Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Exclusiv cristoiuTv. România poate pierde 9 miliarde de euro dacă scoate Huawei din proiectul 5G

Proiectul de Lege privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice și de comunicații de interes național şi condiţiile implementării rețelelor 5G ar putea produce României pierderi de 9 miliarde de euro.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru cristoiuTv, George Zhang, CEO Huawei România, explică de ce s-ar putea întâmpla asta.

Excluderea Huawei din acest proiect era de așteptat. În decembrie, la o întâlnire informală cu presa, preşedintele Klaus Iohannis a sugerat guvernului să mai aştepte cu licitaţia privind implementarea tehnologiei 5G, chiar dacă aceasta trebuia să aibă loc în acest an.

„Pe 5G nu există o politică agreată şi consolidată, deci le-am recomandat să mai stea puţin. Există un singur provider în acest moment care poate implementa 5G, e Huawei. Ceilalţi sunt aproape, dar nu avem o piaţă concurenţială. Cine să vină, Huawei sau Huawei? Să nu ne aruncăm cu capul înainte. Tehnologia 5G va schimba profund societatea, ea nu este reversibilă, nu e ca şi cum îţi schimbi telefonul. Un singur provider nu reprezintă o piaţă concurenţială. Nu putem risca să luăm o decizie greşită pentru întreaga societate”, a spus Iohannis.

Tot în acea perioadă, Adrian Zuckerman, noul ambasador al SUA în România spunea „Tehnologia 5G şi securitatea energetică sunt esenţiale în regiune. Cred că preşedintele Trump şi preşedintele Iohannis sunt amândoi de acord cu faptul că România este un aliat foarte apropiat al Statelor Unite ale Americii. Este un partener strategic, iar ambele ţări fac eforturi să aducă îmbunătăţiri la acordul bilateral. Cred că este important ca un aliat strategic să fie foarte precaut la potenţialele pericole puse de tehnologia 5G chineză”.

George Zhang spune că România intenționează să adopte cea mai dură legislație din toată Europa.

Interviul integral cu George Zhang, CEO Huawei România, îl puteți urmări aici:


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „Exclusiv cristoiuTv. România poate pierde 9 miliarde de euro dacă scoate Huawei din proiectul 5G”

  • 5 mld ? O mica ofranda oferita Partenerului Strategic pt ca sa ne dea voie sa il pupam spate gios in continuare .

  • Pai normal ca vom pierde,nu m as mira ca Romania sa ajunga in situatia de a plati despagubiri chinejilor,cine stie,si daca la toamna vine Joe Biden si relatia SUA China se destinde,vom pica iar ca si prostii intre barci,dar asta e,vai de prosti.Si ,eu cel putin sunt 99% convins ca vine Biden la toamna,si incepe Restauratia in America,cred ca Trump mai are 3 luni sa ne mai dea reprezentatiile lui de circ,si apoi gata,Sistemul din SUA suna adunarea,amerlocii s au facut de ras destul,o sa si aduca si ei aminte ca sunt totusi o superputere,ma gandesc si termina cu circarul Trump si circul lui de doi centi.

    • Mai Tudy, ai o obsesie cu Trump. Chiar daca n-o fi el cine stie ce mare politician, a incercat sa rupa de la gura globalistilor. Daca vine Biden, SUA vor deveni friptura din farfuria chinezilor. Si chinezii sunt multi si au o foame, mama-mama. Cu Biden, nici macar miliardarii pandemici nu vor castiga, asa cum se iluzioneaza. Astia vor fi doar desertul galbenilor. Aia mici si multi nu iarta nimic. Te bucuri degeaba. Parerea mea!

    • Ca noi vom pica intre barci, da, e o realitate demonstrata deja cu varf si indesat de istorie. Pana si gogosarii au ajuns sa faca misto de noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *