Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Demisia lui Nicolae Ciucă este aberantă câtă vreme PSD contestă Acordul

Comentarii

16 comentarii pentru articolul „Demisia lui Nicolae Ciucă este aberantă câtă vreme PSD contestă Acordul”

  • Novak Djokovic este un mare sportiv care a muncit din greu să ajungă acolo unde este și pe care îl admir foarte mult. Decizia lui de a nu se vaccina trebuia respectată. În același timp, australienii aveau tot dreptul să impună reguli și respectarea lor, așa cum au considerat ei că este mai bine. După mine, acestea sunt faptele importante, indiferent de cum s-a vorbit atunci în jurul problemei. Uneori, ne respectăm principiile în detrimentul nostru. Dar regulile sunt reguli. Uitați, de exemplu, Bierica Ortodoxă Română nu oficiază căsătorii în care una din persoane aparține unui alt cult religios, dacă aceasta refuză să se convertească. În aceste condiții eu nu pot să mă duc la un preot să-l oblig să mă cunune cu un baptist, chiar că ce mult ne iubim noi, că ce bine ne stă împreună, că ce om bun e el deși nu-i ortodox, …că așa vreau eu. Nu mai suntem copii. Dacă ceva nu se poate, atunci înțelegem că nu se poate. Ne conformăm sau ne lăsăm lipsiți.

    • Nu australienii au impus regulile alea cretine. Guvernul australian le-a impus. E o mica mare diferenta. Australia a fost in timpul p(l)andemiei exact ce a fost cand a fost colonizata de britzi: cea mai mare puscarie din lume.

  • Cred totusi ca tot Ciuca va fi premier si in 2024. Isi da demisia, ramane interimar, PSD va face jocuri ca Iohannis sa numească tot pe Ciuca. PSD sta mai bine asa cum este acum, mănâncă bine.

  • Frumos concediu! Ședere plăcută în continuare!
    Se cunoaște că dragii noștri guvernanți au făcut școală prin corespondență și sunt absolvenți de seamă ai unor tonete neacreditate. Ei nu înțeleg nici ce au semnat dar mai rău, interpretează după ureche un protocol, fac chiar un nou program de guvernare. Pe profesori au vrut să îi fenteze din prima și tot mai speră că aceștia vor ceda; uite că până la ora asta i-au lăsat cu ochii în soare.
    Atunci când s-au liberalizat prețurile energiei și a combustibilului am spus că economia sau ce mai avem noi se va gripa cu tot. Uite că e așa!
    Consumul populației care în cea mai mare parte face economii similare curbelor de sacrificiu e pe minus, încasările se diminuează; până și magazinele de cartier devenind muzee/biblioteci…2 sau 3 cumpărători pe zi. Bravos gândire economică în sferele înalte.
    Cine a făcut bugetul a supraevaluat încasările din taxe, impozite și consum. Dacă alea 27 mld chiar nu-s e clar că se duc pe cheltuieli militare urieșești, Parcă se zicea că se acordă armatei doar 2,5% dar se pare că s-au cordat 25%.

  • cind se suprapun toate iernile posibile, adica pe vremurile astea, totul se gripeaza.
    pina si razboiul se gripeaza. ( l ai dezvolta!, insa …cum?! )
    civilizatia mare cit planeta e pe moarte, iar de renascut mai poate s-o faca doar in varianta artificiala. pe care nu o va rata.
    civilizatia s-a departat de Natura intr atat incat mai poate fi doar o Antinatura.
    …creca nici nu i vine sa creada ca doar asa mai poate fi.

    • singurul razboi care mai poate fi dezvoltat este Metamorfoza.
      un razboi clasic nu mai poate fi dezvoltat, pentru ca daca o faci definitia lui se schimba brusc din ‘razboi’ in ‘sinucidere’, caz in care ceea ce dezvolti e ‘sinuciderea’, nu vreun razboi.

      dezvoltarea fibonacci e lege n Univers, daca te dovedesti incapabil sa sustii o astfel de dezvoltare esti scos din joc, …insa continuarea dezvoltarii va fi sustinuta ngresit.
      tocmai de asta nici nu te poti departa de Natura fara ca aceasta dinamica sa nu urmeze o dezvoltare fibonacci, caz in care dupa o vreme departarea va tinde sa fie plenara, adica Antinaturala. dovada e chiar civilizatia curenta, mare cit planeta, care e la usa desavarsirii, adica a Artificializarii.

      ‘cealalta solutie’ e disponibila prin Definitie. iar ea e asta si doar asta: civilizatia mare cit planeta renunta la tot ce a cistigat pe calea Acumularii si revine la varianta armonizarii cu Natura, care in sine e ‘calea Daruirii’ ( nu prea se poate, pentru ca tot udand potentialul Acumularii doar pe el il mai vezi in fata ochilor, dupa o vreme…)

    • ‘…creca nici nu i vine sa creada ca doar asa mai poate fi’

      bine, ei creca nu i vine sa creada nici faptul ca e pe moarte. ( pe moarte, asemenea tuturor celorlalte civilizatii care s au manifestat pe planeta asta si de care s-a ales Cenusa, la un moment dat. ( s-a ales Cenusa, pentru ca inca se folosea ‘pluralul civilizatiilor’, pe vremea aia. pe vremea asta mai exista o singura civilizatie, mare cit planeta, deci daia nu mai e cu Cenusa, de data asta, pentru ca e cu ‘singular’, caz in care varianta mai e doar una, schimbarea din mers a felului de a fi al civilizatiei, chestie care e tot una cu Metamorfoza, adica cu trecerea de la dinamici Naturale la unele Artificiale ) )

      • ( aceste discutii ‘in sistem’, spre ex despre schimbarea unor politicieni cu alti politicieni, oameni si unii si altii, devin lipsite de sens, …odata cu adincirea procesului de gripare ireversibila a sistemelor sociale asociate actualei civilizatii.
        sinurele discutii pe masura vremurilor sint cele care pornesc de la faptul ca ‘un nou sistem’ se va manifesta, el punind la indoiala chiar ‘sistemul'(actual)
        or acest ‘nou sistem’ pare a fi, in acest moment, unul bazat pe IA, caz in care, spre exemplu in sistemul politic, vom vorbi despre ‘politicieni-IA’ ( caz in care si ‘masura’ politicienilor-oameni ar putea sa se schimbe, … brusc:))) )

        singurele momente de revenire la viata a civilizatiei vor fi ( se vor dovedi ) cele legate spre ex de vreun salt uriesesc pe care IA il face, …sau ceva pe aceeasi tema.

        • toate dinamicile de mai sus sint de bun-simt.
          asa e iarna!
          …cum sa fie altfel atunci cind in discutie e chiar Iarna Civilizatiilor?!

          e iarna, nenica. ( nu i niciun bai ca unii inca spera ca iarna va fi ca primavara, ba dau si semne ca se supara daca insisti cu iarna:)), insa …iarna e ca iarna, chiar si in cazul civilizatiilor )
          ce i drept e o iarna cum alta n a mai fost. si nici nu va mai fi. pentru ca ea e iarna aia care e sinonima cu Metamorfoza, cu …iesirea din sistem

  • Guvernul, oricare ar fi el, așteptă de la noi încasări care să ajute bugetul.
    Dar noi ne-am săturat! Am redus drastic cheltuielile, cumpărăm mai nimic. La mall mergem ca la muzeu, doar ne uităm.
    Baza e piața pentru mâncare, iar la piață plătim cash, adik numerar fără card.
    Tot se zicea că creșterea bugetului nu este sustenabilă fiindcă este din consum, ei uite, nu mai consumăm!
    Acu mai câștigă domnul Buget din facturi, o să le reducem și pe alea, o să umblăm seara prin casă cu lanterna.
    Decât să-mi cumpăr haine din România mai bine iau avionul și fac cumpărături la Roma. Stau acolo 3 zile, vizitez și fac cumpărături, doar să nu mai cheltuiesc bani în țară.
    Să văd de unde o să plătească 2,5% din PIB pentru înarmările nebunești cu submarine și tancuri care se scufundă la 5 metrii de mal.
    Să văd din ce o să ramburseze împrumuturile nebunești!
    E supărare mare în populație, ne-am săturat să fim storși de bani. Gata!

  • 1. Eu am am așteptat schimbatea premierului Ciucă deoarece guvernul lui nu a avut nici o reformă, nici un plan de guvernare, a funcționat doar pe baza indicațiilor lui Iohannis și a Comisiei de la Brusseles.
    Să nu uităm că în timpul guvernării Ciucă a fost distrus sistemul energetic al României iar noi toți am plătit și vom plăti prețuri din ce în ce mai mari la energie electrică și gaze.
    Și în perioada acestei guvernări de coaliție Iohannis a continuat cu ambiție unicul lucru care l-a preocupat pe el timp de zece ani și anume distrugerea cu orice preț a PSD. Văd că Ciolacu stă cu „capul la cutie” atâta timp cât Iohannis mai este președinte, se conformează la tot.
    Eu dacă eram preledinte PSD nu aș fi intrat la guvernare, l-aș fi lăsat pe Iohannis cu curul în baltă.
    *
    2. Maestre elevii sunt deja în vacață și după 3 săptpmâni de grevă sunt total decuplați de școală.
    Examenele de evaluare la cl. șase nu se mai țin.
    Acum se joacă aleargă printre blocuri.
    Dacă era vacanță mulți erau la țară la bunici la aer curat sau plecați cu părinții îm concediu dar așa cu situația școlară neîncheiată trebuie să stea acasă.
    Și, da, aveți dreptate madam Deca vaporista lui Iohannis, habar nu are ce reprezintă Bacul.
    Consider că părinții sunt îndreptățiți s-o dea în judecată. Cum adik să dea Bacul cu dosarul? Poate că elevul a avut note mai mici anuale și pentru bac chiar a s-a pregătit, a făcut meditații etc.
    Plus că profesorii nu au terminat de predat materia din manuale.
    În cazul meu cu Mihăiță, noi bunicii ne-am mobilizat și al făcut zilnic 4-6 ore de lecții cu el – un bunic gramatica română și engleză, o bunică la franceză, eu cu geometria, părinții cu probleme la mate și meditatoarea de mate cu recapitularea.
    Nepotul meu e convins că rămâne corijent la geografie și cu nota 7 la purtare și e necăjit.
    Și uite așa încheiăm și clasa șase, adică șase ani de dezastru școlar.

  • Stimate maestre,
    Mulțumiri pentru imaginile de la Nisa și pentru comentariile pertinente privind situația internă
    dominată de ideile ciolaco-ciuce !
    Cu stimă,
    A. Guță

  • Maestre, ne-ati ametit cu „acordul”. In politica nimic nu este batut in cuie, ca de altfel si in viață. Numai matematica, fizica, stiintele exacte sunt fixe. Daca anul trecut piticienii au facut un „acord”, acum il pot schimba, dupa cum le cere situatia de acum. Si este foarte bine asa. Nu merita sa ramai intepenit. Viata este fluida si mereu schimbatoare.

  • E superbă catedrala! Și clopotele – ce muzică!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *