Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Corespondență din Anglia. L-au prins pe Zelenski, maică?

Undeva pe coclauri, pe unde a fost odată o țară numită Ucraina, niște bătrâni rămași să-și apere grădina și trențele din bucătărie se tot întreabă dacă l-au prins pe Zelenski, ca să se termine odată cu circul și cu ariile de operetă. Zelenski a fost plătit de Occident ca să-și distrugă țara. Occidentul și-a recuperat banii din averile oligarhilor ucraineni, transferați în bănci prietenoase cu politica. Bătrânii au rămas să-și apere sărăcia. Tinerii au migrat fără viză, cheltuindu-și banii, ai lor și ai fraierilor donatori de simțiri lăcrămoase, fără să se uite înapoi; s-au dus să le crească alții copiii. Știu oare tinerii care fug după niște sloganuri de pe telefoanele mobile că au existat oameni care au murit pentru țară și pentru libertate?

Când Iliescu a tabloidizat expresia “sula-n coaste” mi s-a părut vulgară. Bărbații nu se rușinează de au mic sau mare lucru, dau drumul la tot ce le vine la gură și apoi mimează gândirea o săptămână, nelămuriți de ce adică a dat Cuvântul cu ei de pământ. Și totuși, expresia căreia i-a făcut carieră Ion Iliescu este definiția exactă a războiului, sau ce naiba o fi, din Ucraina. Americanii și britanicii, prin intermediul serviciilor lor agresiv de secrete, au șicanat Rusia de cel puțin un deceniu încoace. Au găsit în ucraineni, cetățeni ai unei țări peticite din bucăți, fără rădăcini, fără substanță comună, Iude de toate felurile și de toate culorile. NATO, altă aberație a vremurilor moderne, și-a plantat cazarme pe unde ar fi trebuit construite spitale și școli. În jurul cazarmelor s-a dezvoltat prostituția, bețivăneala, scandalurile și violența. Cei cărora nu le place cartea se fac soldați. Nu e o jignire, e un adevăr. Ca în mai toate războaiele precedente, occidentalii au dat vina pe civilizare, când, de fapt, nu e vorba decât de lăcomie și de furt calificat. Ucrainenii care au rămas pe-acasă, cei legați de pământ, știu că nu mai au țară, totuși unii mai au un trecut, legat, ce-i drept, de istoria altor țări. Aceia știu și sunt martori în fiecare zi faptului că Zelenski e un trădător de neam și de țară, un individ care, pentru îmbogățirea lui și a altora de la dracu-n praznic, a sacrificat poporul căruia i-a jurat credință. Și mai știu cei cu drag de țară că războiul se va termina când Zelenski va fi prins și condamnat pentru faptele sale.

Nu-mi place să vorbesc despre războaie. Războaiele au fost create de bărbați ca să nu dea cu aspiratorul. Nu știu ce e greșit în formula genetică a bărbaților de tot încearcă să devină specie pe cale de dispariție. Când zici că am progresat și poate au trecut și ei peste ambițiile prostești de putere, se apucă să-și dea iar în cap. Eu cred că cei care nu respectă viața altora nu o merită nici pe-a lor.

Și le mai place bărbaților să facă pronosticuri. În Marea Britanie și aiurea, o grămadă de bătăuși cărora li s-a refuzat conflictul direct au pariat deja pe ora închiderii războiului. Nene Marx, nu religia e opiumul popoarelor, ci loteria! Banul căzut din neant.

Cei mai mulți nici nu știu ce e aceea o conștiință, înfrânarea. Progresul e atât de pervers încât am ajuns să mă bucur când îi aud pe unii că întreabă când se va pune capăt războiului! Ș-apoi și-au dat cu părerea ghicitoarele în stele, cărțile de tarot, ba a fost luată la trei-păzești până și Biblia. Se răstălmăcesc, cu reconsiderare de semnificații după fiecare mare eveniment, Nostradamus, Baba Vanga, mamele Omida locale, caracatița cu monoclu, Lică Zambilică, hamsterul pe care s-a încercat vaccinul anti-covid 19. Ca să nu par proastă am deschis și eu cartea.

„Cum nu vii tu, Țepeș doamne, ca punând mâna pe ei,
Să-i împarți în două cete, în s…mințiți și în miche(l)i.” (Eminescu, „Scrisoarea a III a”)

Mă gândesc că de-aia s-o fi grăbit Charles să-și tragă sevă de arbore genealogic tocmai de la Țepeș. Ori poate o fi pus cap la cap legenda valahului cu romanul lui Bram Stoker … Văd că e la modă să se decodeze, prin diversitate (ce mizerie), parabolele lui Christos, cărțile lui Dan Brown, nu de alta dar ca să vadă și Merlin cine mai e în stare să scoată sabia din bolovan. Îmi dau și eu cu părerea, că e gratis. Pe Țepeș îl chema Vlad, ca în Vladimir, nu ca în Volodymyr. Volodymyr e mai degrabă un Volodia. Sub comanda ultimului, b(i)eții ucrainenii și-au vândut până și imnul național, îl cântă străinii, chiar dacă ipocrizia își ascute dinții; un imn care și-a pierdut țara, vorbe goale. Poporul care trebuia să-și apere râul, ramul, poezia a dat bir cu fugiții, la cerșit de favoruri.

Dacă Nostradamus și-a tras prezicerile în țiplă, Baba Vanga s-a aruncat direct pe terenul de joc și a trâmbițat gloria învingătorului la puncte; tot Vladimir.

Eminescu, cu finețea sufletească a celui ce-și toarnă singur cenușă în cap, ne-a servit un calambur de toată frumusețea, proaspăt scos din cuptor. Smintiți, printr-un simplu divorț de s (s de la servicii secrete, de la satana, un s ca un șarpe) devine mințiți. De către cine? De către partea adversă: mișeii, niște micheli de-ai lui Mihail, îngerul războinic, corespondentul lui Mahomed în creștinătate, despre care nu am înțeles niciodată cu cine se bate. Îngerul Mihail apare în Biblie, explicit, doar în Apocalipsă, partea adăugată mai la urmă, mai după traducerile și stilizările grecești. Grecii au plantat în istorie calul troian. Internetul l-a luat de suflet. Dumnezeu, în schimb, e pace; Dumnezeu ne-a spus să nu ucidem. Ar porni Dumnezeu războaie, fie și prin angajați, interpuși, mercenari? Nu. Dumnezeu și-a rezolvat dintotdeauna singur problemele. Cu un bobârnac sau cu răbdare și metodă, Dumnezeu a distrus imperii, sărăcind civilizații altădată puse pe arțag. Cei ce tot umblă cu zâzania nu au învățat mare lucru din povestea egiptenilor, a lui Napoleon, a naziștilor. Chiar și din povestea Uniunii Sovietice. Oare ce uniuni mai urmează? Sau ce chinezării? Nu văd de ce explicația mea nu ar fi la fel de valabilă ca aceea a celor ce văd cu lumina stinsă. Mai ales că Eminescu dovedește și de această dată fler, împărțind popoarele în războinici și în mințiți. Ce nu e adevărat în asta?
Occidentul îl îmbuibă cu frenezie pe Volodymyr pentru că porcul nu trece de Ignat. De Crăciun se naște pacea.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

6 comentarii pentru articolul „Corespondență din Anglia. L-au prins pe Zelenski, maică?”

  • “Zelenski e un trădător de neam”.
    Da’de unde! El tocmai isi slujeste neamul .

  • Multe adevăruri rostești ,stimata doamna,supărătoare pentru unii…Condei viu,ascuțit,nervos.Respect.

  • Superbă analiză! Păcat că nu o pot înțelege prea mulți oameni.!

  • PACEA este Si-ul din ‘Pace si Razboi’

    cei care indragesc Pacea sint leiti celor care indragesc Razboiul.

    abia cind te cateri pe SI-ul dintre cele doua Talere poti ‘face’ PACE …Insamantand Pace si neavand nimic impotriva Razboiului

  • Lucifer a pus de un concert mondial, clasic, asamblind intr un soi de intreg ‘luciferii natiilor’. muzica e patrunzatoare, pina si greierii o danseaza in stilul faina.
    suprarealismul a fost declarat impotent, visurile oamenilor sint pictate in culorile Intunericului. Picasso, mangaindu l, exclama: Evrika!, la inceput a fost Corpusculul, Intunericul era Corpuscul si Corpuscul era Intunericul. lumina mintii e bezna inimii, exista vioara si pe masura ei. insa nu si arcus, el e sculptat vesnic in miresmele florilor de portocal…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *