Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Cine a rotisat, în puii mei, Crevedia?

Tot ce știu despre România pare-se că nu vrea să uite de trecutul comunist. În 1959 se înființau fermele de la Crevedia. O cooperativă agricolă fără mari pretenții. Puii nu-și doreau însă un viitor de șoimi ai patriei, așa că l-au cam călcat pe nervi pe Gheorghe Gheorghiu-Dej. Până la urmă au rămas pionieri, au pus pană de la pană și au dat de mâncare la oameni. Mă așteptam să-i aud încă piuind despre ciulinii Bărăganului, dar fermele au fost mai întâi privatizate în folosul americanilor, pentru ca mai apoi să devină majoritară firma unui libanez. De la pui cu smântână, cotcodăceala și cucurigurile le-au eșuat nu doar în România lui Iohannis, ci și în molfăiala de mâncat în public a șaormei. Atât știam eu despre Crevedia: unde pui și unde este. După parada cenușilor de ieri, am auzit și de o fabrică de armament din apropiere, de proprietăți cumpărate și de afaceri rulate doar de rudele celor de la putere și de pe ștatele de plată ale statului român. Probabil că americanii au fost cei care s-au plictisit să se bată în osul pieptului de găină și s-au apucat de fiare. Dacă nici puii nu mai au pașapoarte românești, doar nu vă așteptați ca profitul de pe arme să aibă! Eu auzisem că metalele vor fi folosite pentru conducte de irigații, nu pentru țevi mortale. Pui și gloanțe! Mă, voi vă tăiați singuri aripile și vi le dați la câine! Sau să zic șacali? De când are România șacali? Știam de corporațiile care au venit la furat, acum aud că și-au adus și propriile javre, lupul dacic fost-a probabil promovat paznic la oi.

Despre companiile de succes din localitățile patriei nu e mare lucru de zis. În toate comunele și orășelele de la drum, în alea fără apă și lumină dă cu var numai Dumnezeu, tot ce a fost profitabil s-a vândut celor de la putere: peneliști, pesediști, udemeriști, useriști, auriști. Comuniștii nici la groapă nu au liniște. Oare numai neamurile celor de la putere au idei de afaceri eficiente? Sau au primit autorizații de funcționare înainte de a se cumpăra spațiul și credite așișderea? Au fost cei de la putere competitori conform legilor în vigoare? Cu ce v-au mai împuiat capul UE și americanii? Cu modele de corupție ca afară? Când ne-au învățat să sabotăm realizările lui Ceaușescu, noi nici nu am știut că ne cotonogeam propria țară; acum însă nu mai avem nicio scuză să dăm crezare manipulărilor unor hoți care au strigat la noi: hoții!

La câte organizații, comiții, generali, arafați de toate interesele s-au creat și alimentat cu bani în ultimii ani, protecția muncii la rotiseria de la Crevedia ar fi trebuit să funcționeze ca la carte. Corupția însă știm cu ce se ocupă. Și face victime. Haosul, lipsa de strategie, lipsa de comandanți cu experiență și înțelepciune, amestecul arafatului pentru orice rahat în treburile altora, focusarea primului ministru și a incompetentei celule de criză pe două-trei probleme, când era vorba de mii, fac din Kafka un tătic mai despot decât Stalin. Vreți să intrați în război, pitulicilor, când nu sunteți în stare să stingeți un incendiu? Îngenuncheați și rugați-vă pentru pace, că nici iadul nu vrea să aibă de-a face cu tâmpiți!

Am auzit persoane, pe a căror inteligență mă bazam, susținând că se luptă cu hidra. O figură de stil, de aceea comentez pe măsură. Oamenii sunt clădiți pe apă, nu pe foc. Pământul e o planetă vie datorită elementului apă. Apa e viață. Țăranul român era mai deștept decât toate universitățile care au creat animale de guvernare. În basmele românești apa vie trezește la viață, scoate din moarte. Legenda păsării phoenix e una din import. Egiptenii se rugau la soare, Ra, la foc, și-și băteau joc de oameni. Dumnezeu a văzut și a scos oamenii din robie. Dumnezeu a vorbit apelor și luminii, ar fi putut îneca soarele, l-a lăsat însă pe cer să ajute oamenii chiar împotriva propriei lui voințe. Mulți oameni însă au continuat să se roage la soare, crezând că e un zeu. Vă frige? Din cenușă nu are cum să răsară viață. Din pământ și apă se poate. Dacă soarelui nu-i place locul de muncă, Dumnezeu poate face rost de alt soare. Parcă am auzit pe undeva de așa poveste. Incendiile din ultimii ani ar fi trebuit să fi fost un semnal de alarmă. Corupția trebuie trimisă la curățătorie, nu pe litoral.

Primul ministru Ciolacu și ministrul Predoiu au vizitat Crevedia, nu dis-de-dimineață, că nici cocoșul n-a mai ieșit la cântare. Oamenii erau pe străzi. Din știri și înregistrări am înțeles că li s-a dat niște apă. Una din primele griji ale guvernului, după dislocarea dispozitivului de urgență: pompieri, ambulanțe, ar fi trebuit să fie găsirea de locuri de cazare pentru evacuați, apă, mâncare și haine. Mă gândesc că poate unii nu au vrut să plece. Știți de ce? Pentru că chiar dacă focul nu le-ar fi atins casa, acei oameni se așteptau ca locuințele să le fie călcate de hoți. După bombardamentele naziștilor din cel de-al doilea război mondial asupra Marii Britanii, mulți polițiști au fost văzuți apărând ruinele caselor compatrioților lor de hoți. Hoția era aspru pedepsită. Ce vremuri! La Crevedia, unde au fost poliția și jandarmeria? Civilii păreau să se plimbe ca pe promenadă. De ce nu sunt închisorile pline cu infractori bogați și săraci? De ce judecătorii care au scăpat criminali și violatori de închisoare nu le-au luat locul la pușcărie? De ce judecătorii și procurorii care i-au scăpat pe marii hoți ai României, români și străini, nu au fost dați afară din sistem fără niciun fel de pensie? Vreți pensii speciale după o viață de luat șpagă? Vă doresc bătrâneți fără pensii, ca cele ale victimelor sistemului pe care l-ați întreținut și căruia v-ați dedicat.

Domnii Ciolacu și Predoiu s-au prezentat la Crevedia fără niciun răspuns, nici măcar pentru ziariști. Nu s-a găsit nici măcar un trepăduș care să le facă un istoric al locurilor și a ceea ce s-a întâmplat pe acolo în ultimii ani. Serviciile secrete pe cine au păzit? Pe americani? Pe UE? Dar pe mamele lor nu?  Domnii Ciolacu și Predoiu s-au dus să facă parada incompetenței lăcrămoase, crezând că au de câștigat electoral. Domnul Ponta a fost angajat să le dea gongul de sfârșit de piesă de teatru. Domnule Ciolacu, de ce ați jucat pe mâna moartă?

Singurele glasuri pe care le-am auzit de la Crevedia au fost strigătele din flăcări. O doamnă de la fața locului a spus că a văzut iadul pe Pământ. Pe rănile acelor glasuri s-a scris o altă pagină din istoria bogaților de partid și de stat din România. Vor da vina pe Dumnezeu, a câta oară? Dumnezeu e însă ocupat cu cei din spitale, cu cei în durere, dar dacă ei insistă s-ar putea să-și facă timp să le dea un semn. Nu numai globaliștilor, dar și slugilor acelora.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

18 comentarii pentru articolul „Cine a rotisat, în puii mei, Crevedia?”

  • https://www.zf.ro/business-construct/cine-modernizeaza-gara-de-nord-o-firma-din-maramures-care-detine-un-22108467

    problema in tara asta e ca nu exista nci macar o institutie care sa nu fie cu capul in jos si sa mearga pe contrasens. una daca era,…mai exista o nadejde

    • „Voi începe resetarea din județul Constanța și o voi extinde în toată țara. (…) Voi lua măsurile care urmează: Reorganizarea de sus până jos a IPJ Constanța. Întreaga structură organizatorică va fi regândită. Desființez IPJ și îl vom regândi pentru a avea o șansă în lupta cu criminalitatea. Noua organigramă va fi adoptată în jurul datei de 15 octombrie, până atunci va fi conducere interimară. Noul IPJ Constanța va fi un proiect pilot care va fi model pentru celelalte IPJ-uri.”

      …ce chestie.
      suna bine…

      • @vali
        cum ti se pare ideea, firava cum e?

        insa …nu e suficient.
        daca se vrea resetarea ipj constanta oare n ar fi cu folos daca si alte institutii de acelasi calibru sa fie resetate, concomitent?
        oare n ar trebui gandite in amanunt dinamicile proprii insulei numita judetul constanta?!
        oare nu cumva e mai cu folos sa te focusezi pe un judet si sa l pui la punct, decit sa disipezi energia …cam plapinda si ea, pentru a reseta toata tara?

        …io zic ca ideea suna bine. daca va fi dusa la bun sfirsit, adica daca judetul constanta, in intregul sau, va fi ..resetat, atunci inseamna ca …se poate.
        ar trebui folosita toata logistica disponibila la nivel national pentru a pune la punct ‘resetarea’ unui judet,…acu daca el e constanta …aia e.

        • resetarea ro, care ar trebui sa fie o modernizare a ro care sa aiba ca referinta marea revolutie, ar trebui sa autonomizeze fiecare judet, fiecare regiune, in final aparatul central urmand a mai fi format dintr o mana de oameni

          important nu e ca o institutie a statului sa functioneze la nivel national ca un intreg,
          ci ca toate institutiile statului sa functioneze ca un intreg barim intr un judet,
          sa vedem si noi …cum e?! cum arata minunea!:))))))
          ce tare…
          vali, mie mi s ar parea tare de tot 🙂

          • n or exista, cel putin momentan, resurse, fie ele si umane, pentru a face asta la nivel national, insa resurse, inclusiv umane!, cu siguranta exista pentru a incerca sa armonizezi toate dinamicile, ale tuturor institutiilor dintr un judet, astfel incat ele sa se miste in armonie, formand un Intreg.
            …ce frumos… 🙂

          • @Online
            Online…predoiu e avocat si copilul lui valeriu stoica…n-am incredere in avocati nici cand ii platesc…
            Seara Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

      • „Voi începe resetarea din județul Constanța și o voi extinde în toată țara.”
        suna bine, insa nu suficient de bine :)), asa ca modific zicerea astfel: „Voi începe resetarea din județul Constanța și, pas cu pas, judet cu judet, o voi extinde în toată țara.”
        acuma mi suna suficient de bine :))))

      • „Noul IPJ Constanța va fi un proiect pilot care va fi model pentru celelalte IPJ-uri.”
        „Noul judet Constanța va fi un proiect pilot care va fi model pentru urmatorul judet si …tot asa, vom continua din aproape in aproape. Poate ca procesul de modernizare, de resetare, va dura ani si cine mai stie citi alti ani, insa …o calatorie de 10 000 de pasi incepe cu primul, acest prim pas fiind cel pe care noi il facem astazi ”
        :)))))

  • Cine suportă, în puii mei, de 35 de ani, bătaia de joc a celor care au fost aleşi să facă bine, şi nu rău?
    Noi, cei mulți, suntem vinovaţi pentru mizeriile pe care le fac hoţii şi incompetenţii ajunşi la putere, noi îi lăsăm să îşi facă de cap. Dar cei mai vinovați dintre cei mulți sunt intelectualii, care se complac în comoditatea lor laşa, fără să mişte un deget pentru a-i opri pe răufăcători. Aici vă includ şi pe dv., stimată autoare. Alături de mine, bineînțeles.
    Aşa suntem, aşa merităm.

    • Tot asa vom alege ,oameni care promit bine și fac rău,mult rău ,țării și romanilor,din păcate urmează la conducere nu peste mult generațiile formate acum cu bacu-ul luat pe genunchi și cu facultăți la norma,Tara in următorii ani nu mai are nici o baza in ce privește pregătirea ,educația,vor fi la conducere maneliștii,tatuații,trans genderii,ce poți sa te aștepți ? din păcate România e condamnata ,nu văd cine ne va putea scoate din coma, se instalează încet rigor mortis .

  • Colectiv a fost in 2015, au trecut ceva ani in care a avut numai guvernele lui. Mai scrie mult la demisia aia, la al catelea draft o fi?

  • „Oare numai neamurile celor de la putere au idei de afaceri eficiente?” – Nu au si nu se pricep, sunt teleghidati pe tot parcursul afacerii, iar grosul banilor nu ramane la ei.

  • „De ce judecătorii care au scăpat criminali și violatori de închisoare nu le-au luat locul la pușcărie? De ce judecătorii și procurorii care i-au scăpat pe marii hoți ai României, români și străini, nu au fost dați afară din sistem fără niciun fel de pensie? Vreți pensii speciale după o viață de luat șpagă?” – intrebari mega legitime, dar retorice, care oglindesc, insa, starea unui sistem bolnav, administrat de o turma de incompetenti si inculti. Probabil ca astfel de conduita aceau unii romani si in mult-laudatii ani interbelici (= de glorie RO) dar, ce vedem, dupa 1990, intrece orice imaginatie. Din pacate… Superb articol!

  • apa e Cerul Pamantului, pamantul e Pamantul Pamantului,
    iar Focul e Dorinta

    Viata e Caldura
    Caldura are Cerul ei si Pamantul ei
    Cerul Caldurii e ‘caldura sufleteasca’

    Viata e Caldura Sufleteasca, adica Apa Caldurii.

    de la Apa care e Caldura Sufleteasca, la apa care uda pamantul …nu e mare distanta,
    …se vede mai sus ca n am scris prea mult de la un cap la celalalt,
    insa Apa Vie e Caldura Sufleteasca.

    • Apa Vie defineste Suficienta Focului
      Iubirea e o impletire intre de Apa Vie si Foc, de Caldura Sufleteasca si Dorinta, care nu ti apartin, ci sint ale tuturor… 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *