Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Da’ tu te vaccinezi?

Ultimul trend în materie de discuții este legat de vaccinare. Cine se vaccineaza, de ce, de ce nu, de ce așa de prost că se vaccinează sau nu se vaccinează, de ce este vaccinul atât de important, de ce nu este, câte reacții adverse are ș.a.m.d.

Ca să vă dați seama cât de imbecili am ajuns, acum ne certăm și pe această temă. Va să zică, dacă nu ești ca mine, ești prost, ești spălat pe creier, ești dezinformat, ești prost informat, vei muri de la reacții adverse sau vei muri pentru că nu-l faci.

Tot acest circ ieftin cu venirea Salvatorului pe 25 Decembrie, toate aceste polemici arată cât de mult suntem de înapoiați și plini de ură față de cei care nu sunt la fel ca noi. Aroganța atinge apogeul atunci când se intră în discuții medicale și de chimie pe rețelele de socializare, unde, pe bună dreptate, avem niște veritabili experți.

Niciodată în istoria omenirii nu au existat atât de mulți cunoscători, filosofi, înțelepți. Niciodată atâta empatie pentru binele celuilalt, pe care anul trecut îl scuipai sau înjurai în gând. Fiecare grup de Facebook, fiecare canal de YouTube, fiecare blog are un astfel de cunoscător. În ziua de astăzi, li se spune influencer și, doamne, mulți adepți au! Cu ceva marketing, pot concura cu ușurință în popularitate cu CTP.

Și vă întreb acum, nu vă simțiți binecuvântați să trăim într-o eră atât de iluminată? Deja pot vedea impactul acestor guru asupra lumii, văd cum se schimbă lumea sub ochii într-o lume mai frumoasă, plină de flori, bucurie, vaccinuri și roboți. Dacă se tot vorbea despre apocalipsă (în mod eronat, aceasta fiind de fapt o revelație), îmi aduc aminte de un pasaj care-mi place mult: „Apoi am văzut un cer nou și un pământ nou, pentru că cerul dintâi și pământul dintâi pieriseră, și marea nu mai era… Și am auzit un glas tare, care ieșea din scaunul de domnie și zicea: Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei și ei vor fi poporul Lui și Dumnezeu Însuși va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor. El va sterge orice lacrimă din ochii lor. Și moarea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici țipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut.” – Apocalipsa (Revelația), 21:1-4
Sigur nu vorbea despre poporul evreu aici, ci despre românii daci liberi care zburdă prin București cu bannere împotriva a X lucruri.

Lăsând sarcasmul la o parte acum, chiar nu înțeleg tot acest tam-tam. A fost, da, intrarea penibilă a vaccinului în țară (o cantitate jenantă de numai 10.000 de doze), apoi primul vaccin administrat unei asistente generaliste de la Matei Balș. Pe Digi24, un titlu mai tâmpit nici că se putea: „MOMENT ISTORIC: A fost vaccinat primul român împotriva COVID.” Sunt sigur că peste ani și ani, numele doamnei Mihaela Anghel va apărea în toate manualele de istorie și medicină, un fel de prim om trimis în spațiu.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „Da’ tu te vaccinezi?”

  • Mie îmi place foarte mult sa citesc comentariile celor care habar nu au de Medicina, dar se lanseaza în discutii de specialitate si îi contrazic pe medici. Nu-i de mirare, exista si politicieni si jurnalisti care se dau în spectacol în acelasi mod.

  • Intrebare in afara subiectului: d-le Cristoiu, puteti sa ne spuneti de ce a disparut Adriana Vitan Balint de pe blogul dvs.?
    Va multumesc

  • Domnule Pruncu, cu tot respectul: conform tovarasilor din conducerea de partid si de stat, din aceasta vara nu vor mai exista manuale de Geografie si Istorie; Se vor comasa intr-o materie noua, luminoasa, eterna, corecta politic si radiind de activism glorios. Cel mai probabil, cucoana in speta va aparea in viitorul manual.
    In cel de medicina nu cunosc, dar tind sa fiu de acord cu dumneavoastra, insa usor diferit: va aparea alaturi de marii carmaci medicali – si pandemici pe televizoare – RafiReptila, ForeinaruShershel, Muxta samd. Cel mai probabil va si subiect de examen la admiterea in facultatile de medicina, capitolul cultura generala intunecata.

    • Am auzit. Oricum, la ce mai trebuie Geografie si Istorie cand avem Google Maps si Wikipedia? Scoala online pentru cine poate, cine nu poate, asta e.
      La medicina vor fi in prim plan Raed Arafat si Nelu Tataru, Sfintii Pandemiei care ne-au protejat pe noi, cei pacatosi si iresponsabili.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *