ,,Spaţiul Istoric şi Etnic Românesc”, Editura militară, Bucureşti, 2019, Descrierea CIP a Bibliotecii Naţionale a României ( în limbile română şi engleză ).
2. ,,Constituţia României”, Editura TIPOMOLDOVA, ediţie jubiliară, la 30 de ani de la aprobare 1991-2021 ( română, franceză, engleză).
3. ,,Dimitrie Cantemir MELO”, inclusiv 2 CD uri, Ansamblul Cameral de Muzică Veche Anton Pann, Integrala compoziţiilor cantemiriene din ,,Cartea ştiintei muzicii după felul literelor”. Autor Constantin Răileanu, Bucureşti 2017.
4. ,,Old Romania”,1569-1939, The Most Beautiful Pictures, Roger Raval Events, 2019, (română, franceză, engleză).
5. ,,Planul Districtului Bucovina”, în 72 secţiuni, întocmit după ridicări geometrice în anii 1773,1774,1775, de Departamentul Cezaro-Crăiesc al Statului Major General, Autori Ioan Iosep, Constantin Emil Ursu, Simona Palagheanu, Editura Karl A. Romstorfer, Suceava, 2011, ( română, germană).
6. Albume de fotografie care au ca temă frumuseţile naturale ale României şi resursele de ape minerale naturale.

(Sursa: Facebook Consulatul general al României la Dubai) 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *