Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Douăzeci și cinci de personalități denunță faptul că sunt vizate ca «agenți ai lui Putin» de către Ucraina-SUA-NATO

Schiller Institute a publicat pe 30 iulie un comunicat de presă internațional în care condamnă Centrul ucrainean pentru combaterea dezinformării (Ukraine Center for Countering Disinformation), o agenție guvernamentală ucraineană cu finanțare directă din partea Departamentului de Stat al SUA și a altor agenții guvernamentale din SUA și Marea Britanie, care a publicat o listă de 79 de personalități internaționale pe care le-a acuzat de propagandă pentru Rusia.

Primele 30 de persoane de pe listă sunt oratori care au luat cuvântul la una dintre conferințele Institutului Schiller organizate în acest an cu oratori din întreaga lume, ceea ce demonstrează că Institutul Schiller s-a dovedit a fi cea mai mare amenințare la adresa utilizării Ucrainei de către SUA/Marea Britanie/NATO pentru a justifica în mod fals războiul economic împotriva Rusiei, precum și războiul militar împotriva Rusiei purtat prin interpuși în Ucraina.

Centrul ucrainean pentru combaterea dezinformării a organizat un forum în ziua în care a fost publicată lista, pe 14 iulie, în care directorul, Andriy Shapovalov, a declarat că persoanele vizate ar fi „teroriști informaționali” care ar trebui să se aștepte să fie acuzațe drept „criminali de război”, o amenințare clară. Declarația Schiller Institute a fost semnată de un grup inițial de 25 de persoane, fiind așteptate și alte semnături.

Iată comunicatul de presă internațional:
30 iulie 2020
Textul de mai jos este o declarație comună a primilor semnatari, enumerați mai jos, în replică la publicația din 14 iulie a Centrului ucrainean pentru combaterea dezinformării, care acuză 79 de personălități din întreaga lume drept promotori ai „propagandei rusești”.

Replică la lista neagră ucraineană

Noi, participanți la diverse conferințe ale Schiller Institute, precum și alte persoane menționate în lista ucraineană, suntem acuzați de promovarea „propagandei rusești” într-o listă publicată de „Centrul ucrainean pentru combaterea dezinformării” care face parte oficial din Consiliul ucrainean pentru Securitate Națională și Apărare sub autoritatea Președintelui.

În vremuri de război, publicarea unei astfel de liste echivalează cu luarea în vizor a unor persoane. Este cu atât mai inacceptabil cu cât lista aglomerează numele a numeroși conferențiari reprezentând instituții de top din întreaga lume, cu opinii diverse, care sunt implicați într-un dialog cu scopul de a se ajunge la pace în interesul tuturor.

Ideea că o gamă atât de largă de oratori sunt toți „agenți ai lui Putin” și că nu pot gândi singuri, nu poate fi explicată decât prin credința în teoriile conspirației sau ca simplă propagandă vulgară, sau ambele. Întrebarea centrală este dacă vorbitorii de pe listă promovează puncte de vedere în concordanță cu adevărul.

În mod normal, acest lucru ar trebui să fie decis de către public, dar eforturile SUA/NATO de a-i pune pe lista neagră pe cei care ar oferi orice „narațiune alternativă” privind Ucraina, a rămas până acum nediscutată. Așadar, jos pălăria în fața Ucrainei pentru că a furnizat o listă la îndemâna tuturor cu oratorii care exprimă idei diferite.

Cei interesați să afle adevărul vor putea acum să compare mai bine povestea oficială – „narațiunea” – cu o critică fără compromisuri, să determine care dintre ele poate rezista la o examinare atentă și să decidă singuri care dintre analize este mai aproape de adevăr.

Semnatari:
Ray McGovern: (S.U.A.), fost analist la Agenția Centrală de Informații (CIA), membru fondator al organizației Veteran Intelligence Professionals for Sanity (VIPS).

Kirk Wiebe: (S.U.A.), membru al organizației Veteran Intelligence Professionals for Sanity (VIPS) și fost analist principal în cadrul NSA. Participă la prevenirea crimelor comunității de informații împreună cu Bill Binney.

Sam Pitroda: (S.U.A./India), inovator, antreprenor și decident politic, fost consilier al primministrului indian Rajiv Gandhi

Col. Richard H. Black (ret.): (S.U.A.) Fost pușcaș marin, fost șef al Diviziei de drept penal a armatei americane la Pentagon și fost senator al statului Virginia

Dr. Clifford Kiracofe: (S.U.A.), fost membru al Comisiei pentru relații externe a Senatului SUA și președinte al Institutului Washington pentru pace și dezvoltare

Geoff Young: (S.U.A.), candidat al Partidului Democrat pentru Congresul SUA în statul Kentucky, CD 6

Diane Sare: (S.U.A.), candidată independentă pentru funcția de senator al SUA din New York, afiliată la Organizația LaRouche Caleb Maupin: (S.U.A.), fondator și director al Centrului pentru inovare politică

Alessia Ruggeri: (Italia), purtătoare de cuvânt a Comitato per la Repubblica, sindicalistă

Locotenent-general Leonardo Tricarico (în rezervă): (Italia), fost șef al Statului Major al Forțelor Aeriene italiene

Dr. jur. Wolfgang Bittner: (Germania), autor
Jan Øberg, PhD: (Suedia), cofondator și director al Fundației transnaționale pentru pace și cercetare a viitorului, fotograf de artă, cercetător în domeniul păcii și al viitorului.

Jens Jørgen Nielsen: (Danemarca), fost corespondent la Moscova pentru cotidianul danez Politiken, autor al mai multor cărți despre Rusia și Ucraina, lider al organizației Dialogul ruso-danez, profesor asociat de comunicare și diferențe culturale la Niels Brock Business College din Danemarca.

Prof. Li Xing, PhD: (Danemarca), profesor de dezvoltare și relații internaționale în cadrul Departamentului de Politică și Societate, Facultatea de Științe Umaniste și Sociale, și cercetător la Centrul de Cercetare pentru Dezvoltare și Relații Internaționale, la Universitatea Aalborg din Danemarca.

Ulf Sandmark: (Suedia), președinte al Institutului Schiller din Suedia.

Jacques Cheminade: (Franța), președinte al partidului politic Solidarité & Progrès din Franța.

Dr. George Koo: (S.U.A.), consultant în afaceri, specializat în comerțul dintre SUA și China și președinte al Fundației Burlingame.

Helga Zepp-LaRouche: (Germania), fondatoare a Institutului Schiller

Jason Ross: (S.U.A.), secretar-trezorier, Organizația LaRouche și consilier științific al lui Lyndon LaRouche)

Harley Schlanger: (S.U.A.) fost purtător de cuvânt al lui Lyndon H. LaRouche, purtător de cuvânt al Institutului Schiller și al Organizației LaRouche

Earl Rasmussen: (S.U.A.) vicepreședinte executiv, Eurasia Center

James Jatras: (S.U.A.), fost diplomat, fost consilier al conducerii republicane a Senatului SUA

Pedro Rubio: (Columbia): (Columbia), președinte, Asociația funcționarilor Biroului General de Contabilitate al Republicii

Graham Fuller: (SUA), fost vicepreședinte al Consiliului Național de Informații, CIA, ofițer operativ al CIA timp de 25 de ani, autor a numeroase cărți

Nebojsa Malic: (SUA) american de origine sârbă, a scris pentru Antiwar.com timp de 15 ani și pentru RT America până la închiderea acestuia în martie 2022


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *