Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Commedia dell’arte thriller

Commedia dell’arte thriller
Raderea lui Dănileț de către CSM pare pusă cu mâna. Omu’ ăsta are multe la activ. Arhiva SIPA, apărarea repetată a protocoalelor secrete dintre servicii și parchete, dubiul exprimat în clar asupra unor sentințe judecătorești, atacurile la adresa CCR, părerile politice partizane, câte și mai câte altele. Au tot existat în trecut motive profesionale temeinice pentru extragerea sa din magistratură.
Nimeni nu a zis atunci nimic. Forța era mereu cu el.
Că omul în paralel ne tot arată neobosit cât de mare cântăreț rock și cât de mare karatist și dibaci mânuitor de scule periculoase este domnia sa, poate fi stânjenitor doar pentru cei care-l susțin. Extrem de stânjenitor. Pentru noi ceilalți pare a fi doar un caz medical. În sensul că pare extrem de necesar ca un laringolog genial să-i ajusteze cumva coardele vocale astfel încât acestea să corespundă în sfârșit pretențiilor sale de mare rock frontman. Coleg cu Mercury, Gillan, Axl Rose, Dickinson… Tot a rămas AC/DC fără vocalist. Poate că îl remarcă Agnus, rezolvă cazul și toată lumea va fi fericită. Până atunci..
Shoot to thrill!
Dacă asomarea lui Dănileț pare că e menită să umple de ținte și motivaționale ‘telectualitatea rămasă cu gura căscată (dar cu botnița pusă!) după aducerea întocmai și la timp a pesedeilor la guvernare (ei… altfel e acum când îți explică blajin și cu povețe Rafila cum e cu masca și certificatu’) și să-i mai scoată cât de cât la aer pe usereii lu’ Dănuț, Julien, Stelică, Drulă & Co care de luni de zile se tot desumflă în penumbră (10% zău că nu înseamnă nota zece), introducerea la pauză a lui Șoșoacă e menită să echilibreze balanța.
Shoot to thrill!
Nu e de comentat intriga. Se văd ațele și plasele cascadorilor. Și microfoanele. Nu e nimic palpitant. E filmat ieftin. Soap opera. Mai întâi dama în parlament a executat uvertura. Apoi ce să vezi, dramă totală, asalt și țipete la cabinetul divei! Reporteri! Italieni! Poliție! Parchet! Audieri! Ultraj!? Pe bune!? Asta n-a fost thriller! A fost un horror commedia dell’arte! Dar intrarea și ieșirea dânsei de la miliție înfășurată în tricolorul XXXL a fost menită să înflacăreze usereii de sens contrar. Cei cu totul și cu totul din aur.
Căzuți și ei în penumbră.
Există pericolul ca guvernarea PSD – PNL – UDMR să fie una chiar reușită. Mai ales prin comparație cu guvernarea USRPLUS – PNL – UDMR. Totuși, sinistrul de la ministerul sănătății, produs de arsonistul vienez și epilatoarea necromancieră, este greu de repetat. Așa că guvernarea actuală poate fi reușită așa cum poate fi o mare reușită faptul că anul acesta nu ai mai rămas corijent la economie. Sau la agricultură. Sau la împrumuturi. Sau la pensii. Sau la alocații. Sau că măcar nu ai mai spus baliverne.
Guvernările reușite sunt de multe ori ca filmele finlandeze. Lente, plictisitoare, tăcute, cu cadre lungi zăbovind pline de semnificație pe vreo buturugă ninsă.
Guvernarea aceasta condusă de un general posac, cu vorbe împiedicate, obișnuit mai curând cu ierarhia cazărmii și sculatul la ore fixe decât cu întrebări apăsate și interpelări de rea credință, poate fi periculos de plicticoasă dar de asemenea și reușită. Ambele partide mari, PSD și PNL sunt o ruină, ambele sunt epuizate, ambele infestate de milițieni. Ambele au nevoie de o guvernare fără corijențe.
Există pericolul real să le placă împreună.
Așa că miliția a intrat în alertă. Commedia dell’arte!
Momentan în repertoriu avem miercurea „Judecătorul persecutat” (ce frumos îl apără în actul I Mircică nobeliatoru’ neclintit, ce consistent protesteaza în actul II Julien prin Europa!) și „Dama soțului ultragiat” sâmbăta. Asta da dramă! Tineți-vă bine! După insulte și bătăi omul a fost plasat sub control judiciar! Acasă! Cu soția! Două luni! Câtă cruzime!
Ce barbarie!
Și suntem abia începutul stagiunii! (Emanuel – Bogdan Bobic)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *