În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

De pe Facebook adunate: Poveste reala despre NON-COVID

Penitenciarul de femei Targsor, anul de gratie 2020.
Mileniul III
Ea este Carmen Danilă. Are 52 de ani. Doar ce i-a împlinit. De fapt n-a apucat sa-i împlineasca. Pentru ca inainte cu o luna si ceva a devenit praf de stele.
Detinuta in Penitenciarul de femei Targsor. Condamnata la o pedeapsa de 5 ani pentru delapidare. Condamnare cu cântec. Dar despre asta vom vorbi alta data.
In anul de gratie 2020 acuza dureri. In tot corpul. Intre timp munceste acolo. Iese impreuna cu o alta deținuta pe camp cu cateva zeci de vaci.
Era apta pentru munci usoare. Comisia de munca a conchis ca pazitul si alergatul dupa vaci pe un camp sunt munci ușoare. N-a refuzat munca. I-a fost frica. Nu dadea bine la liberarea conditionata. Pentru ca anul asta in septembrie trebuia sa vină acasă.
A venit acasa. Fara suflare de altfel.
Acuza dureri cum spuneam. Si merge la infirmeria Penitenciarului Targsor. Acolo nu exista medic. Exista doar un stimatolog. Si o asistenta.
Este tratata timp de 10 zile pentru colica biliara. Decizie medicala luată de catre o asistenta. Starea ei se înrăutățeste vizibil. Dupa un numar considerabil de zile este transportata la Spitalul Judetean Ploiesti. Evident, sub paza.
Spitalul Judetean Ploiesti, face testul COVID. Iar in jurul orei 3 noaptea o trimite înapoi la Penitenciar.
In aceeasi dimineata, dat fiind faptul ca starea lui Carmen devenea dramatica, este transportata din nou la Spitalul.Judetean Ploiesti.
Echipa medicala de acolo, tratand-o cel mai probabil ca pe o puscariașă, o trimite a doua zi la Spitalul TBC Floresti. Un soi de sanatoriu. In conditia in care avea nevoie de interventie chirurgicala pentru drenajul lichidului acumulat la plamani.
Medicii de la Spitalul Floresti, mult mai umani, constată dezastrul. Si se straduiesc timp de trei zile sa gaseasca un spital care sa o primeasca. Pentru ca ei nu aveau posibilitatea fizica sa intervina chirurgical.
Intr-un final Institutul Marius Nasta isi da acordul. Este transportata la Bucuresti. Unde nu s-a mai putut face nimic.
In seara zilei de 30 aprilie, Carmen Dănila moare. Medicul spune neoficial familiei ca a fost adusa muuult prea tarziu. Ca a murit cu zile.
Penitenciarul Targsor dupa moartea lui Carmen afiseaza pe site anunt de angajare medic. Dupa cateva zile îl retrage.
Intre timp, Spitalul Floresti refuza solicitarea sotului supraviețuitor de a-i elibera copie dupa fișa de observatie a sotiei.
Asteptam raspunsul celorlalte unitati medicale, precum si a penitenciarului de a ne pune la dispozitie copii de pe fișa de observatie a pacientei/deținutei.
Asteptam de asemeni si Raportul necropsiei. Cele trei teste COVID au iesit negative toate.
Carmen nu mai e. E praf de stele.
Carmen nu a fost o criminala. Nu a luat vieti. In schimb, a platit cu a ei.
Era condamnata pentru o banala infractiune a carei condamnare e trasa de par. Si unii stim asta.
Carmen nu mai e. Zace sub un mormant la doar 52 de ani.
Si așteapta să se faca dreptate!

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *