Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Despre mizerie

“Nu-i așa că ori de câte ori încercăm să ni-l închipuim pe Dumnezeu ceva ne distrage atenția și ne încurajează să ne gândim la altceva? Se numește diavol și rezidă în noi.” (Blaise Pascal, “Pensées”/“Cugetări”)

 

Aproape că a venit primăvara și aș vrea să pot spune că începând din 2024 oamenii nu vor mai trage preșul peste murdăria pe care o produc. Nu de roboți avem nevoie, ci de conștiințe.

Ultimii ani au lăsat atâta murdărie pe străzi încât nici primăriile nu mai pot face față. Obligate să plătească pentru întreținerea imigranților ilegali, nu prea mai au bani de curățenie. Deși există mulțime de coșuri de gunoi, ticăloșii aruncă gunoaie peste tot. Consumul de droguri și de alcool în exces au creat specii noi, ferale. Vântul aruncă gunoaiele în curțile și grădinile oamenilor. Grădinarii nu mai vor să strângă gunoaiele, rolul lor e să tundă copacii, tufele, iarba, să se îngrijească de flori. Am și eu o grădiniță cu fața la șosea, jumătate din tomberoane le umplu cu mizeria aruncată de alții.

S-a produs în exces, s-a aruncat la gunoi în exces. Unii refuză să pună gunoiul separat chiar și pentru puținul care se mai reciclează. Mizeria se îngroapă sau se aruncă pe câmpuri. Otrăvurile sunt preluate de apă. Circuitul apei în natură transferă componente chimice ale mizeriilor pe care le-am produs în ceea ce mâncăm și bem. Nu Dumnezeu a creat cancerul, ci noi, prin ceea ce am creat și produs fără nicio grijă pentru viitor sau pentru viețile noastre.

Drogurile și băutura peste măsură au distrus Occidentul, nu Biblia. Seara, străzile miros a cartofi prăjiți și a canabis. Tâmpiților li s-a spus că nu e drog, ci fumat recreațional, doar că de la atâta râs clienții au ales să cumpere senzații și mai tari. Programele de renunțare la droguri și de reabilitare au salvat foarte puțini, deși s-au cheltuit foarte mulți bani. Pentru ca astfel de programe să aibă succes trebuie îndepărtați distribuitorii de droguri de pe străzi, închise fabricile, iar stocurile existente distruse. Polițiștii nu grija protestatarilor ar trebui s-o aibă, ci a copiilor, unora fiindu-le chiar părinți.

Pe străzile dosnice sunt munți de mizerie: mobilă, electronice, dezastru menajer. În Marea Britanie, de exemplu, plouă, plouă des. Mizeria nici nu mai poate fi refolosită, chiar dacă ar fi luată de pe străzi, dacă nu există spații acoperite unde să fie depozitată. Urmărind vloguri de călătorie de pe YouTube am realizat că toate țările au fost înghițite de murdărie. Țări ca Japonia, altădată imaculate, nu au mai făcut față gunoaielor, dughenelor, barăcilor aduse de mizerie în metropole. Roboții nu fac treabă bună. Acum o săptămână am făcut cumpărături la un magazin unde fiecare se folosește de casele de marcat. Supraveghetoarea era transpirată de la atâta alergat, toate casele de marcat țiuiau în eroare, zgomotul era infernal. Se mai și fură. Oamenii ar fi mai fericiți cu locuri de muncă decât cu așa progres. Roboții care răspund la telefon în contul marilor companii repetă aceleași întrebări papagalicește, nerăspunzând la întrebări cu adevărat importante. Timpii de așteptare să vorbești cu o persoană se măsoară în ore. Acestea nu sunt impresii de călătorie, trăiesc în Marea Britanie de douăzeci de ani.

Mai sunt școli primare care se luptă să-i învețe pe copii să citească cărți, să-i respecte pe cei bătrâni, să strângă mizeria după ei. Munca lor a fost înghițită de indolența gimnaziilor și de aroganța prostească a universităților. Intelectualii occidentali au fost fani droguri și băutură, preferând să trăiască în pauza mare. Facebook-ul a avut grijă să-mi plaseze o știre cum că în câteva școli din România copiii sunt învățați să iubească animalele. Sper că e vorba de rânitul la porci și la vacă, de țesălatul unui cal, de dat de mâncare la găini, nu de pus fundițe la gâtul câinilor și al mâțelor. Aduceți-vă aminte ce mâncau chinezii cât au trecut prin foamete, obiceiuri care s-au păstrat. Pământul nu se muncește singur, omul trebuie să se ocupe de agricultură și de zootehnie, dacă vrea să mai existe ca specie.

Nu vă mai închinați la animale, aveți grijă de ele, dar nu exagerați. Mulți au ajuns să le idolatrizeze. Un profesor mi-a spus odată că atunci când colonizatorii au încercat să creștineze incașii, aceia au spus că nu aveau nevoie de un rai unde nu-și puteau lua cu ei și animalele. Mark Twain, de partea colonizatorilor, de asemenea și-a dorit să ajungă în iad, alături de toți prietenii lui, decât singur în rai și fără vicii. Drept urmare Occidentul a început să arate a ceea ce și-au dorit, doar că iadul înseamnă distrugere, după veselie și sarcasm numai cenușă fără viață.

Omul trebuie să revină la bun simț și la măsură. Pe rețelele sociale se face paradă de credință. Credința nu e teatru. Din păcate de teatru avem parte chiar și prin unele biserici. Pedofili dovediți continuă să slujească. Cui? Enoriașii care îi frecventează, chiar și pe aceia care au crucificat o nevinovată, chiar nu pot face deosebirea dintre bine și rău, dintre Dumnezeu și diavol? Înalții prelați bisericești sunt gătiți ca de mers la palat, stau pe tronuri care mai de care mai sofisticate, au purtător de cuvânt. Când ne-am prostit în așa hal? Chiar și busuiocul de agheazmă a fost închis într-un fel de raclă aurită. Sfinții sunt idolatrizați cu peste măsură. Credința e simplitate, naturalețe. Pupincurismul nu funcționează cu Dumnezeu.

Haideți să ne purtăm ca oamenii, nu ca animalele, să ne întoarcem la școală și la buna educație de acasă. La a ne fi milă și a ajuta pe săraci, pe orfani, pe bătrâni. Să distrugem drogurile și să creăm locuri de muncă pentru a produce bunuri care ne fac bine, nu rău. Nu de arme avem nevoie, ci de sănătate: mâncare, învățătură și aer curat. Oamenilor li s-a inoculat o cultură a morții care i-a îndepărtat de viață. Cei mai mulți nici nu mai vor să știe de ce trăiesc. Dacă nu iubiți viața, nici nu e de mirare că mințile unora scuipă distrugere.

P.S. Cei ce aruncă murdărie pe străzi, în parcuri, pe spațiile verzi ar trebui amendați și trimiși la pușcărie pentru o săptămână, de unde să fie scoși zilnic pentru a curăța mizeria din spațiile publice.

Alt P.S. Sunt casele de bătrâni și orfelinatele exemplu de curățenie, îndestulare și empatie, că doar e an electoral? Președintele Iohannis să fie obligat să doneze aceiași sumă pe care a plătit-o pentru călătoriile peste hotare locuitorilor celor mai sărace sate ale României.

 

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „Despre mizerie”

  • „Empatie…” ….aud mereu cuvântul ăsta: „empatie”. Ce e asta? Cum să fii empatic, cum să ajuți vreodată pe cineva când în jurul tău vezi numai leneși care numără cu nerăbdare ceasurile pierdute la locul de muncă până când pleacă acasă? Cum să fii când vezi numai iresponsabili fără o urmă de prevedere pentru viitorul lor financiar cheltuind și ce n-au peste mări și țări și citybreak-uri? Vine criza? Păi ce-ai pus deoparte când era „boom” economic? Cum să fii când tu îți rupi oasele câte 12-13 ore la muncă să dai familiei, copiilor un trai bun iar altul nu se-nsoară că îi e prea greu 6-8 ore la muncă și încă 6 după la păcănele? Să-ți fie milă de bătrâni?! Da! Milă pentru bătrânii tăi… Restul? Cum și-au așternut în tinerețe așa să se odihnească la bătrânețe. Eu cred că selecția naturală ar mai trebui lăsată în pace să „cearnă” ea persoanele ale căror calități merită să treacă spre generațiile viitoare și să nu mai avem atâta grijă pentru pleava societății. Mă declar o persoană ne-empatică.

  • Mama , ce party ( citeste : guleai ) iesea la intalnirea lui Mark Twain cu Ivan Turbinca !

  • Am văzut filmări pe youtube cu fetele britanice dimineața la ieșirea din cluburi,în Manchester,Liverpool și bănuiesc ca în toate marile orașe,imaginile nu lasă loc de comentarii,da drogurile și alcoolul în exces au distrus occidentul,am văzut tot așa reportaje de călătorie din Roma,Palermo,munți de gunoaie,mizerie,pe străzi,în centru,nu mă gândesc ce este la periferie,în America la periferii este infernul ,trăitor fiind în România nu mi-am putut imagina ca așa ceva poate exista ,după ce înlături poleiala ce o acoperă și descoperi ca bomboana este putredă și otrăvitoare.Asta a venit la pachet cu libertățile mult trâmbițate,de fapt oamenii aceia nu au fost și nu sunt liberi niciodată,sunt sclavii sistemului capitalist,al consumului irațional,al promiscuității care se întinde precum mucegaiul,iluzie întreținută de droguri ,violența și alcool.Din păcate modelul occidental este urmat și în România…vor veni generațiile pur crescute în capitalismul autohton in curând la conducerea societății,la muncă mai puțini vor veni,nu sunt dispuși prea mulți,ne umplem încet de muncitori străini ,tinerii noștri sunt plecați de ani buni,nu mai e mult ,se pregătește coliva,din grâu ucrainean ,cu bomboana otrăvită .RIP România…

  • “Cei ce aruncă murdărie pe străzi, în parcuri, pe spațiile verzi ar trebui amendați și trimiși la pușcărie pentru o săptămână, de unde să fie scoși zilnic pentru a curăța mizeria din spațiile publice.”Total de acord! In Nord Vest Londra este la fel. O sa fac poze in speranta ca cineva se sesizeaza si putem sa rezolvam problema (camere de suraveghere sunt peste tot degeaba)!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *