Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia cu 87,97 la sută

Daniela Ciobotariu pune „Țara dimineților liniștite” pe pânză

Scriu aceste rânduri înaintea zorilor din 3 februarie, 2023. În calendarul cultural este o zi importantă, deoarece este data de naștere a marelui actor Ștefan Iordache. 3 februarie 1941. Un om spre care se va îndrepta mereu admirația mea. Revăd pe internet creațiile sale și nu mă mai satur.
Dar, am și eu un calendar personal. Azi, spre exemplu, în centrul atenției este un pictor valoros din Iași. Numele său este Daniela Ciobotaru.

Înainte de a vedea tablourile sale impresionante, iată un dialog introductiv…
– Pentru început, vă rog să vă prezentați.
– De profesie sunt economist în cadrul Departamentului Financiar- contabilitate, la Universitatea ”Grigore T. Popa” din Iași. Mă ocup de buna derulare a contractelor de cercetare în ceea ce privește partea financiară, manager de proiect, expert în achiziții publice, student anul III, Pedagogia Artei- Universitatea Națională de Arte ”George Enescu” din Iași.

– Cum a fost anul 2022 pentru arta dumneavoastră?
– Anul 2022 aș putea să spun că a fost, pentru arta mea, un an benefic, deoarece am avut un număr de 8 expoziții de artă, dintre care șapte colective și una personală, finalizată cu editarea unui album de artă denumit Epifanii în ”Țara dimineților liniștite”- Coreea de Sud. Mă declar oarecum mulțumită pentru ceea ce am dorit să transmit prin arta mea, deoarece ea mi-a oferit posibilitatea de a mă regăsi pe mine însumi și de mă pierde în același timp, prin farmecul ei. Fără îndoială că arta este una dintre cele mai pure și înalte elemente ale fericirii umane, fără de care omenirea nu ar putea trăi.

-Ce visați pentru anul 2023, dar și pentru următorii ani? Cum vreți să se desfășoare lumea dvs, lumea artei, lumea în general?
-Nu știu dacă am visat vreodată la cum aș dori să se desfășoare anul 2023 sau următorii ani și asta pentru că nu sunt omul care să-și facă planuri dinainte. De obicei le iau toate așa cum vin, cum decurg, iar acest lucru se datorează faptului că, odată cu înaintarea în vârstă, devenim mai înțelepți, în ceea ce privește forța Universului, a Creatorului divin, care ne dăruiește tot ce este mai bun și mai frumos de la viață la momentul oportun.

Îmi doresc ca arta să fie cât mai diversificată, în raport cu legile morale și cele naturale, să devină cât mai purificatoare pentru fiecare dintre noi, să ofere adevăr, bucurie și să formeze în final caractere frumoase și sensibile în conformitate, cu ideea de bine.

– Acum, este momentul să invităm onorabilii cititori să vadă și niște valoroase lucrări de artă plastică. Înainte de semnătură, vreau doar să mai precizez că orașul Iași, acolo unde am buni prieteni de mulți ani de zile, o să fie de acum înainte locul unde voi găsi mereu un om sensibil, un artist adevărat. Daniela Ciobotariu. Un pictor care găsește subiecte nu numai în realitățile din România, ci și în Asia.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *