Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia cu 87,97 la sută

Despre inepții și posibile soluții

Astăzi citeam despre declarația doamnei Alina Mungiu-Pippidi[1], care îl propune pe Raed Arafat ca prim ministru și dorința dânsei de a instaura o adevărată dictatură medicală. Cu tot respectul pentru dânsa, și inclusiv condoleanțe pentru decesul tatălui său, nu pot fi de acord. Și vă spun și de ce.

În primul rând, Raed Arafat este deja detestat de o foarte mare parte a populației acestei țări, iar numirea lui ca prim ministru ar putea scoate oamenii în stradă, fiindcă nu mai vor, pur și simplu, să audă de acest personaj sinistru. Este de ajuns cât îl vedem în rolul de Comandant al Acțiunii. În plus, acest om nu a fost în stare să gestioneze nici măcar dezastrul de la Colectiv (sau lumea a uitat de asta?). Și nici măcar nu este în stare să își recunoască eșecul și urmările deciziilor sale în fața părinților celor decedați, afișând o atitudine rece și sfidătoare la durerea unor oameni [2] [3] [4] [5] [6]. Nu o spun eu, o spun cei care sunt implicați. Nu sunt ca Arafat, care arată cu degetul oamenii care nu-i plac sau care nu sunt de acord cu el, ci prefer să vin cu niște dovezi sau argumente înainte să deschid gura.

Am spus de mult, dinainte să se implice în pandemie, că, cel mai bine pentru el, ar fi să nu se implice în politică fiindcă își va distruge cariera și tot ce a făcut bine (SMURD). Însă, setea de putere l-a transformat într-un despot care nu ține cont de legi, de constituție, de oamenii care au alte boli, de nimic. Ce a făcut bine acum, în ultimul timp, a fost să ceară ajutorul UE pentru medicamente, anticorpi monoclonali și oxigenatoare individuale [7] [8] [9].

Astăzi citesc că îl apucase iar să dea vina pe „antivacciniști” (un termen nepotrivit, întrucât oamenii la care face referire nu sunt împotriva vaccinurilor, ci împotriva ACESTUI vaccin), dând ca exemplu chiar medici chirurgi și întrebând dacă oamenii s-ar lăsa operați de aceștia sau dacă și-ar lăsa copilul să fie operat de aceștia[10]. Este ironic, fiindcă însuși domnul Arafat nu a practicat mai deloc medicina, dar se simte îndreptățit să spună cum este bine să faci cu vaccinul, în schimb un chirurg nu este îndreptățit. Vi-l dau în acest caz ca exemplu pe chirurgul Lucian Duță, medic specialist chirurg, Cercetător Științific și Doctor în Științe Medicale de la Spitalul Universitar de Urgență București[11], care a fost de altfel și Sef al Casei Naționale de Sănătate. Domnul dr. Lucian Duță este unul dintre acei medici despre care vorbește domnul Raed Arafat, adică un chirurg „antivaccinist”. Problema este, de fapt, alta, fiindcă dr. Lucian Duță nu este antivaccinist, ci doar împotriva acestui vaccin anti-covid, iar într-o emisiune[12] acesta prezintă în detaliu toate argumentele pe care le are, inclusiv importanța anticorpilor monoclonali, care la noi în țară nu există și mulți români habar n-au ce sunt aceștia. Puteți găsi linkul către emisiune la sfârșitul acestui articol, la notele de subsol.

Cu alte cuvinte, putem spune că, de fapt, cei care au adus populația în eroare sunt chiar oficialii, care de la începutul pandemiei s-au contrazis singuri în afirmații, pe când cei care erau numiti „conspiraționiști” s-a dovedit a fi avut dreptate.

Revenind la declarațiile doamnei Pippidi, această dorește ca Arafat să introducă:

  • Vaccinarea obligatorie pentru tot sectorul public înainte ca virusul să producă mutații (nimeni nu mai poate veni la lucru fără certificat verde)
  • Limitări drastice de deplasări externe între localități
  • Nici un fel de transport intern fără certificat verde (tren, avion, autobuz de cursă lungă)
  • Stabilirea unor reguli clare pentru magazinele alimentare, unde se intră fără certificat verde, adică o suprafață de 20 metri pătrați de consumator și amenzi drastice pentru managerii care permit orice fel de coadă în interior
  • Înțelegerea clară că trebuie restricții pentru a preveni infecțiile
  • Anchetă epidemiologică la fiecare caz cu identificarea și carantinarea contactelor.
  • Anunțarea zilnică a numărului de infecții noi, infecții totale, persoane care intră la ATI și persoane care ies, vindecate sau prin deces, ca și – mai ales – a ratei de reproducere R, cel mai important element de prognoză.
  • CNA să sancționeze „pe orice dezinformare sau îndemn la a sabota sănătatea publică prin orice mijloace media și indiferent cine le-ar colporta, de la Budeanu la Ciutacu.
  • Refuzarea oricăror activități neesențiale pentru nevaccinați și închiderea cafenelelor și restaurantelor care nu au nici un fel de aplicație care să permită trasarea contactelor” și amânarea petrecerilor „pentru cînd o fi fără pericol să ai petreceri, că te poți căsători, boteza sau înmormînta și fără să aduni cîrduri.
  • Schimbarea atitudinii Avocatului Poporului, care are dreptate că nu poți da ordonanțe de urgență pentru a reglementa chestiuni esențiale, dar nu are dreptate că nevaccinații au dreptul să moară după ce își omoară bunicii, frații fumători și copiii cu astm.[13]

Bun. Permiteți-mi să-mi dau și eu cu părerea, ca un muritor de rând care nu-i nici politolog, nici medic, nici măcar persoană publică după care să se ia oamenii. Sunt un om care este și el afectat ca toată lumea de această pandemie, iar Constituția îmi permite să am păreri. Da, uite că și noi, ăștia mai proști, putem să avem păreri. Ce să faci? Pune CNA-ul pe mine!

Voi lua fiecare punct în parte și-l voi discuta.

  1. Vaccinarea obligatorie pentru tot sectorul public înainte ca virusul să producă mutații (nimeni nu mai poate veni la lucru fără certificat verde)

 Chiar dacă am călca în picioare orice drept al omului și legile acestei țări și am ajunge să impunem vaccinarea obligatorie, nu există nicio dovadă la ora actuală care să ne garanteze că după ce ne vaccinăm toți nu vor exista mutații.
De altfel, noi vrem să oprim transmisia, iar vaccinarea nu este cea care va face posibilă această dorință, întrucât vaccinații transmit virusul mai departe.

Dacă oamenii nu vor mai putea veni la muncă fără certificatul verde (inclusiv medicii), țara ar ajunge într-o situație economică dezastruoasă. Criza economică deja s-a instalat și va fi extrem de dură conform specialiștilor. Într-o criză sanitară și criză economică să te apuci să restricționezi accesul oamenilor la muncă, este literalmente o inepție.

  1. Limitări drastice de deplasări externe între localități

Aici sunt de acord. Pentru a limita răspândirea virusului, deplasarea între localități ar trebui limitată.

  1. Nici un fel de transport intern fără certificat verde (tren, avion, autobuz de cursă lungă)

Certificatul verde este inutil, mai ales de când s-a scos varianta testării. Poți fi vaccinat și să transmiți, deci te plimbi cu certificatul ăla după tine în timp ce plimbi și virusul. Nu certificatul este soluția, ci testul PCR. Da, ăla pe care l-ați scos din ecuație, dracu știe de ce.

  1. Stabilirea unor reguli clare pentru magazinele alimentare, unde se intră fără certificat verde, adică o suprafață de 20 metri pătrați de consumator și amenzi drastice pentru managerii care permit orice fel de coadă în interior

De acord. Lăsând la o parte Sfîntul Certificat Verde, este vorba de spațiu închis aglomerat, mediu propice pentru transmisie. De altfel, aici intervine și educația civică și bunul simț, atât de străine multor români. Nu vreau să-mi sufle nimeni în ceafă sau să se urce în cârca mea, fie că sunt la magazin, fie că sunt în autobuz, fie că sunt la coadă la covrigi. Și asta nu doar pe timp de pandemie. Asta ar trebui să fie o regulă de aur a bunelor maniere în societate. La fel, chiar dacă nu ar fi pandemie de Sars-Cov-2, ar putea fi sezonul gripal, și nu vreau să stau să mă chinui în casă din cauză că îmi tușește vreunul în față. De asemenea, coada la supermarket. Alo, Mega Image! Păi stăm 15 persoane la coadă și aveți o singură casă deschisă în timp ce angajații sunt pierduți pe undeva prin spațiu. Nu aveți destui angajați? Măriți salariile!

  1. Înțelegerea clară că trebuie restricții pentru a preveni infecțiile

Înainte de a înțelege clar că trebuie restricții pentru a preveni infecțiile, trebuie să înțelegem ce restricții sunt cu adevărat utile și dovedite științific. Va să zică, dacă într-o noapte visăm o restricție nu ne apucăm să o aplicăm asupra populației, trebuie să stăm să ne consultăm cu specialiștii. Specialiștii ăia care nu apar niciodată la televizor dar sunt întotdeauna menționați. Sau vorbit cu mama, cu tata, cu fratele, cu prietenii la o bere și mai întreabă frate pe cineva dacă ce ți-a trecut prin minte are și vreo logică. Nu putem să mai dăm restricții imbecile.

  1. Anchetă epidemiologică la fiecare caz cu identificarea și carantinarea contactelor.

De la începutul pandemiei și până în prezent nu știu dacă a existat cu adevărat o anchetă epidemiologică. Dacă a existat, bravo! Dar aparent, nu a fost de ajuns pentru a opri răspândirea virusului. Să faci o anchetă epidemiologică nu-i ușor, iar gândindu-ne că ar trebui să se facă astfel de anchete la mii de oameni, nu știu cine ar putea să le gestioneze pe toate. Mi se pare cam naivă propunerea (fără supărare!).

  1. Anunțarea zilnică a numărului de infecții noi, infecții totale, persoane care intră la ATI și persoane care ies, vindecate sau prin deces, ca și – mai ales – a ratei de reproducere R, cel mai important element de prognoză.

Păi, deja se face asta de la începutul pandemiei. Ce-i nou aici în declarația doamnei Pippidi este anunțarea zilnică a numărului de vindecați, care abia mai apare pe ici pe colo, fiindcă în rest toate raportările sunt despre câti s-au infectat, câți sunt la ATI și câți au murit. Populația trebuie să știe obiectiv, exact cum stă treaba, cu date complete, nu doar datele alarmante.

  1. CNA să sancționeze „pe orice dezinformare sau îndemn la a sabota sănătatea publică prin orice mijloace media și indiferent cine le-ar colporta, de la Budeanu la Ciutacu.

Dacă este cineva capabil să vină cu o dovadă ca domnul Ciutacu sau doamna Budeanu au adus vreo dezinformare, să o facă, iar aceștia să fie trași la răspundere. Același lucru să se aplice și la: Președinte, prim ministru, ministru, Comandant al Acțiunii, medicul x sau asistenta y care apare la TV ș.a.m.d. Însă, dacă te găsești să amendezi aiurea, la comanda vreunui oficial, să te aștepți și la atacuri în instanță, fiindcă până la urmă nu-i vorba de ceea ce vrem să auzim, ci despre ce este adevărat sau nu, despre fake news sau știri adevărate. Iar pe cei doi nu i-am văzut până acum să vină cu vreo declarație care să nu fie susținută de dovezi. Așadar, faptul că nu ne place ce spune Budeanu sau Ciutacu nu înseamnă că trebuie să-i amendăm. Hai să ne potolim puțin, să ne răcorim și să fim calculați.

  1. Refuzarea oricăror activități neesențiale pentru nevaccinați și închiderea cafenelelor și restaurantelor care nu au nici un fel de aplicație care să permită trasarea contactelor” și amânarea petrecerilor „pentru cînd o fi fără pericol să ai petreceri, că te poți căsători, boteza sau înmormînta și fără să aduni cîrduri

Aici este o eroare de logică, fiindcă pot exista nevaccinați care au trecut prin boală. Sau, pot fi oameni nevaccinați fiindcă nu au voie, din punct de vedere medical, să facă vaccinul. Dacă vă uitați pe prospect, veți afla că da, există și astfel de persoane. Deci acei oameni ar fi din start discriminați.

Apoi, dacă spuneți că restaurantele și cafenelele nu au nici un fel de aplicație care să permită trasarea contactelor, de ce se mai cere Certificatul Verde? Oricum industria aceasta a fost distrusă anul trecut destul și cei care au mai rămas abia mai supraviețuiesc. Ce să zic? Dă-i dracu! Ce ne trebuie noua relaxare?! Noi trebuie să știm în permanență numai despre restricții și morți! Să nu avem cumva timp să ne luăm gândul de la așa ceva!

  1. Schimbarea atitudinii Avocatului Poporului, care are dreptate că nu poți da ordonanțe de urgență pentru a reglementa chestiuni esențiale, dar nu are dreptate că nevaccinații au dreptul să moară după ce își omoară bunicii, frații fumători și copiii cu astm.

Avocatul Poporului se bazează pe niște legi, nu pe ce vrea și cum vrea să fie. Legile sunt legi, iar HG-urile și ordonanțele de urgență nu sunt deasupra legii, ele trebuie să treacă prin parlament. Nu-i vorba despre ce vrea X și Y, ci despre ce este legal și ilegal. Nu-i vorba despre cine credem noi că are dreptul să moară sau să trăiască, ci ce scrie în Constituție. Părerile se discută la cafea (acolo unde nu ai voie să mergi pentru că răspândești virusul) iar legile se discută în parlament.

Bun! Dacă am făcut atâta pe deșteptul, cum văd eu, muritor de rând, prost, antivaccinist care s-a vaccinat cu toate vaccinurile, inclusiv anti-covid și recent cu un ser produs de Cantacuzino? Păi, iată, umila mea părere:

  1. Să se urgenteze aprovizionarea spitalelor cu toate medicamentele necesare, cât și cu anticorpi monoclonali.
  2. Să se facă rost urgent de paturi în spitale și la ATI.
  3. Să se instruiască bine personalul, încât să știe exact ce-i de făcut, cum se folosesc noile aparaturi și să primească cât mai multe articole de protecție, pentru a nu ne trezi ca anul trecut când medicii erau expuși.
  4. Să se folosească test PCR pentru deplasări in alte localități și țări, pentru concerte și festivaluri, pentru întruniri și alte adunări de oameni în spații închise sau deschise cu un număr pare de participanți.
  5. Să se folosească testul rapid pentru cadrele medicale care nu vor să se vaccineze. Nu poți să faci test PCR o dată la trei zile din considerente financiare, dar dacă până acum ne-am putut baza pe testele rapide, cred că se poate face asta în continuare, dacă nu cumva s-au răzgândit din nou experții.
  6. Aici, un subiect foarte delicat: Școlile primare și liceele. În școli și licee știm că elevii nu prea cunosc și nu prea pun preț pe regulile sanitare (să nu mai bea din aceeași sticla, să nu se sărute, să nu ducă mâinile murdare la nas/ochi/gură etc.) și nu știu cât de bune sunt testele de salivă. Până nu vine cineva care să garanteze că acele teste de salivă sunt bune pentru a detecta o persoană infectată, școala să treacă online până când rata de infectare scade sub 6 la mie. Facultățile să poată în continuare să țină ore, cu respectarea distanței și purtarea măștii de protecție.
  7. Izolarea la domiciliu a persoanelor infectate care au forme ușoare și medii, și prescrierea unei medicații. Monitorizarea acestora pe timpul izolării.
  8. Limitarea aglomerării în: magazine, autobuze, restaurante și alte spații închise și prost ventilate. Cu alte cuvinte, să fie cineva la intrare care să nu mai permită intrarea altor oameni când în interior este prea aglomerat.

După cum vedeți, nu am spus nicăieri de vaccinare sau carantină, fiindcă nu mi se par esențiale în răspândirea virusului (cea mai mare problemă la ora actuală) și nici în tratarea pacienților infectați. Vaccinarea este pentru prevenția unei simtomatologii agresive și atât. Carantina poate fi bună decât în anumite circumstanțe, însă nu totală. Testarea, aprovizionarea spitalelor și a medicilor mi se par mai importante în acest moment. Oamenii mor din cauză că nu există tratamente în spitale, iar aici nu sunt nevaccinații de vină (și nevaccinații contribuie la casa de sănătate) ci Ministerul Sănătății și domnul Comandant al Acțiunii.

În concluzie, trebuie să folosim atât știința cât și logica pentru a gestiona această perioadă dificilă.
Repet. Părerea mea umilă. Să-mi fie iertată ignoranța dacă în acest articol am prezentat numai elucubrații. Să vină CNA-ul!
Multă sănătate!


[1] https://ziare.com/raed-arafat/stiri-raed-arafat/alina-mungiu-pippidi-raed-arafat-premier-restrictii-dure-1705339

[2] https://stirileprotv.ro/stiri/incendiu-in-colectiv/mesaj-acuzator-la-adresa-lui-raed-arafat-de-fiecare-data-ai-fugit-de-noi-ca-un-las.html

[3] https://stirileprotv.ro/stiri/incendiu-in-colectiv/au-trecut-4-ani-si-nu-e-nimeni-vinovat-raed-arafat-citat-ca-martor-in-dosarul-colectiv.html

[4] https://stirileprotv.ro/stiri/incendiu-in-colectiv/tatal-unui-tanar-mort-la-colectiv-mesaj-pentru-arafat-ati-mintit-in-2015.html

[5] https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/curtea-de-apel-bucuresti-incepe-judecarea-apelului-in-dosarul-colectiv.html

[6] https://www.fanatik.ro/video-patronii-clubului-colectiv-rup-tacerea-cine-este-vinovat-de-tregedie-marturisiri-in-premiera-19323888

[7] https://www.cancan.ro/romania-a-cerut-ajutorul-ue-pentru-a-face-fata-crizei-covid-a-fost-activat-mecanismul-de-protectie-civila-raed-arafat-putem-lua-de-la-ei-medicamente-20503736

[8] https://www.romaniatv.net/raed-arafat-anunta-ca-romania-cere-ajutorul-ue-pentru-a-primi-un-medicament-important-in-tratarea-bolnavilor-covid-va-fi-activat-mecanismul-de-protectie-civila_5859323.html

[9] https://www.mediafax.ro/sanatate/mecanismul-de-protectie-civila-activat-de-marti-arafat-este-pentru-medicamentul-tocilizumab-20287117

[10] https://www.bugetul.ro/raed-arafat-despre-antivaccinisti-s-ar-putea-sa-ne-trezim-ca-unii-dintre-ei-sunt-chiar-si-vaccinati-dar-vin-si-iti-spun-sa-nu-te-vaccinezi/

[11] https://www.suub.ro/servicii/chirurgie-gen-iv/

[12] https://www.youtube.com/watch?v=E876drHZIcs

[13] https://ziare.com/raed-arafat/stiri-raed-arafat/alina-mungiu-pippidi-raed-arafat-premier-restrictii-dure-1705339


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

24 comentarii pentru articolul „Despre inepții și posibile soluții”

  • @Dora nu am tinut partea nimanui, din contra, am spus ca degeaba ii atrageti atentia lui ca este prost crescut, cand dumneavoastra faceti acelasi lucru. Si eleganta nu are nicio legatura cu corectitudinea.
    As fi putut ramane in afara disputelor voastre pe care le purtati la articolul meu, dar nu va cunosc istoricul si nu ma intereseaza.
    Cat despre linkul de acolo, este un link care vorbeste despre pacientii tratati in Franta, unde au inclusiv ME-DI-CA-MEN-TE! Medicamente. 🙂 Tratament. In caz ca ajungi sa te infectezi, ai cu ce sa te tratezi. Noi n-avem asa ceva. Deci nu putem compara ce este in Franta si ce a fost de la inceperea studiului si pana la terminarea acestuia, cu ce se intampla in Romania in luna Octombrie.

    • Sunteti de o incapatinare iesita din comun. Studiul este despre vaccinatii din Franta, nu despre tratamentul bolnavilor de Covid. Deci, nu despre „ME-DI-CA-MEN-TE”. In primul meu comentariu despre asta vorbeam. Si imi exprimam parerea de rau ca in România, sunt prea putini vaccinati si ca in procent foarte mare, nevaccinatii sunt cei care mor acum.
      Iar in privinta medicamentelor, atita timp cit nu s-a descoperit inca un tratament care sa-i ajute pe bolnavii cu forme agresive de Covid, vorbim degeaba. Merck va scoate in curând pe piata Molnupiravirul, dar.. cine stie…
      Dumneavoastra doriti ca spitalele din România sa fie aprovizionate cu anticorpi monoclonali, dar si acest tratament are inconvenientele lui. Pe linga faptul ca este foarte scump, si el ajuta doar în primele sapte zile de la debutul bolii.
      Si, intorcindu-ma de unde am plecat, ramin la convingerea ca daca românii s-ar fi vaccinat la timp si in numar mare, nu s-ar fi ajuns la nenorocirea de acum. De ce nu s-au vaccinat, acesta ar fi un subiect pe care ati putea sa-l dezbateti intr-un viitor articol.

      • Nu sunt de o incapatanare iesita din comun, de aceea nici nu voi mai raspunde. 🙂 Sa fie asa cum spuneti dumneavoastra. Astazi am avut o zi obositoare, poate ma prind mai greu. Orice este posibil.

        Numai bine!

  • Dacă veți citi cu atenție raportările oficiale zilnice veți observa că în ultimele trei zile au murit de covid 91 de pacienți vaccinați
    ( cam 10% din total). Cum rămâne cu poezia ” dacă te vaccinezi faci forme ușoare, nu mori, nu ajungi la ATI’?
    Colin Powel- era vaccinat și a murit, el nu era oricine. Lucrurile nu sunt așa de simple cum ar dori unii.

  • Doamna care se ocupă de curățenia (politică) din România s-a supărat rău. Se vede că a scris la nervi. I-am lecturat articolul de două ori. Mi-a plăcut! Sărăcuța se chinuie de atâta amar de vreme degeaba!!! Rezultatele muncii ei trebuie căutate cu microscopul la nivelul vulgului. Animalele alea cărora le place să se înghesuie prin supermarketuri (așa scrie autoarea) trebuie (i)luminate forțat și de urgență. Deși pe ei, în minoritatea lor de Aleși, ar putea să-i doară-n cot de lumpeni, totuși nu o vor face. O să-i salveze de ei înșiși și de prostia din capetele lor. Mă rog! În popor există altă viziune în legătură cu facerea de bine…Cel mai mult m-a impresionat recomandarea pentru Avocatul poporului. Da, domle! Bravo! Fraza aia chiar am citit-o de trei ori. Totuși, ceva m-a mâhnit. Autoarea s-a lăsat purtată de patimă și a aruncat anatema peste un bărbat și o femeie. Păcat! Nu m-așteptam. După estimările mele, dorințele preastimatei A.M.P. se vor aplica în cel mai scurt timp. Mai puțin una. Toți europenii (inclusiv ciobanii români) vor primi vaccinul. Observați semantica! Oamenii au „primit” vaccinul. Nu e minunată formularea?! Pe vremea lui Ceaușescu spuneam că se „dădea” zahăr, ulei, mălai ș.a. N-are rost să ne mai certăm! Pe toți ne așteaptă același viitor minunat. Adică, nu chiar pe toți. Aleșii vor avea o viață obișnuită. Cineva trebuie să lucreze pentru binele nostru. Mi-aduc aminte cu nostalgie cum se zbiera în tabăra de pionieri. Încolonarea! Cu cântec, înainte, marș!

  • Cea mai tare chestie e ca madama Mungiu e ceva profesoara pe la Berlin. Profesoara de „dimacrasi”. Mi-e mila de studentii ei. Da’ mai mila mi-e de noi!

  • Foarte interesant textul, pe care n-am să-l comentez, și cred că de bună-credință. V-aș atrage totuși atenția că, din grabă cel mai probabil, ați înțeles greșit ce a spus dl Arafat: el nu îi întreba pe oameni, retoric desigur, dacă și-ar lăsa copiii pe mâinile unor “chirurgi antivacciniști”, el îi întreba, retoric firește, dacă și-ar lăsa copiii operați de unii fără studii de specialitate? Și, presupunând logic că nu, îi întreba implicit de ce îi cred pe aceștia atunci când vine vorba de covid?

    În rest, vorba dumneavoastră: multă sănătate! 🙂

    • Daca am inteles gresit ce a spus domnul Arafat, atunci probabil n-ar trebui sa mai vorbeasca codat. Ar trebui sa vorbeasca clar, cat sa priceapa fiecare, de la idiot la geniu. Este totusi Comandantul Actiunii, este taticul celor de la COMUNICARE Strategica, deci ar trebui sa invete sa comunice. Dar aveti dreptate. Dl. Arafat a spus: „Am cerut un exerciţiu de imaginaţie: aceste doamne, domnişoare, domni care ies şi spun nu te vaccina şi care nu au nimic cu medicina, imaginaţi-vă că aceşti oameni sunt îmbrăcaţi în halat de chirurg cu bisturiul în mână şi voi pe masa de operaţie.”

      Probabil face referire la Budeanu si Ciutacu, pentru ca nu stiu pe altii care sa nu fie medici, schimb stiu medici care spun sa fim precauti. De asemenea, nici Ciutacu si nici Budeanu nu au spus vreodata sa nu ne vaccinam, asadar domnul Arafat face acuzatii false!

      Cat despre bisturiu… cine s-ar pute pe masa de operatie daca ar fi Arafat in halat de chirurg? 🙂

  • Spuneti ca „vaccinarea este pentru prevenția unei simtomatologii agresive și atât”. Cu cine sunt pline sectiile de reanimare si cine sunt cei care nu mai au loc in aceste sectii? Cei cu „SIMPTOMATOLOGIE agresiva si atât”. Si decedatii aveau o simptomatologie „agresiva si atât”. Pacat ca nu s-au vaccinat, nu-i asa?
    P.S. „Carantina poate fi bună decât în anumite circumstanțe…” (!)

    • Sectiile sunt pline de nevaccinati, asadar „vaccinarea este pentru preventia unei simtomatologii agresive si atat”. Cu alte cuvinte, nu opreste raspandirea, din contra. De asemenea, sunt multi VACCINATI in spitale.

      O zi buna sa aveti! 🙂

      • 🙂 O zi buna si dumneavoastra!
        Domnule Pruncu, sunt convinsa ca cititi si presa internationala si ca sunteti informat ca, in fiecare tara unde populatia s-a vaccinat in numar mare si la timp, a existat o perioada în care numarul cazurilor si deceselor a scazut foarte mult, ceea ce a permis sa nu se mai repete tragedia din primavara 2020. Sunteti informat sigur si ca vaccinurile ARNm au eficacitate maxima 6 luni, dar ca vaccinatii care se imbolnavesc apoi, fac forme usoare, si ca, foarte putini ajung in sectiile de reanimare. Despre sectiile de REANIMARE vorbeam, acolo este problema! Acolo unde vorbim despre viata si moarte, haideti sa nu ne mai jucam cu cuvintele!

        • Daca vaccinurile astea ale nemuririi sunt eficace doar sase luni, o sa va vaccinati la fiecare sase luni de-acum inainte pentru toata viata? Macar va da si un telefon gratis la abonamentul asta?

          • O sa ma mai gindesc. Poate o sa ma vaccinez ca sa-ti las tie un loc liber la ATI, in caz ca.

          • @dora
            De ce sa te gandesti? Gandeste Arafat pentru tine. E suficient!

          • Ramane valabil: esti acelasi prost-crescut ca atunci cand ai jignit-o pe doamna Huhulescu. Doar asa stii tu sa-ti impui punctul de vedere. :mrgreen:

          • @dora
            Ramane cum am stabilit. Tot ce nu e aprobat de Arafat e blasfemie!

        • Sigur, citesc si presa internationala. Si stiu ca in alte tari, dupa vaccinarea in masa, au fost EXPLOZII de infectari. Apoi s-au linistit apele. Cu alte cuvinte, au trecut peste valul 4. Valul 4 care de altfel a inceput mai repede la ei, mai tarziu la noi. Deci, numarul cazurilor si deceselor despre care spuneti dumneavoastra ca a scazut foarte mult a urmat dupa ce numarul cazurilor a fost in top. De altfel, cei care au avut cazuri putine de decese au avut si MEDICAMENTE si PATURI, spre deosebire de noi, ceea ce bineinteles a ajutat la salvarea unor vieti. La noi daca ajungi la spital, esti cu un picior in groapa.

          Acum, va intreb ceva foarte logic: Daca 70-80% din poluatie s-a vaccinat, si restul nu s-a vaccinat dar a trecut prin boala, deci are anticorpi naturali, n-ar insemna undeva la 100%? Daca da, atunci de ce inca apar infectari? Cum de nu a disparut pandemia? Cum de majoritatea vorbesc de un val 5, si despre a 4-a doza?

          Da, sunt informat ca vaccinurile sunt „valabile” doar 6 luni, si cum spunea si cib mai jos, inseamna ca ne vom vaccina o data la 6 luni, ceea ce nu este normal. Aproape toate vaccinurile (cu exceptia acestora, care conform definitiei NU SUNT VACCINURI) au valabilitate PE VIATA. De ce aceste vaccinuri nu au valabilitate pe viata, daca sunt de o tehnologie atat de avansata? De asemenea, fiind o tehnologie atat de avansata, care la inceput se spunea ca este un panaceu, ca ne va scapa de pandemie, de ce mai permite infectarea, raspandirea si chiar formele usoare? Va spun un secret? Am exemplu personal doua cazuri: 1. Persoana vaccinata cu ambele doze de cateva luni, s-a infectat, primele 4 zile a fost intr-o stare foarte nasoala. 2. Persoana nevaccinata, a avut 2 zile dureri de cap si lipsa gustului, apoi a stat in casa si facea exercitii fizice fiindca se plictisise in izolare. Asadar, nimic nu este batut in cuie, doamna Dora.

          Da, foarte putini vaccinati ajung in sectiile de reanimare. Am spus eu altfel in acest articol? Sau in alt articol? Sau unde incercati sa ma contraziceti de fapt? Unde ma joc cu cuvintele? 🙂

          P.S.: Ii atrageti atentia lui CIB ca este prost crescut fiindca a spus ca gandeste Arafat pentru dumneavoastra, insa dumneavoastra ati fost prima care a spus „sa-ti las tie un loc liber la ATI”. Eu zic ca inainte sa arati cu degetul, sa va uitati putin in oglinda. Este ipocrizie 🙂

          Toate cele bune!

          • Ah, ok, am inteles ce v-a deranjat. Ca m-ati intrebat cu cine sunt sectiile de reanimare pline, iar eu in loc sa va raspund despre sectiile de reanimare, v-am spus de spitale. Aveti dreptate, am gresit. Nu a fost intentionat, a fost neatentie.

            Probabil v-a deranjat si ca am spus ca sunt MULTI vaccinati in spitale, iar dumneavoastra spuneti ca sunt putini. Ok. Vreti sa ne luam de mana sa mergem sa-i numaram, sau cum facem?

            Hai sa spunem doar ca exista vaccinati in spitale, ca vaccinatii raspandesc (deci nu ajuta la oprirea pandemiei), ca vaccinurile inca sunt intr-un „trial” pana in 2023 (parca, sau 2024, nu mai stiu), ca va trebui sa tot facem alte si alte doze, ca nu au oprit pandemia, ca toti ne asteptam la un val 5 desi multe tari au peste 60% din populatie vaccinata.

          • Nu este elegant din partea dumneavoastra sa-i tineti partea lui Cib, trecand cu vederea ca el este cel care m-a persiflat primul, prin întrebarea despre „telefonul gratis”. Ati fi putut ramane in afara disputelor noastre al caror istoric nu-l cunoasteti.

          • … Si nu, nu este nevoie sa numaram noi pacientii. Poate, in parte, va lamureste acest studiu recent:

            https://www.vie-publique.fr/en-bref/281909-covid-19-vaccination-efficace-90-chez-les-plus-de-50-ans

  • E atat de simplu. Fiindca bajbaie, politicienii si medicii au doar un plan pentru rezolvarea Pandemiei, DICTATURA. Pentru ca vaccinurile e clar ca au esuat. Dar va veni si vremea ADEVARULUI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *