Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Cum e limitată pe șest libertatea presei prin Decretul Stării de urgență

Duminică, 3 mai 2020, se sărbătorește în toată lumea Ziua Mondială a Libertății Presei, zisă și Ziua Presei.
Din nenorocire, la noi, în România Ziua Presei cade în plină perioadă de hăituire a presei sub pretextul Pericolului întruchipat de Pandemia Coronavirus. Profitînd de prevederile unui Decret anticonstiuțional, prin care Klaus Iohannis legiferează precum Mareșalul Ion Antonescu, au fost închise multe site-uri. Închiderea unor site-uri sub pretextul luptei împotriva știrilor false a fost criticată sîmbătă, 2 mai în Declarația Înaltului Reprezentant, Josep Borrell, în numele Uniunii Europene, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, 3 mai 2020:

„În prea multe țări, jurnaliștii se luptă cu o legislație restrictivă, atribuită uneori stării de urgență generată de COVID-19, care limitează libertatea de exprimare și libertatea presei.
Blocarea internetului și a site-urilor web se multiplică.”

Înaltul Reprezentant n-a numit țările în care libertatea presei e limitată prin legislația restrictivă atribuită stării de urgență. Dacă ar fi făcut asta, ar fi trebuit să treacă România printre primele într-o ierarhie a cenzurării presei. De menționat că la noi fenomenul a luat amploare și pentru că închiderea unor site-uri de către ANCOM, condus de fostul premier PSD, Sorin Grindeanu, în urma „aprecierilor” făcute de un grup de cetățeni în frunte cu Andi Manciu, pricosipți de Guvernul Orban cu prerogativa de a stabili ce-i fake news și ce nu e în condițiile în care ei sînt de talia șefului, un fost ziarist mediocru, care și-a găsit în funcția de măcelar al presei independente formula de a se răzbuna pe foștii colegi, n-a fost condamnată de site-uri, de ziare, de televiziune de știri, dintre cele care aparțin Presei Miluite.
Presei Miluite, nici măcar Mituite, pentru că Mituirea presupune o minimă considerație, pe cînd OUG prin care Guvernul Orban dă presei un ajutor financiar ia aspectul unui bacșiș vîrît chelneriței în buzunar de clientul grohăitor, pentru că s-a lăsat ciupită de fund.

În ediția anterioară a Gîndurilor lui Cristoiu, analizînd cazul Justițiarul, am dezvăluit că pentru a se șterge urmele cenzurii traseul deciziei de interzicere a unui site a fost dinadins conceput cît mai întortocheat. Deși Decretul privind starea de urgență prevede clar că decizia de închidere e luată de ANCOM printr-o Decizie motivată, cînd se pun întrebări despre cine a decis și de ce, se răspunde că e vorba de Grupul de Comunicare Strategică, Grup care propune închiderea ministerului de Interne, ministerul trimite decizia la ANCOM, care ANCOM, în mod ticălos, o trimite firmei care găzduiește site-ul și nu redacției. De ce face asta Sorin Grindeanu? Pentru că fostul premier se înscrie în Diversiunea prin care e ocolit cuvîntul presă sau cuvîntul publicații din operațiunea de cenzurare a presei. Deși site-urile interzise sînt publicații, unele precum Justițiarul cu o vechime mult mai mare decît a unor site-uri precum Digi 24, pe parcursul procesului de interzicere nu se foloșește o clipă cuvîntul publicație. Sub același semn, chiar decretul de instituire a stării de urgență, în virtutea căruia se practică în România acestor zile cenzura presei, se preocupă de ștergerea urmelor.

Temeiul legal al Decretului îl dă o prevedere a Legii nr. 453/2004 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență. E vorba de articolul 20, litera K:

„Pentru aplicarea dispozițiilor prezentei ordonanțe de urgență, precum și a măsurilor prevăzute în decretul de instituire a stării de asediu sau a stării de urgență, autoritățile militare, precum și celelalte autorități publice prevăzute la art. 7 alin. (1) au următoarele atribuții și răspunderi:
………………………………………………………………………………..
k) să suspende temporar apariția sau difuzarea unor publicații ori a unor emisiuni ale posturilor de radio sau de televiziune”.

Legea stării de urgență a fost adoptată în noiembrie 2004 de majoritatea PD-istă din Parlament. Ordonanța de urgență nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență prevede la litera k) atribuția autorităților „să suspende temporar apariția sau difuzarea unor emisiuni ale posturilor de radio ori de televiziune”.

Din cîte se vede, legea PDSR-istă a mărit spațiul presei supuse cenzurii, introducînd și publicațiile. Dincolo de această sporire a posibilităților de cenzurare a presei (la vremea respectivă nu erau televiziunile de știri) se poate observa că atît OUG cît și Legea sînt cinstite prin recunoașterea unor măsuri de cenzurarea a presei. Decretul nr. 165 din 16 martie 2020, de instituire a stării de urgență emis pe temeiul celor două legi lasă impresia unui document preocupat de a nu limita libertatea presei. Decretul are menirea constituțională de a da temei legal interzicerii unor drepturi. Din acest punct de vedere, chiar în preambul sînt enumerate libertățile puse sub semnul îndoielii în timpul stării de urgență:

„Art. 2. – Pentru prevenirea răspîndirii COVID-19 și realizarea managementului consecințelor, raportat la evoluția situației epidemiologice, pe durata stării de urgență este restrîns exercițiul următoarelor drepturi, proporțional cu gradul de realizare al criteriilor prevăzute de art. 4 alin. (4):

  • libera circulație;
  • dreptul la viață intimă, familială și privată;
  • inviolabilitatea domiciliului;
  • dreptul la învățătură;
  • libertatea întrunirilor;
  • dreptul de proprietate privată;
  • dreptul la grevă;
  • libertatea economică.”

Libertatea presei nu se numără printre libertățile restricționate.
Organismele internaționale preocupate de libertatea presei ar fi îndreptățite să aplaude România. Iată o țară membră a UE care a păstrat neatinsă libertatea presei!

Pe vremea lui Nicolae Ceaușescu nu existau condamnați politici. Regimul se apăra astfel în fața organismelor internaționale. Da, dar condamnații politici erau trecuți ca condamnați de drept comun. La fel se întîmplă și în România lui Klaus Iohannis. Deși Decretul nu trece libertatea presei printre libertățile restrînse, în realitate, prin articolul 54 din Anexa nr.1 se creează posibilitatea cenzurii. Aparent, în textul acestui articol nu apare o clipă cuvîntul publicații, presă, nici măcar site-uri:

„(3) Furnizorii de servicii de găzduire şi furnizorii de conținut sînt obligați ca, la decizia motivată a Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, să întrerupă imediat, cu informarea utilizatorilor, transmiterea într-o rețea de comunicații electronice ori stocarea conținutului, prin eliminarea acestuia la sursă, dacă prin conținutul respectiv se promovează știri false cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție și prevenire.

(4) În situația în care eliminarea la sursă a conținutului prevăzut la alin. (3) nu este fezabilă, furnizorii de rețele de comunicații electronice destinate publicului sunt obligați ca, la decizia motivată a Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, să blocheze imediat accesul la respectivul conținut şi să informeze utilizatorii.

(5) La decizia motivată a Autorității Naționale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicații, furnizorii de rețele de comunicații electronice destinate publicului au obligația de a bloca imediat accesul utilizatorilor din România la conținutul care promovează știri false cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție şi prevenire şi este transmis într-o rețea de comunicații electronice de către persoanele de la alin. (3) care nu se află sub jurisdicția legislației naționale.”

Cenzurarea presei e ascunsă în chip șmecherește sub un limbaj tehnic. Se suspendă și se interzic publicații on line? Nici vorbă. ANCOM trimite furnizorilor de servicii de găzduire și furnizorilor de conținut decizii de întrerupere a transmisiilor sau să blocheze accesul la respectivul conținut.

Dacă ar trăi Nicolae Ceaușescu ar fi invidios pe Klaus Iohannis. Președintele României democratice l-a bătut pe Nicolae Ceaușescu în materie de limitare pe șest a unei libertăți.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

66 comentarii pentru articolul „Cum e limitată pe șest libertatea presei prin Decretul Stării de urgență”

  • Azi dupa amiaza am avut un vis. Cred ca de la vremea ploioasa m-a luat somnul, lucru neobisnuit pentru mine. Si am visat ca nu exista nici un covid, ca testele sunt o smecherie si ca de fapt simptomele, starile si bolile de care se moare sunt date de un fel de raze laser, sau emisii electromagnetice ale unor arme instalate pe niste mici sateliti sau drone. Am vazut in vis aceste mici aparate ca niste roiuri de viespi care ieseau din pamant si se ridicau pana cand cerul devenea intunecat ca noaptea cu luna. Lucrurile astea nu veneau spre mine ca fiind spuse de catre cineva, sau ca le citisem undeva, ori ca le vazusem undeva, sau ca le gandisem eu, ci le stiam ca pe ceva cert in mintea mea. Nu simteam nici o emotie, ci contemplam ceva ce stiam cu certitudine. Parca eram obisnuit cu asa ceva. La un moment dat pe cer am vazut un chip care radea si se metamorfoza, schimonosindu-se, si ba era barbat, ba era femeie, dar semanau ca gemenii. M-a trezit acel hohot de ras care nu prea avea nimic omenesc, ci parea o schimonoseala grotesca. Uitandu-ma la ceas mi-am dat seama ca atipisem doar un sfert de ora.

  • BTW, văz că azi dimineată ai postat că vă mint si pe voi canalele de media..Acum, după ce ti-ai luat o palmă peste bot, sunt cele mai de incredere surse, nu-i asa??? 😀
    Umilă si sinistră creatură esti!
    Bă, e posibil ca un medic să-si ia argumentele medicale DIN ZIARE???
    Multumim! 😀 Stim si noi să dăm search pe goagăl, bivole!!

    • Esti proasta ca noaptea, femeie! Ti-am dat 5 linkuri ale unor publicatii serioase din Franta, nu doar unul si tu o tii pe a ta în stilul tau caracteristic de „ţaţa Nikola” care nu are un pic de scoala, dar se crede desteapta foc si se cearta cu toata lumea ca la usa cortului!
      Treci în cortul tau si lasa scandalul, ţaţo!
      .
      Ti-ai cocotat replica mai sus, ca sa nu vada si altii linkurile pe care ti le-am dat, needucato?!
      Perfida pâna-n pânzelz albe!

      • Ba, dihanie…văd că ai luat foc, dar tot nu răspunzi cum de niste articole din presa Franceza, pe care azi dimineată o infierai ca fiind fake, sunt mai de incredere decat site-ul oficial, acceptat ca atare la nivel mondial, ¨Center for Systems Science and Engineering at Johns Hopkins University¨????

      • Tristule! Trust me! Esti absolut patetic! Tu, marele MEDIC specialist in clisme, Iti iei argumentele medicale DIN ZIARE…Aaaa, pardon,¨Serioase¨ 😀 😀 😀

        • Aha, iar te-ai agatat de un rahat ca sa va mentineti amandoi pe linia de plutire… 🙂
          Ba, bivolare! Pe link-ul pe care ti l-am dat eu sunt cifre concrete. Ai cifre concrete in articolele tale care sa contrazica acest site???
          Sau, ca prostul prostilor, pui botul la manipularea care v-a dat ieri inca doua (DOUA) luni de arest la domicilu???
          Si sa nu ma intelegi gresit, nu comentez ca e nashpa sau nu coronavirusul, te comentez pe tine ca esti prost de bubui si incerci sa avansezi dinspre kkt spre bici!

  • Adio libertate. Vom mai avea multe luni de stare de urgenta sau alerta. Cum se poate explica restrictia si frica, masurile abuzive, in situatia cand avem 7000 internati cu coronavirus (f. multi asimptomatici) la o capacitate de peste 120000 paturi in spitale si 250 internati in ATI cand avem o capacitate de 2000 locuri locuri. Pentru interes politic, se distruge sanatatea cetatenilor si economia. Chinezii au serbat 1 mai in excursii, aglomerari. Rad de prostii din Romania. Epidemia nu dureaza mai mult de 70 de zile. In luna mai, in Romania doar Cora mai exista, virusul „pa”. De acum se va merge pe strada pentru recoltare probe, care toate vor fi pozitive. Au nevoie de explozie de probe pozitive, pentru justificarea starii.se vor cauta si mortii din cimitir pentru raportare.

    • Va fi o „falsa relaxare” ca in Franta sau Spania si se vor filma niste oameni alergand pe strazi.. in rest, va fi o vrajeala totala.
      Ordinele de mentinere a fricii si intimidarii au fost date de sus si nu au legatura cu virusul. Miza e sclavizarea populatiei, care trebuie adusa la sapa de lemn, facuta sa adune firimituri de pe jos..facuta sa ceara singura vaccinul, aplicatia de localizare si cipul..

  • Infectati…ca tembel cum te stim, te-ai fi legat doar de asta.. 😀

  • Aveti aici tot.. ce vor sa faca acesti escroci – inlocuirea contractelor de munca clasice, cu unele „flexibile” fara numar de ore garantate, adica sclavie curata, ca muncitorii aia in depozite in Anglia care azi merg la munca dar maine nu sunt siguri daca ii mai cheama sau aduc bulgari in locul lor…

    https://moldova.europalibera.org/a/kurzarbeit-%C8%99i-zero-hour-lumea-contractelor-precare/30587546.html

  • Norod, ridica ochii de la nimicurile aruncate pe piata, care sunt din ce in ce mai mici, ca acesta de ordinul nanometrilor, numit covid! Elibereaza-te, scutura-te de tot si de toate! Priveste in zare cat mai sus! Idealul este important si el sa fie scop comun pentru toti. Strigati si impliniti „toti pentru unul si unul pentru toti”!

  • Ca sa fiti consecventi cu voi insiva ar trebui sa intoarceti iar armele. Dar cine are minte isi da seama ca nu e o solutie suficienta, dupa cum s-a dovedit. Toleranta. amanarea si caldiceala numita moleseala mioritica, sau ospitalitate si mai nou democratie au distrus tot sacrificiul si curajul intoarcerii armelor. Mioriticii au principii democratice ridicate la rang de prostie. Nimeni de pe glob nu mai are asa ceva. Si democtatia si toleranta au limite. Calea de mijloc ii lipseste acestui norod nerod. Asa ati ajuns sa isi „ia tara inapoi” tot felul de venetici. Fiindca i-ati lasat sa se inmulteasca, le-ati dat drepturi, adica nas, cu nemiluita, si nejustificate de nimic, nici de asa zisa democratie. Cand de fapt totul e foarte simplu, mai ales de la globalizare si deschiderea granitelor, de care trebuia sa profitati, dar nu in sensul in care ati facut-o. V-ati raspandit care incotro de parca sunteti pietre azvarlite din prastie, in loc sa sfintiti locul in care v-ati nascut, cu orice pret, si cine vrea alte drepturi decat cele romanesti sa plece unde va vedea cu ochii, ca nu-i tine nimeni legati de aceasta glie care nu e a lor, daca tot sunt nemultumiti. Dar voi nerozilor ati preferat sa plecati sclavi in surghiun lasandu-va neamurile si neamul si vetrele stramosesti. Acu dati din colt in colt bezmetici. Nu e nevoie sa va „desteapta-te romane”, caci si in somn trebuia sa stiti ca sunteti romani, sa simtiti romaneste, sa luptati si sa munciti romaneste pentru glia romaneasca. Si va deschid ochii si asupra celei de-a doua pacaleli, inafara de cea din 1918. „Desteapta-te!” nu se refera la trezirea din somn, indiferent care ar fi el, ci se refera la un indemn de a fi destepti adica sclipitori la minte, intelepti si invatati si cu dragoste de natie si glie stramoseasca. Dar tu norodule nerod nu te-ai invatat minte inca, asa ca la ce iti foloseste intelesul adevarat al cuvintelor din imnul, el insusi compus si ales sa va pacaleasca la fel ca si sacrificiul de la 1918? Stiti cum se intorc armele? Nemailasandu-va pacaliti. Adica Marea Unire de la 1918 sa fie in folosul natiei romane si nu a veneticilor cocotati in deal si in piata victorioasa; iar imnul sa va fie indemn la invatatura de minte din carti, si din istorie, si din viata traita de inaintasii vostri si de voi, intelepciune si gandire dreapta si adevarata si nealterata de huzur, bani, tradari, si promisiuni desarte, si increderi risipite aiurea. Si nu ingaduiti la timp nimanui sa va impuna prin fraude conducatorii, nici pe cei de mai sus, si nici pe cei de la locul de munca. Si mai ales munciti in glia voastra si pentru neamul vostru si fiti cumpatati! Romani, nu intoarceti armele, tineti-le atintite vesnic catre dusmanii care va pacalesc! Sa se cutremure pamantul si sa se spintece catapeteasma templului de frica voastra, romani!

  • Apar informații noi din partea presei.
    Aflăm despre Eduard-Andi Manciu consilier a lui Orban și șef al Grupului de Comunicare Strategică, că soția lui lucrează in administrația prezidențială ca și consilier a lui Iohannis.
    In 2017 Narcisa Manciu a fost numită membru la CNA ca reprezentant al preşedintelui Iohannis.
    Deci toată familia de liberali Manciu e angrenată în lupta fake news-urilor.
    Oare cu cât îi plătim ca să pună botniță la presă?

  • Mai exista doua metode. Una ar fi sa iesiti toti din case cu mic, cu mare si sa va razvratiti. Au o groaza teribila de razvratire si chiar zilele acestea au dovedit-o, cand v-au pacalit cu relaxarea si relansarea economiei, cand au vazut ca se aduna mase in strada in mai multe tari, apoi au carmit-o si au comandat sondaje la tv-uri, numai sa justifice prelungirea starii de nestare. Franta, mai impertinenta, e un exemplu pe care il vor urma. Dar aceasta conduce la doua probleme. Una ca nu sunteti in stare de acte de eroism toti si uniti si hotarati. Si a doua ca au deja destula putere si mijloace si institutii miluite cu slujbasi miluiti ca sa nu tina cont de frati, surori, mama si tata si sa va reprime brutal. Asta fiindca tot voi norodul i-ati lasat sa prinda caimac. Si nu ma includ intentionat in acest norod nerod fiindca eu stiu de ce, si am si dovezi. Si ar mai fi o alta metoda care sigur v-ar fi mai usor sa v-o insusiti si s-o aplicati fiindca este in acord cu firea neroada dovedita pana acum. Sa taceti malc si sa-i lasati pe granguri sa doarma linistiti, caci asta isi doresc cel mai mult, si sa nu le dati nici idei si nici sa-i surescitati. Putini dintre ei vor visa ca tacerea asta e suspecta si li se va face frica, in asa fel incat sa se mobilizeze si sa supraliciteze. Exista o mica sansa si unica. Fiti consecventi cu voi insiva. Faceti doar ce puteti fiecare in dreptul vostru, dar nu va abateti niciodata de la telul comun si atunci incet dar sigur veti invinge si tara voastra va fi asa cum vad ca v-o doriti. Dar fiti de neabatut de la un tel comun pe care eu nu-l vad inca sa-l aveti, fiti uniti si nu tradati. Si mai lasati dracului plecatul si nadejdia in strainatate. Claditi cate o pietricica peste pietricica aici in tara si invatati asta si pe copii si nepotii vostri! Dar veti fi in stare?

  • Mai oameni buni! Credeti ca daca s-ar face autopsii sau testari in masa, situatia ar fi altfel? Autopsiile se fac tot de catre cei miluiti cu ordine de sus si secrete. Testarile cine le poate verifica? Se dau rezultate din pix asa cum sunt invatati laborantii de pe cand inca nu era covid si cred ca d-voastra toti ati trecut prin intamplari din acestea. Dar acum cand toti sunt aliniati la miluiala de sus si secreta inclusiv laborantii, nu e nici o problema pentru granguri, sa iasa ce vor ei. O metoda ar fi daca testele s-ar putea gasi la liber de cumparat in farmacii, dar si atunci rezultatele nu ajung toate in statistici. In plus exista iar nesinguranta si neincrederea care nu pot fi eliminate, fiindca e ca atunci cand tragi un bilet dintr-o urna cu o multime de bilete in care mesajul scris este acelasi in toate, dar nu ai cum sa stii asta. Ganditi mai bine ca grangurii nationali si mondiali pot duce covidul si testarea la alt nivel. Si se vor folosi de voi si pretentiile voastre. Si eu prevad asta. Vor face teste si cei pozitivi vor fi paria societatii si vor fi eutanasiati sau inchisi pe veci si asupra lor se va asmuti restul norodului manipulat sa muste in disperare. Asa ca mai usor cu sfaturile catre autoritati fiindca monstrii acestia o invart tot in avantajul lor folosindu-va de voi, asa cum se folosesc de presa miluita care face „sondaje” printre telespectatori cu privire la relaxare sau prelungirea „starii de nestare” si bineinteles ca procentele spun ca norodul vrea prelungirea arestului si ingradirea drepturilor. Ganditi cu capul vostru!

    • Exista un numar de morti „pastrati in rezerva” care vor fi aruncati pe piata, exact cand vor trebui prelungite masurile dure dar necesare.

      • Evident sunt mai multi infectati in realitate,sute de mii pe real,ca la noi nu se testeaza,si evident se vor scoate si mortii care sunt tinuti la „pastrare” cum zice si Cristian,aici sunt de acord cu el.

  • In loc sa va luptati in tara, domnilor de la „Justitiarul” procedati ca diasporenii nostri mercenari si scalvi pe plantatiile de sparanghel, capsuni….Si Diaconescu promisese ca isi deschide televiziunea in strainatate si vad ca nici acu nu se mai aude despre el, in schimb celelalte tv-uri miluite au preluat metodele si impartirea ecranelor in inspe, de te intrebi ce nevoie avem de imagine, cand ne era sufiecient sonorul, deci doar radioul. Contribuiam asa la protectia mediului si nu mai incindeam ionosfera cu radiatii electromagnetice nocive Pamantului si vietuitoarelor de pe suprafata lui. Luptati in tara domnilor! Asa se poate alege graul de neghina si nu mai abandonati norodul care va sustine!

  • Eu stiam de pe cand lumea era mai normala ca acum ca orice actiune deschisa in justitie determina automat revenirea la starea de dinainte de faptul reclamat, pana la solutionarea cauzei. In consecinta, in momentul in care ANCOM este notificata de actiunea in justitie cu privire la inchiderea „Justitiarul”-ui, automat aceasta institutie este obligata sa redeschida site-ul. Si ei stiu asta, de aceea au deschis site-ul pentru cateva ore si au inventat alt motiv pentru o noua inchidere. Justitiarilor, jucati-va cu ei asa, pana ii va lua dracu! Probabil ca au profitat de faptul ca doar i-ati instiintat de intentie si nu ati depus actiunea in instanta si asa le-ati dat prilejul sa va agate cu mai multe actiuni si sa va frece, in loc sa-i frecati voi pe ei. D-le Lupu ati laudat avocatii la care ati apelat. Pai eu zic sa faca in asa fel domnii avocati ca sa merite laudele si increderea d-voastra si ale norodului!

  • Bazdaganie, ia zi mai paduche de la care trebuie sa luam lumina ¨pentru ca esti MEDIC¨, cum e cu afirmatia ta de acu doua zile ca ¨In Germania, dupa doua saptamani de dezizolare, au inceput sa creasca numarul de imbolnaviri¨. Uite cum arata graficele si pt ca ca esti mai prostalau: dai click pe Germany si pe urma jos in dreapta, pe Daily Cases…
    https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html?fbclid=IwAR1Uf48QvOdId2BJhp7l4VuYKyeTbMfgjf6tBs-zT62CnZD2o8yK5-jxYFs#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6
    Si sa nu vii cu penibilitati din alea, ca ¨uite, a mai crescut aici un pic¨, pt ca asa e o scadere organica, in forma mai sinusoidala, DECAT ca amplitudinea maxima pe fiecare curba, e mai mica decat precedenta..

  • Si mai exista o asemanare. Ambii sunt „pupatori incuratori”. In primul rand pupa pamantul fiindca ii hraneste si ii ajuta sa-si ingroape lesurile sau pe incomozii casapiti. In al doilea rand isi pupa dosurile reciproc. Si in al treilea rand sfideaza cerul aratandu-i gaurile manjite, puturoase si nespalte. Dar iata ca am cautat deosebiri si am gasit numai asemanari!

  • Noi cititorii ce să mai zicem Maestre? Că suntem total dezinformați și dezorientați. Mituirea ziariștilor a început cu Vântu care a scos pe mulți ziariști din sărăcie. Dar măcar pe vremea aia încă mai exista și presă liberă.
    Acest individ Manciu care se ocupă cu propaganda, PNL bănuiesc că e expert în fake news-uri de aia a fost instalat șef la Grupului de comunicare strategică. Adik știe cum se fabrică un fake news, s-a văzut in campaniile denigratoare împotriva lui Dragnea și PSD.
    Oare cât ne costă pe noi toată liota de consilieri ai lui Orban? că sunt cam mulți, eu am numărat 21.

  • Va dau un pont, domnule Cristoiu. Investigati de ce Guvernul nu testeaza decesele din caminele de batrani sau de acasa. Toate decesele declarate in Romania sunt doar din randul celor internati in spitale! Franta si Marea Britanie au procedat la fel initial. Dupa ce au introdus si testarea deceselor din caminele de batrani sau de la domiciliu, numarul raportat a crescut exponential (https://www.bbc.com/news/uk-52478085). In momentul de fata, fara raportarea deceselor covid din afara spitalelor, Romania este lider regional la decese – e depasit doar de Rusia, care are insa o populatie de 7,5 ori mai mare ca a Romaniei. Uitati cu comunica decesele Grupul de Comunicare Strategica „Totodată, până acum, 755 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea și Călărași, au decedat.” deci DOAR PERSOANELE INTERNATE!. In acest timp, apar tot felul de stiri micute ca un betiv a fost inclus in decesele covid, la fel si victimele unui accident. Apoi o declaratie a ministrului Santatii ca ar da ordin sa includa toate decesele la Covid. Este o manipulare prin care se induce ideea ca din cauza unor imbecili s-au inclus mai multe decese covid. Adica decesele reale ar fi mai putine decat in realitate. Deci stam bine cu criza de coronavirus. Deci Guvernul e foarte eficient in gestionarea crizei. Mai bine lasa impresia ca sunt idioti si mai includ aberant anumite decese in raportari, desi nu au legatura cu Covid, decat sa se vada realitatea ca in Romania sunt multi care mor de Covid, decat sa se ajunga sa se declare ca Romania este focar pentru Europa de Est. Merita investigat ce se intampla cu persoanele decedate acasa sau in camine de batrani! Mai ales dupa ce Rafila a recunoscut ca numarul infectiilor ar fi de 10 ori mai mare decat cel confirmat prin teste – in mod logic, si decesele ar trebui sa fie de 10 ori mai mari. A se vedea si ce spune directorul general al OMS despre cresterea crizei coronavirus in Euroapa de Est subliniind ca aici nu se cunoaste numarul real al deceselor pentru ca se testeaza putin. https://www.who.int/dg/speeches/detail/who-director-general-s-opening-remarks-at-the-media-briefing-on-covid-19–27-april-2020

    • Iti dau si eu un pont. Nimeni nu stie cati infectati sunt. Nimeni nu stie numarul de decese cauzate, atentie, nu cu, ci de covid. Daca sunt 5 milioane infectati si asimptomatici in Romania si doar 100 de decese reale date de covid? Nu-i asa ca am stat ca prostii in case doar ca niste smecheri de la OMS si-au si au facut agenda cuiva, iar ai nostri au fost fericiti ca au fost sefi absoluti pentru o perioada? Poti sa ma contrazici cu date certe? De ce i-as crede pe aia cand nu au date clare? Pe testate, nu pe ipoteze. Ca si ipoteza mea poate fi corecta. De ce ar fi a lor mai credibila?

      • La cati decedati „de covid” s-a facut o autopsie corecta? Stie cineva? Sau au fost mutati toti „pe Academiei”?

        • Nu se face autopsie la decedatii de Covid. E ordin de ministru. Se completeaza certificatul de deces direct cu Covid si se baga in sac dublu.

          • Minunat! Adica ordin de la OMS & prietenii!

          • Mei conspirationistilor,
            autopsia este de doua feluri: medico-legala si clinica. O lasam de-o parte pe prima, ca nu este cazul si vorbim despre a doua.
            Autopsia clinica este un examen facultativ care se realizeaza cel mai des la cererea familiei sau a unui medic. Cam câti autopsieri si câti medici specialisti în anatomie patologica credeti voi ca ar trebui sa exista pentru a efectua autopsia tuturor decedatilor de Covid-19?
            Tot o dati cu autopsia, când bolnavilor de coronavirus tratati sau decedati în spitale, li se fac teste si sunt supusi si altori proceduri de diagnosticare. Doar asa li se poate prescrie un tratament, iar daca sunt în stare grava si decedeaza, sa fiti convinsi ca diagnosticul lor a fost pus cu precizie înainte de a muri.

          • Bai geo, oi fi matale medic da’ nici noi nu ne-am nascut ieri. Las-o jos ca macane. Autopsia se face obligatoriu la deces in spital. Asta e procedura standart. Vinde la alta taraba ca aici n-ai musterii!

          • geo
            Stii de ce e obligatorie autopsia in caz de deces in spital? Ca sa existe un feed-back. Ca sa stie aia care a fost cauza reala, ca sa poata sa-si imbunatateasca procedurile, ca sa afle daca au nosocomiale in spital, ca sa stie daca diversele manevre au fost corecte si poate ar trebui imbunatatite, etc. Ca fara feed-back e ca si cum nu ai avea terminatii nervoase la degete si ai apuca tigaia direct de fund cand e pe foc si pe urma te miri ca te-ai ars. Panimaiesi?

          • geo
            Poate acum n-o mai fi obligatorie dar nici n-ar fi de mirare la ce „somitati” conduc medicina. Doar cand ii vezi si pe ai nostri si pe aia de la OMS te ia plansul! Am inteles ca liberalii s-au gandit ca pe langa chelneri care conduc spitale sa bage si bucatari la chirurgie, ca aia stiu sa taie carnea!

          • Da , dar cum am pus eu un link mai alaltăieri , în Ordinul de ministru zice că-s decedați de covid nu numa ăia testați ca infectați , ci și ăia la care EXISTĂ SUSPICIUNE DE INFECTARE , Doamne , nu mă lăsa , adică orice doftor suspicios , Ghio gen , declară că a văzut covrigul la unu că așa i-a apărut în bobi !

          • cib,
            În Franta autopsia clinica este facultativa 100%. Nu vad de ce ar fi obligatorie în România, dar si daca este, ramâne valabil ceea ce am scris: nu exista un numar sufiecient de autopsieri si de medici specialisti în anatomie patologica pentru a autopsia toti decedatii de Covid-19. Si cum celor afectati grav li s-a facut si scannerul pentru diagnosticare, hai sa n-o mai lungim, se stie clar de ce au murit.

          • Dihanie, vezi ca ¨facultativ¨, adica ¨la alegere¨, adica ¨neobligatoriu¨,nu are cum sa se pupe cu ¨100%¨…Intraba si tu un prieten cu 12 clase daca te depaseste. 🙂

          • Nikola, scaiule, iar dai cu bâta-n balta!
            Era vorba ca este adevarat 100% ca în Franta, autopsia clinica este facultativa, ca stiu eu 100% ca este asa. Scandalagioaico, ma mai calaresti mult?

          • Bivole, sa-ti fac o schita: afirmatia ¨autopsia este facultativa 100%¨, nu este acelasi lucru cu ¨sunt convins 100% ca e facultativa¨. Ba, stiam ca esti prostalau, de-aia te-am indrumat spre cineva cu mai multa scoala..hai, nu 12 clase, macar 10… 😀

      • pai nu mai bine se numara mortii, de orice fel ?:)),
        si se compara cu istoricul…aceleiasi perioade pe care a acoperit-o numararea?

        daca numarul mortilor va fi altfel decit unul care poate fi asimilat cu decese naturale, civilizatia dispare brusc din peisaj.
        prin urmare, adica pentru ca sta scris ca civilizatia asta nu va disparea din peisaj:))), numarul decedatilor, total, pe perioada unui ciclu al anotimpurilor, adica un an, se va plasa in tendintele anilor anteriori, nu prea sint dubii:))

        orice deductie logica porneste de la faptul ca civilizatia tre sa se miste leit naturii. alta optiune…chiar n-are:))
        prin urmare foarte multe chestii despre civilizatie se stiu din start, pentru ca ele tre sa fie…leite naturii:)), deci privim natura si…vedem civilizatia:))
        cum ar veni…toate calculele care se fac devin efect, ele, calculele, neputind sa iasa din chestia asta tare de tot, care spune ca civilizatia se misca, acum si de-acum, leit naturii:)

      • Ba pardon , nimeni nu știe nimic dar , paradoxal , mortalitatea de ORICE FEL a scăzut în astea 2 luni .În TOATĂ lumea . Normal , dacă toată lumea stă în căși , nu se mai infectează cu nimic , nu se mai stresează și nu face infract și ACV , deci nu tre să meargă la genicolog ( bă , să nu mă corectați !!!), nu mai sînt accidente pe șosele , de muncă ,etc … În Italia se pare , deși statistica nu e concludentă încă , nu se moare cu program și cifre fixe , mortalitatea generală ar fi scăzut cu vre 15 % , adică vreo 43 000 pe lună , în ultimele 2 luni , de unde aveau o medie de 50 000 pe lună în ultimii 10 ani

      • Ghio , poate nu se face autopsie la cabinetul tău de felcer de la Crăiești . În orice spital din țara asta , mortul nu pleacă acasă , trece OBLIGATORIU pe la anatomie patologică ,secția clinică medico -legală , morgă sau ce-o fi acolo, unde este autopsiat . Că poate a murit otrăvit de cineva în spital , poate e crimă , poate a căzut pe scări și el era internat cu erizipel .
        Dacă omul moare acasă , atunci da , autopsia poate rămîne la latitudinea familiei sau a unui medic .
        M-am lămurit cu doftoreala ta ,Ghiorlanco , ești tu medic cum sînt eu papa Pius Quatordicissimo , că Tredicissimo a fost Jude Law în Tînărul Papă .

      • Da ma gandesc la ce spune cib,si cred ca poate ca are dreptate,eu sunt convins ca sunt cel putin cateva sute de mii de infectati pe real in Romania,si cateva zeci de milioane in lume,vad ca si la ritmul in care apar cazurile in SUA,cu o viteza mult mai mare decat in Europa,ma face sa ma intreb,o fi China primu focar,sau carcalacu a aparut in SUA anul trecut ??? Prea multe cazuri apar in SUA de la zi la zi,si daca,numarul de cazuri reale de infectari este mult mai mare,ma gandesc,ca daca in SUA sunt declarati 1,1 milioane de infectati,daca in realitate in SUA sunt de fapt 20-30 de milioane de infectati asimptomatici nedeclarati??? Imi pun intrebari,si vad multe „fente” nu raspunsuri.Imi pun intrebarea,daca Coronavirus asta a aparut prin 2019,sau chiar in 2018,si nu i s a facut „publicitate”decat in decembrie ianuarie 2019-2020.Daca a existat coronavirus anul trecut,sau chiar acu 2 ani,iar mortii aferenti epidemiei au fost dati ca si morti de gripa sau de pneumonie,si numai de anu asta i s a facut „publicitate” ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ ❓ Ma intreb si eu.

        • Bravos! Vezi cand te fortezi un pic? Iote ca apar si intrebari. Si poate si raspunsuri. Parca se mai ridica ceata, n-asa?

    • Se vor testa si la noi dar din iunie, pentru a putea motiva inca 2 luni de stat in casa, pana in septembrie….
      Franta a deschis partia…prelungind puscaria urbana cu 2 luni.. Urmeaza cine credeti? Ati ghicit !

      • Cristian, ai înteles gresit! În Franta s-a prelungit cu 2 luni Starea de Urgenta Sanitara, dar dezizolarea va începe în 11 mai. Va fi o dezizolare progresiva, organizata pe trei feluri de teritorii, în functie de felul cum va circula virusul peste o saptamâna.

    • Alexandru, pertinenta analiza.

  • Ca asemanarile le-am vazut. Ambii se tin cu mana de inima si folosesc simbolul fazelor lunii. Sper ca ati remarcat simbolul de pe izoletele intens portocalii. Deci iata si culoarea mortii e aceeasi. A ne aminti de costumele portocalii date celor care sunt executati de grupari cu nume schimbator, dar din ce in ce mai apropiat de realitate (SS). Si de ce mana pe inima? Fiindca sunt grozavi de iubitori? NU. Fiindca inima este o pentagrama cu varful in jos. De ce au ales sa se dea in petic tocmai acum? Fiindca Venus/Luceafarul are o miscare sub forma de pentagrama, si fiindca ea de cateva luni este vizibila pe cer ziua si la inceputul noptii. Eu o numesc „ochiul rau” si o injur si blestem in fiecare seara pana apune. Nu va ganditi ca este zeita iubirii, sau „micul benefic” cum spun astrologii. Nu. Este un vanator fara mila si mereu insetat si flamand, o prostituata. Este spiritul cazut. Sa va spun cand covidul va amorti? Uitati-va pe cer!

    • Costumul detinutilor din penitenciarele din SUA este portocaliu,iar inima intradevar nu reprezinta de mult iubirea,inima reprezinta sexul pe bani,uitati va la toate povestile de „dragoste”,femeia se liciteaza pe bani,iar iubirea o castiga ala care da mai multi bani,de fapt in ziua de azi un barbat nu mai cucereste dragostea unei femei,in ziua de azi un barbat cumpara dragostea unei femei,si da o caruta de bani pentru treaba asta. 👿 👿 👿 Iubirea este o marfa ca oricare alta,totul se vinde ,totul se cumpara,totul este de vanzare. 👿 👿 👿

  • Daca Franta a ajuns la concluzia ca „experimentul trebuie sa continue”, nu vad care ar fi problema in Romania.
    Pana la urma, experimentul trebuie sa indice ca ne putem lipsi cu totul de 50% din economie (ex: HORECA, servicii de infrumusetare, etc) si cu 40% din omenirea actuala, angrenata intr-o forma sau alta in „joburi neesentiale”.. Prabusirea economica, ca si numarul de morti de COVID au sens doar daca esti dispus sa le calculezi. Daca nu le calculezi, nu exista !

    Nici presa nu e un serviciu esential – nu tine de foame.. la ce ne foloseste? Se poate inchide. Bisericile la fel, salile de spectacole la fel, stadioanele nu mai vorbesc, etc.. Ati vazut pe cineva murind de foame ca nu mai poate merge in astfel de locuri?

    Vacanta placuta !

    • Ti-am raspuns si la alta postare: Franta va începe dezizolarea progresiva, în functie de circulatia coronavirusului în diferite teritorii, în 11 mai.

  • Just one thing: sa ne fereasca D-zeu ca Bill Gates & friends sa conduca planeta! Din pacate se pare ca deja o fac!

    • Nu vor conduce astia,astia sunt doar scosi la inaintare de fapt,in spatele lor sunt altii pe care noi astia nu o sa i vedem niciodata,asta cred eu,astia ne sunt serviti ca si tartori,dar pe adevaratii tartori nu i vom cunoaste cu adevarat niciodata.Trump,Soros,Gates,Pompeo,Hillary, toti astia sunt unii pe care noi i vedem,in spatele lor sunt altii mult mai tari de care nu vom auzi niciodata,si care,de fapt conduc jocul in realitate.Asta cred eu.Toti potentatii lumii,ca s oameni politici,afaceristi,bancheri,oligarhi financiari,si alte tipuri de potentati,toti au lucruri de ascuns,si structurile care stiu ce ascund astia,i au la mana pe astia si i pot manevra pentru interesul acestor structuri.Adevaratii jupani care detin puterea reala nu sunt stiuti de nimeni si nimeni nu stie ce fac astia cu adevarat.

      • Daca e adevarata teza ca ast virus a fost facut in laborator,cel mai probabil o fi fost o lucratura americano-chineza,daca e un virus artificial Coronavirus asta,clar ca astia au lucrat impreuna cum zice Cristian,adica astia au fost mana in mana,desi acum se porcaiesc reciproc.

        • Singura diferenta e ,ca eu nu cred ca Trump e victima a unui complot aici,eu cred ca face si el parte din scenariu,adica are si el un rol de jucat in povestea asta sulfuroasa,si il joaca cu obedienta.Adica face ce i se spune,intocmai si la timp,nu cred in scenariul Trump eroul contra globalistilor,ci Trump obedientul,sluga acelorasi stapani care au turnat filmul horror „pandemia”,stapani care i conduc si pe globalisti si poate ,si pe Chinezi,Trump isi joaca rolul trasat,la fel cum globalistii,si Chinejii si l au jucat pe al lor,in mana acelorasi stapini.(Asta cred eu). 💡

  • Si mai am o nelamurire. Ce deosebire este intre Baphomet si Mahomed? De metraj oare? Sau doar/si una rebusista?

  • Sa-mi spuna cineva daca observa vreo deosebire intre China si Romania, Franta si cate or mai fi, in domeniul asta al cenzurii si al pedepsirii oamenilor de stiinta adevarati care vor binele umanitatii. Si medicul chinez a fost pedepsit, apoi apreciat post mortem. Caci actualii granguri din fruntea statelor, ca si cei de pana acum, de peste tot din lume apreciaza si le plac mortii. Nu-i vedeti pe toti ca au capul de mort si oasele in X pe fruntea neagra, sortulet si manusi albe? Cenzura aceasta ascunde altceva cu mult mai grav. Vor fi blocati oricare specialisti sau institute de cercetare care descopera un tratament sau un vaccin pana nu vor sortuletele nationale si mondiale sa se intample asta. Ii anunt de pe acum ca poporul obidit are deja antidotul la covid si il foloseste cu succes. Sik!

  • Si uite asa au aparut moderatorii tv lingusitori care se muleaza dupa zicerile puterii trecatoare. Pe astia nu-i sanctioneaza decat telespectatorii cu telecomanda.
    Cand vezi celebrele stiri de moment „breaking news” te ia rasu-plansu dat fiind continutul modest si de cele mai multe ori lipsit de un interes real sau chiar de continut.Ca exemplu dau formularea uzuala „dl/dna ministru ne spune tot” despre… (marirea pensiilor/ridicarea restrictiilor/actiunea sparanghelul, etc.), iar in fapt aflam doar generalitati necuantificate. Mai rau e ca se opreste o comunicare cu un invitat exact in mijlocul frazei si se bat campii cu gratie cu alte chestiuni. Daca asi fi in postura unui invitat si daca asi fi oprita similar, asi intrerupe conexiunea si nu asi mai participa la un astfel de emisiune model ghiveci.
    Sa nu imi spuna mie un grup obscur, necunoscut publicului larg, ce e adevar si ce e minciuna. Ce e dovedit in justitie sau matematica si stiinte exacte conexe nu poate fi fals. Interesant e cum stabileste grupul ce are valoare de adevar in descoperiri recente in domeniul medical dat fiind ca si practicienii in domeniu nu prea au ajuns la consens sau in alertele meteo sau DSU care nu se adeveresc.

  • Felicitari

  • Nu doar ca pot cere firmelor de webhosting din Romania sa suspende orice site pe care acestea il gazduiesc, ci au mers un pas mai departe. Conform punctului 5 pot cere in bloc furnizorilor de internet din Romania sa blocheze accesul utilizatorului roman la orice site din lume…si totul e la latitudinea unui grup obscur de politruci. Welcome to North Korea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *