Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

EURO 2020 – Un turneu bizar: Sânge vișiniu

Fotbaliștii francezi au aterizat la București pentru a juca partida lor din programul optimilor de finală. Conform protocolului practicat de UEFA, jucătorii n-au  voie să iasă din hotel decât pentru meciul în sine și antrenamente. Deci, nimic prea spectaculos. Dar, avem în schimb un mare eveniment care a avut loc vineri.

Toată suflarea rapidistă, toți suporterii prin vinele cărora curge sângele vișiniu – culoarea tradițională a clubului FC Rapid București – a sărbătorit, cu fast împlinirea a 98 de ani de la constituirea acestei grupări.

Blocat în casă de grijile rezolvării unei chestiuni vitale – viitoarea noastră locuință din Sighișoara – nu am putut participa. Dar am găsit un coleg care a fost prezent și el ne relatează.
Însoţiţi de preşedintele clubului, Daniel Niculae, foştii jucători au vizitat linia a 14-a de la Gara de Nord, acolo unde se află un imobil în care echipa intra în cantonament până în anii ’90. Evenimentul de la Gara de Nord s-a încheiat cu o vizită la Salonul Regal. Asta deoarece ei sunt regii inimilor noastre.
De la Gara de Nord, invitaţii clubului au trecut şi prin faţa noului Stadion Giuleşti. Din păcate nu au putut intra, din motive obiective.

Președintele FC Rapid, Daniel Niculae, le-a urat La Mulţi Ani tuturor rapidiştilor, precizând că regretă că nu a reuşit să obţină din partea constructorilor o zi a porţilor deschise pentru suporteri. „Din păcate nu am reuşit să organizăm azi, de ziua Rapidului, o zi a porţilor deschise pentru suporteri la noul Stadion Giuleşti. Nu s-a putut,  pentru că încă se lucrează acolo şi nu am reuşit să obţinem un aviz favorabil. Sper să reuşim însă să jucăm acolo cât mai curând. Eu sunt optimist şi spun că am putea fi acolo undeva în octombrie. Acum visul meu este ca în anul centenarului să reuşim eventul, ceea ce nu s-a realizat niciodată în istoria Rapidului. Până atunci însă, obiectivul nostru este menţinerea în prima ligă în actualul sezon”, a menţionat Niculae.

Jucătorii din actualul lot al echipei FC Rapid nu au putut participa la eveniment, ei fiind în cantonament în Poiana Braşov acolo pregătesc un meci amical cu Farul Constanţa.
Antrenorul formaţiei giuleştene, Mihai Iosif, a transmis un mesaj prin intermediul paginii oficiale de Facebook a clubului: „Sunt 98 de ani încărcaţi de istorie, de tradiţie, de pasiune, de bucurii şi decepţii. Sunt 98 de ani în care Rapid a trăit fel de fel de momente. Mă bucur că la aniversarea aceasta Rapid este în Liga I şi că are un stadion nou. Sperăm ca la centenar să fim şi campioni. Însă noi, toţi rapidiştii, vom fi întotdeauna campionii acestui club. La Mulţi Ani, Rapid! La Mulţi Ani, rapidişti!”

Suporterii giuleşteni au sărbătorit aniversarea clubului cu un spectacol de artificii în noaptea de joi spre vineri, iar ulterior au afişat un banner pe Podul Grant inscripţionat cu mesajul: „La Mulţi Ani, Rapid!”

Acum, revenind la EURO, dumneavoastră cine credeți că va câștiga finala competiției? Așteptăm răspunsurile pe pagina de Facebook Aristo Bunescu.
Acordăm premii consistente. Așteptăm și comentariile dumneavoastră despre turneul în sine.

Sursa foto: FC Rapid 1923 / Facebook


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *