În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Discursul lui Cristi Puiu – un exercițiu de libertate

Discursul „anti-mască” al regizorului Cristi Puiu a fost prilej pentru un nou discurs al urii pentru jurnalistul Cristian Tudor Popescu: el a spus că atitudinea lui Puiu este „o măgărie agitatorică menită să-i promoveze filmul (Malmkrog, n.n.)” și că „dacă nu aș lua în considerare această posibilitate ar trebui să-l consider pe distinsul regizor dl Puiu de-a dreptul idiot”, adăugând despre cei care l-au aplaudat pe regizor că „într-un cuvânt, e vorba de cretini și de ticăloși”. Personal, nu cunosc cât e de sigură analiza unuia precum CTP, care declarase de curând în direct „În momentul ăsta am un gol în cap… enorm… nu știu… nu știu de ce sunt aici…. și ce … ce, da… spuneți-mi deci ce… ce voiam să spun!” (15 mai 2020, DIGI 24, emisiunea Cap Limpede). Dacă nu aș lua în considerare posibilitatea că distinsul de la DIGI a uitat că Puiu are dreptul la opinie ca orice alt cetățean, ar trebui să-l consider pe distinsul dl CTP de-a dreptul idiot. În plus, cei care îl aplaudă pe CTP și nu înțeleg adevăruri simple ale democrației (acela că regizorul Cristi Puiu are dreptul la libertate de expresie) sunt într-un cuvânt cretini, ticăloși, cripto-socialiști și primitivi. Discursul de la proiecţia în avanpremieră naţională a filmului „Malmkrog” al lui Cristi Puiu a fost unul de bun-simț, ca un exercițiu de libertate: el a încercat în puține fraze descrierea unei hălci întregi din România regimului Klaus Iohannis: o țară pierdută, unde interlopii lui Duduianu au drepturi superioare omului de pe stradă și unde președintele țării confundă Noul Corona cu o gripă rebelă: o țară condusă cu amatori, jemanfișiști, trădători, scribi și misrerupiști. Zi-le, domnu’ Puiu!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Discursul lui Cristi Puiu – un exercițiu de libertate”

  • Pai nu mai exista libertatea de opinie. Daca nu ai opinia care trebuie, atunci esti postac platit, agent rus, psdist sau ai alte motive. In capul lor opinia aia alternativa nu poate sa existe la un om obisnuit.

  • 😛 CTP, gaură în cap la DIGItv. De unde atîtea găuri la un cap așa turtit?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *