Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Da, am fost un prost, dar acum recunosc! Clipa adevărului

Un text de Dinu Popescu
M-au învățat să ascult doar de sursele oficiale. Să mă informez doar de pe canalele pe care le urmărește toată lumea bună, cizelată. Mi-au spus că acolo e jurnalismul onest, profesionist, făcut în interesul publicului. Așa am făcut!
M-am uitat la Digi24, profesioniști în știri, vorba lor. La Antena 3 CNN. Am citit doar Politico și Washington Post, hai un G4Media și Ziare.com din când în când, și m-am ferit ca de dracu’ de „propaganda putinistă” a idioților utili ai Moscovei. Am preferat să blochez tot, până am rămas în listă doar cu CTP, Lucian Mândruță, Oana Dimofte, Gabriel Diaconu și Andrei Caramitru, polimați toți, experți virusologi, imunologi, experți în pandemii, în politologie, geostrategie, cli(s)matologie, politici europene, istorie, psihologie…
Mai întâi, de la sursele astea oficiale, de la jurnaliștii ăștia reputați, am aflat că dacă stăm toți două săptămâni în case oprim pandemia. Am stat două luni. După, am aflat că, deși n-am oprit-o, dacă purtăm mască și când ne plimbăm singuri prin parc, dacă mâncăm pe rând la mesele de sărbători și nu ne scoatem masca decât pentru a îngurgita, dacă închidem afacerile și nevaccinații în case după ora 21:00, dacă băgăm asimptomaticii în izolete, sigur o rezolvăm noi.
După, ne-au spus că e nevoie de DISCRIMINARE, certificate, înțepare obligatorie, restricții abuzive, totul în numele sănătății publice. „E nevoie de LEGEA CERTIFICATULUI VERDE, altfel vom muri pe capete!”, urlau ei. Mă rog, astea nu doar că n-au rezolvat pandemia, ci au facilitat jaful, dictatura, teroarea mediatică, polarizarea, neîncrederea în sistem, ba chiar au produs orori, decese. În fine.
Ne-au zis că e SIGUR ȘI EFICIENT, că suntem niște „șoșocari” dacă avem vreo îndoială, dacă nu suntem complianți în fața „eroilor în halate”. Apoi, toate studiile au dovedit contrariul: că serurile promovate de ei n-au scăzut nici riscul de a contracta infecția, nici pe cel de a face forme grave, ba chiar unii dintre ei, înțepați cu 3 doze, s-au îmbolnăvit mai rău decât atunci când nu exista ser magic. N-am zis nimic. Doar am strâmbat din nas când am aflat că, după ce Putin a oprit pandemia, am rămas cu zeci de milioane de doze pe stoc, doze pe care ei nu se mai înghesuie azi să le facă, deci plătim și pentru distrugerea lor.
Apoi a venit războiul și, ca la un semn, pandemia s-a sfârșit. Mi-au spus că Putin e un dictator izolat, că e grav bolnav, pe moarte, stă ascuns în buncăr, înspăimântat de forța occidentului care zdrobește Rusia, care pune definitiv ursul din est cu botul pe labe. Mi-au spus că trebuie să stăm o iarnă-două în frig, să facem economie, să strângem cureaua, să renunțăm la confort, la energie și alimente ieftine, să plătim mult pe combustibil, dar că astfel sigur îl vom distruge pe satrap.
Apoi m-au informat că Zelensky e eroul planetei, că contraofensiva ucraineană merge ca unsă cu ajutorul rachetelor și tancurilor americane, alea pe care trebuie să le cumpărăm și noi ca să ne apărăm de invadatori, doar uite ce eficiente sunt pe front! Mi-au spus că nici vorbă de corupție la Kiev, de dragări pe Bâstroe, de grâne contaminate în Europa, de minorități persecutate în Ucraina, propagandă putinistă, domnule, bleah, știți deja! Mi-au spus că trebuie să pompăm bani mulți ca să ajutăm Ucraina să își apere SUVERANITATEA.
M-au informat să am totuși grijă cu termenul ăsta, că suveranitatea Ucrainei e bună, merită apărată, dar a României în niciun caz, având grijă să mă învețe să-i numesc „antioccidentali” și „PUTINIȘTI” pe cei care îndrăznesc să vorbească despre patriotism și suveranitatea României, având grijă să mă atenționeze că suveraniștii sunt un pericol, că trebuie să mă zbat să apăr democrația de ei, de acest cancer numit „suvernism”.
Mi-au spus că trebuie să mă tem! Să mă pregătesc pentru războaie, să tac, să înghit, să nu contest, să nu mă opun, să accept că asta e „lumea bazată pe reguli”, asta e măreața democrație liberală, minunata orânduire capitalistă, iar dacă am vreo întrebare, vreo îndoială în locul certitudinilor pe care mi le oferă ei, n-am decât să mă car la Moscova, ori la Beijing sau Phenian, să văd eu cum e treaba pe acolo, căci în capitalismul occidental nu e loc de dușmani de clasă, de pidosnici, de „conspiraționiști” și „socialiști” sau „pacifiști”.
Au continuat la fel zi de zi! Mi-au urlat tare, la portavoce, să mă tem de PSD, de ciuma roșie, să cred în USR, în oamenii noi din politică, în Klaus Iohannis, neamțul care tace și face. El urma să ne scape de ciumați. Mi-au spus că dacă #rezist, mă oțărăsc la votanții PSD și îl dau jos pe coruptul de Dragnea, peste România vor curge râuri de lapte și miere. Apoi, cumva PSD a devenit frecventabil, căci noua amenințare au devenit cei etichetați de ei drept naționaliști, suveraniști, populiști. Parcă, pe lângă ei, ar merge încă barem 8 sau 12 ani cu PSD și PNL, mai ales dacă ăștia ar lăsa de la ei și i-ar băga și pe bieții USR-iști la guvernare, deși ei n-au fost în stare să-și gestioneze partidulețul de 10% fără țâfne, dar sigur știu cum să guverneze țara. Digi24 mi-a repetat într-una cât de rău, de toxic e PSD pentru democrație, apoi tot ei au luat milioane de euro de la PSD via subvenției pentru partide, deci tot din banii mei, și au început să-mi livreze propagandă pesedistă.
Zi de zi, lună de lună, constant, în ultimii ani, precum picătura chinezească, mi-au servit aceste marote cu pipeta. Da, să mă TEM, mereu să mă tem de cineva, DE SEMENII MEI, de cei care nu gândesc precum mine, adică exact ca ei, de cei care nu purtau mască, de părinții care nu voiau să-și înțepe copiii cu produse aflate în stadiul de experiment, de ciumați, de „putiniști”, de „antioccidentali”, de Rusia, de forța economică a Chinei, de orice nu e bun american sau nu vine ca decret dat de Bruxelles, de suveraniști și patrioți. Frică, Furoare, Teroare. Așa m-au dresat!
Mi-au spus să termin cu iluziile, cu copilăriile, cu aberația aia conform căreia chintesența democrației înseamnă să te lupți până la ultima picătură de sânge ca alții să aibă dreptul de a NU fi de acord cu tine, de a avea îndoieli și opinii, libertatea de expresie, de gândire, de a alege liber. „Să-i ia dracu’ pe ăștia”, mi-au spus ei. „Copile, democrația liberală înseamnă asta: ne luptăm până la ultima picătură de sânge să ETICHETĂM, CENZURĂM, ANULĂM (cancel culture), OSTRACIZĂM și IMOLĂM pe ORICINE nu e de acord cu NOI, pe oricine nu gândește fix noi. NOI suntem băieții buni, E CLAR!? Ai vreo îndoială? MARȘ în Siberia!”.
Și cu pandemia ne-am lămurit, și cu Klaun și USR la fel, cu toți oamenii lor noi (alde Cioloș), și cu războiul care a îngenuncheat Rusia definitiv, a îngenuncheat-o atât de rău încât are cea mai mare creștere economică din Europa, și-a mărit teritoriul cu 4 provincii (ce oricum își proclamaseră independența de Kiev încă din 2014), da, ne-am lămurit cu toate.
Colac peste pupăză, credeam totuși că Digi24 nu m-ar minți când e vorba de speranță! M-au făcut să sper, să SPER că toate cancerele alea o să-i vină de hac nemernicului de „Putler”, că izolarea și sancțiunile și mandatul de arestare îl vor zdrobi, că aerul sărac în oxigen din buncărul unde mi s-a spus că e ascuns ca șobolanul îl va sufoca, iar apoi evident că vom trăi cu toții în armonie într-o lume unipolară, prosperă și liberă. Iar acum ce văd!? Ce-mi văd ochii, Doamne!? Ce spui, Franz!?
Putin, lucid, sănătos tun, coerent, disuasiv, dă un interviu de două ore jumate și contestă (de parcă faptele nu o făceau deja cât se poate de sfidător) tot ce mi-au spus ei? Gata, asta chiar nu le-o mai pot ierta!
M-au mințit ca porcii! Politicienii, presa, influencerii mei preferați, Digi24, CNN, Radu Tudor, CTP, Mândruță, Prelipceanu, propagandiștii Americii, lumii despre care am crezut că e democratică, am fost învățat să am certitudinea că e onestă și liberă… dar și eu prost. Băi, prost, da’ cât de prost să fiu!? Prost eu că i-am crezut! Și nu o zi, o lună, un an, ci mult timp, în ciuda evidențelor, a faptului că de fiecare dată s-a dovedit în mod irefragabil că realitatea a fost fix pe dos de ce mi-au spus ei.
* Acest text arată ce s-ar putea petrece azi în mintea unui telespectator fidel al Digi24 ori unui cirac al lui Lucian Mândruță, suficient de naiv ca să-i fi crezut, dar îndeajuns de inteligent ca să constate că a fost înșelat în cel mai grosier mod. Din păcate, nu cred că vor fi mulți din ăștia.
Distorsiunea cognitivă activează mecanismele de apărare. Cu cât victimele propagandei și-au petrecut mai mult timp în stadiul de ignoranță desăvârșită, cu atât mai mult se vor agăța de ea, vor apela la orice alegații, orice nostimade, pentru a-și valida credințele ce le-au fost induse. Păcat, de ei, dar mai ales de noi, care trebuie să-i privim. Știți vorba: „Mortul nu e conștient că e mort, e greu doar pentru cei din jur. La fel e și când ești prost”.
PS: Un copil își întreabă părintele:
– Tati, dacă am ucide toți oamenii răi, am rămâne pe Pământ doar noi, oamenii buni?
– Nu, fiule, ar rămâne aici doar criminali.
Am rugămintea să lăsați un comentariu și să distribuiți masiv acest text. Poate ajunge și în bulele lor, în bulele teroriștilor politici și mediatici, în bulele criminalilor care ar vrea să ne reducă la tăcere.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „Da, am fost un prost, dar acum recunosc! Clipa adevărului”

  • era suficient un **** usr! si gata, asta e tat articolul. aaa si un **** democratia liberala!

  • Excelent articol!

    E o plăcere să vezi că există oameni care gândesc, au curaj să gândească altfel decât ce impune propaganda desantata și care au curajul să-și exprime public opiniile, modul de gândire.

  • Excelent articolul.Felicitari!Reflecta,din pacate crudul adevar si arata manipulalarea oribila la care suntem supusi de niste asa zisi jurnalisti ,care au abdicat de mult de la principiile jurnalismului ,pentru bani.De politicieni nu mai vorbesc ,ca ei au abdicat de mult de la principiile morale.Dar cainele de paza al democratiei,presa s-a transformat intr-un catelus ,care nu mai stie a latra .Nici macar nu mai schiauna.Sau poate a si murit.

  • Excelent articol ! E bine ca inca mai putem exprima idei si pareri diferite de cele difuzate de canalele ( potrivit cuvant !) oficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *