Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Exclusiv cristoiuTv. Alegerile parlamentare ar putea fi amânate

Legea și Constituția permit amânarea alegerilor parlamentare, a spus Norica Nicolai, lideră ALDE, marți seara, la cristoiuTv.

„Va fi și penibil. Oamenii care vor candida nu se vor putea întâlni cu alegătorii decât în anumite condiții. Care au, oricum, o stare de lehamite, în ceea ce privește politica. Din păcate, acest guvern, care nu a avut nici o rezervă să se urce pe criza sanitară, pentru a rămâne la putere, acum se vaită că sunt la putere. Inclusiv chestiunea asta cu pensiile e penibilă. Te plângi că și-a lăsat-o PSD-ul moștenire, păi ți-ai asumat-o în momentul în care ai vrut să te duci la guvernare”, a spus invitata.

Nicolai a adăugat că PNL vrea ca alegerile să aibă loc mai repede, „pentru că mizează că electoratul PSD, fiind mult mai în vârstă, va fi dispus să stea în case, să se conformeze, de teama coronavirus. Temă pe care pedalează, susținuți de media, care-i susține în acest sens”.

În ceea ce privește alegerile locale, „avem pregătite listele de candidați, organizațiile sunt libere să facă înțelegeri politice cu Pro România și PSD”.

Întrebată dacă este oportună o moțiune de cenzură în acest moment, Norica Nicolai a spus că da și a explicat de ce: „Eu cred că trebuie o moțiune de cenzură, pentru că, în primul rând, avem nevoie de o analiză foarte clară a realității. Nimeni nu știe care este situația bugetului țării, ce se întâmplă cu cheltuielile, care sunt măsurile care s-au luat”.

Invitata a mai spus că această pandemie are consecințe economice dezastruoase, dar înseamnă și un atentat la democrație. „Oamenii acceptă mai ușor restrângerea drepturilor și libertăților de teamă”, a conchis Norica Nicolai.

Întreaga emisiune o puteți urmări aici:


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *