Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Exclusiv cristoiuTv. Populismul generat de politicieni în social media este foarte periculos

Politicienii trăiesc mai mult în mediul online și acum, cu atât mai mult. Unii își scriu singuri postările pe rețelele de socializare, pentru alții scriu consilierii.

Ion Cristoiu, care se amuză teribil de postările făcute de Marcel Vela și-l nedumeresc cele ale Violetei Alexandru, a întrebat-o, în emisiunea de marți, pe Norica Nicolai de ce au politicienii boala asta, să scrie pe Facebook tot felul de prostii.

Invitata a răspuns că acestora li se pare, sau le-a spus cineva, că dacă nu ești pe social media, nu exiști. „Marea majoritate a oamenilor politici se află în treabă pe Facebook. Și când au și când nu au. Le spune consultantul politic că trebuie să scrie și scriu orice. Le spun că oamenii sunt foarte doritori de chestiuni de-astea ludice, de glume, ei trebuie să spună câte o prostioară. Unii o fac pentru că li se spune, că nu pot crede că sunt atât de proști. Alții o fac pentru că așa se comportă și tipul ăsta de comportament precar și populismul pe care îl generează politicienii în social media, după părerea mea, este foarte periculos pentru consecințele unei guvernări responsabile”, a explicat invitata.

„De exemplu, nu am înțeles de ce Violeta Alexandru postează la miezul nopții. Dar nu că vine Dracula, ci despre pensii”, a spus realizatorul.

Norica Nicolai a arătat că aceasta este o strategie pentru a arăta că muncește și că doar atunci, cu ultimele eforturi, reușește să scrie ceva.

Această practică, de a fi prezent cu orice în social media poate aduce voturi, însă poate avea și un alt efect.

„În unele situații, da, aduce voturi, dar aceste voturi nu țin de cald. USR a procedat așa. Dar, în momentul de față încep să scadă și asta spune foarte mult despre acest public. Oamenii sunt entuziasmați inițial, dar, la un moment dat, se uită cu un ochi critic.

Când ajungi la putere, trebuie să și livrezi foarte repede ceea ce ai promis și ceea ce oamenii așteaptă. Dacă nu o faci, nu e nevoie mai mult de o zi ca ei să te părăsească”, a conchis Norica Nicolai.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *