Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Comisia de la Veneția a respins cererea de revocare a lui Tudorel Toader. Declarații în exclusivitate

Cererea de revocare a fostului ministru al Justiției,Tudor Toader, din poziţia de membru titular al Comisiei de la Veneția, făcută de guvernul Orban, a fost respinsă.

Exclusiv pentru cristoiublog, Toader a spus că nu a primit decizia, doar a fost înștiințat printr-un mesaj.
Fostul ministru a precizat că nu consideră că gestul i-a adus prejudicii la forul european, ci mai degrabă în țară. „Eu sunt la Comisia de la Veneția de 15 ani. Am fost judecător, agent de legătură, iar acum sunt membru titular. Însă, acolo nu se iau așa deciziile. Cei de la comisie știu că guvernele, în toate țările, se schimbă, și că fiecare vrea să își pună omul lui. Ce pot să le reproșez celor care au cerut revocarea este faptul că nu au ținut seama de felul în care am acționat eu în chestiunea recursului compensatoriu. Le-am spus de o sută de ori că a început de pe vremea lui Cioloș, că eu am avizat negativ și am transmis la CCR punctul de vedere al ministerului, în sensul că legea este neconsituțională”, a explicat Tudorel Toader.
Poziția de membru al Comisiei de la Veneția este ca și cea de judecător la CCR, de a doua zi nu-l mai reprezinți pe cel care te-a propus.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *