Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Diversiunea Cum a atacat Rusia NATO cu o rachetă trasă de Ucraina!

Nae Ionescu ar fi deschis aceste însemnări cu faimosul Iată faptele!
Și, evident, ar fi prezentat faptele.
Faptele care ar putea fi puse sub titlul:
Cum a atacat Rusia NATO cu o rachetă ucraineană lovind o remorcă plină de lemne de foc.

Cum însă faptele au fost relatate pe larg în presă și cunoscute de toți românii, făcuți să creadă marți seara că a doua zi se vor trezi direct în Rai, pentru că Noaptea va fi Apocalipsa, mi se pare de prisos să le mai reamintesc. Rapiditatea cu care pentru presă ceva căzut din cer cu explozie peste o remorcă plină cu lemne într-un sat de la granița Poloniei cu Ucraina, ucigînd doi săteni, a devenit atac îndreptat de Rusia împotriva unei țări membre NATO, nu surprinde:

  1. Presa, chiar și cea zisă quality, e în stare să facă din țînțar armăsar de dragul ratingului.
  2. Presa, chiar și cea zisă quality, devenită simplă presă de Război după declanșarea conflictului din Ucraina, prin nimic deosebită de presa care slugărește propaganda, face tot ce e posibil în materie de dezinformare pentru a lupta împotriva rușilor.

Un exemplu mai mult decît convingător ni-l oferă Associated Press. Pe vremuri una dintre cele mai profesioniste Agenții de presă din lume, AP a căzut sub nivelul TASS de pe vremea lui Stalin. Despre incidentul din satul polonez, agenția a transmis în noaptea de marți spre miercuri știrea potrivit căreia „un oficial de rang înalt din cadrul serviciilor de informații americane” a afirmat că ar fi vorba de rachete rusești. De remarcat din start patentul tuturor fake newsurilor cultivate pe scară largă de presa occidentală:

Invocarea unui oficial din Serviciile secrete americane sau britanice în general în condițiile în care America și Anglia au mai multe servicii secrete. Formula Servicii secrete dă putere de convingere, iar formula vagă servicii secrete americane sau britanice scutește pe ziarist de o dezmințire, așa cum s-ar fi întîmplat dacă ar fi invocat un serviciu secret anume.

Surprinde însă felul în care liderii țărilor membre NATO, dar și liderii Uniunii Europene, au abordat incidentul. Potrivit unei sinteze publicate de Evenimentul zilei, totul a pornit de la acest fapt:

„Marți, 15 noiembrie la ora 15.40, satul Przewodow, cu o populație de 500 de locuitori, situat la șase kilometri de granița cu Ucraina, în districtul Hrubieszow din Polonia. Un tractor de la o fermă a fost lovit de un proiectil, lăsînd un crater de aproximativ cinci metri în diametru și doi metri adîncime. Doi bărbați, în vîrstă de 50 și 60 de ani, au fost uciși, în timp ce martorii au declarat că au auzit explozii. Zona incidentului a fost izolată rapid de poliție și de armata poloneză. Anchetatorii au fost trimiși la fața locului.”

Tot marți, în jurul orei 18.00, pe rețele de socializare au început să circule informații despre două rachete rusești care au lovit tractorul și remorca, însoțite de imagini cu craterul și cu tractorul și remorca răsturnate. De îndată, știrea a fost preluată și transmisă de toată lumea, fără o minimă prudență, sub titlul Rachete rusești atacă o țară membră NATO.

Rusia dezminte rapid informația. Marți, Rusia lansase asupra Ucrainei o sută de rachete de croazieră de mare precizie (un salt uriaș în precizia de pînă acum), reușind să lovească puncte cheie ale infrastructurii energetice a Ucrainei fără a face mai mult de o pagubă umană. Era posibil ca una dintre aceste rachete să fi căzut din greșeală în satul Przewodow, aflat la granița Poloniei cu Ucraina. Rusia dezminte și o asemenea posibilitate. Pentru a lua în considerare teza atacării unei țări membre NATO era musai ca Rusia să-și asume lovitura. Firește, orice om normal, chiar și lider politic occidental, s-ar fi întrebat ce fel de atac împotriva Poloniei e acela în care se trage o singură rachetă și aceea pentru a lovi un tractor cu o remorcă, în care se aflau doi săteni. Dacă respectivii ar fi fost Ben Laden sub acoperire de doi țărani polonezi, sau dacă tractorul n-ar fi fost tractor, ci un lansator de minirachete nucleare, parcă ai mai crede că Rusia și-a permis să piardă un milion de dolari (atîta costă o rachetă de croazieră) ca să dea cu roțile-n sus un tractor de fermă. Fie și acest amănunt ar fi reclamat minimei logici de care dispune un om politic occidental o anume prudență. Dar chiar și fără această logică, liderii țărilor membre NATO au știut la cîteva minute de la incident că racheta era ucraineană, trasă aiurea de antiaeriana ucraineană, mînuită în acest caz de ucraineni și nu de specialiști NATO sub acoperire de ucraineni. Nu se putea întîmpla altfel. Dacă s-ar fi întîmplat altfel, dacă n-ar fi știut, deci, întreg eșafodajul de încredere în NATO s-ar fi prăbușit. Cum să nu știe NATO, date fiind luptele din Ucraina, ce a căzut nu în Orientul îndepărtat, nu dincolo de Cercul polar, ci într-o localitate aflată la cîteva sute de kilometri de Varșovia? Mai ales că zona a fost rapid izolată de Armata Poloneză. Ar fi fost normal, în aceste condiții, ca de îndată ce pe toate televiziunile au început să curgă burtierele cu Polonia atacată de Rusia, NATO să dea un comunicat oficial de dezmințire.
Mai ales că era vorba de o țară membră NATO.
Ei bine, nu s-a întîmplat așa.
Polonia e țară membră NATO. Pregătită la ultimele standarde ale Alianței. Indiscutabil, Guvernul polonez a știut ce s-a întîmplat mai repede decît liderii occidentali.

Explozia a avut loc la ora 15.40.
Televiziunile și site-urile încep să deruleze informația – Un stat membru NATO atacat de Rusia! începînd cu ora 18. Se creează în scurt timp o isterie planetară. Coțofane și coțofeni de la toate televiziunile occidentale cer activarea articolului cinci, ba chiar și declanșarea unui Război NATO- Rusia. Explicabil. Noile generații de jurnaliști sînt morți după jocurile video cu bătălii de blindate.
Dă Guvernul polonez un Comunicat de dezmințire?
Nu dă.
Mai mult, la ora 19 purtătorul de cuvînt al guvernului polonez, anunță o reuniune a Biroului Național de Securitate. Armata e pusă în stare de alertă. Reuniunea durează trei ore. Timp în care opinia publică mondială e în stare de alertă.
Guvernul polonez nu numai că nu dezminte, fie și din grija față de polonezi, dar mai mult toarnă gaz pe foc prin măsurile de excepție justificate doar dacă ar fi fost un atac rusesc.

Marți, la ora 22, Volodîmîr Zelenski ține un discurs video isteric în care, susținînd teza unui atac rusesc, reiterează cunoscutele teze ucrainene că Rusia nu se va opri la Ucraina, că Ucraina e ultima redută în fața invadării rusești a Europei și prin urmare Occidentul ar trebui să-și dea viața pentru ca Ucraina să-i arunce pe ruși în Mare.
În aceste trei ore liderii occidentali s-au năpustit să scrie pe Tweeter că sînt alături de Polonia lovită, că sînt gata să intre în Război cu Federația Rusă.

Măcar după trei ore de deliberări ar fi fost normal ca Guvernul polonez să spună în fine adevărul.
N-o face.
Ba mai mult, amplifică isteria mondială prin măsurile anunțate. Se anunță ridicarea stării de alertă și posibilitatea ca Polonia să ceară aplicarea articolului 4 din Tratatul NATO.

La Bali, liderii prezenți la reuniunea G20 publică după miezul nopții un Comunicat de sprijinire a Poloniei.
Dacă e un Comunicat de sprijinire înseamnă că Polonia chiar a fost atacată de ruși.

Încetul cu încetul, cu o timiditate regizată, se avansează teza unei rachete ucrainene trasă împotriva unei rachete rusești. Tonul îl dă Joe Biden. Suficient de șmecher ca să nu spună de-a dreptul c-a fost o rachetă ucraineană.
Miercuri seara, teza unei rachete ucrainene era deja o axiomă.

E mai mult decît ciudată abordarea incidentului de către liderii țărilor membre NATO, în frunte cu liderii polonezi.
Și e vorba în primul rînd de imaginea de descumpănire, de ignoranță pe care ne-o oferă toți liderii NATO nu la cinci minute, nu la o oră, ci la aproape 12 ore de la incident față de ceea ce s-a petrecut în cătunul de la graniță.

A crede că ei n-au știut la scurt timp de la incident despre ce-i vorba ar însemna să ne neliniștim:
Un incident petrecut în inima Europei, într-o țară membră NATO, despre care NATO să n-aibă informații precise nici după 12 ore de la producere.

Nu e însă nici un motiv de neliniște din acest punct de vedere.
Toți cei care au susținut că e vorba de Rusia au mințit cu nerușinare.
Toți liderii NATO, inclusiv Klaus Iohannis, au știut la scurt timp de la incident că-i vorba de o rachetă ucraineană.

De ce n-au dezmințit informația ventilată de presă, de ce au întreținut isteria, ba chiar au amplificat-o?
Pentru că participau la o nouă diversiune mediatică într-un Război în care jumătate din confruntări sînt în spațiul mediatic cu presa occidentală pe post de Armată de zombi propagandiști.

Se știe că în privința imaginii asupra unui eveniment contează doar partea de început a campaniei de presă.
În cazul incidentului de la fermă, au contat doar cele 12 ore în care întreaga presă a lumii, sprijinită de declarațiile politicienilor, au impus convingerea că Rusia a atacat o țară membră NATO.
A doua parte – cea a dezmințirii – nu reușește niciodată să înlăture din conștiința colectivă falsurile împinse de prima parte a campaniei.
Cel mai bun exemplu e dat de revenirea AP asupra groaznicului fake news de marți noaptea.

Miercuri, Agenția a tipărit următoarea erată:

„Associated Press a relatat eronat, pe baza unor informații de la un înalt oficial american din domeniul informațiilor care a vorbit sub protecția anonimatului, că rachete rusești au intrat în Polonia și au ucis doi oameni”.

Erata a trecut neobservată. Mai ales că Agenția a dat-o discret.
Restabilirea Adevărului a fost imposibilă și pentru că liderii occidentali, în frunte cu Joe Biden, au susținut cu jumătate de gură Adevărul.

În tot acest timp, parte a Diversiunii, Zelenski a continuat să susțină că racheta a fost trasă de ruși.
Nu împotriva voinței americanilor, ci la ordinele acestora.
Poziția Ucrainei a avut menirea de a păstra credibilitatea Fake News-ului.

Joi după-amiaza s-a intrat în faza a treia a Diversiunii, cea de împlinire a obiectivului.
Liderii occidentali au susținut, toți în cor, ca interpretînd o partitură dată, că n-are importanță dacă racheta a fost ucraineană.
Are importanță că ea a fost trasă de bieții ucraineni pentru a se apăra de masivele atacuri rusești.
Ca la o comandă, întreaga presă occidentală a transmis același mesaj.
Așadar, Rusia poartă responsabilitatea celor doi morți din satul polonez de graniță.

Ce s-a urmărit prin această Diversiune?
Ce se urmărește din 24 februarie 2022 prin toate Diversiunile mediatice:
Întreținerea vie a urii față de Rusia în rîndul cetățenilor occidentali care contribuie prin taxe și impozite la hrănirea Războiului din Ucraina.
Și nu în ultimul rînd, revenirea atenției față de un război a cărei lungime creează o anume monotonie și prin asta dezinteresul opiniei publice occidentale.
Astfel că din cînd în cînd se pun la cale Diversiuni mediatice menite a readuce în prim plan Războiul din Ucraina.
Iar cetățeanul occidental să scoată banul ca să i-l dea lui Volodîmîr Zelenski, pentru ca acesta să poată face seară de seară un pod cast de președinte care n-a uitat totuși că e actor de profesie.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

33 comentarii pentru articolul „Diversiunea Cum a atacat Rusia NATO cu o rachetă trasă de Ucraina!”

  • Domnu’ Cristoiu,

    Oricata vorbire s-ar face… ajungem la aceeasi concluzie: Presa este fix propaganda, nothing else…!

  • „Întâmplările” cu succesul alternat cu insucces este lucrarea tainică și pedagogică a lui Dumnezeu care încearcă din răsputeri să-l țină pe om pe linia de plutire și să nu cadă în coșmarul mândriei ucigatoare, așa cum au ajuns mulți alți ziariști batrani că dl Cristoiu.

  • De ce îl lasă America sa se decredibilizeze pe Zelenski
    Reiau o explicație care cred ca nu a fost înțeleasă
    Ce faci dacă ești in transeu in fata inamicului și nu mai ai muniție ?
    Ridici miinile și te predai NECONDIȚIONAT
    America știe ca nu mai poate sa alimenteze cu muniție războiul
    America știe ca dacă lumea vede ca nu mai trimite toți au sa înțeleagă ca nu mai are și nici nu poate sa producă in ritmul in care se consuma
    De aceea face presiuni pentru discuții de pace
    Zelinski o tine una și buna o știe pe a lui și atit
    Eu sunt de părere ca dacă o sa mai continue așa o sa îl găsească o racheta ca pe Dudaev și alta conducere a Ucrainei o sa înceapă discuțiile de pace cu Rusia
    Zelenski este destul de infatuat sa nu înțeleagă ca fără sprijin occidental are sa capituleze NECONDIȚIONAT cind are sa termine munitia

    • Te inseli. Si daca ar dura 10 ani razboiul, industria americana poate produce si vinde armament pe banda rulanta.
      Dilema e alta – Rusia va castiga la un moment dat razboiul, iar America nu stie cum va gestiona geostrategic o astfel de situatie in conditiile in care si Turcia e o problema. America s-a gandit ca razboiul va dura 6 luni si gata.. In realitate nu e asa.. ceea ce s-a schimbat ramane bun schimbat iar America va avea un cartof fierbinte in mana de acum incolo.

      • Eu multe luni din an trăiesc in America
        Am o jumătate de familie acolo
        Sunt foarte conectat la viața economică și politica americană
        Dvs in afirmațiile pe care le faceți pe ce va bazați
        Cind ati fost ultima data in SUA și in ce stat dacă puteți sa imi spuneti

        • @Tiberiu Tatulescu a scris pe 18/11/2022 la 17:11
          Dl Tatulescu…..
          dudaev…a fost „sacrificat” purcelushul…mai tinetzi minte cum…rusii i-au trimis „elicoidal-antiradar”…o rachetutza…”mobile phone signal”…
          auf Wiedersehen
          Valentin-Ionut Constantinescu

  • MNT: Am scris zeci de file de acum despre războiul din Ucraina şi îmi asum subiectivismul. Neavînd nici pe departe suficiente informaţii, nu ştiu exact nici cum să distribui responsabilităţile şi vinovăţiile sau să am vreo predicţie de cum se vor sfîrşi lucrurile.
    Un singur lucru ştiu cu precizie: nu-mi place lumea în numele căreia Occidentul riscă un nou război mondial, posibil nuclear. Iar Rusia, populaţiile sale, nu apără, o da, atacînd, mai ales teritorii, ci modul lor de viaţă, în timp de Occidentul se crede îndreptăţit, încă de la primele colonizări, să-şi impună modul de viaţă. Într-o retorică care a evoluat de-a lungul secolelor, de la un set de valori la altul, dar mereu de-o ipocrizie cu miros de lăcomie. Desigur, în această pîrdalnică de viaţă, fiecare suntem obligaţi să alegem o tabără, dar nu suntem obligaţi să fim imbecili.

  • Cine seamana vint culege furtuna…bosorogu senil Biden o sa fie ocupat 2 ani cu procese, imbecilii tradatori din EU-EC-Davos nu conteaza, Putin isi vede de treaba, Xi la fel…care e problema?…am avut 2 x razboaie mondiale pe teritoriul Europei, de ce n-ar fi si al 3-lea?… istoria se repeta….ordinarii au fost in istorie de cind lumea…e cineva atent la bashitul ala de Papă?…sau la patriarhu nostru cel cu 10 kile de aur pe el si Mercedes de lux?… isi mai aminteste lumea de Isus cel imbracat simplu si invataturile sale?….

  • În legătură cu durerea de cap : un verișor de al meu, cu aceleași simptome, a fost tratat de doctorul Leon Dănilă. Daca dl. Cristoiu poate lua legătura cu dl. Danilă, ar scăpa de durerea de cap

  • „Strategia” este mai simplă: a început debarcarea jelescului și pentru asta, dacă tot au băgat, degeaba, vreo 30-40 miliarde în courul lui iar de întors slabe speranțe, se întocmește „dosarul” ! Din bani băgați nu se mai întoarce ceva baban, având în vedere că „bogățiile” sunt in pământul Donbass-ului stăpânit, pentru totdeauna, de ruși. Cine crede că rușii vor ceda vr-un metru patrat din ce și-au propus să anexeze sunt naivi adică prosti. Amerlocii ca-n mai toate războaiele purtate de ei ca jandarm șef al planetei in ultimii zeci de ani au luat, altfel cum, din nou țeapă!

  • Dragi tovarasi si prieteni ,
    Glontul a trecut pe la urechea rusilor,daca acea racheta trasa de ukrainieni din vina rusilor ar fi cazut pe teritoriul Romaniei noi romanache eram deja la Cotul Donului in frunte cu Ciolacu sau aaaa aaaa CIUCA!

  • costurile diversiunilor pe care le lansezi pe Vremurile astea sint colosale. unii prefera sa nu si asume o asa masura a costurilor, care mai e si in stil iceberg, adica nici nu sti cit de costisitoare sint, in mod absolut. rusii au spus clar-cristal inca din 2015 despre ce e vorba acum, deci se stia inca de atunci, nu de ieri, nu de alaltaieri, raspunsul la ‘atacul cu rachete asupra gramezii de lemne din tractorul cu remorca’. toti cei care au reactionat la ‘atac’ saliveaza cind aud de razboi. se pare ca unii pur si simplu au ajuns sa indrageasca razboiul si diversiunea. de la saliva asta n-ai cum sa tragi nadejde de pace.

    • @Online
      Asa de dimineatza…
      Ce inteleg ca se intampla…anglo-saxonii au conceptul de „aparare avansata”…adica…au un „dusman” pe Luna…merg pe luna…au mai trimis o racheta…rusii au copiat acest concept care de fapt e strategie militara…anglo-saxonii antreneaza armata ucrainieana din 2014,in vara lui 2021 parasutistii englezi au facut exercitii pe granita cu Federatia Rusa…acolo…e un punct de frontiera pe care scrie…Moscova…250 sau 270 km…pe sosea…am fost acolo in 2004…ce inteleg…rusii s-au simtit amenintati…si ii toaca pe ucrainieni…din punctul lor de vedere,conceptul anglo-saxon de aparare avansata…se apara…ce sa spun…razboaile…femeile…avutiile…nebuniile oamenilor…vezi ca e o shtire la americani ca musk i-a trimis pe toti de la twitter acasa…nu doar jumatate…oficial…pana saptamana viitoare…shtiu ce spui tu cu „clar-cristal”…cum zic „anglo-saxonii”…au nishte „linii rosii”…in 2008 la summit-ul nato de aici s-a vorbit de aderarea Ucrainei si a Georgiei…l-au pus pe ala de la georgieni sa-i atace pe rusi…Ghinion…apoi…2014…maindaul…uite…theguardian….quality…anglosaxon…”‘Fuck the EU’: US diplomat Victoria Nuland’s phonecall leaked – video”…https: //www. theguardian. com/world/video/2014/feb/07/eu-us-diplomat-victoria-nuland-phonecall-leaked-video….nasol ca a venit iarna…am citit o declaratie a rusilor ca nu vor opri razboiul iarna…adica cel putzin vor toca infrastructura critica a Ucrainei(gaze,electricitate,comunicatzii)…mai e o shtire…traficul de internet in Ucraina s-a prabushit cu 67%…ce sa mai spun….oameni nebuni…
      Dimineatza Frumoasa Online!!!
      vali
      🙂

      • clar cristal ul e chiar asa, in sensul ca despre racheta aia se stia totul…nu dinainte sa fie lansata, ci tocma din 2015. deci chiar si o tresarire n avea motivatie, salivatul deja e din alta poveste, nu a rachetei din poveste

        • @Online
          Republicanii de extremă dreapta din Camera Reprezentanţilor solicită oprirea ajutorului acordat de SUA Ucrainei g4media 18.11.2022
          S-a umflat taratza shi in ashtia…Premierul Fumio Kishida susține că o rachetă nord-coreeană ar fi căzut în mare, în zona economică exclusivă a Japoniei: ”Absolut inacceptabil” g4media 18.11.2022
          Dimineatza Frumoasa Online!!!
          Erata:razboaiele shi maidanul
          vali
          🙂

          • republicanii cu pricina sa ia legatura cu omologii din ucr, sa vada daca si ei sint de acord cu povestea asta :)), teoretic …nu prea!, in sensul ca vor face urat de tot in cazul se vor simti…. tradati!:))))
            extremismul fake difera de ala pur-singe 🙂

          • Scriu dar probabil nu atit de clar
            Americanii nu mai pot susține cu muniție războiul
            Nu mai au de unde
            Actualmente produc 60 de Himars pe an și au nevoie de 3 ani sa ajungă la 90
            Nu poți sa aprovizionezi frontul carind munitia cu DHL sau UPS
            Nici o țara din lume in condiții de pace nu transforma industria civilă in una de război
            Munitia are nevoie de produse chimice pe care Europa le producea cu gaz rusesc

        • @Online
          Uite…i-a zis ca rusii au asa ceva si americanii nu…daca vroiau sa execute o lovitura nucleara asta foloseau si nu exista contramasuri…
          Vineri, 06 Septembrie 2019
          „Chestiunea includerii noilor arme dezvoltate de Rusia în acordurile pe tema armelor strategice a apărut în cursul discuțiilor purtate cu președintele american la summitul Grupului celor 20 de țări industrializate (G20), desfășurat în Japonia, în luna iunie, a declarat Vladimir Putin, la Forumul Economic Estic de la Vladivostok.
          „I-am spus lui Donald, «dacă vrei, vă putem vinde vouă și iată cum vom păstra imediat totul în echilibru»”, a afirmat Putin, joi, la ședința plenară a evenimentului, la care au participat și prim-miniștrii Indiei și Japoniei. Partea americană susține că va avea în curând astfel de arme, însă Putin a argumentat că „de ce să irosești bani atunci când noi am cheltuit deja și putem obține ceva pentru asta care să nu dăuneze securității noastre?”
          Statele Unite nu au dat un răspuns la oferta liderului rus și „rămân tăcute” în privința propunerilor Moscovei de limitare a cursei înarmării, a declarat președintele Vladimir Putin.”
          https: //www. hotnews .ro/stiri-international-23352193-putin-spune-oferit-lui-trump-optiunea-cumpara-arme-hipersonice-dezvoltate-rusia. htm
          Zi Frumoasa Online!!!
          vali

          • prin 2015 se vorbea, tot la valdai, despre ‘dinamica fibonacci’, nu mai retin exact dar era cam asa: stim ce veti descoperi, cind veti descoperi, etc etc:)))
            cind am citit …m a apucat risul:))), ca era chiar prea de tot ca cineva sa vorbeasca oficial despre ‘maparea viitorului’. discursul de la valdai, de atunci, ramane singular in istoria discursurilor conducatorilor de pe planeta asta. e cu …inainte de discursul ala si…dupa. atatea informatii difuzate public, …catre toti cei care au urechi:))), cind, vreodata sa mai fi fost puse pe tava, in piata mare?!:) ( culmea culmilor in discursul ala a fost asta: ‘Noua Lume, pe care noi nu ne o dorim’ :))). pai adincimea lui ‘nu ne o dorim’ bate de departe marianele:)), e ‘ultima esenta’, ‘dinamica dorintelor’.
            ideea e ca se lucreaza la nivel cuantic, de o vreme,…iar accesul in povestea asta e restrictionat pe cale naturala:)), adica poti spune verde n fata ce si cum, ca oricum unii nu pricep ce spui :), …ce exemplu mai clar sa dau, altul decit discursul de la valdai?! 🙂

        • @Online
          Intre timp…mosh teaca locali…au probleme „de viatza shi de moarte”…
          Comisia Europeană, întrebată dacă România poate excepta pensiile militare în reforma pensiilor speciale: O etapă care trebuie îndeplinită până la finalul anului este revizuirea pensiilor speciale, care includ pensiile militare
          https: //economedia .ro/comisia-europeana-intrebata-daca-romania-poate-excepta-pensiile-militare-in-reforma-pensiilor-speciale-o-etapa-care-trebuie-indeplinita-pana-la-finalul-anului-este-revizuirea-pensiilor-speciale-car.html#.Y3dMUcdBxPY
          Zi Frumoasa Online!!!
          vali
          🙂

      • Rusia e o societate inchisa. Tinta e ca ea sa devina o societate deschisa, cu orice pret. faza e ca rusii platesc fix acelasi pret pentru a ramane o societate inchisa. chestia cu apararea avansata e mai adanca, nu e doar una de mexanica, ci si una cuantica :))
        rusiii se apara nu doar pe taramul Pamabtului, cibsi al Cerului:)), ca…o societate deschisa e una care siba deschis Cerul, nu Pamantul. faza cu societatea deschisa e ca odata fovedita ca e asa, ea poate fi legata lanun sistem de vase comunicante care in final o vor secatui si…fizic si cuantic.
        rusii isi apara ‘traitul pe ruseste’, nu doar teritoriul tarii.
        in cazul altora nu se mai pune problema, ele deja se manifesta ca sisteme deschise, deci…ele deja sibt pa!:)), …tre sa maibtreaca doar ceva timo, insa…atat:)

        • @online Tocmai eram cat pe ce sa constat ca ai inceput o fraza coerent, apoi ai dat cu bata in balta, ca de obicei, cu Ceru si Pamantu
          Vasu comunicant e spart de mult, i-au dat aia de la baza Kogalniceanu o gaura sa curga motorina din el.
          Evolutia Fibonacci se manifesta deja in buzunarele oamenilor numai ca e spre umplerea acestora cu aer.

          • terminologia e folosita de mii de ani,… cum s o schimb io?!:))

          • si, oricum, ‘precum in Cer asa si pe Pamant’ e des folosita, asa ca termenii sint ultracunoscuti:)), si nu e vorba de crestinism in poveste 🙂

          • …daca n ai inteles ce am zis …nu i bai, nu ma supar :))

        • @Online
          Twitter îşi închide ”temporar” birourile, pentru a preveni sabotarea sistemelor de către angajaţii care pleacă g4media.ro 18.11.2022
          https: //www. g4media .ro/twitter-isi-inchide-temporar-birourile-pentru-a-preveni-sabotarea-sistemelor-de-catre-angajatii-care-pleaca .html
          Viata Frumoasa Online!!!
          vali
          🙂

      • conceptul de aparare avansata s-a dezvoltat si el in stil fibonacci, acum ea vizeaza si ‘taramul cuantic’, deci pe linga Pamant i s a mai adaugat o valenta Cerul.

        este uimitor cum unii care si au descis Cerul natiilor ii blameaza pe cei care il nepretuiesc :))
        cei care pastreaza Inchis Cerul propriilor natii sint Inteleptii, si o fac legand Cerul natiilor de Cerul Naturii, prin datini, traditii si obiceiuri. cei care ‘inteapa’ Cerul natiilor, secatuindu le in mod fundamental, legand ‘dinamica dorintelor natiei’ de un sistem de vase comunicante care hibrideaza aceasta dinamica, sint fix Antiinteleptii. si unii si altii lucreaza cu dorinte, si unii si altii lucreaza pe taramul cuantic, deci ‘apararea avansata’ e o poveste care vizeaza Viitorul, adica e avansata pentru ca ea se manifesta in Viitor :)), ca acolo se desfasoara orice interventie pe taramul cuantic.

        o societate deschisa e una careia i s a hibridat ‘dinamica dorintelor’, prin urmare orice societate deschisa nu mai e o ‘natie’, ci o societate deschisa … unei alte ecuatii de miscare :)))

        deci sa retinem esentialul: apararea avansata se manifesta inclusiv pe taramul cuantic, pe vremurile astea, pentru ca o societate devine deschisa atunci si numai atunci cind i se hibrideaza ‘dinamica dorintelor’ :)))

        • ‘societatea deschisa’ este despre ‘dinamica dorintelor’ este despre …deschiderea ecuatiilor inchise catre hibridare, asta fiind suficient pe vremurile astea pentru ca ‘esenta’ numita Patrie, adica ‘traitul pe limba unui neam’ sa dispara din poveste. ‘Patria ante omnia’ e despre societaea care e …tot atat de deschisa pe cit e Natura:))) ( Natura fiind o societate inchisa, circumscrisa Dinamicii Anotimpurilor 🙂 ) ( deci faza cu ‘Patria ante omnia’ a accesat, de ceva vreme, un nivel superior, care e si ‘ultimul nivel’, asta fiind propriu Maestrilor :)), deci chiar si ‘Patria ante omnia’ se poarta la un alt nivel,…olecut mai cuantic:)), ( si acest fapt poate fi pus la indoiala fara probleme, oricum insuccesul e garantat din fabricatie :)) )

          • @Online
            Asta seamana a „avertisment”…prin anii ’70 au trecut de la focoase de cateva megatone la cele de cateva sute de kilotone…adica 10 focoase de 200 ktone provoaca distrugeri mult mai mari decat o lovitura de 2 megatone….repet…asta seamana a „avertisment”…
            https: //www. comisarul. ro/articol/au-trecut-la-kh-55/rusii-au-tras-asupra-kievului-o_1427109. html
            https: //en. wikipedia. org/wiki/Kh-55
            Zi Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

  • Un document care ar putea interesa.SUA incepuse inca din 2014 sa-si creeze o retea de aliati non-NATO la frontierele cu Federatia Rusa.
    Rep.Moldova i se oferise statutul major de aliat non NATO al SUA ca si Ucrainei si Georgiei.

    https://www.congress.gov/bill/113th-congress/senate-bill/2277

  • Domnule Cristoiu intelegeti si dvs un mic detaliu: pe occidentali ii doare-n pix de razboiu’ ucraienienilor cu rusii. In hamerica habar n-au ca e razboi acolo. Isteria e in Europa mai ales in Romania, tarile alea mai avansate(cica) au o populatie cu un nivel cultural egal cu al amerolacilor…SINT ANALFABETI la propriu. Astia vad doar bani si nimic altceva. Daca dind bani unuia ca actorasul jelescu le aduce dobinda serioasa, dubleaza, tripleaza „investitia”, o sa-i dea astuia bani sa-si bage si-n cur pt ca ei,occidentalii, stiu ca isi vor lua „investitia”inapoi inzecit cum am spus…Jocu’ e financiar pe spinarea oamenilor de rind.Javrele astea care se joaca de-a politica au uitat de unde au plecat, cica titlul ii pune pe o treapta superioara…parveniti si ciolflingari jegosi asta sint politicienii de azi. Mascarada asta cu „s[rijinim ucraina”, „sntem de partea fratilor ucraienieni”,etc,intelegeti „peisajul” a depasit limitele grotescului. Nu-i pling nici pe shmenarii si fatzarnicii de polonezi.Au atitudine nepotrivita in multe situatii si sint sfidatori, se uita cu dezgust la romani si chiar si la vestici.Au interesele lor si numai ale lor, sa-i vedeti cum se poarta pe aici pe unde-mi tirii zilele…Mindria pe care le place sa o afiseze in absolut orice situatie, ii duce de ripa. Sa-i vedeti si pe fatzarnici ceilalti…hunii,cu aia e mama, mama, a tunat si i-a adunat…daca vreun rau mare cu adevarat vine peste ‘ioropa” ala o sa vina de la polonezi sau huni, sirbii sint satui de ce au indurat cu chiar asa „de demult”….Herr al nostru, oligofrenu’ asta neputincios,ratatu’ asta de toata jena, e la fel de periculos cum e si jelescu al ucraienienilor…astia doi au multe in comun: usor de santajat, lacomi cind e vorba de bani „moca”, vor privilegii, lux, neveste natinge si care se cred Miss Univers fara sa inteleaga ca nici de Miss Ghiveci nu-s bune,deconectati de la realitate, au impresia ca plimbindu-te aiurea(unu’ invirtindu-si verigheta, celalalt cu miinile in buzunar ca adolescentii frustrati) o sa impresioneze pe cineva sau o sa convinga lumea ce mult ii doare pe ei in gaura curului de oamenii care si-au pus stampila de vot pe moacele lor imbecile…Tzipa prostia in ei.Intelegeti ca vestul nu poate misca un pai fara sa aiba minionii lor cumparati sau santajati. Daca au in fiecare tara citiva ca astia doi mentionati mai sus, occidentalii sint fericiti, au Europa la picioare. De ce l-o fi apucat strechea pe Putin si a intrat pe ucraienieni? Degeaba?Ca versiunea cu capcana pe care i-a intins-o occidentu’ nu prea sta in picioare, rusii au cele mai dure „servicii” si colaboreaza cu cine nu te astepti…nu e greu de inteles asta, trecutul, istoria la care trebuie sa dam atentie mai serios, pune pe tava suficiente elemente care sa-mi intareasca punctul de vedere…Razboiul asta e sustinut de occident altfel s-ar fi terminat de mult. De cind au intrat rusii in ucraina nea Jelescu sta doar pe you tube iar herr al nostru pe „feisbuc”…daca asta e tot ce face un presedinte de tara, apai ma inscriu la urmatoarele alegeri ca vreau si eu o viata ca asta…vreu si eu sa bat cimpii la greu si sa ma plateasca gras pt asta,ba vreau sa am si gealati care sa aiba grija de mine, vreau sa ajung cu elicopteru’ pe pirtia de schi, sau cu un avion de lux privat,nu oricum, privat si de lux sa ma duc undeva in Turks si Caicos sau Tahiti, Maldive s.a.m.d….nu asa? Ca sa revin oleaca si la subiect, occidentalii nu intretin nicio ura ca sa-si convinga platitorii de taxe ca rusii-s aia nemernici, occidentul intretine starea asta de lucruri ca sa dea cu miliarde pe girla.Care-s situatiile in care se pierde urma banilor? Pai sa vedem: cataclisme naturale, cercetarea spatiului si trimisul satelitilor prin Univers, calatorii spre Marte, pandemii….ce altceva? aaaaaaaa, RAZBOAIE….pai unde se duc miliardele? La cite o agentie guvernamentala sau un guvern pe ici-colea mai abil in manevre „verbale” si …si?…si la noile firme PRIVATE specializate pe aparare si armament…toata cacialmaua asta, mizeria asta ordinara, e sustinuta si agravata de cretinii care trebuie sa-si incerce anumite arme si sa consume stocurile invechite,trebuie sa-si ascunda „investitiile” in bombardele si rachetzele facute din banii contribuabilului , sa curete depozitele de „marfa” veche si sa faca loc la ce incearca sa produca acum…e o bataie de joc la adresa vietii in sine, o insulta la adresa bunului simt al omului de rind care vrea sa traiasca decent si nu dupa cum ii bese mintea la cite unu’ cu bani. Daca s-ar interzice prin lege ideea de companii private producatoare de armament, daca s-ar interzice ideea asta de a deveni miliardar facind jonglerii financiare ca din munca nu cir\stuigi trilioanele care se intirt in prezent, atunci POATE s-ar linisti apele aste tulburi. Razboiul asta poate fi terminat pe loc , acum, in secunda asta, din virfu pixului si atit.Aia e.

  • Dle Cristoiu,santeti ziarist cu state vechi ,aveti un numar de ani ca si varsta(La Multi Ani de ziua Dvs de nastere!!) Din care cam cati ani am eu cu totul (inclusiv perioada aia cand eram pe venite) ca si experienta gazetareasca.
    Vreau sa va intreb ceva.Daca vreti ,raspundeti ,daca nu ,nu.
    Deci avem o situatie la granita polono-uçraineana unde o racheta ratacita a lovit un tractor cu remorca (si polonezii astia,nu ti-ar umbla cum trebuia cu tractorul,trebuiau neaparat sa zboare!) iar aia in masura sa ne spuna si noua ce se intampla au asteptat vreo 12 ore aprobare de la stapanire.In 12 ore ,intreaga Terra putea fi distrusa de vreo 25 de ori.

    Noi am avut un caz ,in 2 Martie a.c. cand in jud Constanta s-au prabusit doua aparate de zbor romanesti :un MIG Lancer si un elicopter trimis in cautarea MIG-ului atunci cand acesta a disparut de pe radar.
    La o zi distanta ,pe un site specializat in probleme militare,a scris ca cele doua aparate de zbor ,ar fi fost doborate de niste rachete ucrainiene .O zi mai tarziu ,apare un fact din asta,,checker” care spune ca nu e adevarat,ca aparatele s-au prabusit din cauza vremii.
    Intre timp ancheta treneaza si pare ca s-a pus batista pe tambal.
    Au murit nu doi tractoristi ci 6 membri ai echipajelor plus doi salvatori marini membri ai Fortelor Armate ale Romaniei.
    Si acum intrebarea: Dvs credeti in councidente?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *