Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Ce se întîmplă când pe Klaus Iohannis îl bate soarele-n cap

Ionuț Cristache mi-a trimis pe WhatsApp un fragment din Mesajul lui Klaus Iohannis transmis cu ocazia Ceremoniei dedicate Zilei Europene de Comemorare a Holocaustului Romilor:

„În contextul recent creat de pandemia de COVID-19, observăm din nou o creștere alarmantă a rasismului, a antisemitismului și a discursurilor motivate de ură care vizează romii, în special în mediul online. Datoria noastră, ca lideri politici, este de a combate aceste evoluții, de a condamna public fără ezitare orice afirmație care incită la ură. De asemenea, trebuie să ne continuăm eforturile pentru a dezvolta instrumente adecvate, care să ne permită să ne protejăm societățile împotriva acestor amenințări.”

Fragmentului reprodus Ionuț Cristache i-a adăugat un scurt comentariu:

„Domnu’ Cristoiu,
Mă gîndesc că m-a bătut soarele în cap, dar nu pricep.
Cum ne-a făcut Pandemia mai antisemiți și mai antiromi.”

În anul întîi de facultate de Filosofie am făcut un seminar special de interpretare de texte. Luam un fragment dintr-un filosof și, sub conducerea unui profesor universitar, îl interpretam dezvăluindu-i semnificațiile. A fost pentru mine un moment de glorie. Deși nu citisem ca elev Filosofie, la aceste seminarii m-am dovedit imbatabil. Puteam vorbi o jumătate de oră pe seama unui text de 10 rînduri. Știindu-mă priceput la interpretarea de text am luat citatul din Klaus Iohannis și, hotărît să-i dau o mînă de ajutor lui Ionuț Cristache, l-am citit de cîteva ori pentru a-l pricepe pînă-n adîncuri. Ionuț Cristache își spunea că probabil l-a bătut soarele în cap, de nu pricepe nimic. Avea și motive să se suspecteze de insolație. Citise textul la mare fiind. Eu am citit textul aflat la Nurenberg. Aici plouă, și noaptea e chiar frig, astfel că, spre deosebire de Ionuț Cristache, nu pot pune pe seama insolației faptul că nici eu n-am înțeles nimic. Dacă ar exista un soft de trecere a unui text prin examenul logicii clasice mai mult ca sigur discursul lui Klaus Iohannis ar face să ia foc calculatorul. De la un capăt la altul textul te face să te întrebi:
De unde Dumnezeu a mai scos-o și pe asta?

Iată cîteva exemple:

1) „În contextul recent creat de pandemia de COVID-19, observăm din nou o creștere alarmantă a rasismului, a antisemitismului și a discursurilor motivate de ură care vizează romii, în special în mediul online.”

Cum adică, observăm din nou?
Cînd s-a mai observat o creștere alarmantă a discursului? Anul trecut? Acum un deceniu? Acum un secol? Și cine sînt cei care observă? El și consilierii? El și nevastă-sa? El și noi, românii? Eu, de exemplu, nu observ nici o creștere alarmantă.

Să zicem că președintele, căruia i se dă zilnic Raportul de către SRI, are dovezi în sprijinul aserțiunii sale: Rezultatele unor sondaje, statistici.
Creșterea alarmantă are loc pe fundalul Pandemiei – zice Președintele. Nu văd legătura dintre Pandemie și romi. Dacă romii ar fi fost chinezi am fi putut spune că urmare a teoriilor că virusul a fost produs în China a apărut ura față de chinezi.
Mulți români i-au urît pe cei care au susținut public restricțiile. Pe primul loc s-a situat Raed Arafat. Din cîte știm Raed Arafat e arab. Nu e nici evreu și nici rom.

2) „Datoria noastră, ca lideri politici, este de a combate aceste evoluții”.

Care evoluții? Președintele n-aduce nici o dovadă privind existența unor evoluții ale rasismului, antisemitismului și antiromi. Prin urmare, nu văd cum s-ar putea combate ceva ce nu există.

3) „De asemenea, trebuie să ne continuăm eforturile pentru a dezvolta instrumente adecvate, care să ne permită să ne protejăm societățile împotriva acestor amenințări.” – susține președintele.

Din text se înțelege că e groasă rău: societățile sînt supuse unor amenințări înfricoșătoare.
Care amenințări? Și deoarece președintele n-a adus nici o dovadă privind amenințările rămîne întrebarea:
Ce înseamnă instrumente adecvate?
Introducerea cenzurii? Instituirea unui Supraveghetor la nivel naționale care să semnaleze incendiul unor rasisme și antisemitisme?

Ionuț Cristache s-a suspectat degeaba de insolație.
Nu pe el l-a bătut soarele în cap, ci pe Klaus Iohannis.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

12 comentarii pentru articolul „Ce se întîmplă când pe Klaus Iohannis îl bate soarele-n cap”

  • Daca ati fi vrut sa aveti pana acuma ( ma refer in principal la cei care au condus , sau s-au erijat in conducatorii comunitatii romes/gitanes de atatia amar de ani ) un pic de minimum empatie pentru comunitatea romana ( care v-a protejat , v-a dat legi pentru copiii vostri facuti cu diversi boieri , atunci cand marea civilizatie europeana organiza expeditii de prindere a vrajitoarelor gitanes, la sfarsit de saptamana , ca un fel de mici pe care voi ii faceti acuma intre blocuri : – difera doar anii de manifestare -) , nu cred ca acest domn ar fi putut sa aiba tupeul gitanes sa scrie acest comentariu .
    Mult mai clar, ma refer la d-nul Valentin Pelinel. Probati prin articole, statistici, etc ca in perioada pandemiei copiii de 8 -9 ani , exclusiv ai comunitatii gitanes, ( : asa la gramada 🙂 ar fi fost facuti responsabili de raspandirea pandemiei ? < or ca doar ei au fost siliti sa poarte masca ? or ca doar ei ar fi fost siliti sa aiba declaratii de deplasare in perioda de restrictii "? or ca doar ei , cand le -a citit pe pasaport rom- gitanes nu au fost lasati sa zburde peste tot in Europa <<>>, ori cel mai simplu dati-ne linkurile unde au fost publicate toate aceste anunturi ( media si online ) si o sa va aplaudam.
    Pana atunci , poate aveti timp sa va ganditi si poate sa apreciati necesitatea unui comemorari a unui holocaust al romanilor , care v-au suportat de atatea sute de ani, ” harnici si meseriasi , mai ales in timpul noptii , mai ales cand impuneti cu un intreg trib de barbati legea voastra contra 1 sau 2 famillii de romani pe care-i furati ca-n codru , oameni obositi de munca , nu de stat prin centrul satului de dimineata ( la romi dimineata incepe cam pe la ora 10 ) . Chiar ati putea sa le faceti o manea – ” Pana cand or fi asa prosti romanii , ca ne-am plictisit ” .
    Acuma l-am inteles si eu pe Ioan Budai Deleanu , cand n-a vrut sa se inhame la tiparirea unui abecedar al limbii tiganesti ( ar fi chiar sute de ani de atunci ). Pentru ce naiba atata efort , cand e mai simplu sa fii rom- gitanes .
    Dar pana cand ( nu se afla in prioritatile electorale ale vreunui partid al nostru , doamne fereste in lista de probleme a UE ) ? DA’ DACA VA VENI ????

  • Dulapu e sas, arahat e arab, clotilda e french, rahatu ala de primar din Timisoara e neamt….nu ii urim ca sint de alte etnii, ci pt ca sint prosti, incompetenti si cam antiromani…..Iohannis asta e atit de bou, ca nu o sa il mai ia nimeni la caruta dupa mandatu de prezident-dulap…

  • Klaus, ca tot nu are copii, poate ca ar putea lupta contra discriminarii tiganilor infiind un puradel. Doamna Carmen i-ar putea sterge mucii, pana cand va invata sa si-i stearga singur, iar Klaus, cand i se vor mai intari oasele, ar putea sa-l invete sa schieze. Apoi, dupa ce-l invata engleza si germana, va putea face din puradel diplomat de cariera de mare succes. Problema este ca o asemenea viata nu-si doreste nici un puradel si nici parintii de puradei. Asa ca poate ca Klaus va avea mai mult succes daca va incerca cu cealalta minoritate grav descriminata din Romania.

  • Nu cred ca soarele este atit de „mirsav” incit sa intunece memoria prea iubitului conducator si presedinte al Romaniei. Posibilile probleme de logica se datoresc in mod evident celor care nu sunt in stare sa inteleaga maretiile si profundurile invataminte ale prea meritatului si prea inteleptului presedinte pe care tara nu a fost vreo data capabila sa o dea.Cu acest presedinte vom avea cele mai rasunatoare succese pe plan international, economic si social. TRAIASCA PREA MARITUL CONDCATOR SI PRESEDINTA.

  • Nu vad nicio legatura intre „pandemie” rasism sau si antisemitism. Cred ca si-a scris singur textul.

  • Iohannis a ajuns în sondaje la sub 25% normal că e nervos.

  • deci…sa revenim la Referinta care deja defineste ecuatia de miscare a Civilizatiei, computerul cuantic, si mai noua descoperire care-l vizeaza:)), ‘cristalul timpului’
    ca aflam cum se va misca Ro deslusind cum se misca Civilizatia:), nu d-alta:)

    unda…o fi inteleasa bine?:))
    dar corpusculul?!
    despre definitiile lor absolute, vorbesc:)

    cea mai adanca,
    adanca in mod absolut,
    manifestare a undei arata…ca un corpuscul:)),
    iar cea mai adanca,
    adanca in mod absolut,
    manifestare a corpusculului arata ca o unda.

    iar asta pentru ca Inima lui Yin e esenta absoluta a lui Yang si invers.

    un ‘cristal al timpului’ e Timp imbracat in hainele Spatiului,
    dupa cum, la vremea potrivita, un ‘cristal al spatiului’ e Spatiu imbracat in hainele Timpului.

    intrebare:
    de ce Civilizatia s-a bulucit sa…descopere ‘cristalul Timpului’, ca e cu t mare,
    iar despre ‘cristalul Spatiului’ nu zice nici o soapta:)) :))))

    pe cind Timpul e o Acumulare, Spatiul este o Daruire, ‘cristalul Spatiului’ fiind o daruire plenara a Sinelui, de aici nascandu-se…Multul,
    Putinul fiind dat chiar de ‘inca un pas’-ul necesar perpetuu pentru a atinge Infinitul

    dualitatea unda-corpuscul e un concept expirat.
    in realitate e cu ‘cvadruplu’, faza cu dualitatea 🙂
    aceasta ‘poveste’,
    dualitatea…dualitatii unda-corpuscul
    simbolizeaza, pina la urma,
    insa inca dintru inceput,
    Crucea!

    unda SI corpuscul
    insa esenta undei e Inima Corpusculul iar esenta corpusculului e Inima Undei.

    …sa modifice cineva in dictionare:)), ca daca a expirat definitia, daia!:))
    deci nu mai vorbim despre dualitatea unda-corpuscul, ci si despre dualitatea acestei…dualitati:))

  • Nu-ti trebuie nu stiu cata filozofie,la citirea unui text care ti se pune in fata,si-l citesti „la prima vedere”(cum se spune) daca inainte te-ai fi „pregatit” si citit cat de cat ceea ce ti se da ti-ai fi dat seama de unele „gafe strecurate in text”, poate din neatentie sau nestiinsta. Nu vreau sa ma gandesc ca cel sau cea care le scrie (textele) o face de „mantuiala”. La unele texte,din discurs,momentul prezentarii se potriveste „ca nuca-n perete” si nu este pentru prima data.

  • Nu-mi ramane decat sa ma intreb: Doamne,cu ce am gresit? Inainte de ’89 cautai sa iti ramana mintea intreaga inchizandu-te intr-un cerc restrans de prieteni. Incepand cam din 2008 dupa parerea mea se porneste batjocorirea oamenilor si cei care inca nu si-au pierdut de tot mintile vor cauta din nou refugiu la cei apropiati deoarece democratia noastra devine tot mai mult dictatura netrebnicilor.

  • Trăim în epoca lozincilor..așa cum mai demult erau celebrele Trăiască lupta pentru pace! și Să facem din tun tractoare! , acum avem Jos rasismu! Sasul e doar trompeta / unealta care ne transmite parametrii acestei noi paradigme, că de aia a fost pus acolo. Nu mai stă nimeni să vadă dacă aceste chestii luate de la globaliști se aplică, au sens în Ro..el dă înainte că asta i se cere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *