Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Cu CrinAntonescul la butonieră

Citind acest articol, mulți vor spune: “Ete, are și maestrul Cristoiu câțiva prieteni și vine asta, de n-a auzit nimeni de ea, și-i caută printre borcanele de murături”, că tot se apropie toamna. Jurnalistul trebuie să fie un iubitor de adevăr, indiferent dacă-l place sau nu; dintre oamenii cetății, jurnalistul și practicanții științelor exacte sunt situați cel mai aproape de obiectivitate. Păcat că mulți sunt orbi, poate și pentru că privesc prea mult la soare. Veștile bune nu vin de la soare, ci din îndrăzneala norului.

Și mai trebuie jurnalistul să se bucure de o calitate: de simțul moral al umorului. Între a râde din inimă și a râde ca prostul e o prăpastie.

Poate că prea ocupați cu concediile, cu programarea concediilor, cu miniconcediile și cu căutarea de noi destinații pentru concedii n-ați observat că partidele altădată preferate de alegători: PSD, PNL, USR, AUR, UDMR au pierdut teren și până în 2024 nu vor mai fi votate nici măcar de membri. Nici nu trebuie să ne întrebăm de ce, ne uităm la cum arată economia și la cum trăiește poporul și ne dăm seama că nici obediența politicienilor corupți, nici înțelepciunea venită de la Bruxelles sau din America nu au adus vreo fericire. Soluția? Tăiem răul de la rădăcină și facem lucrurile românește, cu învățătorul satului și cu popa, până ne învățăm minte.

Cea mai serioasă ofertă politică vine de la doamna Șoșoacă. Partidul SOS a dat lecții în ceea ce privește școala de vară, ba își caută și premier prin concurs. Unii vorbesc de competențe, dar iată un partid care are curajul să-și pună vorbele în practică. Jurnaliștii, învățați cu peșcheșul și cu minciuna sau doar cu manipularea de pe cețoasele culmi ale aroganței, încă mai caută altceva. Pe altcineva. De ce? Pentru că se cam termină cu vremea corupției. Vin niște facturi la plată și vor costa scump. Și atunci, după cum ne spunea cetățeanul Păunescu: “Nebunii negri caută o cale”.

Mai întâi serviciile secrete, regimentul executiv al masoneriilor, au umflat cât au putut partidul AUR. Bietul Simion, cum să faci din găinar un legionar? Iar de legionari, Doamne ferește! Apoi l-au retras pe Hellvig din toate funcțiile și i-au prescris ceai academic. Kovesi nu, Geoană nu, Isărescu nu. Spilcuiții au împânzit ecranele cu frății ale zâmbetului sarcastic, cetățeni de gândire aleasă care nu văd o problemă în îmbrățișarea cu năzbâtiile virtualului.

Și uite așa am ajuns la una dintre marile figuri ale ecranului: domnul Marius Tucă. Îi spun domn pentru că scrie poezii, nu pentru că are restaurant. Și-a dat mâna cu cetățeanul Victor Ponta și împreună au scuturat realitatea de i-au mers fulgii. Eu tot nu pot uita de afacerile socrului domnului Ponta, care au înlesnit carierele tinerei familii Ponta și au făcut schimb de glorioase secrete economice cu alți cetățeni celebri, precum Hrebenciuc și Năstase. Numai cetățeanul Năstase a plătit, pentru niște chinezării fără termen de garanție, în timp ce grosul afacerilor occidentale i-a dat la fund pe ceilalți. Dar gongul actului doi vine odată cu ridicarea la numitor comun a Crinului fără dosare, călugărit după guvernare. Călugărit în sensul că nu a mai vrut să audă de politică. Dumnealui a spus că i-a priit să trăiască din salariul nevestei și să respire rezoluții europene, care, între noi fie vorba, au cam distrus economia României. Cetățeanul Crin Antonescu o apără și pe coana Ursula și milioanele de vaccinuri anticovid pentru care țara pe care susține că o iubește a plătit de nu s-a văzut. Cetățeanul Crin poate să scrie câte cărți vrea despre faptul că a plecat din politică din proprie voință și că a tăcut pentru că așa i-a plăcut, slujba nevestei, pe merit desigur, nici nu mă îndoiesc, urlă la lună precum lupii dați afară din pădure. Nu o să povestesc toată emisiunea, nu se face, domnul Tucă merită și decor și decodor de calitate, chiar dacă ne tot sperie că își caută prietenă, probabil cei de 80 de ani le-au suflat pe toate cele de 20. Câtă vreme are însă bani în cont și poezii pe suflet, fericirea nu poate fi vorbă goală.

Ce l-ar fi făcut însă knock-out până și pe Hopa Mitică, cel care nu înțelege cui și de ce îi sună clopoțelul, este oferta domnului Marius Tucă de a fi șef de campanie, gratuit, al cetățeanul Crin Antonescu, dacă, după curtare și pețit, s-ar hotărî să mai facă politică. La Cotroceni. Domnul Marius Tucă și-ar dori să fie un fel de Cosmin Gușă sau de Vasile Blaga. Cum, stimabile, Lucian Blaga nu era îndeajuns de bun pentru dumneata? Pentru scenete ca cele enunțate anterior, maică-mea are o vorbă: te apucă bâțul. Asta nu înseamnă că Dumnezeu bate cu parul, nici pe ghiocel, nici pe Crin, ci dă vina pe o bâțâială de felul celei a lui Nică din Humulești la ieșirea din scăldătoare, când s-a trezit gol pușcă și cu hainele luate.

Pentru că cetățeanul Crin Antonescu iubește toate vaccinurile și nu vrea să se supere nici cu Uniunea Europeană, nici cu America, nici cu coana Ursula îi propun câteva materiale despre Pfizer și Moderna. Vaccinul anti-covid nu e, de fapt, un vaccin, ci o găselniță.

https://www.youtube.com/watch?v=dvUa-wgPOJs

https://www.ft.com/content/216d2e3e-e0aa-11e1-b465-00144feab49a

https://johninengland.substack.com/p/batch-dependent-safety-of-pfizer

https://www.fiercepharma.com/pharma/pfizer-faces-employee-lawsuit-after-whistleblower-raises-flag-possible-bribery-china

Citesc pe contul de Facebook al domnului Marius Tucă (căutam poezii și am dat peste prostii) că Bill a dat drumul la Pirola. Să șie pi rola lor! Poate că ar fi fost mai bine să-și urmeze propriul sfat: “Șterge-mă din telefonul tău”. Dacă totuși se hotărăște să se lase de campanii cu mincinoși și să apuce mai degrabă de campanii agricole (Bill știe de ce, nu de alta dar îl roade Pirola la conștiința de plastic), mult mai aproape de veșnicie și de poezie, îi propun versurile celuilalt poet, ale celui mut ca o lebădă:

“Dar munții – unde-s? Munții,

pe cari să-i mut din cale cu credința mea?”.

Notă: Dacă cetățeanul Rafila tot nu aude vocea străzii ar fi bine să lase ministerul și să încerce niște terapii alternative.

 

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

8 comentarii pentru articolul „Cu CrinAntonescul la butonieră”

  • Modul cum s-a retras Crin Antonescu a dezamagit mult … Pe mine m-a dezamagit postura lui de presedinte interimar. asa ca retragerea a fost oarecum previzibila … Crin Antonescu era asemeni unui robot vorbitor programat de altii , avea cuvintele la el cata vreme avea oarece interese . De indata ce i-au fost afectate interesele , si-a pierdut si darul vorbirii … acum cand il asculti iti pui tot felul de intrebari cu privire la persoana Crin Antonescu … Si rasufli usurat gandand ca asta chiar era cat pe-aci sa devina presedinte ! E din categoria Doamne fereste de-asa o grozavie ! Cat o priveste pe Diana Sosoaca mi-am mai exprimat umila mea parere : e doar o gogoasa umflata si umpluta cu ce doreste fiecare din cei care i-au devenit fani … va fasai repede , va deveni doar o scoverga uscata , in definitiv drumul spre iad e pavat cu intentii bune ! Faptul ca impreuna cu sotul ei conduce un partid va atarna greu la vot , nu cred ca acest partid va intra in parlament … cat de nebun sa fii sa votezi un partid de familie in care cocosul se faleste doar in fata gainii lui , nici macar nu are curaj sa se urce pe gard , iar gaina batrana face zeama buna, dar cine mai are la masa ciorba in zilele noastre ! Poate numai daca esti sarac cu duhul si privesti Nasul TV ! Eu voi vota impotriva PSD, PNL , dar asta nu inseamna ca nu-mi dau seama ca imensa armata de bugetari de lux- cei mai multi fara pregatire „pe bune” – diplome au – si fara constiinta nu va vota PSD, PNL . Asa incat PSD si PNL vor conduce si din 2024, cum adica, ei aduc miliardele de la PNRR si altii sa le cheltuie ?! exclus !!! Armata bugetarilor de lux va duce trena PSD PNL in conditiile in care pe piata politica nu exista o oferta serioasa : sosoaca , usr-tii sunt ridicoli si char daca ajung accidental la putere vor fi mancati cu fulgi cu tot de rinocerii de la PSD si PNL ! Interesant ar fi sa existe un procent mare de persoane care sa voteze impotriva PSD PNL si ca acest procent sa le stea astora de la putere ca un os de peste in gat . Cei de la Putere sa simta frica in toate viscerele ca sunt vanati daca vor face greseli ! Dar daca functionarilor statului le dai privilegii peste privilegii totul este pierdut pentru noi, anti PSD si PNL ! Cum sa strangi a armata care sa fie opozabila bugetarilor de lux ! Aici e cheia problemei !

    • Iese cine trebuie, nu cei pe care-i votam. Cand nu se poate, organizam un mare miting „spontan” in piata victoriei, astfel incat cei alesi liber sa nu-si mai poata pune in aplicare programul pentru care au fost votati, practic sa fie doar formal la putere. Asta la parlamentare, la prezidentiale rezultatul vine in plic, nu spun de unde ca oricum e foarte departe si nu pot sta eu 12 ore in avion fara sa fumez pana la whashington,dc. Asta inseamna democratie. Ce? Suntem in rusia unde lucrurile sunt pe fata?

  • Daca doriti sa revedeti cum e cu Crin presedinte: https://youtu.be/4HXgVBRzFcA?t=20 🙂 . In plus e ala care a pedelizat peneleul. L-a spurcat, altfel spus.
    .
    ” Pentru că se cam termină cu vremea corupției. ” – Pentru o clipa ati uitat ca nu scrieti un text de fictiune, asa-i?
    .
    Adrian Paunescu nu mai e „cetatean” cam de mult….

    • Este şi ăla căruia îi era lene să meargă la muncă. Chiulea mereu de la şedințele Senatului, chiar şi după ce presa a făcut publică puturoşenia lui.

      • Asta nu prea se pune pentru ca nici aia care se duc nu fac ceva in interesul nostru. Cand sunt in opozitie mai dau din gura si par sa cunoasca problemele, cand ajung la putere isi vad de interesele gastilor lor. Asa va fi mereu, poate sa vina oricine.

  • Stimata Doamna
    De data asta nu ma abtin…
    De crin antonescu cacarau prombacu stie toata lumea…
    Ca sa vedeti „ce hram poarta”…
    Imi povestea un Prieten,nu mai e pe lumea asta,Nea Vasile,a fost strungar in armata si coleg la Comandamentul Trupelor Chimice cu Parintii Mei ca prin 2010-2013,,,nu mai tin minte a fost la nepotul lui in Tulcea,nepotul lui, Costel il chema,l-am cunoscut si Eu in 2009, era colonel la sri si prim loctiitorul sri pe Tulcea…impreuna au mers la o locatie din Delta unde l-au cunoscut pe crin antonescu cacarau porumbacu…astia doi…Vasile si nepotul lui…ca sa-si bata joc de el impreuna cu altii din sri probabil i l-au prezentat pe Nea Vasile ca fiind general de brigada…
    Data viitoare cand il invita Tuca…poate il intreaba de acest episod de la un hotel/pensiune de 4 stele din Delta de acum 10 ani…sau poate il intreaba nevasta-sa de la ue daca s-a dedulcit cu domnisoarele care erau pe acolo…
    Toate Bune!!!
    Valentin Constantinescu
    ps.e prea prost ca sa fie bagat in seama sau aia care ii pun cuvinte in gura sa le masticheze sunt la fel de prosti ca el sau isi bat in continuare joc de aceasta creatura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *