Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Exclusiv cristoiuTv. Liberalii sunt formula politică ideală pentru UE. Execută fără să comenteze

Dacă un alt partid ar fi demarat proceduri de suspendare a Avocatului Poporului, Uniunea Europeană ar fi reacționat și ar fi condamnat atentatul la statul de drept.
Fostă europarlamentară, Norica Nicolai a explicat, mați seara, la cristoiuTv, de ce crede că procedura de suspendare a Renatei Weber este o execuție din cauză că și-a îndeplinit atribuțiile de Avocat al Poporului.

„Cred că politicienii din PNL sunt foarte surprinși că cineva își face datoria, dincolo de ceea ce le spune partidul, pentru că la ei datoria înseamnă să execuți ceea ce conducerea partidului spune. Doamna Renate Weber nu execută, este un jurist de mare calitate și face, în sfârșit, ce trebuie. Nu este un Avocat al Poporului care să fie manevrat politic. La fel de bine face și CCR, pentru că are curajul, chiar dacă este demonizată public și sfidată de liderii politici, ai PNL, pe alții nu i-am văzut atât de vocali, să fie un gardian al drepturilor și libertăților fundamentale”, a spus invitata.

Ion Cristoiu, realizatorul emisiunii, a întrebat-o ce s-ar fi întâmplat dacă ALDE, de exemplu, ar fi contestat autoritatea Avocatului Poporului, ce ar fi zis UE.
„Sunt absolut convinsă că aveam parte de două, trei intervenții, chiar și o rezoluție în Parlamentul European, că atentăm la statul de drept. Eu m-am obișnuit cu acest limbaj de lemn și fariseism endemic al UE. De fapt, sunt câteva chestiuni comune, în jargonul politic al tuturor, și majoritatea reprezintă interesele celor mai puternice țări, ale Germaniei și Franței.
Liberalii sunt în formula politică de care au ei nevoie. De aceea au și trecut la PPE, pentru că și acolo ca și aici, obsesia majorității e foarte importantă. Să nu uităm că de la Stalin încoace numărul contează. Contează și pentru UE”, a afirmat Norica Nicolai.

Întreaga emisiune o puteți urmări aici:


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *