Marcel Ciolacu: Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament pentru reforme și dreptate socială

Cristiana Iatropulus, ritual, credință și creație pe Insula Soarelui

În momentul în care citiți aceste rânduri, doamna Cristiana Iatropulus se află în Insula Rhodos din Marea Egee. În sezonul călătoriilor, vă facem și noi o propunere de a vedea o zonă de vis a Greciei. Pentru care și eu pledez, ca purtător al unui nume grec – Aristotel.
Am profitat de prezența sa în insulă pentru a-i solicita câteva date.

– Cunoașteți bine zona. Când ați fost prima dată în această insulă?
– Am să încep așa: se spune că nimic nu este întâmplător. Prima mea întâlnire cu Rhodos, istorica insulă denumită și Insula Soarelui, nume datorat binecunoscutei statui – Colosul din Rhodos (una dintre cele 7 minuni ale lumii, statuie închinată Zeului Helios, Zeul Soarelui de către grecii rhodosieni, ca urmare a victoriei împotriva unei tentative de invazie pusă la cale în jurul anului 350 î. Hr.), s-a petrecut în anul 2019. Atunci am luat hotărârea de a-mi urma visul și, plină de elan și încredere, mi-am dat un nou sens vieții prin pictura.
Așadar, între mine și Rhodos s-a creat o legătura de suflet imediată și extrem de bine închegată.

– Ce reprezintă pentru dvs această insulă?

– Rhodos reprezintă pentru mine acea bucățică de Rai în care am simțit din prima clipă cât de aproape și cât de puternic mă poate propulsa în conexiunea mea cu Divinitatea – Universul, căci numai de acolo se naște creativitatea deosebită.
Cuvântul colos în sine are o semnificație aparte, cu simbolistică referitoare la grandoare, măreție. Helios, Zeul Soarelui, semnifică, de asemenea, bunăstarea, bogăția, frumusețea și lumina.

Este evident faptul ca am mai vizitat și alte meleaguri elene, dar – Insula Rhodos este și va rămâne pentru mine locul sacru în care, la prima oră a dimineții, merg singură fiind în răsăritul Zeului Helios – Eu – Aerul – Pământul – Apa – Focul. Eu într-o conexiune cu cele 4 elemente absolut vitale ale vieții. Vă pot spune ca acest ritual de zi cu zi mă încarcă de claritate și își pune, cu certitudine, amprenta în viitoarea mea creativitate, pare că sunt în vacanta, dar de fapt în aceasta vacanță lucrez mult cu mine, la mine și în mine.

– Care sunt atracțiile din zonă?

– Este o plajă absolut mirifică, poziționată într-un golf intim, loc care găzduiește și o bijuterie de bisericuță străveche în incinta unei mici grote. Biserica ortodoxă ce poarta hramul Sfântului Nicolae. Toate acestea le puteți vizita pe plaja Oasis Beach – Kallithea – Rhodos.

Și ca încheiere vă mai spun ceva. Colosul din Rhodos este sursa de inspirație pentru simbolurile moderne ale Libertății Supreme. Vă ofer niște fotografii cu golful în care se afla plaja Oasis Beach Kallithea. Apoi câteva imagini din incinta Bisericii Sfântul Nicolae.

-Vă mulțumim frumos. Să veniți cu bine acasă și să ne vedem sănătoși. Acum, după atâtea cuvinte, este momentul să prezentăm și câteva imagini.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

A apărut al doilea volum din colecția „Proză Politică”: „Cui i-e frică de mareșalul Antonescu?”

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog