Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Două vizite față în față: a lui NIcolae Ceaușescu și a lui Klaus Iohannis în America Latină

Comentarii

38 comentarii pentru articolul „Două vizite față în față: a lui NIcolae Ceaușescu și a lui Klaus Iohannis în America Latină”

  • Suntem tinuti ocupati cu neamurile proaste vazute imparati,gen mandarinul klaus ,in timp ce astia ramasi acasa ne vand lui Zelensky cu fulgi cu tot.Au inceput cu Delta ,continua cu Moldova de peste Prut care deja e cu arme si bagaje a Ucrainei.Bugetul Romaniei e al lor ,agricultura e a lor ,masinile Politiei sunt colantate cu drapelul lor in timp ce prostii uitati pe site-uri se razboiesc cu Rusia si Putin.Ca prosti mai suntem ,le facem sila si aliatilor.

    • toate sistemele sociale și au consumat potențialul. deci sint incapabile să mai susțină ‘greutatea’ Civilizației. prin urmare ele doar vor crapa.

      dinamica e implacabilă, prin urmare cel care va încerca să salveze hălci din sistemele sociale care trag sa moara doar își vor grăbi propriul sfârșit .

      in timp ce actualele sisteme sociale trag sa moara , cele proprii Noii Lumi stau sa se nască.

      in același timp Globalizarea ne spune că noile sisteme sociale vor fi ‘altfel’, pentru că toate sistemele sociale aferente actualului Sistem mare cît planeta au fost consumate.

      noile sisteme sociale, ale Civilizației, vor avea că referința Inteligenta Artificiala și vom vorbi despre un ‘altfel’ de Sistem abia atunci cînd se va manifesta Inteligenta Artificiala Cuantica, prin urmare Inteligenta Artificiala e doar o stare de tranziție de la dinamici ale Naturale la dinamici Artificiale. de unde rezultă că pună una alta singura soluție la îndemână Civilizației e folosirea sistemelor hibride, deci unele care folosesc Inteligenta Artificiala.

      Pace se mai poate face exclusiv ‘despletind firul in patru’, adică în stilul ?, caz în care Sistemul de Balante aferent poate duce la manifestarea prin superpoziții, una fiind Naturala cealaltă Artificiala, oricum altfel destinația mai puțind fi exclusiv cea a Civilizației, care e un produs Artificial prin Definiție, prin urmare ea e Artificializarea.

      • @online: Ma crezi daca iti spun ca in lume exista si interactiuni omenesti autentice (deci in afara definitiei tale de „civilizatie – artificiala prin definitie”) ?
        Bine, depinde si cat vrea, se straduieste si poate omul sa apropie cu corectitudine perceptia de realitate sau doar sa le suprapuna dupa bunul plac amestecandu-le din condei.

        • Realitatea e percepută de fiecare om prin proprii ochi și fiecare om are dreptate.

          In lume prin definiție există și interacțiuni sufletești, așa e definit omul, prin urmare ceea ce ai spus pare a fi un soi de pleonasm 🙂 :)) :)))

          însă lumea asta e una, împărăția ailaltă e alta, însă asta de i am zis ailaltă este, cei drept, in noi înșine, așa că manifestări autentice care răsar din aceasta rădăcină, adică din Cer, se pot manifesta și pe Pământ, pentru că precum in Cer așa și pe Pământ 🙂

          Civilizația a scăldat o cît a putut, acum nu se mai poate, ori în barca Naturii, ori în aia a Artificializarea, ori în barca Inimii, ori în barca Minții, ori ești una cu Și, ori ești una cu Sau 🙂

          Nu pe tine te as crede, ci pe mine 🙂

          • @online: In toate cazurile, cunoasterea, chiar si in mai sec domeniu, este automat si prilej de auto-cunoastere (asta-i singurul care reuseste garantat, mai devreme sau mai tarziu. Cealalta nu intotdeauna.).

          • Civilizația e o Creație a omului. Prin urmare ea, atunci cînd se desăvârșește, va arata fix după cum arată Creația Celui care. …a creat Lumea în șase zile și în a șaptea S a odihnit:), deci va fi leita Naturii. Însă mai exista o varianta, daca omul își folosește exclusiv mintea, iar varianta asta e fix imaginea din Oglindă a Naturii, adică Artificialul.
            Io cînd privesc Civilizația o văd că se depărtează de Natura, deci o cotește spre destinația din Oglindă, adică spre Artificializarea 🙂
            Însă dacă tu o vezi altfel, ai dreptate 🙂 :))))

          • Nu, realitatea e independenta, deci nu poate avea toata lumea dreptate. Perceptia ei … am scris mai sus.

          • a doua naștere a omului e atunci cînd se recunoaște pe sine, prima fiind aia cînd se cunoaște pe sine, ce i drept 🙂

            recunoașterea de sine e ‘cunoastere pe calea Dăruirii,’ ea vine odată cu Mângâietorul, trimis în Dar de Hristos:)

            ea e fundamental diferită de cunoașterea prin Acumulare, asta propovăduită pe toate drumurile pe Vremurile astea și care se desăvârșește la Infinit, deci m are odihna că m are zi de odihnă :))

          • Realitatea e Pacea, ea nu e independenta, ci o dare la Pace a tuturor dorințelor oamenilor, ce i drept dorințele implinindu senin mod absolut

            Realitatea e o dare la Pace între Istoria Trecutului și Istoria Viitorului, am ele scrise cu dorințe ale oamenilor, in primul caz ele fiind alea împlinite:)

          • Realitatea nu …trăiește pentru sine, ea nu are dorințe 🙂

          • cum sa fie Realitatea independenta:))), ea e un Efect al dorințelor oamenilor de cînd e omul paici, unele dintre aceste dorințe implinindu se deja, altele urmând să se împlinească, la soroc 🙂
            chiar și oamenii care se nasc șint născuți din dorințe ale oamenilor, daia se și poate grădinari un neam dincolo de generații ..:)
            am mai scris paici despre Dinamica Dorințelor, nu ii mai plictisesc…suplimentar pe cititori, repetind 🙂

          • @online: in sensul de independenta de perceptie. ce ai azi? 🙂

          • Ideea și citatul lui Alexander Graham Bell este reluată de geniul Marin Sorescu in poezia DRUMUL. Gânditor și cu mâinile la spate/ Merg pe calea ferată/Drumul cel mai drept/ Cu putință. Din spatele meu, cu viteză/Vine un tren/ Care n-a auzit despre mine. Acest tren- martor mi-e Zenon bătrânul/ Nu mă va ajunge niciodată, / Pentru că eu mereu voi avea un avans/ Față de lucrurile care nu gândesc. .Sau chiar dacă brutal, /Va trece peste mine,/ Întotdeauna se va găsi un om / Care să meargă în fața lui / Plin de gânduri/ Și cu mâinile la spate. Trenul reprezintă imaginea vieții colective, a destinului, este un vehicul al evoluției, pe care nu știm dacă să-l luăm într-o direcție bună sau greșită, ori pe care-l pierdem. Evoluția este bună însă poate brutaliza chiar și pe cei mai înțelepți și iscusiți oameni. Drumul simbolizează viața, drumețul merge gânditor și cu mâinile la spate pe calea ferată. Deci are postura cocorului (siguranță),e relaxat și meditativ dar reflectă asupra problemelor vieții. ” Întotdeauna se va găsi un om „- a fi om implică a avea rațiune și a nu-ți fi frică de lucruri fără gândire.

          • @Dar: La Sorescu e vorba de altceva: „a fi om implică a avea rațiune și a nu-ți fi frica de lucruri ce
            sunt date naturale și trebuie să se întâmple…”. Are sens.
            Prietenul Online are o teorie mai radicala cu o Metamorfoza catre o lume sau chiar un univers al inteligentei artificiale, musai cuantice… (dar mai bine va explica el daca vrea). Despre asta ne conversam. 🙂

        • @online:
          Acum alege intre cele doua ziceri ale tale:

          1. „In lume prin definiție există și interacțiuni sufletești, așa e definit omul, prin urmare ceea ce ai spus pare a fi un soi de pleonasm.”
          ––‘
          2. „Civilizația o văd că se depărtează de Natura, deci o cotește spre destinația din Oglindă, adică spre Artificializare”.

          Eu repet ca doar 1 e corecta si 2 poate fi cel mult o incercare sortita esecului, pentru ca …. 1.

          • Esențial e ce e Drept, nu Corect 🙂

            Lumea Asta e a Minții :), ea funcționează pe Acumulare, acumularea de cunoaștere tot bogăție e, Civilizația e expresia Acumulării, in Civilizație omul nu va mai avea loc, Civilizația va fi proprie antioamenilor, oamenilor artificiali(zati)

            oamenii nu în sânul Civilizației își vor găsi alinarea, ci în sânul Naturii
            exista bărcii pentru toți, cei care vor barca Naturii…hop in ea!, ceilalți, care îndrăgesc Civilizația, care va deveni în curând Raiul pe Pământ:)), hop în barca asta!:)))

            faza e că pentru oameni că fi din ce in ce mai greu de trăit, pentru că Civilizația mai degrabă va refuza oferta exprimării prin superpoziții:))), inundind ‘tot locul’ :), caz în care totul va deveni Artificial pe planeta :), bine, un motiv exista, chiar dacă e absolut relativ, el fiind chiar felul de a fi al Civilizației, de Rai pe Pământ ( că asta e fix Iadul, dacă privești din Cer, ..și asta e adevărat:)))))

          • Nu in natura, ci in ei insisi, in omenia, deci in sufletele lor. Asta invinge tot.

            (Tu iti poti continua teoria de dragul teoriei, doar sa nu te sperii de ce crezi :)))) ca e doar o perceptie fortata tot de dragul aceleeasi teorii :))) . Asta am vrut sa spun la inceput, doar formulasem mai … altfel.)

          • nu e teorie, Sint șoapte ale Universului :))))
            Noua Lume se naște..forțat:)), pe invers, însă chiar dacă nu pare că se naște, ea fix asta face 🙂
            in Natura, care e Inima SI Minte 🙂

          • @online: e doar perceptie.
            ( dar nu ti se pare ca ce spui suna a revelatie? „Sint șoapte ale Universului” . Un pic cam mult, umanitatea a trecut prin lucrururi mai dureroase si mai criminale decat indeoartarea de natura si o amarata de asa numita inteligenta artificiala, dar a rezistat, si-a revenit. Ce se intampla acum sunt floricele fata de ce a fost in trecut. Nu e nici o inteligenta, mai bine ii ziceau astia citoplasma si nu mai speriau lumea. Sunt doar programe de calculator, mult mai neinteligente decat majoritatea celor uzuale.)

          • că te depărtezi de Natura e una, și se cheamă minciuna, însă asta tot Adevăr e,
            însă că te depărtezi plenar de Natura se cheamă Antiadevar.

            nu se poate ieși din Armonia cu ‘Mintea ȘI Inima Universului’ decit printr o Armonie exclusiv cu Mintea Universului.

            Inteligenta Artificiala Cuantică e o Armonie a Minții Universului, doar a Minții.
            Antiadevar, aievea, in lipsa acestei Armonii, nu se poate.

            Artificializarea e Antinatura, e …un alt Univers, un ‘alt Ou Absolut’, care e ‘Minte’ și care pune la Îndoiala însăși Oul Absolut, care e ‘Minte, ȘI, Inima’ ( cam asta simbolizează și ciocnirea oualelor de Paste )

            niciodată umanitatea nu a trecut prin ceva comparabil, Metamorfoza e o dinamică plenar radicală, fata de care toate celelalte încercări prin care a trecut omenirea sint pistol cu apa, indiferent care sint exemplele pe care îți vine să mi le dai, eventual, pe loc 🙂

            umanitatea s a ‘miscat’ pina acum pe tărâmul Anotimpurilor, Civilizația va experimenta ceva nou-nouț, ‘miscarea’ in imperiul Timpului, exclusiv al Timpului.

            de fapt asta și e diferența fundamentală dintre o lume Naturala și una Artificiala, prima e proprie Anotimpurilor, a doua e proprie Timpului.

            Inteligenta Artificiala Cuantică e o Armonie a Timpului, a Minții, spre deosebire de Armonia Anotimpurilor, a Inimii, a Inteligenței pur și simplu.

            ( acumularea de cunoaștere e o bogăție. nu e absolut deloc diferită de unul care are bani cu toptanul și tot bogat se cheamă că e. și pentru unul și pentru celălalt se aplica aceleași vorbe din Bătrâni )

          • Inteligenta Artificiala Cuantică e o Armonie a Minții Universului, ea e Antiadevarul, căruia i se mai zice și Antihrist.

            daca as vorbi despre Inteligenta Artificiala Cuantică după ce ea se naște ..la ce v ar mai folosi? :))) Eu vă vorbesc înainte, pentru ca atunci cînd ea va mișună pe planeta sa nu va pierdeți nădejdea :)))))))

          • cu cit mai mult va minunati acum, citind ceea ce scriu despre Inteligenta Artificiala Cuantica :))))), cu atat va va fi mai de folos atunci cind ea se va manifesta aievea 🙂

          • daca ceea ce zic eu v-ar fi spus …spre ex vreun academician, poate ca v ar fi fost mai greu sa recunoasteti expeditorul:)))

          • spyci, iti multumesc pentru conversatie 🙂

          • @online: eu multumesc, Online!

  • In Brazilia au fost in vizite oficiale toti presedintii romani mai putin petrov, in total patru, plus trei premieri (petre roman, vacaroiu, adrian nastase). Alencar al lor a fost in vizita la noi ca vice-presedinte. Dupa toate astea, se pare ca Brazilia e importanta pentru noi. Atunci pozitia Romaniei in conflictul dintre rusi si ceilalti rusi trebuia explicata brazilienilor la cel mai inalt nivel.
    E doar o posibilitate. (Si explica de ce nu a vizitat fabrici de lapte… alte timpuri, alte prioritati).

  • Domnu;e Cristoiu, mi-e drag de dumneavoastra, dar sincer, aveti o naivitate simpatica…hai sa facem un exercitiu de onestitate despre romanii nostrii….va garantez ca majoritatea aflata in situatii similare cu Iohannis, nu neaparat presedinte, ci manageri superiori, cand pleaca in delegatii in strainatate, au ZILE intregi cand nu au nici un program, se intalnesc 1 ora cu vreun omolog si restul este numai shopping si excursii….asa ca, majoritatea romanilor nici nu tresara la Iohannis, ar face toti la fel….pe bani publici.

    • @carmen a scris pe 25/04/2023 la 10:45
      Aici sunt niste nuante…in privat „distractia” se terminase din 2007-2008…cursuri…delegatii…am cunoscut multi „top management” sa spunem…senior manager…director…executive director…chief technology officer…chief executive officer…adica oameni din multinationale cu buget de milioane/zeci de milioane „pe mana” in companii cu cifre de afaceri de ordinul sutelor de milioane de euro…”Bagabonteala” asta…Da…a fost in privat cand au venit companii mari aici…exista buget de investitii sau dezvoltare…prin 1997-2005 sa spunem mai exact…Dupa…pa pa pa…In schimb la stat „golania” asta e practicata si de cei care au functii de executie…nici macar sef birou/head of office…adica in privat…cursuri/meeting Online de vreo 10 ani…si asta Global…Am facut si Eu…nici o rusine…curs Online acum vreo 8-9 ani simultan cu cei din India…Africa…Mexic…in privat…Acum…directorii nu mai au secretare de ani buni si lucreaza in”open space” iar „la stat”…”smecheria” a continuat cu „succes”…
      Cum Bine spune Cineva pe acest Blog…Artificial…Romania e o constructie artificiala…
      Toate Bune!!!
      Valentin Constantinescu

  • Domnule Cristoiu, fac un comentariu ce nu are legătură cu subiectul, dar îmi doresc să luați la cunoștință un fapt pe care cred că-l știți. Site-ul hotnews.ro este unul propagandistic, care oferă posibilitatea cititorilor de a-și face un cont și de a comenta știrile. Vă spun cu sinceritate că am încercat de multe ori să-mi fac cont, dar nu am reușit. Acest lucru mă duce la o ipoteză, că cei care au conturi pe site sunt oamenii unui sistem ce mimează așa zisa democrație. Dintr-o sută de mesaje, vreo 5-6 sunt anti, restul pro ideilor vehiculate de redacția publicației. Cititorul poate citi comentariile și vedea voturile pro și contra, bineînțeles că voturile pro sunt pentru ideile susținute de tefelisti. Dacă reușiți să vă faceți un cont pe hotnews.ro, vă rog să spuneți într-o pastilă cum ați reușit. Mulțumesc!

  • Ce mă bucur că Johannis le-o trage diasporezilor, adică ălora care i-au asigurat victoria de doua ori…Felicitari de.Johannis!

  • Misterioasă vizita prin America de Sud întrucât mai nimeni nu relatează nimic și e finalizată cu rezultate zero barat, colțul din dreapta.
    Planul de austeritate va fi doar pentru plebe, pentru boierii zilelor noastre nu se va schimba nimic. Chiar sunt curioasă ce audiență mai are șopronul; nimic din ce predică ăia nu e adevărat.

  • Romania este in deficit bugetar, se cauta solutii, se propun taieri. Unul spune ca va renunta la pensie, daca va aparea legea. Este primul ministru, care ar putea da un exemplu, renunta el la pensie si da un impuls mascaricilor care se fac ca vor . Primul om in stat, tine un avion platit, pentru o vacanta de placere pe bani publici, ar putea veni cu un avion obișnuit. Pentru acesti conducatori, interesul lor este mai presus decat interesul tarii. Cei tineri trebuie sa inteleaga ca acestia nu vor precupeti nimic pentru binele lor, vor fi in stare sa trimita romanii sa moara in razboi. Ei nu se vor sacrifica.

  • Nu înțelegeți că Johannis tace și face?Totul depinde cine va câștiga la anul alegerile în America:dacă va ieși TRUMP,va fii bine pt.România și pt.întreaga lume,dacă e invers,va fii dezastru!

    • Ma suzati, dar eu vad altfel; la Teatrul National, Ion Caramitru a fost director din 2005 pana in 2021, intre timp, pe scena s-au perindat multi actori si nu sa modificat esential structura cladirii.

      • @Fane 2 a scris pe 25/04/2023 la 14:16
        „structura cladirii”-Doar Structura Bibliotecii.
        „– Nu a fost o Revoluție, ci o lovitură de stat, și știu asta pentru că, la sfârșitul verii ’88, Silviu Brucan a locuit în apartamentul meu de la New York. De acolo a vorbit cu Moscova, Londra și Washington. Am fost și eu absorbit, tangențial, de evenimentele preparatorii. „Scrisoarea celor șase“ s-a scris în apartamentul meu. Ce s-a văzut la Televiziunea Română „Liberă“ a fost o mișcare de figuranți, la propriu, regizată de Sergiu Nicolaescu avându-l ca asistent pe Ion Caramitru, cel care a ordonat „Foc!“ asupra Bibliotecii Centrale Universitare.”
        https://evz.ro/eugen-mihaescu-pictor-grafician-si-scriitor-cuvantul-cheie-di.html
        Toate Bune!!!
        Valentin Constantinescu

        • Stiu ca n-a fost revolutie ci lovitura de stat, am cunoscut si eu o persoana din cele 6. Eu ma refeream la faptul ca nu conteaza daca vine Cutarica ori Trampulica „cladirea” este aceiasi, poate putin spoita. Adica ori cu unu ori cu altu, tot dr^^acu ne ia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *