Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Cum am fost eu în Biroul Oval

Drept pentru care, am fost suficient de obiectiv, zicîndu-mi:
era vesel, deoarece îi deschisese uşa militarul din Gardă. De la Biroul Oval pînă la ieşire se gîndise cu groază că nu ştia cum se deschide.
Şi n-avea curaj să întrebe pe nici unul dintre americanii din jur.

Rămînînd mai departe vesel, preşedintele a coborît sprinten treptele şi s-a îndreptat spre presa românească şi americană.
A vorbit amîndurora, deşi presa americană nu dăduse semn că ar muri de dor dacă s-ar întîmpla aşa ceva.
Nu mai ţin minte ce ne-a zis preşedintele despre ce i-a zis George W. Bush.
I-am dat crezare.
Oricum, n-am fi putut verifica, deoarece George W. Bush nu ieşise să-l conducă. S-or fi gîndit că Ion Iliescu o nimeri şi singur ieşirea. Că doar, după cum ştia el din Rapoartele CIA, făcuse o facultate.

După ce şi-a încheiat Discursul, Ion Iliescu a luat-o spre maşină.
Spre maşinile lor au luat-o şi cei care-l însoţeau.
Noi, în schimb, am luat-o spre poartă.

Privind cu jind la hamburgherii purtaţi ca pe nişte trofee de război de cei întorşi din oraş. Ne-am oprit o clipă să vedem dacă lucrătorii de la banc vor reuşi să taie perfect scîndura pe care tocmai o torturau, am dat înapoi ecusoanele, şi am ieşit în stradă.

Poarta s-a închis definitiv în urma noastră.
Eram dincolo de zăbrelele care apără mult-rîvnita peluză de la Casa Albă.
Eram din nou oameni obişnuiţi.

(Va continua)

(Din volumul În vestă, printre fracuri, editura Historia, 2007)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Pagini: 1 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *