Marcel Ciolacu: „E o speculă. Noi am făcut o mare tâmpenie. S-a vândut toată energia electrică pe anul acesta. Am vândut energia cu 200 -300 de lei, iar acum se vinde cu 4000 de lei”

Descoperitorul de talente: Alexandra Dumitru, pictor –restaurator

În lumea specială a pictorilor se află o categorie aparte de oameni sensibili. Ei dau viață nu numai creațiilor pe care le semnează, dar oferă o nouă existență operelor care se deteriorează, în mod inevitabil, cu trecerea implacabilă a anilor și deceniilor.
Este vorba despre selecta grupare a restauratorilor.

Am avut bucuria să cunosc, la București, un om care trăiește în orașul nostru. Este și pictor, dar și restaurator. Numele său este Alexandra Dumitru.
– Deci, aveți deja formulată prima întrebare. Cum a fost anul intrat recent în istorie sub titulatura 2021?
– A fost un an mai dificil. Concret, în mod special m-am ocupat de recondiționarea unor piese de mobilier, cum ar fi lăzile de zestre, cuferele și altele. Tot aici intră și tablourile. Este vorba de lucrări de recondiționare și restaurare făcute cu doi colegi din București.

– Foarte frumos, felicitări neformale. Dar printre toate acestea a mai fost timp și pentru pictura dumneavoastră? Pentru lucrările pe care le semnați ca autor, ca pictor?
– Da, pictura mea a avut loc doar printre picături, în timpul rămas disponibil între toate cele amintite mai înainte.

– Pe ce suport lucrați mai mult la picturile dumneavoastră ?
– Pictez mai mult pe pânză, dar și pe lemn.

– Au trecut două luni și câteva zile din noul an calendaristic intitulat 2022. Ce vă doriți dumneavoastră pentru tot acest an, pentru anii viitori?
– Vreau să am mai mult timp dedicat picturii personale și mai puțin timp acordat pentru restaurarea tablourilor semnate de alți artiști.
– Mulțumim pentru aceste cuvinte. Vă urăm să vă îndepliniți aceste deziderat. Trecem acum din lumea cuvintelor scrise, în universul minunat al armoniilor cromatice. Alături, aveți câteva imagini relevante.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Crunta exploatare a sînului Julietei

Fiecare poveste de călătorie scrisă de Ion Cristoiu aduce ceva ce nu te aștepți, pentru că ochiul versat surprinde amănuntul pe lângă care ceilalți trec fără să-l vadă.
Cartea poate fi comandată de pe site-ul editurii Mediafax
Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog

Invitații cristoiublog