Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Document. Ce s-a ales din tot entuziasmul de acum 31 de ani

Acum 31 de ani, la nici două săptămâni de la revoluție, alături de colegii de la Institutul de Arte și studenți „grupurile de acțiune” din câteva universități tipăream și împărțeam manifeste anti-ciuma roșie și anti securitate în marile uzine din București. A fost prima inițiativă de lustrație din România, apărută cu două luni înainte de cea marea „proclamație de la Timișoara”.
Primele manifeste au fost bătute la mașină și apoi copiate pe toată hârtia care exista în secretariat. Când am epuizat hârtia, textul manifestului a fost cules cu litere mobile și imprimat pe mașina de tipar înalt din subsolul facultății.
Mamă ce vremuri am trăit și ce sânge în instalație aveam la 21 de ani. Am scris istorie, chiar dacă nu o știe nimeni!
Mă uit la marii revoluționari de azi și văd doar niște inși susținuți de serviciile secrete sau din exterior. Am început bine și terminăm prost, cu justiția acaparată de servicii și controlată politic, cu toate instituțiile politizate și multe alte mizerii la care nu ne-a fi gândit nici morți la începutul lui 1990.
PS: Singura copie care mi-a rămas, este un exemplar xerografiat… (Text și foto: Titi Amzar)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *