Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Compensarea anunțată astăzi de Guvern este în fapt o reducere mascată a taxelor pe care le plătesc furnizorii

Compensarea anunțată astăzi de Guvern este în fapt o reducere mascată a taxelor pe care le plătesc furnizorii.
Pentru ca furnizorii vor aplica discount, iar statul le va deduce acel discount din TVA de plata, accize și impozit pe profit.
Iar de contravaloarea acelor reduceri mascate(minusul de venituri la buget) statul se va împrumuta, va adăuga la deficit și datoria publică.
Ulterior statul va creste taxele la consumatori pentru a-și plăti datoria suplimentara astfel generată.
Cu alte cuvinte, va dă acum discount la factură dar va ia mâine prin taxe noi.
Acum să trecem la altele:
Măsura avantajează furnizorii care rămân cu profiturile intacte.
Măsura stimulează inflația pentru ca nu stopează pe de o parte creșterea prețurilor, iar pe de alta parte creste consumul guvernamental pe datorie și adaugă costuri de finanțare suplimentare scumpind lichiditatea.
Ținând cont de faptul ca măsura se raportează la subvenționarea unei diferențe de preț de la un anumit moment (01.09.2021) aceasta nu ajută consumatorul în viitor deoarece valoarea absolută reprezentând subvenția își pierde din pondere în facturile viitoare pentru că prețul bază viitor crește în continuu. Cu alte cuvinte, dacă 20 de lei din factura de 100 lei înseamnă acum 20%, 20 de lei din factura de 200 de lei care va veni peste o lună înseamnă 10%. Și tot așa.
Cât timp nu oprești creșterea de preț orice măsură este toxică și are efecte negative. Că se transformă în datorie, taxe viitoare sau inflație este o formă toxică de înșelăciune.
Plafonarea prețurilor și supraimpozitarea veniturilor speculative este singura metodă economic fezabila. Evident însoțite de un plan bine pus la punct de investitii în energie. (Sursa: Facebook Adrian Câciu)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *