Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

De ce nu reacționează nimeni la anunțul Klaus Iohannis? La toți le este jenă de penibilul situației

Comentarii

33 comentarii pentru articolul „De ce nu reacționează nimeni la anunțul Klaus Iohannis? La toți le este jenă de penibilul situației”

  • Au ajuns românii după frig,întuneric,sărăcie ,după 35 de ani ,ceva mai departe decât au fost,au mașini,au centrale termice proprii,au ferme mai mari, mai mici,grădini,case de vacanta,merg în concedii în străinătate și acuma vin neo comuniștii de la Bruxelles să zică,după 20.. nu știu cat nu mai aveți voie cu centrale proprii,nu mai aveți voie cu mașini pe benzină/ motorină,nu mai creșteți porci ,vaci,nu mai cultivați tot terenul pe care îl aveți,nu mai mâncați carne ,păi de ce am dat jos comunismul dacă ne reîntoarcem la el,de ce l-am omorât pe Ceaușescu?Cat mai rabdă românii până să se pi..e pe UE și să zică bine suntem în UE dar asta ,asta și asta nu le facem așa ci după cum ne dictează interesele poporului roman,PNL și PSD au dovedit ca de fapt se pi…a pe popor și vor să fie aleși în continuare…cat mai accepta românii pe acești politicieni care au îngropat România?

  • Stimate Maestre,tupeul cu care Iohannis s-a autopropus pt. șefia NATO are o explicație simplă:acest individ a adus servicii imense(zeci poate sude de miliarde împrumutate în numele nostru despre care nu se știe nimic) vestului fără ca noi să știm și fără a avea mandat din partea parlamentului,și acum își așteaptă plata promisă,repet PROMISĂ(știu că nu vă plac literele mari în mijlocul frazei,dar este o subliniere necesară) conform înțelegerilor cu boierii cei mari. Faptul că Bîstroe și ”cerealele ucrainene” nu au suferit nici cea mai mică știrbire a efectelor lor,pot fi două exemple ce au răzbătut la suprafață. Ce acorduri a încheiat și cu ajutorul lui Aurescu Trabucel doar el știe. Așa că mirarea dvs. poate avea și acest răspuns.

  • Ce mai contează că nu știm cine va candida pentru funcția de președinte al Romaniei, atâta timp cât îl cunoaștem acum pe PRIMUL CANDIDAT al țării…?? Mai conteaza ceva?
    Am gasit ieri pe pagina celor de la Stirile Pro Tv articolul unui reporter care se pare ca a avut inițiativa sa contacteze cativa reprezentanti ai unor tari partenere – ori se abțin ori isi mentin poziția de pana acum. Deci posibil ca intr-adevar, dl. Iohannis, acest mare „șahist” sa isi fi lansat candidatura fara niciun plan…inafara de faptul ca e un fanfaron fudul…mai putem trage alta concluzie de aici?

  • Cu toare că am zis că nu mă interesează arunc și eu un ochi, din curiozitate, pe listele lansate de PSD-PNL la europarlamentare.
    Prima pe listă e o doamnă anonimă și fără trecut de partid.
    Cică are diplomă în studii europene, este sub autoritatea politică a președintei Ursula pentru România, și studii în problematica de gen, disciplină interzisă în școlile din România.
    Mai pe șleau studii despre LGBT.
    Aaaa, a și fost doplomat.
    Păi cum a apărut pe o listă de partid? E comandă de la Iohannis sau de Ursula!?
    Sigur comandă PPE că a apărut după Congres.
    Sau e pentru electorii cu înclinații popo? 🙂
    Dacă dorea o funcția pentru sine candida separat ca independent și vedea și ea dacă are șanse la electorat, nu protejată de partide. Eu personal nu o vreau. O consider oportunistă.
    Poate ne răspunde doamna de ce a acceptat. Vrem să-i auzim „vocea și talentul” adik ce o recomandă, că până acum nu am auzit-o.
    Pe lista aia sunt înșirați unul de la PSD, unul de la PNL, adik, unul și unul.
    Cert e că e o jale, tot cu Falcă, tot cu Blaga, tot cu Manda. Și nelipsita Ghorgiu.
    Ce mai o jale de listă.
    Doar două persoane consider cș merită de acolo, dar nu le spun ca să nu le șteargă.

    • Eu unul ca cetățean român nu recunosc Parlamentul Europei ca o instituție care îmi vrea binele,nu doresc să urmez recomandările aberante ale acestei organizații,din punctul meu de vedere nu ar trebui sa avem europarlamentari ,să facă ce ,să ridice mâna în unanimitate la idioțeniile care ne strâng de gât și ne sufocă țara și viața ,singur Terhes s-a opus cat a putut dar de unul singur…acuma ca avem A.U.R ul înapoi avem șansa să scăpăm de toți groparii țării care de 30 de ani tot sapă la mormântul neamului.

  • Maestre, eu nici măcar nu știu ce demunește Iohannis „țări estice?
    Se referă probabil la poziția geografică, sau se referă la țările postcomuniste? Sau poate doar la țările ortodoxe?
    În fine, Iohannis țimtește un post demult de aia de doi ani ne-a înebunit în toate ieșirile lui publice cu nevoile Ucrainei.
    Războiul este considerat de el ca o oportunitate de lansare exact așa cum a profitat de tragedia de la Colectiv ca să scape de Ponta. Războiul din Ucraia unde mor zilnic tineri îl vede ca o trambulină.
    *
    Apropos de NATO, este uluitor cum România acceptă fără să crâcnească tot ce vrea NATO, baze militare, manevre pe teritoriul României etc.
    Dintre toți președinții Iohannis a fost cel mai bucuros să cedeze la tot ce au cerut americanii chiar să pluseze.
    Amintesc românilor că noi am mai fost într-un tratat „Pactul de la Varșovia”. Potrivit Tratatului, semnatarii își luau angajamentul să se apere reciproc în cazul unui presupus atac militar, adik exact ca și cu NATO, doar că România nu a permis baze militare străine, nu a permis trecerea cu trupe pe teritoriul țării atât pe pământ cât și maritim.
    Astăzi suntem excesiv de permitivi doar pentru că Iohannis vrea o funcție.
    Ba, Ceușescu a avut cerințe clare în cadrul Pactului și chiar a îndrâznit să nu fie de acord cu invazia URSS în Cehoslovacia.
    Nu mai spun că Ceușescu nu a cerut pentru el personal un post în structura Pactului la Staul Major al Forţelor Armate Unite sau la Secretariatul Unit.
    *
    Apropos de Ceușescu, marele „dictator” nu și-a comandat pentru sine o viloaie renovată cu 7 milioane euro, unde să locuiască după retragere, nu și-a comandat nici măcar un cavou, un mausoleu ceva impunător.
    Probabil că ar fi fost înmormântat la Scornicești într-un cimitir modest de țară lângă părinții lui.
    Trebuie să recunoaștem, Ceaușescu a trăit modest fără ifose și nu a ofensat niciodată poporul român.

    • @masura ‘lipsei ofensei’ ar putea fi asta: folosea masini produse in ro ( …din cite mi amintesc :)) )

  • rusia sovietica e una, rusia de azi e alta si cu totul alta va fi rusia …revolutionata, ca asta se ntimpla cu rusia acum,
    sufera o revolutie a sinelui, o aducere la masura vremurilor.

    esenta ramane, insa diferenta dintre ele poate fi asimilata cu una fundamentala.
    rusia de ieri e n rusia de azi, iar rusia de azi va fi in cea de maine, asa ca referinta e ‘rusia de maine, aia care e in plin travaliu,
    durerile renasterii ei suprapunindu se peste durerile nasterii Noii Lumi,
    procesul revolutionar in care singura s a varat suprapunindu se peste Marea Revolutie

    • ce i drept nu toti folosesc ca referinta Marea Revolutie, insa unii o folosesc ca referinta fundamentala a acestor Vremuri, innoindu se tot asa.

      • revolutia pe care altii ti o infaptuiesc e dupa chipul lor. in caz ca nu ti prea convine asta, solutia e doar una, sa te autorevolutionezi.
        oricum de scapat nu scapa nimeni, fie ea tara, natie sau individ ( e vorba despre Marea Revolutie, care prin definitie inunda ‘tot ce misca pe planeta’, ea fiind un proces irepetabil pe o oarecare planeta )

        • globalizarea a imprastiat ‘piesele’ care erau necesare pentru a pune in miscare mecanismul autorevolutiei. va fi greu sa le aduni intr un intreg, iar.
          deci si daca ar vrea …unii pur si simplu nu vor putea sa se autorevolutioneze, diluindu se in peisaj.

          • Maestre inca nu am urmarit dar am un comentariu la titlu. Mie alegerea lui Werner mi s-a parut dovada inconstientei si analfabetismului poporului roman. Dar, prin ce face prostul de capul lui sau impins de altii, este un mic cutremur in sistem. E normal ca americanii sa decida in principiu pt ca dau cei mai multi bani dar daca tot ne baga in rahat e bine sa stie ca la o adica s-ar putea sa-i lasam si noi cu chilotii in vine. Nu ma asteptam la prost dar este in sfarsit un gest de om de stat roman mai articulat. Adica m-ati facut curva ucrainienilor, v-am dat miliarde pe fiare vechi, hai baieti cu recompensa. Bravo Malai Mare!!!!

  • Bună ziua,
    Două discuții
    Prima despre Rusia
    Chiar și dvs la cei 75 de ani ai dvs nu aveți perspectiva contemporaneității decit cu Uniunea Sovietică noi și mai puțin
    Aprope nimeni nu știe decit din cărți ce a fost și cum a fost Rusia
    Mama reginei Maria a României marea ducesa Maria Alexandrova era nora reginei Victoria
    Era așa de detestabilă Rusia cred ca noi confundam Rusia de azi cu Rusia Sovietică ca nu avem alt criteriu
    Asta este un aspect care trebuie in opinia mea dezbătut la picătură de istorie
    Rusia azi este Rusia Sovietică sau încerca să se regăsească în vechea Rusie Imperială
    A doua temă este NATO
    Greșeală majoră a tuturor comentatorilor este premiza ca dacă a zis America gata ete tranșată treaba
    Ungaria a afirmat și a argumentat de ce o să zică NU
    Deci fără Ungaria nu este consens -deci dăm afară Ungaria din NATO sau îl retragem pe olandez
    Zelenski îl vrea pe Iohanis pentru aeroporturile românești de pe graniță de est Iași,Bacău, Suceava , și mai ales Tulcea care este la 6,3 secunde de graniță Ucrainei la 18km și de unde datorită dealurilor decla Cataloi pina în albia Dunării adică pina în graniță poți să zbori sub nivelul radarului 6,3 secunde atit
    USA nu pierde și nu cistiga nimic dacă îi face acesta ultima favoare lui Zelenski după retragerea din scenă publică a Victoriei Nuland
    Numirea lui poate să fie și un cartof fierbinte pentru administrația Trump
    Apropo de Trump care azi are în jur de 95 milioane de votanți declarați cu 23 de milioane mai mult decit la ultimele alegeri ca viitor președinte SUA prima vizită oficială de stat are să fie la Budapesta

    • „VN e pe moarte?
      ca daca nu, atunci vor mai auzi de ea,
      va fi undeva pe un pisc…

    • trump e o referinta in ‘dinamica civilizatiilor’, nu dor in asta curenta, mare cit planeta.
      e cu ‘inainte de trum si dupa trump’ …oricum o dai.
      prin prezenta sau absenta.
      ori va cistiga alegerle si va schimba lumea din temelii, ori o incercare de demolare a acestei refeninte ,care transcede civilizatiile, va presupune demolarea lumii actuale, concomitent.
      ce stim despre trump, deja, e ca ‘e referinta Marii Revolutii’, pe oriunde ai apuca o pe calea ‘revolutiei plenare’ tot de trump dai.
      trump e un ‘termen fibonacci’ in ‘dinamica civilizatiilor acestei planete si ..e acel ‘termen’ care desparte doua ‘sisteme’, ca Marea Revolutie e o translatie intre doua sisteme, unul Natural, celalalt Artificial.

      astea fiind spuse …hai sa vedem pe care dintre cele doua cai se va innoi lumea mare din temelii.

      • Nu vad nici o diferenta intre Biden si Trump. Biden vrea razboi cu Ucraina, Trump cu China. Amandoi vor sa continue macelul din Gaza. Trump spune ca va opri razboiul din ucraina prin oprirea subventiilor, dar daca observam, subventiile americane s-au oprit deja de la sfarsitul anului trecut. Nici unul nu a retras bazele militare ilegale din Siria. Trump ca presedinte a facut tot ce a vrut statul paralel, ca si Biden, nici o garantie ca va face altfel daca castiga. Din pacate, doar situatia din ucraina poate schimba viitorul de la globalisti la nationalisti (pentru cei care doresc asta)

        • unul e cu războiul, celălalt e cu ‘desavarsirea razboiului’, care e ‘revolutia mondiala’
          unul e cu demolarea actualei lumi, celălalt e cu ‘noua lume’
          însă …e o mutare care, in opinia mea, echilibrează balanta, habar n am care o fi treaba cu ea pina la urma, însă ea enlegata ombilical de VN și ….ce va face in viitor, daca va face ceva.. daca mutarea devine realitate, …totul arata cu totul altfel.

          pai daca e cu globaliști vs naționaliști …nu suna bine, pentru că ‘noului globalism”, care e ‘marele reflux’ …nu i te poți opune, e un proces natural.
          Cheia este ȘI, pentru că tot ce se poate face e sa le păstrezi pe ambele in viața, după dorință

          • Globalisti si nationalisti sunt cele doua, singurele, grupari relevante contemporane, (aia cu salutul nu sunt inca o grupare semnificativa): adica EU, USA, CA, AU („rule based order, cu ‘rules’ ale lor) versus BRICS+++. Uitati-va la ce promoveaza fiecare grupare si va puteti hotara cu cine tineti, nu ca ar conta in vreun fel. Batalia este intre astea doua.

          • eu nu le am cu ‘galeria’

            daca globaliștii sint cu Artificializarea, iar naționaliștii cu Natura, atunci pricep.
            însă grupările sunt: transumanisti, umaniști :)), prin urmare

            un naționalism care e despre Artificializare ..nu face nici cît o ceapa degerata 🙂

            pe vremurile astea patria e Natura, mai întâi:)

          • problema e pusa greșit :))), pt că aici vorbim despre drepturi artificiale vs drepturi naturale, de fapt

          • in timp ce grupările astea se ciobdaresc, cea care se naște ebNoua Lume, care e ..Artificială 🙂

          • …cred că eu chiar am vorbit singur paici ‘))))

    • Tiberiu Tatulescu
      De acord cu tot ce ați scris. Corect!

    • @
      rusia de azi e o rusie improvizata, nici urss, nici imperiala, doar o chestie la ultimele zbateri inaintea disparitiei. conform legilor universului, miroase deja a putrefactie

  • Dacă vor accepta OTANii candidatura oficiala asta i va conferi un statut automat de fost candidat în cadrul organizației și mai mult ca sigur un post și protecție împotriva dosarelor care vor fi ținute ca și ale lui Basescu, mulți ani de acum înainte cu ștampila Secret.Nu cred ca isi face iluzii ca va fi ales din lumea estică,marginală a UE,el vrea doar să apară ca și candidat.Atat.

  • Cu toată stima, vă rugăm mai verificați odată cum o chema pe fiica lui Ștefan cel mare, că sigur nu o chema olena.
    Astea sunt bonjurisme rusești.
    .
    In catavencii era o poză cu iohanis făcând, la propriu, la modul cel mai propriu al termenului, o plecăciune în fața unora. O temenea ca în evul mediu.
    În capătul opus e faza cu paltonul.
    Probabil că anunțul cu nato e în categoria gesturilor de prosternare că nu cred că îi aruncă lu Rutte paltonul pe capota.

  • Daca dl. Cristoiu isi anunta intentia de a candida la postul de președinte TVR, oare isi oferă apartamentul pentru amenajarea unui studio. Trebuie sa intelegem insa ca dl Iohanis ofera teritoriul României pentru amenajarea bazelor militare NATO, transferul militarilor din Germania, Olanda, Franta. Apar orașe NATO, gen Kogălniceanu. Asa ca Iohannis are cea mai mare sansa. Ne bucuram ca romani.

  • @Domnu’ Cristoiu,

    Johannis a dovedit ca e un mitocan mai mare decat Ponta pe care-l acuza ca tine cu dintii de putere.
    Cine sau ce anume l-a adus in halu’ asta e greu de priceput insa inclin sa cred ca are de-a face cu Zelenski a carui tupeu si nerusinare e deja de notorietate mondiala.
    Deh’, vorba aia: spune-mi cu cine esti prieten si-ti spun ce-o sa ajungi…!
    Sper totusi sa nu mearga pana la capat si sa bage Romanica in razboi asa cum a facut-o actoru’ din Ukraina.

  • Altă gafă de zile mari ale preaînaltului; prima – înscriere la concurs pentru un post care nu se scoate la concurs, a doua – autopropunere pentru un post. Nu e nici primul și nici ultimul care face așa ceva, dar acum uimește pe toți aliații. Curios e esticii nu zic o vorbă, nici de sprijin și nici de negare.

    • daca va spun ca, totusi, gestul poarta o eleganta …pe care putine tari o pot dovedi, ma credeti? :)))

    • Esticii s-au trezit cu o cometa căzută în curtea vecină și se întreabă „aceasta ce a fost?”

  • motivația se prea poate sa fie găsită în …nașterea Noii Lumi, care ea însăși poarta o noua rânduială, deci diviziunea ar putea fi fundamentală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *